Deze waarheid als een koe is al een tijd geleden beloond met een Nobelprijs. (In 1985 kregen professoren James Buchanan en Gordon Tullock de Nobelprijs voor hun theorie over “Public Choice“.) We zien daar nu een duidelijke bevestiging van bij de Amerikaanse verkiezingen.
 
Door de financiële crisis krijg je de indruk dat de wereld op het punt staat om te vergaan. Maar twee politici, McCain en Obama, die zelf graag president willen worden, voeren een miljoenen dollars verslindende campagne.
En wat doen ze: “De ander afkraken waar ze maar kunnen, de ander is niet geschikt voor president, die heeft alleen maar nadelen, en hij heeft veel domme dingen gedaan.

Beide zijn ze senator. Zij zouden nu in deze crisis in de senaat moeten zijn en werken aan de oplossing van de crisis. Maar neen, het eigenbelang staat ook bij politici voor het zogenaamde “algemeen belang” (dat overigens helemaal niet bestaat). Politici zijn wat dat betreft normale mensen!

We denken niet dat het veel uitmaakt. Zij zijn beiden “big government” politici en het maakt voor Nederlanders en Vlamingen niet veel verschil wie er ook wint. Al zal de koers van Obama iets meer socialistisch zijn dan die van McCain.
De vrijheid van ieder individu zal door beiden worden verminderd.

“Reader, suppose you were an idiot. And suppose you were a member of Congress.
But I repeat myself.”
~ Mark Twain ~

3 REACTIES

 1. Aannemend dat het amerikaanse politiek stelsel niet ineenstort, moet er na Bush een nieuwe leider zijn.
  O en M werken dus aan de oplossing van het huidige probleem in de volgende periode.
  Laat de overige senatoren nu werken aan de oplossing, goede voorstellen sneuvelen niet op twee stemmen.

  Dat je in Amerika allen president kan wordenals je miljoenen tot je beschikking hebt en krijgt is inderdaad een schandaal

 2. En vreemd genoeg is de medelandse MSM openlijk zeer pro-Obama. Afgelopen week een kop in Sp!its: McCain besteedt TV budget aan moddergooien.

  Als je dan het artikel verder leest blijt dat McCain bijna zijn hele budget aan TV-modder besteedt, waar Obama ‘slechts’ een derde van zijn budget daaraan opmaakt. Alleen is het absolute bedrag dat Obama eraan besteedt 1,5x dat van McCain…

  Kent u ze ook, van die mensen die geen tijd hebben even de ‘krant’ te lezen en alleen ‘koppen snellen’? Pure propaganda…

  En dan hebben we het nog niet over de website van Sp!ts gehad… Opiniering, wat objective verslaggeving zou moeten zijn.
  Frits reageerde op deze reactie.

Comments are closed.