De kredietcrisis gaat uw problemen op privacy gebied alleen maar groter maken.

Momenteel heeft u waarschijnlijk andere, meer directere zorgen aan uw hoofd, maar ik ben zo’n optimist dat geld terugverdiend kan worden. Eenmaal verloren privacy, kunt u nooit meer terugkrijgen.

 

Wat zien we nu gebeuren?  Bos en trawanten treden op als redders van de Ambtenaren Bank Nederland. Er komt bij die ABN een overheidsdirectie, maar dat houdt tevens in dat uiteindelijk de overheid verdere toegang tot uw bankrekening informatie kan gaan krijgen. De fiscus kreeg die al, jaarlijks verplicht, op een presenteerblaadje van de banken. Bladert u uw dagafschriften maar eens door: daarmee krijgt men een heel goed beeld van uw karakter, geaardheid, hobby’s en politieke voorkeuren.

En wat te denken van de overheids directeur bij Fortis, aan wie gerapporteerd wordt wat er bij de dochters in  Zwitserland en Luxemburg gebeurt? Denk toch eens aan de enorme gewetensnood die die man krijgt: hij werkt (in) direct mee aan het verborgen houden van niet opgegeven spaartegoeden.

 Nu zijn ze bezig met een Europees- en straks een wereld omvattend reddingsplan, dus gaat ongetwijfeld vanwege  ‘gelijk en afgestemd beleid en ter betere coördinatie….’ er een centraal overheidorgaan bijkomen dat vanzelfsprekend toegang heeft tot alle bankgegevens. Dit om de veiligheid van uw spaartegoeden beter te kunnen garanderen, want daartoe is het ‘natuurlijk’ nodig te weten wie en wat, waar heeft en ook om tegen te gaan dat u straks onnodig uw tegoeden van de ene naar de andere bank stuurt.

Wij houden u hier, verder op de hoogte.

8 REACTIES

 1. En wat te denken van de overheids directeur bij Fortis, aan wie gerapporteerd wordt wat er bij de dochters in Zwitserland en Luxemburg gebeurt?

  Die overheidsdirecteur van de Fortis NL weet dat niet, want werkt bij een ander bedrijf dan de Fortis vestigingen van Zwitserland en Luxemburg.

  Misschien eerst proberen te snappen wat er nu werkelijk gebeurd is?

  Onze staat heeft Fortis niet gekocht. Het heeft een onderdeel van Fortis gekocht. Dit deel zal waarschijnlijk binnenkort niet langer Fortis heten juist om deze verwarring te voorkomen. Waarschijnlijk zal het ABN-AMRO gaan heten, omdat het oud ebank-deel van ABN-AMRO ook weer teruggekocht is en deze delen samen met Fortis verzekeringen (het oude AMEV) samengevoegd gaan worden.

  Het oude Fortis, is de Fortis Holding. Dit is een lege huls, want het merendeel daarvan is inmiddels door de Belgiesche staat ook al verkocht aan de Fransen.

 2. Project L.U.C.ID — het 666 universeel controlssysteem van het beest:
  Het 666 universeel controle systeem van het beest is ontworpen en wordt in de Verenigde Staten en over de hele wereld ingevoerd. We wisten dat het eraan kwam. Het is er nu en spoedig zal er geen plaats meer zijn om u te verbergen. Een griezelige nachtmerrie — een totalitaire politiestaat — is nabij. Dat is de grondige en goed gedocumenteerde boodschap en gewichtige waarschuwing van dit boek. Denk vooral niet dat u en uw geliefden zullen kunnen ontsnappen aan dit reusachtige computersysteem dat op ons pad ligt. Als project L.U.C.I.D eenmaal volledig operationeel is zal iedere man, vrouw en kind in de afschuwelijke cyberelektronische greep van dit computersysteem vallen. Lees verder: http://www.openbaring.org/lucid.html

  Forecoast reageerde op deze reactie.

 3. Goed artikel. Ook ik ben de laatste tijd vooral bezig geweest met mijn financieële positie in de crisis veilig te stellen maar ik zie ook de gevaren van de huidige ontwikkeling in de bankenwereld.
  Ik heb gelukkig geen lopende rekening bij de nieuwe Nederlandse Staats Bank maar dat wil niet zeggen dat ik het gevaar voor de individuele privacy (itt tot jou Arend??) wel zie. Uit de lopende rekening bij mijn huidige bank valt toch wel het een en ander te halen over mijn denkwereld en mijn financieële kijk op zaken. Ik heb niet de illusie dat dit nu wel helemaal safe is maar het kan nog vele malen slechter worden.
  Een Rabo topman heeft kortgeleden zich blijkbaar laten ontvallen dat hij verwacht dat alle commercieële banken geheel of gedeeltelijk genationaliseerd gaan worden. Iets wat op dit moment in de UK al aan het gebeuren is.
  Het kan wel zijn dat het ontstaat uit een noodsituatie maar de overheid zou de overheid niet zijn als ze de bijkomende voordeeltjes niet zouden gaan uitbuiten.
  Al met al zorgwekkend.

  Hub Jongen reageerde op deze reactie.

 4. @GB:
  “…..dat hij verwacht dat alle commercieële banken geheel of gedeeltelijk genationaliseerd gaan worden……..”

  Dat is immers punt 5 uit advies van Karl Marx in het “Communistisch Manifest”
  Onze leiders volgend dat maar al te goed.

 5. Net alsof ze eerst nog niet wisten wat we erop hadden staan. Straks wordt er gewoon gehandeld in beltegoed ofzo.

 6. @kkk:
  Geloof je nu zelf helemaal wat je zegt?

  Dat artikel vertelt niks anders dan wat stukken uit de bijbel, samengevoegd in een end-of-the-world-verhaal. Jij vertaalt het nu naar de laatste acties van de overheid.

  Zelfs al zou het allemaal uiteindelijk tot 1 grote internationale politiestaat komen, zijn er nog steeds mensen die mazen in de wet, en de elektronica weten te vinden. Ruilhandel bijvoorbeeld is nooit te controleren door de overheid. De ov-chipkaart als ander voorbeeld is ook verre van onfeilbaar.

  Alles wat te maken is, is te kraken. Dit geldt mijns inziens voor alles, van systeem tot techniek.

Comments are closed.