Bijna niemand vertrouwt politici en toch blijken ze steeds weg te komen met hun verdraaiingen van feiten. Hoe is dat mogelijk? Onze psychologie heeft daarmee te maken.

Een grote hulp bij het verdraaien van feiten is natuurlijk de onkunde van veel mensen. De oorzaken en gevolgen van de kredietcrisis laten dat duidelijk zien.

Zie: Our Psychology helps politicians to bend the truth

5 REACTIES

 1. ..misschien.
  Maar het volk herkent bij ‘de leiders ‘ een meer ontwikkelde Rede, en kiest hen daarom. Een beter ontwikkelde Rede is absoluut geen bewijs van competentie.

  Wanneer je goed kijkt naar een briljant-kletsende politikus ( of advocaat bv), kun je aan de ogen zien, dat hij al twee stappen vooruit heeft gedacht in wat hij zegt.
  Alsof hij de voortgang van het antwoord ergens ‘opleest ‘; terwijl hij nog bezig is , antwoord te geven op de gestelde vraag.

  Hij mag daarom immoreel, incompetent of ronduit egoistisch zijn: mensen laten zich inpakken door de Grote Illusie – de Rede

 2. Onkunde van mensen is imho niet de oorzaak. Dat mensen door de overheid gedwongen moeten worden stomme dingen te doen zoals oorlogen voeren/financieren en kredietbubbels blazen, geeft al aan dat zonder dwang, deze ‘onkundige’ mensen een stuk slimmer zijn.
  De truuk is moraliteit. Mensen willen graag goed doen en hun drang goed te doen wordt omgedraaid door de overheid om slecht te doen. Mensen willen hun dierbaren beschermen en verzorgen en dat wordt dan ook voornamelijk gebruikt door onze heersers om de macht over het pistool te krijgen. De welfare warfare staat is geboren.

 3. Van kleine kinderen kun je een leugen verwachten, het word ze geleerd op de scholen door desinfo.
  Daar in Den Haag zijn ze blijven hangen in die tijd.

 4. Ja, inderdaad dat kan o.a. komen door de psychologie; een vak (geen wetenschap) waarin men bijgebracht wordt hoe de geest functioneert en dus altijd gemakkelijk als men die geest wil manipuleren. Aartsschoften als bijvoorbeeld Hitler (met zijn betoverende rhetoriek) en Stalin maakten dankbaar gebruik van o.a. massapsychologie. Bedenk voorts dat momenteel een algemene maatschappelijke verdomming plaatsvindt en dat de samenleving zelf alleen maar op geld en gemak uit is, en klaar is Kees. En last but not least het feit dat de universiteiten massa’s psychologen, sociologen, antropologen etc. etc uitbraken die allemaal aan een baan geholpen worden van waaruit zij vervolgens de mensheid manipuleren.

Comments are closed.