Dan kun je meedoen aan een gratis loterij.
De Green Card is goed om de Verenigde Staten binnen te komen en tevens een werkvergunning te hebben.
Je kunt nu op de Green Card loterij inschrijven: Green Card 
(Dit bericht voor degenen die de aankondiging gemist kunnen hebben)

12 REACTIES

 1. Ik ben benieuwd welke voordelen men denkt te behalen uit het verkrijgen van een dergelijk vod. Als Nederlands belastingplichtige kom je dan ook in de picture bij de IRS en trawanten; je wordt belastingplichtig in de VS voor je wereldinkomen. Gezien de financiële problemen in dat land niet bepaald een geruststellende gedachte. In de afgelopen weken is er naar ik meen nieuwe wetgeving geïntroduceerd om expatriats geld uit de zak te kloppen.

  Áls je ergens naar toe wilt, kun je beter een plaats uitzoeken met a) een zo klein mogelijke overheid, b) een belastingsysteem volgens het woonlandbeginsel voor mensen die internationaal hun geld verdienen, en c) een land waarin b) niet van toepassing is maar waar er lage tarieven zijn.

  Voorbeelden: Panamá voldoet aan a) en b), Chili voldoet aan a) en c).

  Kortom: voor mij geen Green Card om in dat fascistische land te ‘mogen’ werken. De impliciete ‘welkomstboodschap’ bij binnenkomst zegt alles wat mij betreft. Land of the Free ? Laat me niet lachen.
  .M reageerde op deze reactie.
  Menno de Vries reageerde op deze reactie.
  Patrick reageerde op deze reactie.

 2. Eens met Andre. Misschien is New Hampshire in de USA nog een beetje te verdragen met de belastingdruk, maar met de bank bail out wetgeving en intensivering van geldverslindende oorlogen kunnen de belastingen daar maar een kant op en dat is niet omlaag…
  Voor wie het echt niet laten kan is hier de officiele link voor de loterij http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1322.html
  En als je wint, vergeet niet van meet af aan bezwaar te maken tegen de federal taxes want die zijn officieel niet-grondwettelijk.

  Bud reageerde op deze reactie.

 3. @Andre NI: Interessant. En een thematiek die me erg bezig houdt.
  Zou je er meer kunnen over posten?

  Ben m.n. geinteresseerd in volgende punten:
  – vermogensbelasting
  – meerwaardebelasting
  – rente- en dividendbelasting
  – successierechten (zowel voor ontvangen bedragen als “nagelate”)
  – schenkingsrecht (voor schenker en ontvanger)

  Verder heb ik interesse in het prijspeil van zowel onroerend goed als algemeen levensonderhoud.

  Oh en uiteraard: wettelijke vereisten tot vestiging?
  Men HOEFT toch niet te werken hopelijk?
  Wat als ik er gewoon wil rentenieren?
  (Niet voor niets dat bovenstaande belastingen me veel meer interesseren dan loonbelasting).

  Dank bij voorbaat,
  .M

 4. @jjvandinges:
  En @Andre ook:

  Tja er mag en kan toch nog altijd een pak meer in de US en om heel eerlijk te zijn: als jij mag kiezen tussen een “fascistische” overheid of een communistische? Dan geef mij maar de “fascistische”. De life style pressure is daar namelijk veel kleiner en de belasting gemiddeld lager.

  Daarbij grijpt een land in crisis meestal vroeg of laat terug naar zijn “roots”. En dat is in de US de constitution. “Back to the roots” brengt Amerika automatisch terug op het juiste pad. Ik verwacht bovendien tengevolge van de huidige krediet- en identiteitscrisis spoedig dat zo’n beweging meer invloed krijgt. Eigenlijk is het Amerikaans libertarisme een beweging die zulke kenmerken heeft en ze groeit.

 5. @Andre NI:
  Linksmenschen (SP aanhangers, communisten, e.d.) noemen vrije landen altijd fascistisch, jij dus ook.
  Het is eigenlijk een stopwoordje (fascistisch) voor alles wat niet past in hun kleine belevingswereld. Veel anti-fascistische organisaties hanteren eveneens een definitie van fascisme die veel breder is dan wat de meeste historici en politicologen onder fascisme verstaan. Jij dus ook.
  Geweldig hoe je een aanval uitvoert zonder ook maar een rationeel argument.
  Misschien is Venezuela een goed land om je te vestigen? Of Iran? Noord-Korea? Het lijkt mij bizar geweldig om in Iran te ‘mogen’ wonen;
  De Organisatie van de Iraanse Volks Fadayee Guerrilla’s is een communistische organisatie die zich verzet tegen imperialisme en kapitalistische monopolies. De organisatie strijdt om het principe van “ verwacht van iedereen volgens haar/zijn talent en geef aan iedereen volgens haar/zijn behoeftes”. De organisatie beschouwt het socialisme als het enige alternatief voor de kapitalistische maatschappij, en het enige middel voor het beschermen van mensen tegen oorlog en armoede.
  De organisatie is van mening dat de vooruitgang en volledige totstandbrenging van socialisme, een globale kwestie is. De organisatie beschouwt zich als een deel van de globale socialistische beweging en arbeidersbeweging en strijdt onophoudelijk tegen neoliberalisme en haar agressie ten opzichte van de levensstandaard en het levensonderhoud van de mensen, omdat deze houding de maatschappij tot verval brengt en naar vernietiging leidt.
  (Weet je dat muziek verboden is in Iran?)

  Ik vind jouw reactie’s altijd heerlijk om te ‘mogen’ lezen, deze voldoen namelijk aan (a) en (f). Al ik jouw naam zie: -‘Andre’- giert de adrenaline weer door mijn lijf, en als vanzelfsprekend volgt de euforie, heerlijk! Zo ontzettend eenzijdig en nationalistisch (op je eigen manier), zo zie je ze maar weinig!!!
  Behalve dan dit:
  Zapruder: ‘Het Amerikaanse rogue netwerk wist de politiestaat er door te drukken (…), en krijgt nu de volledige macht over het financiële systeem van de VS erbij. Vast een vooropgezet plan.’
  (Alleen aluminiumhoedjes verzinnen zoiets).

  Of misschien toch met iets meer doordachte redeneringen komen, beste Andre? Wat is je achternaam eigenlijk? Je bent toch een Vrijspreker, die hebben toch achternamen?

  Arjen reageerde op deze reactie.

 6. @André:

  zegt er eentje hierboven tegen jou:
  “Linksmenschen (SP aanhangers, communisten, e.d.) noemen vrije landen altijd fascistisch, jij dus ook.

  En hij heeft een punt. De States is niet fascistisch, dat is een geliefde linkse leugen. Jij bent niet links, wij moeten daar als libertairen niet in meegaan, hoeveel kritiek we ook kunnen uiten op de States. Nergens is de libertaire partij zo groot en de libertaire invloed op de politiek ook. Nergens ook vind je zulke libertaire talkradio en zoveel libertair denken, zelfs een traditie, onder de mensen.

  Vrijheid is fascisme, heb ik al dikwijls gehoord uit linkse monden.
  En zelfs één keer heb ik een “linksmensch” doodernstig en boos horen beweren: “vrijheid is racisme”.

  Laat ons daar niet in meegaan. De US is voor mij nog steeds een droombestemming – ondanks de terechte kritiek die eraan gericht kan worden.

  Arjen reageerde op deze reactie.

 7. @Andre NI: Ik ben het met Andre eens en vind dat meneer de Vries niet zo´n ophef maken.
  En waarom iemand naar zijn achternaam vragen? Wat zijn dit voor praktijken.
  Val iemand toch gewoon op zijn inhoud aan.
  En natuurlijk verheerlijkt hij met zijn tekst niet de regimes in die landen, hij zegt volgens mij alleen dat het belastingtechnisch beter geregeld is.
  Duidelijk toch?

 8. Helaas moet ik een ieder afraden om op dit moment zeker nog een greencard aan te vragen.
  Eerst de revolutie, die er zeker aan zit te komen met 65% van de Amerikanen tegen de ‘bailout’ op dit moment.
  Ik hou mijn hart vast. Zover mogelijk weg van al het westerse, dat zou het beste zijn. Kon ik dat maar….

 9. @Menno de Vries: @Bud:

  Heren,

  Hoe ‘linksmenschen’ het woord fascisme gebruiken is volstrekt oninteressant. Laten we, Ayn Rand indachtig, onze hersens gebruiken en terug gaan naar de kern: de definitie van het concept. Wellicht zijn vele definities gangbaar, maar slechts een kan de juiste zijn (A=A). En laten we voor het gemak aannemen dat dit de juiste is:

  “Fascisme / fascisten
  Het fascisme is een politieke stroming of staatsvorm die weliswaar het eigendom van de productiemiddelen in handen van de burgers toestaat, maar wel (vaak tot in detail) bepaalt wat de eigenaar er mee mag doen of moet doen. Iemand is dus maar schijnbaar eigenaar want hij heeft er niets over te zeggen.
  Gecombineerd met nationalisme wordt dit nationaal-socialisme. (Vrijspreker woordenlijst)”

  De volgende vraag kan zijn: hoeveel controle over de schijnbaar private productiemiddelen is nodig om van een fascistische of fascistoide sociale ordening te kunnen spreken. Voor een beetje minarchist moet een greep van meer dan 5% op het BNP als fascistisch overkomen. Ook de ervaring van een collega van mij geeft een idee over het fascistoide gehalte van de VS. Bij een security check op de luchthaven werden alle passagiers gedwongen om alles behalve ondergoed uit te trekken, niet in de privacy van een onderzoekskamer, maar collectief. Ik weet dat dit hearsay is en als mijn collega liegt, dan lieg ik. Maar ik heb vooralsnog geen reden om aan de oprechtheid van zijn verhaal te twijfelen. Ik ben niet bepaald puriteins, maar mensen collectief doen strippen roept bij mij toch bepaalde beelden op. Afijn, als ik nog eens naar de States reis, dan ga ik in ieder geval commando!

  Eenieder die een goed ‘gevoel’ wil hebben van wat US fascisme in werkelijkheid betekent, kan ik aanraden om de film “America: from Freedom to Fascism” te bekijken. Niet bepaald een ‘linksche’ film, overigens.

 10. Ik vind dat een vrije slechte definitie van fascisme, omdat het alleen maar over economie gaat. Een essentiëel kenmerk van fascisme lijkt mij ook het afschaffen van burgerrechten en staatscontrole van media.

  Of dat in de VS het geval is. Tsja. Het gaat er zeker niet de goede kant op, maar ik ben vooralsnog geneigd om ‘nee’ te zeggen. Zo erg is het ook weer niet gesteld met de burgerrechten in de VS.

 11. Hoe bedoel je gratis loterij?

  *Winners will get FREE Airline ticket to the USA

  Service Regular Price Your Price
  Your application for 1 year €74 €59
  Your application for 2 years
  50% discount on 2nd year! €99 €84
  Your application for 4 years
  Best Value: Free Year! €174 €159
  You & Your family applications for 10 years
  4 Free Years! + Immigration Bible E-Book €374 €359

Comments are closed.