Onderstaand RTL_nieuws bericht: Greenpeace dumpt berg kolen bij E.ON, riep de vraag op of Greenpeace nu ongestraft 20 ton kolen voor iemands deur kan storten?
Wie moet dat opruimen? En wie betaalt voor de kosten daarvan? 
 
RTLNieuws:
Greenpeace dumpt berg kolen bij E.ON
Greenpeace heeft in Eindhoven 20 ton kolen gestort voor de deur van energiebedrijf E.ON.

Kolencentrales
E.ON is volgens de milieuorganisatie de meest vervuilende energieleveraar. Greenpeace zegt dat E.ON zo slecht scoort omdat het acht nieuwe kolencentrales wil bouwen. Volgens Greenpeace is het slecht gesteld met de milieuvriendelijkheid van bedrijven.

Graadmeter
Daarom heeft Greenpeace de graadmeter voor energiebedrijven samengesteld. De onderzochte bedrijven zijn (van schoon naar vuil) Eneco, Essent, Nuon, Delta, Electrabel, RWE en E.ON. 
RTLNieuws.nl

19 REACTIES

 1. Natuurlijk moet Greenpeace de schoonmaakosten betalen: wij moeten immers ook de hondenpoep van onze hond van de straat opruimen! eigen verandwoordelijkheid! Je moet dit soort acties niet verbieden, maar als er schade ontstaat door de actie, dan moet de actievoerder die betalen. Maar het is ook de verantwoordelijkheid van Eon of ze de schade bij GP komen verhalen ofniet

  Hub Jongen reageerde op deze reactie.

 2. Als EON de schade niet op Greenpeace verhaalt, betekent dat dat die elders verhaald dient te worden. Mij lijken er geen andere portemonnees in de buurt dan die van de klanten van EON.

 3. Ik vraag me af of Greenpeace het wat betreft de milieuschade door steenkool te verbranden wel bij het juiste eind heeft: Is men wel op de hoogt van de ontwikkelingen van de afgelopen tijd, zoals wervelbedverbranding, waardoor het rendement omhoog schiet en de uitstoot sterk verlaagd wordt? Vliegas wordt uitgefilterd en in producten als asfalt en andere bouwmaterialen verwerkt als verglaasde grondstof.
  Ik denk dat dit soort acties niet meer van deze tijd zijn, GP zou er beter aan doen zich te ontwikkelen van een stel pseudowetenschappers tot een onafhankelijk onderzoekscentrum waar bedrijven terecht kunnen voor zinvolle adviezen, zeg maar zinvol groen.

  jjvandinges reageerde op deze reactie.
  R. Hartman (NI) reageerde op deze reactie.

 4. @Hub Jongen:

  Als Eon dat doet dan zal er vast veel commotie onstaan bij GroenL & co(Femke gaat flippen) en ze zullen zich beroepen op de vrijheid van meningsuiting en het recht om te demonstreren. die vrijheden hebben ze ook, maar ze hebben niet de vrijheid om het terrein van een ander te bevuilen.

  Hadden ze die kolen niet beter met 20 bakfietsen naar eon kunnen brengen, inplaats van met een vrachtwagen? Dat is een stuk milieuvriendelijker! wie is hier nou de vervuiler!
  Bep reageerde op deze reactie.

 5. @Bep:

  Misschien dumpen de Groenezeikers wel gemuteerde Tjernobyl ratten? Een probleem is wel dat de banken en de overheid op dit moment nog even niet zonder deze species kunnen, maar vermelden wel dat er aanstonds een overschot zal zijn die het zinkende schip gillend gaan verlaten en gratis op straat uit kartonnen dozen kunnen worden gehaald.

  Bep reageerde op deze reactie.

 6. @sem:

  Waarom is transport middels 20 bakfietsen met ieder 1 ton kolen milieuvriendelijker dan 1 vrachtwagen met 20 ton kolen?
  Hoeveel energie verbruiken die 20 fietsers?

  @IIS:
  Ik ben niet per se ‘voor’ kernenergie, linke handel met veel gevaarlijk afval.
  Houtkacheltjes in ieder huis en brandgevaar/kinderen die er tegenaan spelen en doden door koolmonoxidevergitiging zijn echter ook niet optimaal.

  Ook in dit energie-geval heb ik niet de genoeg en/of de juiste kennis om te weten wat ‘beter’ is.

  IIS reageerde op deze reactie.

 7. @Bep:

  Misschien moet men helemaal niets willen en de boel gewoon de boel laten, dadelijk zitten we met een overschot aan energiecentrales. Vandaag ging op Wall Street ongeveer 600 miljard groene kolen in rook op….wat een jammerlijke verspilling van wat?…De computers, wereldwijd, zijn een paar getallen ‘lichter’ geworden.

  600 Miljard dollar verloren op één dag alleen al in Amerika. Daar had men misschien wel 500 kolencentrales van kunnen bouwen…hoezo dan nog protesteren? 🙁
  Johnny reageerde op deze reactie.
  Bep reageerde op deze reactie.

 8. @IIS: Dingen bouw je niet van geld, maar van materiaal. Stel, je bent best wel handig en je beland op een onbewoond eiland. Ga je zlef je huis bouwen, schijnt goed te doen te zijn. Je handen dus, en je hoofd, daar gaat het om, niet om geld.

  IIS reageerde op deze reactie.

 9. @Johnny:
  Dat soort ontwikkeling zou organisaties als GreenHate sieren, maar de zure zedenmeester spelen met een hoop drama in de media is (blijkbaar) eenvoudiger en comfortabeler.

  Wat mij verbaasde is dat GreenHate zo ongestoord en ongestraft blokken graniet kon dumpen voor de kust van Duitsland en Denemarken. Om welke reden heeft de Duitse/Deense overheid daar geen marine schip op afgestuurd? Er was reden genoeg om een paar torpedo’s af te vuren op deze eko-terroristen, maar blijkbaar zijn de verantwoordelijke ministers sympatisant. Overigens ben ik het niet eens met de wijze waarop de zeeën worden gesloopt en leeggeplunderd maar deze acties slaan nergens op.

 10. @Johnny:

  Och, ik ben een simpel mens en druk voortdurend alles uit in geld. Ik zal het er met de verschillende leverancier van dingen eens over hebben, misschien begrijpen ze mij en ik hun verkeerd?

 11. @IIS:

  Lullig voor je dat je een paar honderd miljard knaken hebt verloren 😉
  Dan zou ik een week in schuimbad gaan zitten om even bij te komen.

  Nou, ik heb geen nieuwsberichten en beurskoersen gezien de afgelopen maand, dus ga maar even kijken wat Shell doet.
  En zien of ik wat dividend over heb om bij te kopen.
  Hoe lager hoe beter en over 25 jaar zien we wel weer, of ik geef die dingen aan mijn kinderen 😉

  Lekker boeiend allemaal. Not!

  IIS reageerde op deze reactie.
  .M reageerde op deze reactie.

 12. @.M:

  Heb ik nooit over nagedacht maar je krijgt er dan wel een broertje en zusjes bij 😉

  De jongen is nu in de tuin met vriendjes een ‘vlot’ aan het timmeren, de middelste heeft net snoep gepikt en is er met een vriendje vandoor op haar fiets en de jongste trekt nu aan mijn oren, weet waar je aan begint 😉

 13. @Johnny: Goed opgemerkt. Greenpeace heeft geen enkel belang bij de rationele werkelijkheid, slechts bij propaganda die het goed doet bij de gehersenspoelde klimatisme-gelovigen. Critical Theory, ook hier. Je kunt er gerust van uit gaan dat Greenpeace heel goed weet wat de werkelijkheid is, maar bewust een ander verhaal ophangt. Dat wordt ook al onderwezen op het middelbaar staatsonderwijs.

  Greenpeace zit nog vast in de ‘jaren 80’ mentaliteit, die ook vele andere milieu-organisaties en andere actiegroepen kenmerkt. Dat de verantwoordelijken in de politiek dat ook zitten mag blijken uit het gebrek aan daadkracht, eigenlijk gebrek aan de WIL om op te treden. Het is immers de eigen achterban.

  Leve het milieu, weg met de mensheid. Uiteraard zijn het wel ‘anderen’ die dood dienen te gaan, niet de bedenkers van dit soort onzin. Zie ook het plaatje bij dit artikel: Save the Planet, Kill Yourself. Helaas is dat geen sarcasme…

 14. @Bep: Klopt. E.ON komt niet beter in het nieuws dan met te reageren: “Bedankt voor deze twintig ton gratis brandstof. We gaan ze onmiddellijk opstoken en doe alsjeblief vooral zo voort.”

  E.ON hoeft helemaal niet bang te zijn dat ze daarmee de “publieke opinie” (de echte, niet die in de kranten komt) tegen zich krijgt. Wel integendeel.)

Comments are closed.