De bewijzen daarvoor zijn overweldigend. Zelf in de zeer korte periode waarin overheden spartelen om de financiële crisis te redden blijkt dat de ene na de andere maatregel niet tot de gewenste oplossing leidt. Steeds nieuwe maatregelen zijn nodig om nieuwe symptomen de kop in te drukken.

Bruce Fein gaat daar nader op in en illustreert dit o.a. met het beroemde succes van Ludwig Erhard in het Duitsland van na de oorlog.

Zie: Masterly inactivity 

3 REACTIES

 1. De overheid is een nogal venijnige parasiet die het organisme waarin zij zich nesteld ernstige schade toebrengt en op den duur om zeep helpt. Het organisme heeft wel een sluimerend besef van het gevaar maar is door conditionering niet meer in staat om hierop te reageren. Het bijna overbodige immuunsysteem doet soms via een forum of de nieuwe politiek een wanhopige poging om de woekering te stoppen. Uit de geschiedenis van het organisme zijn enkele pogingen bekend om de parasiet uit te bannen. De Franse Revolutie en de werken van Pim Fortuyn bijvoorbeeld. Bij de eerstgenoemde poging werd de parasiet vervangen door zijn nog slimmere broer en bij de laatste reageerde de parasiet nogal dodelijk. Kortom, het helpt geen zier. Zelfs niet als alle cellen van de parasiet worden ausradiert. Dan komen er gewoon weer andere en mogelijk gevaarlijker opvolgers voor in de plaats.

  De parasiet moet dus zeer kort worden gehouden en haar groei moet met alle mogelijke middelen worden tegengegaan. Meedogenloze controle op de acties en zonodig vernietiging van delen van de parasiet zijn de oplossing. Andersom denken dus. Het organisme controleert en decimeert de woekeringen van de parasiet en niet zoals de huidige situatie waarin de parasiet het organisme in de waan brengt dat deze ook nog wat te vertellen heeft.

  Er zijn ontelbare voorbeelden te noemen waaruit blijkt dat de overheid niet werkt. Ja, in beide betekenissen. Een van de bekende is wel het verkeerslicht bij de brug in Dordrecht. Als de verkeerslichten, de regelende overheid, in werking waren, stond er een gigantische file. Telkens als de verkeerslichten buiten werking waren was er in de wijde omgeving geen file te zien.

  De parasiet is er alleen ten behoeve van zichzelf en zal tot het uiterste gaan om haar gastheer te blijven melken. U bent gewaarschuwd.

 2. Inderdaad, de grootste bijdrage die de overheid meestal kan leveren is NIETS te doen.
  hugo van reijen

 3. In Woerden is door problemen met een schakelkast voor een berucht kruispunt bij het station, een week lang de stoplichten uit geweest. Gevolg, nauwelijks files. Na een aanvullende proef van een jaar, nu dit gebied volledig stoplicht vrij. Na een week wisten de bewoners wel wat goed voor hun was. Na een jaar wisten de ambtenaren dit ook.

  Wel een discussie met een buurvrouw gehad, haar vriendin reed nu helemaal rond omdat ze niet over het kruispunt durfde. Ze vond dat de stoplichten weer geactiveerd zou moeten worden. Mijn opmerking dat ze haar rijbewijs in moet leveren want ze kan niet rijden, heeft een half jaar lang rust opgeleverd.

Comments are closed.