[HTML1]

11 REACTIES

 1. Deze man heeft hier vrij veel verstand van.
  Ben benieuwd hoe lang men hem zijn gang laat gaan.
  Het is natuurlijk ´not done´ om de echte schuldigen van de crisis aan te wijzen.

 2. Ge-wel-dig. Toiletpapier, een hele rol.

  Het lijkt er op, dat Paulson aardig slaagt in z’n opzet. De dollar stijgt momenteel aanzienlijk.

 3. Money like in the Weimar Republic ? Hide the books ? Paulson is de firewall ?

  Is dat soms ook wat JPB, Bos en Wellink met Fortis hebben gedaan ? Hide the books ?

  Is Bos de firewall ?

 4. Lekker cynisch maar wel to the point. Financial terrorist Paulson 😉
  De VS is bezig al haar schulden weg te inflateren via hyperinflatie. De grootste slachtoffers; de US spaarders, China, het Midden Oosten en alle dollargerelateerde bedrijven.

  Ik ben wel benieuwd wanneer die Keiser tegen een kogel aan gaat lopen.

 5. De grootste slachtoffers zijn de honderdduizenden kleine huiseigenaren, die hun hypotheeklasten niet meer kunnen betalen en vervolgens de Amerikaanse belastingbetalers, die de gangsterbende van Wall $treet moeten uitkopen.

  Bud reageerde op deze reactie.

 6. @SpyNose: Het lijkt mij dat superinflatie, die gewoon een vorm van belastingen is, de kleine huiseigenaar juist in staat stelt om erg makkelijk zijn hypotheek terug te betalen? Ik herinner me mijn ouders die in 1964 een hypotheek aangingen van 10.000 euro om hun huis te bouwen. Ze moesten zo’n 50 euro per maand afbetalen en dat was best wel wat geld toen, toen m’n vader als enige kostwinner zo’n 175 euro/mnd verdiende. Tien jaar van gierende inflatie later verdiende hij 750 euro per maand maar moest nog steeds slechts 50 euro per maand betalen. Zijn huis afbetalen was “dank zij” de inflatie een akkefietje geworden.

  beek reageerde op deze reactie.
  SpyNose reageerde op deze reactie.

 7. @Bud:
  Precies!
  Ik betaal ook een schijntje, in vergelijking met de huidige prijzen.
  Kan niemand zelfs voor huren.

 8. @Bud:
  De situatie die jij schildert is onvergelijkbaar met de huidige situatie in de V.S.

  Inflatie is een proces, dat verloopt in de tijd. Het wordt veroorzaakt door vergroting van de geldhoeveelheid door kredietexpansie. De effecten uiten zich later in “bubbels” en per sector.
  Ter bestrijding van prijsinflatie (een van de effecten) wordt de rente verhoogd om te voorkomen, dat het krediet weer moet worden ingekrompen, waardoor de economische activiteit zou teruglopen met werkloosheid en allerlei andere nare gevolgen.

  De huiseigenaren die de laatste jaren hun hypotheeklasten niet konden betalen, waren vaak het slachtoffer van die rentestijging, omdat ze een hypotheek met flexibele of korte rente hadden afgesloten.

  Prijsinflatie zal zich niet gauw in Amerikaanse woningmarkt voordoen, juist omdat het aanbod door de gedwongen verkopen enorm is toegenomen. Die prijsinflatie heeft zich voorgedaan in de grondstoffenmarkten, zoals de olie- en gasmarkt, de metaal- en de graanmarkten. Zij doet zich, mede afhankelijk van de conjunctuur, voor in de transportmarkt en de consumentenmarkt (CPI).

 9. Wie zit er achter http://www.ziekvanzorg.nl? Een beetje Spy kan zo zien wie daarachter zit. Een kwestie van de site lezen. Een betere vraag zou zijn: waarom zou iemand het recht op vrijheid aanprijzen, als hem de huidige onvrijheid veel meer kan opleveren (lees de columns)? Of wie is er zo gek om dat recht niet te omarmen (voor niet minder dan 1 euro)en er alleen maar over kankert dat het gedaan is met de vrijheid?

  Heremetijd

Comments are closed.