maandag, 13 oktober 2008
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Tijd om de rekeningen te betalen

De maatschappij heeft jarenlang boven haar stand geleefd. De bomen groeiden tot in de hemel, en de prijs van huizen en beleggingen kon alleen maar omhoog gaan. Hypotheken werden verstrekt ver boven de echte waarde van het onderpand.

De overheid gaf en geeft meer geld uit dan er binnenkwam en de tekorten groeiden. Geld werd uit het niets bijgedrukt. Het was logisch dat dat kaartenhuis eens in elkaar moest vallen.

Dat is nu begonnen. Zowel in Amerika als in Europa. Zie:
The bills come due: Nation must find a way to pay for mess Bush is leaving behind 

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Economie, Internationaal, Overheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Rob schreef op : 1

  Ik zien de “huidige” kredietcrisis meer als een misdaad tegen de mensheid. Tijd om al die gasten (aandeelhouders, speculanten, banken en andere financiele instellingen, politiek, en andere (mede)verantwoordelijken) op te pakken, en te veroordelen…

 2. Armin schreef op : 2

  Dom stukje. Zowel het gelinkte artikel als de samenvatting. Bush krijgt de schuld van deze kredietcrisis. Lijkt me een te simplistisch beeld. Zie liever dit:

  www.meervrijheid.nl

  IIS reageerde op deze reactie.

 3. IIS schreef op : 3

  @Armin:

  Bush krijgt de schuld van deze crisis? Maar waarom zou hij toch de schuld krijgen? Misschien omdat hij en het hele zooitje er omheen ordinaire, goedkope en leugenachtige oorloghitsers en struikrovers zijn? Misschien omdat de schulden onder zijn bewind astronomisch stegen? Hij is de verpersoonlijking van a weapon of mass destruction!
  Heel de politiek is het as der kwaad en hij is het absolute toppunt….volgens mij riep de goede gek “we’ll smoke theim out of there homes” i.p.v. holes.

 4. rekening schreef op : 4

  Ik zie nog geen beterschap de komende tijd. Maar een keldering van vastgoed geloof ik niet in. Alsmaar meer mensen, alsmaar meer nood naar een woning…