Dat zei hij volgens RTL nieuws voor het begin van de EU-top in Brussel. “Balkenende ziet ‘de eerste tekenen van herstel’ bij de aanpak van de internationale kredietcrisis”
Hoe voorbarig dit is (volksverlakkerij) blijkt uit de daling van de koersen op de beurzen in de wereld. Inclusief Amsterdam.
 
Verstandig zegt Balkenende er dan bij dat het nog te vroeg is om over de oplossing van de kredietcrisis te praten.
Maar ondertussen heeft hij wel weer gezegd dat Europa zo goed af is. “Europa heeft  in een paar weken veel winst geboekt”.

Het zal de aandachtige luisteraar meer dan duidelijk zijn dat hiermee bedoeld is dat de politieke macht van de EU weer behoorlijk versterkt is. Dank zij de crises! Door iedereen te beloven dat hij zich geen zorgen hoeft te maken over zijn spaarcenten, stijgt natuurlijk de populariteit.

En dat alles doordat de politici even een garantie maken van 2.000.000.000.000.-. (twee duizend miljard). En als die opgebruikt zouden raken, dan geen nood, dan maken ze er simpel nog twee duizend miljard of meer bij.
U mag raden wie dat uiteindelijk gaat betalen.

8 REACTIES

 1. ik vraag mij ook zeer af waarom wij als gewone burger niets worden verteld over de uiterst zieke staat van de Amerikaanse derativen markt. Het bedrag wat hierin omgaat is zo hoog dat zelfs het vastgoed van de wereld x10 niet genoeg zou zijn om dit kapitaal te dekken.

  Is dit net zo’n zeepbel die op het punt staat te ontploffen? Als dat het geval is, zal dit de kredietcrisis in het niets laten verdwijnen. En de dollar kan toch ook niet voor eeuwig bij worden gedrukt. De schulden die Amerika heeft zijn toch bijna niet meer af te betalen. Tijd voor de Amero?

  GB reageerde op deze reactie.

 2. De Amero staat al een tijdje startklaar.
  Als de derivaten markt ontploft… dan hebben we pas echt problemen. Een mooi moment voor de NWO om een centrale bank voor de hele wereld te introduceren. Plus een centrale regering voor de hele wereld.

  Schaakmat.

 3. in een (echte) vrije markt betaald de verantwoordelijke deelnemer (bv een aandeelhouder),die vooraf vrij koos v. deelneming,risico & contract.

  ONvrijemarkt = ONvrije burgers ..

  Staat bepaalt ! , JIJ betaald!
  burgers hoeven geen deelnemer te zijn…
  burgers hoeven geen contract te tekenen ..
  burgers (belastingbetaler)MOETEN wel betalen ,!
  zonder INspraak ,tegenprestatie ,ja ook nog bij verrassing !

  “COMMUNIST” Reinvestment Act
  DE “Community Reinvestment Act ” , van clinton , DWONG banken (ook tegen hun zin),kredieten/hypos te geven aan niet permiteerden(armen)
  Schade ..
  De onvoorstelbare schade van alleen al deze enkele staatswet wordt
  uitstekend en helder beschreven in diverse artikelen v. meervrijheid.nl

  AGnes KANT(sp),zou die toen ook op die COMMUNIST” Reinvestment Act stemmen ? als amerikaan? ….iedere arme een koophuis ..agnes?

 4. “Europa heeft in een paar weken veel winst geboekt”, aldus onze minister-president.
  Ik vind dit, voor iemand die voorgeeft zoveel hart voor de bevolking te hebben, maar een gevoelloze uitspraak.
  “Winst geboekt”!?? WIE ? Ja, zeker de politici die zich op de borst slaan dat ze deze crisis zo goed aangepakt hebben. En, wat je ze ziet denken, en ook bedekt hoort zeggen, “veel beter dan de Amerikanen”!
  Ook Wouter Bos heb ik nog nooit zoveel zien glimlachen als de laatste dagen.
  Voor die lieden is het kennelijk een spannend spel: Wie wint? Europa of Amerika? Ze kunnen kennelijk ook nog ongelimiteerd geld bij dit spel inzetten.

  “Winst geboekt”? Toch niet al die mensen en bedrijven die wellicht naar hun geld kunnen fluiten, meneer Balkenende!

 5. @Jan:

  Die derivatenmarkt is al aan het schuiven dus maak je borst maar nat. Ik vergelijk het met een bedrijf; daar is het soms ook niet zo gek (voor de bestuurders althans) om de zaak failliet te laten gaan en daarna door te starten. De schuldeisers zijn dan het haasje.
  Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat hier een systematisch plan aan ten grondslag ligt. En die Amero en NWO? Eerst had ik mijn bedenkingen of dit geen conspiracy achtige prietpraat was maar het zou best eens waarheid kunnen zijn.

  Hub Jongen reageerde op deze reactie.

 6. @ GB

  Ja die NWO was ook een beetje ver van huis voor mij in het begin. Maar heb na verloop van tijd toch steeds meer signalen opgepikt.

  Zelfs CNN heeft het over the Noord Amerikaanse Unie. Berichten van een nieuwe wereld bank die ze willen ontwikkelen. Zelfs berichten over 1 globale munt/betaalwijze.

  Ik zit er niet echt op te wachten dat straks 1 stel bankiers het beheer heeft over de geldmarkt. De centrale bankiers hebben de macht. Hoe kunnen we van ze afkomen?

 7. @GB:
  “… mijn bedenkingen of dit geen conspiracy achtige prietpraat was ….”
  Waarschijnlijk heb je mijn “trilogie” (artikels) over samenzwering gelezen en gezien dat ik niet in die conspiracy theorieën geloof.
  MAAR… dat de ontwikkeling in de wereld WEL in de richting van machtsconcentratie aan het bewegen is.

  GB reageerde op deze reactie.

 8. @Hub Jongen:

  Jan/Hub;

  Ik denk inderdaad dat het meer richting steeds grotere machtsblokken gaat. Een Noord Amerikaans machtsblok eventueel aangevuld met de EUSSR en een groot Russisch/Aziatisch blok. Twistgebieden; het Midden Oosten, Afrika en de Noord en Zuidpool. Ofwel gebieden rijk aan grondstoffen die dé sleutel worden voor economische voorspoed.
  Die NWO kan wel bestaan en de inzet zijn van leiders en bankiers in de VS/Europa maar de nieuwe opkomende landen zullen zich lijkt mij niet zomaar schikken in een ondergeschikte rol.
  Daarbij moet ik nog zien of de bevolking van verschillende naties die NWO pikt als ze het door de strot geduwd krijgen door het establishment. Normaal gesproken wel want in goede tijden slaapt het gewone volk rustig door. Maar wat gebeurt er als de boel klapt en hele volkstammen uit hun huis worden gezet??
  De huidige kredietcrisis zou ook wel eens die hele globalisering in de war kunnen schoppen en ik vind dat een goede ontwikkeling.

Comments are closed.