Nicholas Sarkozy wil keizer van Europa worden. De weg daar naar toe is via president van de EU. Daarom noemt hij zichzelf nu al president, want hij is immers de voorzitter van de EU-opperhoofden vergadering. Maar die functie gaat per 1 januari naar Tsjechië. Wat dan?
 
Geen nood, Nicholas heeft al een oplossing gevonden. De huidige financiële crisis is de truc.
Sarkozy heeft in de functie van EU-voorzitter de acties in de EU en de contacten met de Verenigde Staten geleid. Daarbij verschillende keren genoemd dat “Europa een sterke president moet hebben”. En dat hij dat wel zou zijn.

Hij wordt daarbij gesteund door José Barroso, de voorzitter van de EU-Commissie.

 Nu heeft Nicholas zich aangediend om ook na zijn half jaar termijn als voorzitter van de opperhoofden, toch het economische/financiële beleid te blijven coördineren. Het is nog niet duidelijk of hij dat bedoelde voor de hele EU of voorlopig alleen voor de eurozone. Want als argument voor die functie werd genoemd dat de komende halfjaar voorzitters Tsjechië en Zweden nog niet in de eurozone zitten. In ieder geval is het een argument om Engelse ambities even te dempen.

 Ondertussen gaan de beurskoersen in sneltreinvaart door op hun koers naar het zuiden. Gisteren was het precies 79 jaar geleden dat in 1929 de “Wall Street Crash” plaats vond. Wanneer gaan wij nu van een crash in 2008 spreken?

 Gisteren heeft ook Wouter Bos zich enthousiast achter het plan Sarkozy geschaard! De EU-dictatuur komt dichterbij.
En Sarkozy oefent verder op het “witte paard”. (zie foto).

10 REACTIES

 1. Inderdaad. Koning, keizer, admiraal, paarden hebben ze allemaal.
  De keizer gaat te paard. De kindervriend St. Nicolaas pleegt zich op een schimmel te verplaatsen en de Oranjekoningin beweegt zich voort in een Gouden Koets.
  Wie zou er nou in een keizer zonder paard geloven? U gelooft toch niet in sprookjes?

 2. mmm…Tsjechië!
  Gaat dan Vaclav Klaus voor een half jaar Baas Van De EU zijn?
  Dat belooft!

 3. Wat een macht, om niet alleen over de straat durven te gaan.
  Een hoop aandacht vragen om iets wat niets voorstelt.
  Gewoon zielig, om je eigen belangrijk te voelen over iets wat niets is.

 4. Kulverhaal. Bij ons op de manege zit er ook een vent op een wit paard. Die wordt echt geen keizer hoor. Hij vond een wit paard gewoon mooi en is happy met z’n baantje.

 5. @GB:
  De link die je geeft is al van 20 juni.
  In deze snelle tijd is dat bijna prephistorie!!! 🙂
  Maar het geeft wel duidelijk aan dat de politici door willen gaan iedereen hun eigen wil op te leggen.

  We hoeven daarvoor niet verder te kijken dan naar het referendum in NL waarin de grondwet werd afgekeurd maar waar Balkenende en trawanten toch het project ratificeren.

  En het volk slikt het; het wil belazerd worden!

Comments are closed.