De financiele crisis is een geweldige kans voor socialisten en fascisten om de overheidsmacht te vergroten. Zeer professioneel hebben ze de oorzaak en verantwoording naar de “vrije markt” geschoven. En dat terwijl die vrije markt niet eens bestond (op zijn best was er een gemengde economie) en terwijl de oorzaken van de crisis zo duidelijk bij overheden liggen. 
 
Overheden hebben namelijk onder andere toch duidelijk de verantwoordelijkheid voor het kunstmatig laag houden van de rente, het stimuleren en garanderen van onverantwoorde en te hoge hypotheken, en geld scheppen,

Die nationaliseringdrang geldt voor alle overheden in alle landen. De Nederlandse overheid heeft al de Banken Fortis en ABN praktisch in haar bezit en maakt daar voor een groot deel de dienst uit. Bij de ING heeft de overheid 10 miljard ter beschikking gesteld en de overheidscommissarissen zijn al benoemd. Aegon, (beleggen, geld sparen, verzekeren, pensioen of hypotheken) kreeg net 3 miljard staatssteun en de nodige anderen staan in de wachtrij.*)  Dit wordt een lange rij.

Omdat dit in eerste instantie betrekking heeft op grotere bedrijven zal in dit spel de EU ook een belangrijke rol gaan spelen. Kleinere bedrijven zullen natuurlijk ook proberen van de koek mee te eten. De minister van economische zaken, Maria vd Hoeven, heeft al 1 miljard daarvoor klaar liggen.

In Elsevier staat vandaag een artikel met ” Agnes Kant wil niet alleen de banken maar ook de wetenschap nationaliseren.”
Dan nog transport en internet en vooral de voedselverstrekking en we zijn klaar.

Agnes en haar partij (Socialistische Partij) hebben een programma van 30 punten gepubliceerd om de nationalisatie, in eerste instantie van het financiële verkeer, in een versnelling te brengen. Als dat wordt uitgevoerd zijn we al zowat in de USSR aangeland. De Sovjet Unie Toestanden zijn al in zicht. Dat is dan ook kennelijk haar wens.

Hieronder volgen een aantal opvallende zinnen uit die 30 punten van Agnes.
Die geven al vast een inzicht in wat ons te wachten staat.  Want je kunt gerust aannemen dat dit slechts een begin is.

1 Banken  met problemen: Volledige nationalisering heeft daarbij de voorkeur

2……… Om chantage te voorkomen, moeten Eerste en Tweede Kamer zo snel mogelijk een wet aannemen die de overheid vergaande bevoegdheden geeft om in noodgevallen publieke belangen te beschermen door nationalisering……….

4….. Er moet een internationale aanpak komen van grote beleggingsfondsen met veel geleend geld die enkel gericht zijn op kortetermijnrendementen, de zogenaamde hedge fondse…..

6…. De capaciteit van toezichthouders om speculatie en marktmanipulatie op te sporen moet worden vergroot.

7…. Er moet streng toezicht komen op het beloningsbeleid van financiële instellingen.

9… moeten er internationale afspraken worden gemaakt over schaalverkleining om te grote machtsconcentraties in de financiële wereld te voorkomen.

10. Nieuwe financiële producten moeten voortaan getoetst worden voordat zij op de markt worden gebracht, zoals dat ook gebeurt met nieuwe geneesmiddelen.

12   Kredietbeoordelaars zijn nu vaak financieel te afhankelijk van de financiële instelling die ze beoordelen doordat ze ook nog allerlei andere werkzaamheden voor deze instellingen verrichten. Hieraan moet een einde worden gemaakt.

**** 15. De internationale reserve-vereisten voor banken moeten omhoog. Uit de kredietcrisis blijkt dat de verplichte minimumvereisten te laag zijn om een diepe crisis als deze te voorkomen.

17. Daarom moeten de hypotheeknormen worden aangescherpt. Zelfregulering in de financiële sector moet nu echt voorbij zijn.

18. De doorgeschoten macht van de aandeelhouders moet drastisch worden ingeperkt.

19. De helft van de raad van commissarissen wordt direct door de ondernemingsraad benoemd (net als in Duitsland).

20. Prestatiebeloningen voor topbestuurders van grote ondernemingen in de vorm van bonussen, aandelen en opties moeten binnen en buiten de financiële sector worden afgeschaft.

21. De subsidie voor financiële sprinkhanen moet worden beëindigd.

24. Een ingrijpend hervormd IMF of een nieuwe op te richten WFA zou de bevoegdheid kunnen krijgen om een internationale reservemunt uit te geven.

26. Er wordt een internationale heffing op kapitaalstromen (Tobintaks) ingevoerd om de destabiliserende werking van het flitskapitaal tegen te gaan

29. Belastingparadijzen en/of landen die het niet zo nauw nemen met financieel toezicht worden keihard aangepakt.

En toch zullen we op de Vrijspreker doorgaan met het verzet tegen deze slavernij en blijven vechten voor de vrijheid en waardigheid van ieder individu.
——————
*) NOS 28 okt 19.00 uur:
de Amsterdamse effectenbeurs was Aegon vandaag de grote verliezer met een min van bijna 14%,ondanks de lening van de overheid van 3 miljard euro. Het vertrouwen in het aandeel lijkt weg. Het bedrijf heeft nu een beurswaarde van ruim 4,5 miljard euro tegen 19 miljard eind vorig jaar. Ook ING liep weer zwaar verlies op

11 REACTIES

 1. “26. Er wordt een internationale heffing op kapitaalstromen (Tobintaks) ingevoerd om de destabiliserende werking van het flitskapitaal tegen te gaan

  29. Belastingparadijzen en/of landen die het niet zo nauw nemen met financieel toezicht worden keihard aangepakt.”

  Kijk, daar heb je het al. De soosjalistiese shit hits the fan. Kwestie van tijd voordat de Powers that Be zich geheel over uw “welzijn” ontfermen.

  “Beschermende” maatregelen, terug in de tijd. Iedereen arbeider in een hedendaagse Trabant, wonen in een Vinex 2.0 wijk.

  Agnes Kant: go to hell, en in jouw geval hoop ik van ganser harte dat die ook daadwerkelijk bestaat.

  De anti-groeten uit Oss.

 2. Hoeveel miljard heeft De Vrijspreker al geboden gekregen?

  Het staatsingrijpen laat weer zien dat alles dat het socialisme aanraakt in drek veranderd. Zodra er een bank wordt opgekocht stort de aandelenkoers in elkaar, worden er onbekwame rode kameraden geparachuteerd als commissaris en hoe dat afloopt moeten wij nog zien. Bos ging er van uit dat hij de genationalissede banken met winst terug in de markt kan zetten. Dat lijkt mij een illusie, zeker op de kortere termijn.

  En Agnes Kant? Van iemand met een Dr-titel zou je verstandiger taal verwachten. Een volk krijgt de leiders die het verdient. Nederlanders krijgen Het Soosjalisties Kollektief van de VU-sulletjes (en Ossiaanse worstendraaiers). Men lijkt het nog fijn te vinden ook. In het algemeen hoor ik om mij heen niet zo zeer gepraat over wel/geen socialisme, maar eerder over welke smaak het socialisme precies moet krijgen. Ik ga denk ik ook maar mijn koffers pakken.
  Scrutinizer reageerde op deze reactie.

 3. “Nederland wordt bestuurd met een socialistisch systeem omdat we van mening zijn dat mensen niet dakloos en hongerig horen te zijn. Iedere inwoner hoort goede kansen te krijgen om iets van zijn leven te maken, een menswaardig bestaan. De sterkste schouders moeten de zwaarste lasten dragen en op deze manier krijgen we een prettig en rechtvaardig land om in te wonen. Maar klopt dit in de praktijk wel? Tijd om eens kritisch te kijken naar het socialistische systeem in Nederland.”:
  http://zapruder.nl/portal/artikel/socialisme_als_middel_voor_onderdrukking_in_nederland/

 4. @jjvandinges: “Van iemand met een Dr-titel zou je verstandiger taal verwachten”

  Hoezo? Die titel heeft ze behaald aan een staatsuniversiteit. Dus waarom daar enige verwachting aan koppelen?

 5. Als leek in de biologie vraag ik mij af, wat Dr. Kant onder “financiële sprinkhanen” (#21) verstaat. Ik kan me niet voorstellen, hoe zelfs de huidige sjowsjalisjte sprinkhanen subsidiëren.

 6. “Zeer professioneel hebben ze de oorzaak en verantwoording naar de “vrije markt” geschoven. ”

  Een juiste analyse. de enige redding is De Republiek, dan is alles eigendom van de burger, zo het hoort!

  http://www.republikeinen.org

  Nok met oranje en meldt u aan voor de RMP met de republiek en president.

 7. @Ron Paul Fan [9]:

  Nog niet, nog niet. Jules Iding, lid van hetzelfde verachtelijke clubje dat zijn oorsprong heeft in de poel van jolijt die Oss heet, is onlangs verkozen tot Boss van Oss (niet dat ik daar enige zeggenschap in heb gehad dan wel zou willen hebben gehad overigens). Zo zie je maar weer, de hersenlozen lopen achter de achterlijken aan. Er is hoop voor Agnes Kant in een land waarin het merendeel zich spiegelt aan de Top: grijpen wat je grijpen kan zolang de mogelijkheid er is..

Comments are closed.