Als het Huis van Afgevaardigden het rampenplan van USD 700.000.000.000,00 dat de Senaat vannacht heeft aangenomen, binnenkort ook goedkeurt, wordt de US daarmee de grootste financiële tirannie aller tijden. Niet alleen zou daarmee de Amerikaanse Grondwet buiten werking worden gesteld, maar tegelijk zouden de Amerikanen worden opgezadeld met een eeuwige nachtmerrie.
Hiermee worden diegenen, die de kredietcrisis met zijn voorspelbare gevolgen veroorzaakt hebben, de “Fed”, tezamen met m.n. Citibank, Goldman Sachs en JP MorganChase, benoemd tot redders van de natie.

Moordplan
1.De Minister van Financiën wordt gemachtigd tot 700.000.000.000,00 hypotheek-gerelateerd krediet op te kopen. Dit is nog maar het begin, want als die op zijn, komt de volgende ronde.
2.Financiële instellingen worden aangenomen als agenten/vertegenwoordigers van de Regering: de grootst denkbare New Deal.
3.”Decisions by the Secretary pursuant to the authority of this Act are non-reviewable and committed to agency discretion, and may not be reviewed by any court of law or any administrative agency.” Vertaald: “Besluiten van de Minister genomen krachtens deze Wet zijn onaantastbaar en worden overgelaten aan de discretie van het Agentschap, en kunnen niet worden herzien door enige rechter of bestuurlijk Agentschap.”
Met andere woorden: De Minister kan welke schuld dan ook opkopen ten laste van de belastingbetaler zonder enige verantwoording aan wie dan ook verschuldigd te zijn.

Beide Presidentskandidaten hebben zich voor dit moordplan uitgesproken.

Weldenkende Amerikanen vragen zich af, of Amerika nog vrijheidslievend is en nog geeft om verantwoordelijkheid en verantwoording afleggen. Of de gemiddelde Amerikaan op het punt staat te worden geplunderd om de vette katten in Wall Street en de regering te subsidiëren.

Deze tijd laat ons zien, wat voor mensen wij zijn.
———
Korte samenvatting van een recent artikel -op de titeling na- van Ron Paul.

59 REACTIES

 1. ….3.”Decisions by the Secretary pursuant to the authority of this Act are non-reviewable and committed to agency discretion, and may not be reviewed by any court of law or any administrative agency.” vertaald:“Besluiten van de Minister genomen krachtens deze Wet zijn onaantastbaar en worden overgelaten aan de discretie van het Agentschap, en kunnen niet worden herzien aan enige rechter of bestuurlijk Agentschap.”
  Met andere woorden: De Minister kan welke schuld dan ook opkopen ten laste van de belastingbetaler zonder enige verantwoording aan wie dan ook verschuldigd te zijn….

  Prachtig! Dan kunnen dus ook de oorlogsschulden worden afbetaald! Wat een spel en wat een farce. Duidelijk dat de hele wereld voor de gek wordt gehouden en men de banken wereldwijd heeft gegijzeld!!
  Dit geld is dus ook weg voor het er ook maar is!
  IIS reageerde op deze reactie.

 2. @IIS:

  Dit is geen bank of kredietcrisis, maar een oorlogscrisis….we gaan nog dieper dan ik al dacht.
  Europa moet zich als een speer terugtrekken uit alle Amerikaanse avonturen….stelletje idioten daar.

  TOO HOT TO HANDLE!
  Armin reageerde op deze reactie.

 3. Beetje overdreven. Er wordt allerleerst geen 700M uitgegeven, maar een gefaseerd bedrag en het wordt explciet wél via congres en senaat gedaan. Moet er meer dan 700M, moet het weer via het congres. EN met de Amerikaanse Grondwet buiten werking stellen hefet het weinig te maken.

  En 700M op 0,3M inwoners is niet zoveel. Onze eigen staat neemt jaarlijks beslissingen over ons inkomen die minstens die omvang hebben. Zkeer als we bedenken dat die 700K op zijn minst deels gewoon weer de vrije markt terug zal opgaan.

  Het is geen mug, maar ook geen olifant.

  Ron Paul Fan reageerde op deze reactie.

 4. @IIS: Wat echt idioot is, is de totaal ongefunderde opmerkingen die links en rechts mensen maken. Oorlogscrisis … pfff

  Maar inderdaad om er een on-topic turn van te maken, hoe kan het toch dat onze financiele insetllingen zo diep in de USA zitten. En hoe kan het dat men zich niet al veel eerder teruggetrokken heeft uit de USA?

  Het antwoord is verbludffend simpel. Qua investeringsklimaat is ons half-socialistische EU gewoonweg niet interessant genoeg. Als je een paar miljard te investeren hebt, is Europa gewoonweg in heel veel gevallen niet interessant met al haar regulering, belastingen en trage eonomische groei.
  Dat is geen ophemeling van de USA, want ook ik ben zeker niet positief over wat er nu in de USA gebeurt, maar de staat waarin wij ons bevinden is veel erger. Het aandeel staat in bedrijven is in de EU nu al veel hoger dan het na deze acties in de VS zal zijn. Het aandeel BNP dat de overheid voor haar rekening neemt is bij ons ook na deze actie nog steeds slechter en ook de schuld als % BNP (en zelfs per inwoner) is na deze actie nog steeds geen onverdeeld positief beeld voor onze zijde.

  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_public_debt

  Ja, het is daar nu een onfrisse boel, maar wij zijn al jaren geleden veel dieper in diezelfde beerpunt gezakt.

  IIS reageerde op deze reactie.

 5. @Armin:

  Het woord oorlogscrisis is een zwaar woord, dat weet ik ook en je hebt gelijk, maar wordt het niet tijd om verder te kijken dan men nu doet! Ik ben een idioot en die roept af en toe maar wat….maar de komende jaren zal blijken hoe idioot. Kijk even naar dit filmpje en zie wat daar links van Bush zit. http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/miMedia/2008/week40/do_700_reddingsplan.avi_plain.xml Natuurlijk, de oorlog trekt geen zware wissel op het financiële systeem en dat wordt hier besproken.

  …Europa gewoonweg in heel veel gevallen niet interessant met al haar regulering, belastingen en trage economische groei…

  Met die tragere groei was niets mis (snelle winsten of gebakken peren/lucht??), regulering en belasting sla je de spijker op de kop en ben het daar volkomen met je eens, daar zou dus drastisch iets moeten veranderen.

 6. @Armin:
  “En 700M op 0,3M inwoners is niet zoveel.”

  Je doet net alsof er 300 miljoen belastingbetalers zijn in Amerika.

  90% van de toxic dept is afkomstig van zogeheten ‘minderheden’. Die schuld wordt van zijn rug genomen, die hij had verkregen via allerlei ‘affirmative action scheme’s’. Het gelag gaat natuurlijk vooral betaald worden door de blanke middenklasse. Reken maar dat die heel wat meer gaat betalen dan die 700/0.3=2100$ wat Armin suggereert.

  Amerika is een land van crowny capitalism. De regering en de bankiers zijn een pot nat. In een gezond systeem waren de banken gewoon failliet verklaard en het management was gewoon tot de laatste cent uitgekleed. Maar Amerika is doodziek. Meneer Paulson, die een klein aantal jaren terug topman was bij Goldman Sachs, zit nu met zijn tengeltjes aan de belastingschroef en kan zijn eigen mismanagement netjes afwentelen op de (blanke) belastingbetaler. Gelukkig maar dat wij blanken helemaal geen belangen hebben, anders waren we nog boos geworden..

 7. “Beetje overdreven. Er wordt allerleerst geen 700M uitgegeven, maar een gefaseerd bedrag en het wordt explciet wél via congres en senaat gedaan.”

  Understatement van het Jaar van Armin.

  1. Het gaat niet om 700M, zoals je zegt, maar om 700.000 Miljoen, dat scheelt een factortje 1000, ofwel 1000 x meer. Je hebt kennelijk ook geen idee om welke bedragen het gaat.

  2. Uit de toelichting blijkt ook al, dat de 700.000.000.000,00 niet in een keer wordt uitgegeven. Waar het om gaat is, dat de Minister van Financien volstrekt ongehinderd en ongecontroleerd zijn gang kan gaan. Daarmee wordt de grondwet op dat cruciale punt buiten werking gesteld.

  3. Maar het centrale punt, waar het hier om gaat, is de morele verloedering. De schuldigen van de crisis, die zich tientallen jaren lang stinkend verrijkt hebben ten koste van de belastingbetaler, de beroepscriminelen van Wall Street, de FED-leden, de Goldman Sachses, Citibanks en JPMorgans, en natuurlijk de Amerikaanse regering worden als redders van de nationale en globale economie ingehaald en kunnen nooit (meer) ter verantwoording worden geroepen.
  Dat is verbijsterend voor een land, waar de individuele vrijheid de centrale norm is en dat tientallen jaren lang het morele en economisch richtsnoer voor de wereld was.

  4. Dat “wij al jaren geleden veel dieper in diezelfde beerpunt gezakt zijn” weten “we” al lang, maar daar gaat het hier niet om. “Wij” zijn dat richtsnoer kwijt.

  M.a.w. Ron Paul heeft gelijk: deze tijd laat ons zien wat voor mensen wij zijn.

  SpyNose
  Ron Paul Fan reageerde op deze reactie.
  Armin reageerde op deze reactie.

 8. ‘plan’ te lezen op:
  https://www.namb.org/images/namb/GovernmentAffairs/Senate%20Bill.pdf

  enkele porc barrel punten er uit:
  Sec.308.Increase in limit on cover over of rum excise tax to Puerto Rico and the Virgin Islands.
  Sec.309.Extension of economic development credit for American Samoa.
  Sec.310.Extension of mine rescue team training credit.
  Sec.311.Extension of election to expense advanced mine safety equipment
  Sec.317.Seven-year cost recovery period for motorsports racing track facility.
  Sec.401.Permanent authority for undercover operations.
  Sec.402.Permanent authority for disclosure of information relating to terrorist activities.

  Dat gaat de economie redden

  voor een uitleg waarom het eerst werd weggestemd:
  http://nl.youtube.com/watch?v=Dbp3ZB-lSPo

  “Politicians use their charisma to feed you bullshit and make you think it’s paté”

  SpyNose reageerde op deze reactie.
  SpyNose reageerde op deze reactie.

 9. Aangezien Armin het over 0.3M inwoners had, ga ik er vanuit dat zijn M inderdaad voor miljard stond.

  Dat is trouwens idd een bijzonder verwarrende schrijfwijze. M wordt algemeen gebruikt voor een miljoen (Mega, maar ook Million). Voor miljard gebruik je meestal G (Giga) of soms B (Billion).

  Ontopic weer: Dit plan is wat mij betreft niets meer en niets minder dan de grootste diefstal ooit uit de geschiedenis van de mensheid.

  SpyNose reageerde op deze reactie.

 10. @pcrs:
  Fantastisch gedaan pcrs ! 8)

  @Diadem:
  “0.3M inwoners..”
  Tja, dat denk ik ook. Maar twee keer dezelfde fout maken maakt je berekening nog niet per se perfect. Integendeel. Dat de fouten elkaar in dit geval toevallig opheffen, verandert daar niets aan.

  Ik ken ook geen literatuur, waarin M voor miljard (Am. = billion) staat.

  En inderdaad: dit lijkt de grootste diefstal aller tijden tot dusver. Maar strikt genomen heet dit geen diefstal, maar legalisering van verduistering.

 11. Dit is een zeer kwalijke ontwikkeling en ik vind het onbegrijpelijk dat sommigen dit hier gaan bagetaliseren.
  Het gaat hier over tienduizende dollars voor elke Amerikaan die aan de economie bijdraagt! De rest moet je niet meetellen want daar valt niets te halen.
  Gezien de nog steeds verder dalende huizenprijzen, en stijgende ontslagen is de neerwaartse spiraal nog lang niet doorbroken.
  En daarmee ook de afwaarderingen op de bad assets niet. Hoeveel procent van die 700 mld zal uiteindelijk in rook opgaan; 30%, 50% of zelfs 90%??
  Ik zie het als een poging van de overheid en de Fed om nog meer greep op de geldstromen in het land te krijgen.
  Niets meer of minder dan een financieële staatsgreep.
  Als er dan toch geld moet worden vrijgemaakt had men beter massaal huizen kunnen opkopen om een bodem in de markt te leggen. Ook slecht maar in ieder geval beter voor Joe Sixpack. Waarom alleen de banken helpen?

 12. @Ron Paul Fan:
  Dat is ook het mooie. 🙂

  Dit moordplan past prachtig in Keisers 9/11-verhaal. Zo sinister durven de meeste mensen niet te denken. En zo ja, dan durven ze het niet uit te spreken, omdat ze bang zijn zichzelf ongeloofwaardig te maken.

  Maar wat mij betreft moet dit gezegd kunnen worden. Want de werkelijkheid kan nu eenmaal elke voorstelling te boven gaan. Petje af voor Max Keiser, iig voor zijn moed.

  Max is onderzoeksjournalist en heeft een (informatieve ?) website. Wellicht ook de moeite waard.

  http://www.maxkeiser.com/

  De interviewer is inderdaad Iranier. Verder ken ik hem ook (nog) niet.

  SpyNose
  Ron Paul Fan reageerde op deze reactie.

 13. @SpyNose: Ik bedoelde niet miljoen met M, maar miljard. Misschien verwarrend, maar uit mijn berekening bleek overigens dat ik het bedrag wel begrepen had.

  Punt is, dat het per inwoner niet zo veel is. Zelfs meegerekend dat niet elke inwoner belasting betaald. Het is namelijk ook een incidentelke uitgaven zoals dat in de boekhouding heet. Over een periode van laten-we-zeggen 10 jaar is het dus al helemaal niet veel. Zeker als je bedenkt dat een ongetwijfeld heus wel een deel van die 700M gewoon terugbetaald zal worden.

  Moraal: niet overhypen

  En verder: Nee, in de details van het plan is het nu net niet meer zo dat de Minister van Financien alleenrecht heeft. Expliciet niet! De grondwet buiten werking stellen is een beetje brullen in de ruimte.

  Minsters maken jaarlijks aan de lopend eband beslissingen die veel grotere impact per hoofd hebben.

  Let wel, dat wil niet zeggen dat dit een goed plan is. Dat beweer ik niet, maar we moeten onszelf niet gaan ophitsen gelardeerd met anti-Amerikaanse retoriek.

  IIS reageerde op deze reactie.
  SpyNose reageerde op deze reactie.

 14. @SpyNose:
  Die Max Keiser is niet bang om het kleurrijk te brengen:

  http://blip.tv/file/1275755

  Als hij gelijk krijgt wordt Europa straks niet alleen overspoeld door Afrikanen, Aziaten en Arabieren maar straks ook nog door Amerikanen.

  Komen de ‘huddled masses’ weer terug.

 15. @Armin:

  “Ik bedoelde niet miljoen met M, maar miljard. Misschien verwarrend, maar uit mijn berekening bleek overigens dat ik het bedrag wel begrepen had.”

  Maar je schrijft M en je behoort te weten, dat onder M miljoen pleegt te worden verstaan.

  Het blijft daarom nog steeds onduidelijk, waarom je “miljard” afkortte met M. Waarom deed je dat ?

  Had jij niet economie aan een Nederlandse universiteit of hogeschool gestudeerd?

  “Over een periode van laten-we-zeggen 10 jaar is het dus al helemaal niet veel. Zeker als je bedenkt dat een ongetwijfeld heus wel een deel van die 700M gewoon terugbetaald zal worden.”

  Inderdaad, maar alleen in het theoretische geval, dat het bij die USD 700.000.000.000,00 zou blijven. Maar ieder kind kan begrijpen, dat dat niet zal gebeuren, zoals ik al eerder opmerkte.
  Sterker nog, hoe eerder die USD 700.000.000.000,00 op zullen zijn, hoe groter de volgende bail-out. Dat noemen ze hyperinflatie, toch wel eens van gehoord, zeker ?

  Ron Paul Fan merkt fijntjes op, dat Paulson vroeger bij Goldman Sachs werkte. Ook daar ga je niet op in.

  Ondanks mijn expliciete opmerking dienaangaande blijf je consequent om de kern heendraaien, Armin.

  Ik herhaal die kern nog maar eens: de morele verloedering, waarbij niet alleen de belastingbetaler opdraait voor de misdaden van een Tera-gangsterbende, maar hij door diezelfde Tera-gangsterbende gedwongen wordt dit tot in lengte van dagen te blijven doen.

  Dat is de eindeloze nachtmerrie: de belastingbetaler wordt langzaam gewurgd door de beul, die hem valse beloften voorhoudt, om ook het laatste touw, dat hij nog bezit, overhandigd te krijgen.

  Moraal: niet overhypen

  De omgekeerde wereld.
  Ik herinner me trouwens nog een prijswinnend understatement van je. Zie boven.

  “we moeten onszelf niet gaan ophitsen gelardeerd met anti-Amerikaanse retoriek.”

  Insinuerend en aantoonbaar in strijd met de feiten. Derhalve onjuist.
  Ik ga er dan ook niet op in.
  Armin reageerde op deze reactie.
  Ron Paul Fan reageerde op deze reactie.

 16. @SpyNose: I bied zeer nederig mijn excuses aan, dat ik het in mijn hoofd durfde te halen M voor miljard te gebruiken. Sorry sorry sorry …

  Goed, verder, beweer jij dat die 700 miljard gaat toenemen. Pure speculatie. Maar zelfs als dat gaat gebeuren is er om hyperinflatie te doen ontstaan niet eens enkele factoren, maar enkele honderden malen dit bedrag nodig. Voor hyperinflatie is echt wel wat meer nodig.

  En dan nog, is de kans eerder aanwezig dat het surplus aan geld via een klappende bubbel verdwijnt, dan via inflatie een uitweg vind. Voor inflatie moet het geld namelijk ook daadwerkelijk in de beurs van de burgers komen. Dat zie ik niet gebeuren.

  Dat dit moreel niet helemaal juist is, heb ik volgens mij nooit ontkent. Wel ageer ik tegen het tot ongekende hoogten overhypen van deze zaak.

  Deze zaak is kwalijk, maar om nu te stellen dat dit het allerergste is wat in 100 jaar gebeurt is, zou ik niet willen zeggen. Als je gaat spreken over oorlogscrisis, hyperinflatie en “Tera-gangsterbende” ben je gewoon aan het brullen.

  Het McCain universal healtcare systeem, gaat de gemiddelde burgers jaarlijks waarschijnlijk veel meer geld kosten. Het eventueel ondertekenen en vervolgens naleven van het Kyoto protocol zou de USA waarschijnlijk zelfs ettelijke factoren meer geld kosten. En zelfs het Obama plan om de hogere inkomens meer social security premie te laten betalen is een bedrag wat van ‘iets’ grotere omvang is dan waar we hier over spreken. Het jaarlijkse tekort op alleen de sociale security zal de komende 75 jaar (want ook daar is hun ‘AOW’ equivalent niet gedekt door sparen) gemiddeld al zo’n 300 a 400 miljard per jaar zijn. Maar dat is structureel ipv 700 eenmalig!

  Ja, dit is een probleem, maar er zijn heel veel andere problemen. En sommige van die problemen zijn van een veel en veel grotere omvang dan deze.

  En aan deze kant van de oceaan, is de omvang van de staat in het bankwezen al decenia veel groter dan het in de USA ook na dit voorval zal zijn. De invloed van de staat op de economie zal ik helemaal maar niet noemen. Als je deze zaken in de USA al ‘Tera-gangsterbende’ noemt, vraag ik me af wat voor superlatieven je uit de kast moet halen om de dagelijkse praktijken van onze regeringsleiders moet beschrijven …

  Moraal blijft dus: niet overhypen, want je verhaal wordt er zeker niet sterker door. Zoals ISS zegt, probeer de kern van het probleem te vinden. En dan op een rationele wijze zonder termen als ‘Tera-gangsterbende’ of ‘hyperinflatie’ te misbruiken. En zeker niet door ongefundeerd te gaan speculeren over wat er mogelijk ‘logischerwijs’ allemaal nog meer besloten gaat worden. Kortom de feiten.

  Het is zeker geen mug, maar ook geen olifant.

  SpyNose reageerde op deze reactie.

 17. Redding

  Redden wat er te redden valt, zo zal je reageren op een noodtoestand.
  Maar als je zelf gered moet worden of je bent niet in de positie om te redden en er is verder helemaal niemand in de buurt dan is er geen redding meer.
  De noodtoestand zal pas zijn opgeheven als het verlies een feit is.
  Is het kalf eenmaal verdronken dan is er geen nood meer.
  Nu dreigt er echter een Gouden Kalf te verdrinken: Wallstreet en the Mainstreet!
  Van dit kalf zijn wij afhankelijk. Wij zijn het dus zelf die in nood verkeren.
  Stel dat dit Gouden Kalf verdrinkt en dat wij dus verdrinken dan wordt daardoor de noodtoestand in feite opgeheven.
  Wat moet er gebeuren om het volgende kalf niet weer te laten verdrinken?
  Wat is de put die gedempt dient te worden?
  Die vragen stellen wij onszelf jammer genoeg niet. Wij vragen niet, wij eisen daarentegen.
  Wij eisen dat de overheid moet helpen. Wij denken daarbij dat anderen ons moeten helpen. Wij vinden dat anderen daarvoor moeten bloeden.
  Dat zal de put niet dempen. Integendeel. Er zal een kudde koeien gaan verdrinken.
  De put is niet meer dan ons geloof in het geldwezen en onze liefde voor dat geld.

  Heremetijd
  http://www.ziekvanzorg.nl

  SpyNose reageerde op deze reactie.

 18. @SpyNose:
  Over Paulson…

  William Engdahl heeft eergisteren een aardig stukje geschreven over de financial tsunami:

  Paulson’s impressive interest conflicts

  Blankfein later claimed he was present at the fateful meeting not to protect his firm’s interests but to ‘safeguard the entire financial system.’ His claim was put in doubt when it later emerged that Blankfein’s Goldman Sachs was AIG’s largest trading partner and stood to lose $20 billion in a bankruptcy of AIG. Were Goldman Sachs to go down with AIG, Secretary Paulson would have reportedly lost $700 million in Goldman Sachs stock options he had, an interesting fact.

  Het zijn gewoon een zootje kleptocraten.

  SpyNose reageerde op deze reactie.

 19. In het Wikipedia artikel over Paulson is dit te vinden:

  “Paulson’s three immediate predecessors as CEO of Goldman Sachs — Jon Corzine, Stephen Friedman, and Robert Rubin — each left the company to serve in government:”

  Dat voor de degenen die nog denken dat Amerika iets anders is dan een kleptocratie. Voor degenen die echt tot de kern willen doordringen moeten wat gaan spitten in de ethnische achtergronden van de heren.

  SpyNose reageerde op deze reactie.
  GB reageerde op deze reactie.

 20. @Armin:
  Je excuseert je wel, maar je ontwijkt nog steeds mijn vraag, waarom je M voor miljard gebruikte, en daarmee de omvang van de “bail out”-operatie van de regering met een factor 1000 (duizend) verminderde. Nu heb ik ooit begrepen, dat je economie aan een Nederlandse onderwijsinstelling gestudeerd hebt.

  Ik kan me dan ook slecht voorstellen, dat dat een vergissing van je zou zijn. Integendeel, daar moet je een reden voor hebben gehad.

  Zou je zo vriendelijk willen zijn die reden te onthullen of anderszins aannemelijk te maken, waarom je dat deed ?
  Dat zou je geloofwaardigheid zeker ten goede komen, dunkt me.

  “Goed, verder, beweer jij dat die 700 miljard gaat toenemen. Pure speculatie.”

  Je zult toch wel weten, dat zelfs Nederlandse politici al eerder, maar ook vandaag weer hebben laten blijken, dat zij bang zijn dat de banken verleid zullen worden tot misbruik van krediet bij het nemen van beschermingsmaatregelen? Jouw veronderstelling, dat de kans groter is, “dat het surplus aan geld via een klappende bubbel verdwijnt, dan via inflatie een uitweg vind” lijkt me een wereldvreemde voorstelling. Wat is inflatie anders dan toename van de totale geldcirculatie zonder toename van het reële BNP?

  En wat bedoel je precies met “overhypen”? Bestaat daar een objectieve maatstaf voor? Zo ja dan zou ik daarover heel graag meer vernemen.

  En wat de Tera-gangsterbende betreft denk ik, dat we gauw klaar zijn. De hypotheekbedragen waarover het gaat, belopen bij mijn weten inderdaad biljoenen (=duizenden miljarden) oftewel Teradollars. Voor zover ik weet, bestaat er geen syndicaat in de wereld, dat met soortgelijk vreemd kapitaal goochelt.

  SpyNose

 21. @SpyNose:

  “zoals in Megabytes, etc., wat staat voor miljoen, ofwel 10^6.”

  Hahaha.

  1 Megabyte = 1048576 bytes = 2^20.

 22. @heremetijd:
  Interessant. Wie zit(ten) er achter “ziekvanzorg.nl”?

  @Ron Paul Fan:
  Ik zou het een “dynastie van kleptocraten” willen noemen, OK?

  @Ron Paul Fan:
  Nu de roots, inderdaad.

  @pcrs:
  Misschien iets voor pcrs ?

  @IIS:
  Precies, Amerika is een prachtig land. Ik heb niets tegen Amerika noch tegen de American Dream.

  SpyNose

 23. @Ron Paul Fan:

  “Paulson’s three immediate predecessors as CEO of Goldman Sachs — Jon Corzine, Stephen Friedman, and Robert Rubin — each left the company to serve in government:”

  Goldman Sachs is zowat de uitvinder van de Mortgage Backed Securities en de gigantische handel die daarin wereldwijd is ontstaan.
  Paulson was daar dé man tot ongeveer 2007. Voor bewezen diensten heeft hij daar volgens de telegraaf in een periode van pakweg 5 jaar 111 miljoen $ opgestreken aan loon excl bonussen.
  Diezelfde Paulson geeft men nu zo’n beetje carte blanche om 700 mld belastinggeld te “besteden”.
  Er schijnt enigszins controle afgedwongen tezijn maar “controle” is er de afgelopen jaren ook geweest op de banken.

  Om het maar eens grof te stellen; het komt mij over als de zorg van je kind toevertrouwen aan een pedofiel die zijn straf heeft uitgezeten en vervolgens zelf een weekje op vakantie gaan.

 24. @jetze,
  Hahaha. Goed opgemerkt. Je bent zeker de lolligste thuis?
  Ik zal het je nog sterker vertellen:
  1 Kb = 1×10^3 + 24 bytes
  1 Mb = 1×10^6 + 48576 bytes
  MKB = Midden- en Kleinbedrijf.
  Maar daar hadden we het toevallig niet over. Lees nog maar eens een keertje.

  @GB:
  Die metafoor is te mooi om te vergeten. 🙂
  jetze reageerde op deze reactie.

 25. @SpyNose:
  Zal wel.
  Armin komt met een heldere berekening en dat denk jij te kunnen weerleggen met wat infantiel gebazel over uit hoeveel bytes een mega byte bestaat.
  Gelul in de ruimte neus, weinig nieuws dus.
  Maar dat is ook al geen nieuws meer.

Comments are closed.