Bericht van NOS! Gemeente wil maatregelen als ze tenminste van het kabinet mogen.

In de gemeente hebben ze last van zo’n 60 Marokkaanse kinderen van 8 tot 13 jaar die passanten lastig vallen, vernielingen aanrichten en met eieren gooien. De gemeente wil NU flink zijn en harder gaan optreden.
 
De gemeente dreigt zelfs met het stoppen van uitkeringen die belastingbetalers moesten betalen.
En als uiterste hardheid wordt gedacht om aangerichte schade op de ouders te verhalen!
Dit laatste zou al dicht bij een libertarische oplossing komen!

Maak je borst maar nat. In Gouda zullen ze je eens laten zien hoe flink Nederlanders kunnen zijn.
———
NOS 14 Oktober 2008
Gouda: harde aanpak probleemgezinnen
De gemeente Gouda wil Marokkaanse probleemgezinnen harder aanpakken. Als ze hulp weigeren, krijgen ze gedwongen opvoedingsondersteuning. Afspraken over de opvoeding zullen contractueel worden vastgelegd. Gouda wil van het kabinet daarvoor extra bevoegdheden.

Als stok achter de deur zal de gemeente uitkeringen stopzetten, boetes opleggen en schade die kinderen veroorzaken op de ouders verhalen.

Gouda heeft problemen met een groep van zo’n 60 Marokkaanse jongens tussen 8 en 13 jaar. In de wijk Oosterwei vallen ze passanten lastig, richten vernielingen aan en gooien eieren naar winkeliers

7 REACTIES

 1. OEI! Er wordt nu (15 oktober) bekend dat de burgemeester wel 10 miljoen euro EXTRA belastinggeld wil hebben om dat eierengooien e.d. te doen stoppen.
  De Telegraaf rekende uit dat dit dus EXTRA 165.000 euro belastinggeld per boefje is.

 2. Er was toch geen probleem in Gouda volgens de burgemeester en de politiechef? Waar is die 10 miljoen dan voor nodig, om een probleem op te lossen dat niet bestaat?
  En hoezo overigens, je stelt gewoon de ouders aansprakelijk (en ouders zijn nu eenmaal aansprakelijk voor de daden van hun kinderen), en stuurt er vervolgens de deurwaarder op af. Dat hoeft echt geen 10 miljoen te kosten, en beslagen op uitkeringen en/of lonen, die zijn zo gelegd en ook niet echt duur.

  Uitbreiding van bevoegdheden is in het geheel niet nodig, nog daargelaten dat het natuurlijk onzinnig en gevaarlijk is om mensen die bewezen hebben niet met hun bevoegdheden te kunnen omgaan, er meer te geven. Zeker als het overheidsfunctionarissen betreft.

  Hub Jongen reageerde op deze reactie.

 3. @Caroline:
  Inderdaad Caroline: It is that simple!
  Ze hoeven maar gewoon de wet te handhaven.
  Vernielingen aanrichten is nog steeds strafbaar, dacht ik tenminste.
  Vergoeding van schade is in de afgelopen jaren misschien wel uit de wet verdwenen?

 4. Alleen in Nederland is het mogelijk dat 60 kinderen tussen de 8 en de 13 jaar een hele stad in de ban van hun terreur houden. Per kinduur gerekend is de aangerichte schade gigantisch.
  Ik kan uit eigen waarneming verzekeren, dat in Marokkaanse steden de politie het niet zover laat komen. Daar wordt in dergelijke gevallen zonder enig pardon de hele zaak opgepakt, afgevoerd en achter slot en grendel gezet.
  hugo van reijen

  beek reageerde op deze reactie.

 5. @hugo van reijen:

  Precies.
  Een steen van een tien-jarige kan ook doden of ernstig verwonden.
  Het enige voordeel is dat deze jonkies nog enigszins gemakkelijker kunnen worden ge-intimideerd door de politie b.v.
  Een mogelijkheid die dan ook met alle handen moet worden aangegrepen, voordat het te laat is.
  Ouder tuig laat zich al moeilijker be-invloeden.
  Ok hier geldt: zoals het kind al is, zo is het ook als volwassene, maar dan gradueel in een ernstiger staat.

 6. Geld hoeft helemaal niet en zeker geen €160.000/Marokaantje.
  Geef gewoon de bestaande politie meer bevoegdheden, b.v. zoals in Begie, gebruik van wapenstok, zonder dat de klapjes uitdelende agent gelijk op non-actief gaat. Bij niet luisteren gelijk, en vooral hardhandig, mee naar het buro en daar vasthouden, zo lang als mogelijk.
  Alleen een zeer harde aanpak help. Echt, het vermanende Nederlandse vingertje werkt bij deze rakkertjes op de lachspieren en averrechts.
  De juristen, lees maatschappelijke parasiten, varen wel bij al dit gedonder. Simpele, harde en voor een ieder te begrijpen wetgeving daar gaat het om.

Comments are closed.