De tientallen miljardjes zijn nog niet naar de banken overgeboekt of de verzekeringsmaatschappijen staan ook al in de rij om steun te vragen. De pensioenfondsen maken zich ook al op om wat steunaanvragen in te dienen. Woutertje wordt Wouter en deelt zo mogelijk nog meer uit (van uw overgebleven en toekomstig geld).

 

Natuurlijk is het begrijpelijk dat als je buurman zo maar overheidsgeld, steun of subsidie krijgt, dat jij je ook eens gaat afvragen of je niet een steunformuliertje moet invullen. En als een bank of financieringsmaatschappij een gratis garantie van de overheid krijgt waarom zou u met een garagebedrijf ook niet wat garanties voor de autofinancieringen mogen krijgen?

Wat mij echter opvalt is het gemak waarmee iedereen? accepteert dat deze steun wordt uitgedeeld en dat bijna overal de reactie is ‘kan ik dat ook krijgen?‘ , niet: is het wel terecht dat die anderen die steun krijgen?

En, wie betaalt uiteindelijk de rekening van al die miljarden steun?

U als vaste bezoeker van de Vrijspreker weet natuurlijk wel wie dit feestje gaat betalen en dat is niet grote Wouter. Die verdeelt slechts en heerst.

9 REACTIES

 1. @EenZiener:

  Ik ben het helemaal met je eens, laat ze het maar eens voelen.

  Je moet toch een grote hekel aan je eigen krijgen als je Balkenende of Bos met je achternaam heet.
  Het zijn toch altijd de zgn. Ambtenaartjes die hun zin willen en moeten krijgen.

  En die zgn. miljarden steun is versgebakken vislucht, gebaseerd op niets.

  Moeten we hen nog accepteren als de Supercrasch realiteit is ?

  Ron Paul Fan reageerde op deze reactie.

 2. Waarom denk je dat de vakbonden hun 3,5% zo gemakkelijk konden binnenhalen?

  Een overwinning? welnee, arbeidsonrust is vandaag de dag het laatste wat een regering kan gebruiken. dat zou wel eens om kunnen slaan in een veel grotere onrust.

  Ook de garantie op spaargeld is: Rust in de tent. In geval van echte nood zou die garantie wel eens nooit uitgekeert kunnen worden.

 3. Het collectivisme wordt door Bos en Balkenende verder doorgedrukt, zonder dat iemand in de Kamer haar/zijn stem verheft.
  Het kabinet terroriseert hiermee de Nederlandse bevolking, die dat maar zuchtend moet ondergaan.
  De kruik gaat net zolang te water, tot die barst.
  Wordt het nu niet de hoogste tijd om in het kader van de milieuverontreiniging de hele volksvertegenwoordiging maar op te ruimen? Zo’n blauw kamerzeteltje zou aardig bij mij in de bijkeuken staan om daarop mijn schoenen te poetsen.
  Geen staking meer, maar aktie! Lijfstraffen zullen heilzaam zijn voor deze terroristen. De zweep erover.

 4. @M. van den Heuvel:

  “En die zgn. miljarden steun is versgebakken vislucht, gebaseerd op niets.”

  Op niets? Wat dacht je van jezelf als belastingbetaler en staatsschuldaflosser en rentebetaler?

 5. fuck the bank!!!!! geef de spaarders hun geld terug. u heeft eenschul bij deze bank? GEFELICITEERD! u bent nu schuldvrij (alles terug neer bassie, kopen en leven) yippie

Comments are closed.