Nicholas Sarkozy, de huidige president van de provincie Frankrijk, ziet zichzelf al helemaal in die rol. Al heeft ook José Barroso, de huidige voorzitter van de EU-Commissie er nog steeds zin in. Het ziet er naar uit dat ze samen wel een plannetje hebben. 
 
Na de EU_opperhoofdenvergadering in Brussel van afgelopen donderdag heeft Barroso aan journalisten  verteld dat het toch wel erg noodzakelijk is dat de EU een sterke permanente president krijgt die niet elke zes maanden rouleert, en dat Nicholas Sarkozy daarvoor de geschikte persoon is.
Sarkozy zelf benadrukt deze positie ook waar hij maar kan en hij probeert internationaal al vast een zo groot mogelijke rol te spelen.  

Direct aan het begin van zijn beurt om voorzitter te zijn van de EU-opperhoofden heeft hij al een “Union for the Mediterranean”  kunnen vormen waarin 40 landen (27 EU plus Middellandsezee-landen verenigd zijn.
Zie EU Strategic Partnership with the Mediterranean and the Middle East 

Al in de afgekeurde EU-grondwet wekte de functie van een President voor de EU grote wrevel en argwaan. Die werd door de politici listig afgezwakt in het verraad van Lissabon door de functie niet meer “president” te noemen, maar “voorzitter”. Ondertussen gebruikt echter iedereen weer de titel “president”. Een voorbeeld hoe je de massa burgers kunt “mak wennen”!

 Op de net genoemde opperhoofdenvergadering is er ook een Frans voorstel over gezamenlijke immigratiewetten doorgedrukt. Daar is bij ons op dit moment nog niet veel van bekend. Is publicatie over het hoofde gezien of wordt het voorlopig bewust stil gehouden?

 De financiële crisis wordt ook door Sarkozy als grote (EU en/of wereld)leider aangegrepen. Hij regelt even dat Nederland ook 200 miljard garant staat voor leningen tussen banken onderling. Tevens aan Wouter Bos de kans gevend van grote Nederlandse leider die dat even beslist, en die ondertussen de eigen Nederlandse wet aan zijn laars lapt. Hij mag dat namelijk formeel niet eens zo maar even beslissen buiten de Tweede kamer om. Maar so what! We hebben in deze tijden toch een grote daadkrachtige leider nodig? Zolang hij MIJN spaarcenten maar garandeert, en uitkeert!!

 Sarkozy is dus dit weekend naar Amerika en heeft George Bush al zover dat er inderdaad snel een wereldbijeenkomst zal komen waarbij ook China, India en Brazilië (o.a.) aanwezig mogen zijn. En dan komt er een nieuw “wereld financieel stelsel. Wat dat inhoudt is nog vaag, maar in ieder geval zal het meer overheidscontroles betekenen. Zie ook “Moet er meer Toezicht komen?”    

 Bush heeft toen gewaarschuwd dat: “terwijl we de noodzakelijke veranderingen maken, moeten we wel de fundamenten van het “democratisch kapitalisme” -de vrije markt, vrij ondernemerschap en vrije handel- bewaren. We  moeten het beleid van open markten dat de levensstandaarden verhoogd heeft en miljoenen mensen van de armoede heeft verlost, handhaven”.
Dit wordt gezegd. Let u maar op wat er “gedaan” wordt.

 Inmiddels heet de ING bank in Nederland al gezorgd dat zij 10 miljard euro van het Nederlandse garantiefonds (groot 20 miljard) te pakken hebben. Dat fonds is dus al voor de helft op! Dacht het bestuur van de ING dat ze moesten zorgen dat ze er vlug bij moesten zijn voordat de pot leeg is?
Geen zorg, als de pot leeg is, maakt Wouter wel een nieuwe pot.  

Op de opperhoofdenbijeenkomst heeft Sarkozy o.a. ook aangekondigd dat hij “voor het einde van zijn termijn met voorstellen zal komen voor een nauwere “economische samenwerking” in de EU.  We hebben lang gewacht op mogelijkheden, en die zijn er nu!  Veel landen hebben al dezelfde Centrale Bank, dezelfde munt, nu moeten we komen tot hertzelfde economisch beleid. Het is nog niet het moment om er nader op in te gaan, maar de autofabrieken hebben mogelijk steun nodig!”
Sarkozy gaf wel toe dat hij niet verwacht dat iedereen het “onmiddellijk” met zijn plannen eens zal zijn!!

 We hoeven hier beslist niet nader uit te leggen wie uiteindelijk het gelag betalen gaat.
En waarschijnlijk ook niet dat we moeten blijven zoeken naar mogelijkheden om uit die EU te treden.

13 REACTIES

 1. Een europeese socialistische superstaat ligt in het verschiet.
  De sterkste schouders gaan de zwaarste lasten dragen en het zal onvermijdbaar zijn dat er Nederlandse spaar- en pensioengeld naar zuid europa zal vloeien in het kader van het solidariteitsbeginsel.
  En natuurlijk vooral naar Frankrijk want zo zit zonnenkoning Sarkozy volgens mij ook wel in elkaar.
  Ik ben benieuwd of de kredietcrisis diep genoeg wordt om de massa op nationaal niveau aan het denken te zetten en vooral tot aktie over te laten gaan.
  Laten we het hopen.

  Hub Jongen reageerde op deze reactie.

 2. @GB:
  “Ik ben benieuwd of de kredietcrisis diep genoeg wordt om de massa op nationaal niveau aan het denken te zetten”

  Hopen, ja. Maar ik vrees het tegengestelde. De overheids propaganda werkt nu al in de richting dat het allemaal de schuld is van het kapitalisme en dat er MEER toezicht moet komen.
  Bovendien heeft de overheid ons gered door de garanties tot 100.000 euro.
  En zo te zien: “de massa volgt slaafs”

  GB reageerde op deze reactie.

 3. @Hub Jongen:

  Het momentum ligt nu bij Wouter.
  Maar vroeg of laat moeten al die leningen, nationalisaties en garantstellingen terugbetaald worden. Geloof maar niet dat die financieele instellingen in no time weer forse winsten gaan maken. Integendeel.
  Maak niet uit of de komende gaten door belastingverhoging of geldontwaarding worden gedicht maar de pijn MOET een keer komen.
  Pas dan gaat de massa nadenken en dat moet je voor zijn als vooruitziend politicus.
  Als Wouter slim is gooit ie die shit over nieuwe (eventueel vervroegde) verkiezingen heen om vervolgens een mooi baantje als CEO bij ING of de ABN te aanvaarden. Waarom niet de goudomrande vacature invullen die hij zelf heeft gecreeërd? Voor deze funkties gaat straks hetzelfde gelden als bij een doorsnee burgemeester verkiezing voor de grote steden.
  Of een funktie bij de EUSSR; dat kan natuurlijk ook nog!
  Het is tijd om je tentakels als socialist verder uit te spreiden van de publieke sector naar de private sector.

  Hub Jongen reageerde op deze reactie.

 4. @Hub Jongen:

  Veel meer mogelijkheden als dit medium en mond op mond reclame zie ik niet. Een voordeel is dat er tegenwoordig in gezelschap meer dan ooit over de financieele situatie wordt gesproken is mijn indruk.
  Veel mensen maken zich erg ongerust.
  Zelf gehoord; ze moeten die graaikapitalisten allemaal afschieten!!
  Ziedaar het woord kapitalisme. Op dit moment een besmet woord zoals het woord links dat was na de moord op Fortuijn.
  Het blijft moeilijk omdat het kapitalisme de schijn tegen heeft en links speelt het spel met verve.
  Zie vandaag de afgeschafte bonussen voor de ING top. Pure symboolpolitiek maar o zo belangrijk voor de beeldvorming.
  Die graaibonussen van de afgelopen jaren zijn (terecht) gehaat bij de gewone burger en Wouter heeft weer punten gescoord.

 5. @Hub Jongen

  Na lezen van je vraag kwam enige geweldloze oplossing: De politiek in. Maar ik begrijp dat dat weer niet Libertadinges is.

  Hopen dat Belgie splitst en dan Vlaanderen “veroveren”.

  De tv media in handen “krijgen” om de waarheid in alle vormen uit te zenden.

  Ik zelf ben nog maar net in deze materie gedoken door huidige zogenaamde terugval op de beurs. Na enig zoeken tip gekregen om film ‘zeitgeist’ te bekijken en ondertussen de serie ‘crash course’ bekeken. Je ziet ik ben dus ook addict en ik weet niet of ik nu het juiste heb gezien.Het blijven films.

  Video Site vindbaar in de top bij google? Met dat soort films of sla ik nu de spijker op z’n punt?

  MVG
  ricardoc

  Hub Jongen reageerde op deze reactie.

 6. Ja, 1 munteenheid (inclusief merkteken op (in) rechterhand of voorhoofd), 1 Fuhrer, 1 ‘politiek correcte’ religie Dat willen de ‘wereldleiders’ natuurlijk wel. Maar wij trappen daar dus niet in.

  Project L.U.C.ID — het 666 universeel controlssysteem van het beest:
  Het 666 universeel controle systeem van het beest is ontworpen en wordt in de Verenigde Staten en over de hele wereld ingevoerd. We wisten dat het eraan kwam. Het is er nu en spoedig zal er geen plaats meer zijn om u te verbergen. Een griezelige nachtmerrie — een totalitaire politiestaat — is nabij. Dat is de grondige en goed gedocumenteerde boodschap en gewichtige waarschuwing van dit boek. Denk vooral niet dat u en uw geliefden zullen kunnen ontsnappen aan dit reusachtige computersysteem dat op ons pad ligt. Als project L.U.C.I.D eenmaal volledig operationeel is zal iedere man, vrouw en kind in de afschuwelijke cyberelektronische greep van dit computersysteem vallen. Lees verder:
  (Let Op: Dit is GEEN spam maar past goed bij het artikel, voor het geval dat er weer iemand zonodig moet klagen.)

  ricardoc reageerde op deze reactie.

 7. @ricardoc:
  Goed dat je zoekt naar feiten.
  Ik zou aanraden zoveel mogelijk de basis te vinden.
  Wat ben je als mens en wat is de bedoeling met je leven, en hoe kun jij zelf dat het best bereiken.
  Daarbij leef je in een gemeenschap. En wat is daarvoor de beste samenlevingsvorm: Individualisme of Collectivisme?
  Bekijk op deze site “Filosofie van de Vrijheid”
  Dat kan een goed startpunt zijn.

  ricardoc reageerde op deze reactie.

 8. @Hub Jongen:
  Mijn hersens gaan sneller dan ik kan typen.
  Mijn uiteindelijke idee op je vraag:Maar wat kunnen wij nog doen om meer mensen duidelijk te maken dat vrijheid (libertarisme) de enige morele vorm van samenleven is? Was: Video Site vindbaar in de top bij google. Zelf site maken met video’s en/of verwijzingen naar films/ documentaires. Deze hoog in de google rankings laten eindigen.

  Meer mensen = Meer TV mensen
  De regering weet volk met TV te regeren.
  Zoals GB zei: Veel meer mogelijkheden als dit medium en mond op mond reclame zie ik niet.
  Dus dit medium op tv laten lijken en – of + opdringen oftewel makkelijk vindbaar zijn en tot afspelen uitnodigen.

 9. @kkk:
  Internet dus!
  Volgens mij zit je der midden in.
  Geld halen is id
  pinnen is id
  ip adres is id
  uitgaande post server is id

  Laat me raden?
  Google eurth direct/ of snel eigen woonadres?
  IP = adres

  Maar wij trappen daar dus niet in. Lijkt me enigzins te laat.

Comments are closed.