Je kunt geen krant openslaan of geen TV programma opzetten of de een of andere politicus smijt wel weer een paar miljarden euro’s naar een bedrijf en zegt dat hij dat doet in jouw belang.

Realiseer je echter dat al dat geld een keer betaald moet worden. De politicus heeft dat geld niet zelf en rooft het van de belastingbetaler, rechtstreeks of via de inflatie.
Geld van mensen die het met hard werken verdiend hebben, wordt herverdeeld aan personen die door onverantwoordelijk handelen zelf al steenrijk geworden zijn. Ondertussen genieten de politici van hun toenemende macht. Zie:

A Gigantic Robbery 

Van Robert Higgs van het “Independent Institute”.

6 REACTIES

 1. Tja banken kunnen bij bv de FED tegen 1% lenen om het daarna aan de werkende burger uit te lenen tegen pakweg 6/7%.
  Waarom kun je als particulier niet rechtstreeks bij de FED lenen tegen die rente? Waarom het monopolie bij de financieele instellingen?
  Slaag je er als burger in wat te sparen dan krijg je max 5%. De echte inflatie gaat binnenkort naar dubbele cijfers!
  Wanneer komen de meeste mensen er eens achter dat de grootste criminelen bij de banken en hun slippendragers in de politiek zitten?

 2. Tja, en de rabobank doet daar ook aan mee middels een rabobankadviseur, welke vindt dat iedere huisbezitter maar verplicht een verzekering moet nemen, om waardevermindering van z’n huis tegen te gaan, nou en! Lekker belangrijk, dat mijn huis minder waard wordt. Ik heb ten eerste alleen iets aan mijn overwaarde als ik ga verhuizen naar een huurwoning, als ik een andere koopwoning neem, ben ik zowiezo mijn overwaarde weg, ook als ik zou moeten verhuizen voor mijn werk. Een voordeel is wel dat een lagere waarde, ook minder inkomsten voor gemeente en rijk betekent, maar dat zal wel van korte duur zijn. Wat betreft het advies van die rabobankadviseur. Zou het niet kunnen zijn, dat de financiele situatie nog veel slechter is dan ons wordt voorgehouden, en dat men op die manier weer aan geld probeert te komen, danwel voor de banken, danwel voor die 20/200 miljard van Bos… Mijn gevoel is, dat er een soort “oorlog” of “machtsstrijd” gaande is op de achtergrond.

 3. @Johnny: Lekker makkelijk, dat zo’n rijke stinkerd verteld dat de slechte banken maar moeten omvallen, zeker nadat hij al zijn geld ervan af heeft gehaald, en, psssst, niet verder vertellen, vooral niet aan het klootjesvolk… Mensen die zoveel geld hebben, neem ik al helemaal niet meer serieus. Hun gedrag is zelfs gevaarlijk, en grenst aan een misdaad tegen de menselijkheid, als het dat al niet is.

 4. Het is werkelijk niet te geloven, maar gisteren aan het eind van de dag werd bekend dat Etienne Davignon voorzitter wordt van het bestuur van de Fortis Holding. Net als zijn intieme vriend Maurice Lippens wordt Davignon heavily exposed in de zogeheten ‘X-files’ over de hoogwaardoigheidbekleders die gebruik maakten van de ‘leveriningen’ van kinderen door het netwerk-Dutroux.

  Davignon wordt beschuldigd door ‘X2′ -een van de betrouwbaarste X-en want werkzaam bij de recherche- van het bijwonen van orgieen in Knokke waarbij minderjarigen werden misbruikt. Daarnaast zou hij aanwezig zijn geweest op orgiën in een kasteel die werden georganiseerd door Michel Nihoul. Dit werd zelfs ooit gemeld in de Sunday Times. Meer lezen:
  http://zapruder.nl/portal/artikel/de_kindervrienden_van_fortis_2/

Comments are closed.