Het virtuele AOW spaarfonds van de overheid en hoe u beduveld, belazerd en bedrogen wordt.

 Vanwege het omslagstelsel, dreigen er grote tekorten in de AOW  want er komen minder werkenden die bijdragen aan het stelsel, en tegelijk komen er meer uitkeringstrekkers die op dat AOW stelsel rekenen. Vandaar dat al geopperd wordt om de werkenden langer dan 65 te laten werken, dan snijdt het mes aan twee kanten: zij dragen langer bij aan het AOW fonds en ze trekken er pas later de vruchten? van. En u die al een pensioentje heeft, heeft natuurlijk geen AOW nodig en dus?! hoeft u die ook niet te krijgen of kunt u daar net zo goed ook belasting over betalen. Ook wordt fiscalisering verder uitgewerkt, oftewel wat er nu aan AOW uitkeringen tekort is, wordt via de algemene middelen betaald, uw belasting centen dus, hetgeen inmiddels al 10% van het AOW uitkeringsbedrag is.

Maar wat alles slaat is het AOW spaarfonds.

 Wim Boonstra van de RABObank heeft getracht het als volgt uit te leggen:

In 1977 heeft de overheid een AOW spaarfonds ingesteld. Op zich een goede gedachte, want zou u zelf uw betaalde bedragen voor de AOW in een fonds hebben gedaan, dan zou de opbrengst en de uitkering veel hoger zijn. Maar zoals bekend weet een overheid via extra overhead etc, alles van goud in koper te veranderen.

Maar terug naar het spaarfonds: er wordt net als een echt pensioenfonds geld in dat fonds gestort. Maar nu komt het, dat zou betekenen dat de kosten van de overheid toenemen en dat wilde men al die jaren niet. Dus?! heeft men besloten om van dat AOW spaarfonds, een begrotingsfonds te maken. Dat betekent weer dat de uitgaven voor dat spaarfonds, elders op de begroting als inkomsten worden gebruikt.

Zodoende is het budget neutraal, neemt het overheids tekort niet toe en is iedereen gelukkig. Alleen: er is dan geen echt geld en ook niet gereserveerd: het spaarfonds is een lege huls, een belofte om de dan hopelijk afgeloste schuld terug te lenen om de AOW straks mee te betalen.

Het is bijna niet uit te leggen, maar het is gewoon kiezersbedrog en naar die 135 miljard Euro in 2020 die het ministerie van SZW belooft voor het AOW spaarpotje, kunt u fluiten.

Koopt u nu maar gewoon degelijke aandelen dan heeft u straks heel wat meer dan uw virtuele AOW.

9 REACTIES

 1. Als het om creatief boekhouden gaat staat de overheid met vlag en wimpel bovenaan. Dat zien we bij gemeenten en provincies (Leo Verhoef) en dat zien we ook bij het Rijk, vorige week kwamen er zomaar ineens 20 miljard Euri uit de lucht gevallen en vandaag lees ik over het AOW-spaarfonds.
  Overheid = volksverlakkerij.

 2. “Koopt u nu maar gewoon degelijke aandelen dan heeft u straks heel wat meer dan uw virtuele AOW.”

  Die aandelen zijn ver te zoeken, letterlijk..
  Met dank aan de fascistische “leiders” in Brussel, Den Haag, Washington.

  beek reageerde op deze reactie.

 3. Doe net als ik, Koop 60% aan fisiek goud per maand en of zilver en je pensioen zal niet niet allen waardevast zijn en meer waard, er word en kan ook geen belasting overgemaakt worden en het is niet te traceren.
  Je eigen bank dus. Doe het Libertariaans.

  Arnold reageerde op deze reactie.

 4. @Andre NI:

  Ze liggen niet op je zolderkamer.
  Wel zijn vele nu goedkoop. Zijn misschien wel waardevoller dan de huidige prijs.
  Want over te verwachten dividend wordt nauwelijks nagedacht.
  Verdien, verdien en verdien, op weg naar de bubble: DAT is de grootste drijfveer van vele investeerders.
  Want voor de bubble klapt, hebben velen reeds flink kunnen incasseren, dat is een zeer droog feit.
  En die positie wordt gezocht, de klinkende munt VOOR de klap, door hen die willen verdienen zonder te veel arbeid.
  Zeer velen mag ik wel zeggen. Tot en met overheidsinstanties aan toe.
  De vraag is natuurlijk of het onderliggend productieproces in het bedrijf dit allemaal wel kan dragen.
  Die gaan eerder gebukt onder de tot astronomische hoogten gestegen verwachtingen.

 5. @Arnold: Goud kopen in baar, is geen btw opgeheven. Behalve mijn zilver aaankopen dan, deze is 20% btw geheven. Wat betreft waar aan te kopen adviseer ik de verschillende munten zaken waar je behalve gouden munten, ook baren kunt aanschaffen. In Luxenburg weet ik het niet maar ga daar wel op vakantie. Eens kijken of het daar niet uit verkocht is, zoals hier in NL soms de laatste tijd.

 6. Het spaarfonds heeft maar een doel: het mogelijk maken belastinggeld uit de algemene middelen te besteden aan de AOW. Dat is juridisch namelijk niet mogelijk omdat de AOW betaald wordt uit premies. Maar wie de gelden nu gaat ophoesten heeft men telkens vooruitgeschoven.

  Nu echter moet men wel, en dus is het zoals het artikel al stelde:

  1) ophogen AOW leeftijd
  2) hoger belasten pensioenen
  3) de AOW verlagen.

  Optie 1 gaat waarschijnlijk wel komen. Optie 2 gaat per 2009 in en optie 3 is de afgelopen jaren al ingevoerd via beperkingen indien je samenwoont etc.

  Op zich natuurlijk wel eerlijker. Immers het alternmatief is de laten van de 65- groep verhogen. De babyboomgeneratie die jarenlang dit probleem vooruitgeschoven heeft kan dan immers de kosten volledig afwentelen op hun nageslacht.

  Nadeel is ehcterdat de goeden onder de babyboom leiden onder de kwaden. Zij die gespaard hebben of hun hele leven gewerkt hebben zijn de dupe ten koste van de deeltijders, voormalige thuiszitters en vroeg-pensioeners en VUT’errs.

Comments are closed.