De maatschappij heeft jarenlang boven haar stand geleefd. De bomen groeiden tot in de hemel, en de prijs van huizen en beleggingen kon alleen maar omhoog gaan. Hypotheken werden verstrekt ver boven de echte waarde van het onderpand.

De overheid gaf en geeft meer geld uit dan er binnenkwam en de tekorten groeiden. Geld werd uit het niets bijgedrukt. Het was logisch dat dat kaartenhuis eens in elkaar moest vallen.

Dat is nu begonnen. Zowel in Amerika als in Europa. Zie:
The bills come due: Nation must find a way to pay for mess Bush is leaving behind 

4 REACTIES

  1. Ik zien de “huidige” kredietcrisis meer als een misdaad tegen de mensheid. Tijd om al die gasten (aandeelhouders, speculanten, banken en andere financiele instellingen, politiek, en andere (mede)verantwoordelijken) op te pakken, en te veroordelen…

  2. @Armin:

    Bush krijgt de schuld van deze crisis? Maar waarom zou hij toch de schuld krijgen? Misschien omdat hij en het hele zooitje er omheen ordinaire, goedkope en leugenachtige oorloghitsers en struikrovers zijn? Misschien omdat de schulden onder zijn bewind astronomisch stegen? Hij is de verpersoonlijking van a weapon of mass destruction!
    Heel de politiek is het as der kwaad en hij is het absolute toppunt….volgens mij riep de goede gek “we’ll smoke theim out of there homes” i.p.v. holes.

  3. Ik zie nog geen beterschap de komende tijd. Maar een keldering van vastgoed geloof ik niet in. Alsmaar meer mensen, alsmaar meer nood naar een woning…

Comments are closed.