Robert Higgs van het “Independent Institute” vraagt zich af of de hele financiële paniek wel gerechtvaardigd is. Volgens hem blijkt uit feiten dat de kredietverstrekking min of meer gewoon doorgaat. Een paar procent minder omzet zijn al het gedoe niet waard.

Zie “The Data Don’t Justify Financial-Market Panic

En Llewellyn Rockwel, president van het “Ludwig von Mises Institute” verklaart waarom de oplossingen van de politici verkeerd zijn.

Zie: “Don’t Trust the Depression Brain Trust” Hoe dan ook, we leven wel in “interessante” tijden!

1 REACTIE

  1. Er is een kredietcrisis, maaar deze is anders dan voorgaande. Er is nu geen gebrek in vertrouwen in geld, maar gebrek in vertrouwen in instellingen. En dan nog niet eens de burger, maar de banken onderling.

    Dwz, er was natuurlijk die initiele crash van subprimne hypotheken, maar dat is voorbij. De vraag is enkel of er nog banken zijn die hun verliezen daar verzwegen hebben. En daarom leent men elkaar en ook andere klanten niets meer.

    In die zin zijn veel oplossingen van politici inderdaad verkeerd. Gelukkig lees ik net dat de VS dat ook inziet, en het reddingsplan ombouwt. Hopelijk naar iets wat gebaseerd is op vertrouwen en niet aandelen kopen.

Comments are closed.