Als een land verwacht om tegelijk onkundig en vrij te zijn, verwacht het iets dat nooit was en nooit zal zijn” Thomas Jefferson.

Onkunde heeft nu een hoog niveau bereikt en de vrijheid daalt evenredig. 

De Kredietcrisis komt natuurlijk als belangrijk punt ook kijken bij de Amerikaanse verkiezingen.

Geen van de kandidaten zal toegeven dat die hele crises veroorzaakt is door de overheid. Dus geven zowel de democraten als de republikeinen, Biden en Palin, in hun onkunde, de schuld aan de hebzuchtige bankiers. En natuurlijk is voor beiden de oplossing dat er meer toezicht, meer overheid moet komen.

 Zie “Biden and Palin betrayed ignorance

23 REACTIES

 1. slechte vertaling..
  Ignorance is onwetenheid en geen onkunde en in US engels wordt “betrayal” in een heel andere setting gebruikt vergeleken met het nederlandse veraad…
  Het heeft een andere lading.

  Daarbij moet mij van het hart dat er hier op deze site net als op bijvoorbeeld nujij en geenstijl veel te vaak gestrooid wordt met woorden als “verraad”, “landverraders”, etc.
  Door die woorden keer op keer te gebruiken verliezen ze hun lading en kun je sites als vrijspreker bijna schouderophalend afdoen als opruiende activistische roeptoeters en niet als serieuze discussiesites.
  En dat vind ik zonde, er is hier genoeg interessants te lezen.

  Hub Jongen reageerde op deze reactie.
  Menno de Vries reageerde op deze reactie.

 2. @VmaX:
  “slechte vertaling..”
  Onwetendheid is betere vertaling. Het gaat bij deze verwijzing naar Engelse stukjes vooral om de inhoud van dat Engelse stuk. De drie zinnen inleiding moeten trachten naar die inhoud te verwijzen.

  Woorden als “verraad” e.d. moet je, net als alle andere woorden, bedachtzaam gebruiken. Maar waarom zou je het beestje niet naar de naam noemen?
  Het verraad van Lissabon is bvb toch een verraad en een bedrog aan het volk?

  Armin reageerde op deze reactie.
  VmaX reageerde op deze reactie.

 3. @Hub Jongen: Er zijn dire soorten mensen. ZIj di ehet al ens zijn met je en de term ‘verraad’ een goede term vinden. De tweede groep is het niet eens en vind de term dus onjuist. Beide echter zijn niet zo relevant.

  De derde groep heeft nog geen mening, maar zal waarschijnlijk na het lezen van zo’n harde term als verraad snel afhaken. En dat is zonde.

  Zoek op meervrijheid.nl maar eens het stuk over de libertarische macho flash op.

  jetze reageerde op deze reactie.

 4. @Hub Jongen:

  Armin hierboven specificeerd nog iets verder wat ik bedoel 😉

  Ik heb al eens vaker geprobeerd mensen waarvan ik weet dat ze inhoudelijk iets te melden hebben hier naar toe te krijgen om hun duit in het zakje te doen, maar men haakte na het lezen vaak af door 2 oorzaken.
  *de toonzetting die op sommigen nogal verbitterd hard en anti alles kan overkomen. Hierdoor krijgt men de indruk dat er niets te discussieren valt omdat immers al “vast staat” hoe het zit.
  *en door sommige (vaste) posters hier die nogal nadrukkelijk badinerend danwel xenofobisch danwel complotistisch aanwezig zijn. Met genoemde posters val alleen te discussieren als je langdurig in de ziektewet zit of gepensioneerd bent of als je een olifantshuid hebt.

 5. @VmaX:
  Door die woorden keer op keer te gebruiken verliezen ze hun lading en kun je sites als vrijspreker bijna schouderophalend afdoen als opruiende activistische roeptoeters en niet als serieuze discussiesites.
  En dat vind ik zonde, er is hier genoeg interessants te lezen.

  Ha! Helemaal mee eens, maar dat had ik al vaker aangegeven, vergeet de complottheorieen niet: – Jorg is dood, de perfecte kans weer om er iets achter te zoeken.
  Ben benieuwd. Voor ‘Ron Paul Fan’: de Amerikanen hebben het gedaan!!!!!!!

  Ron Paul Fan reageerde op deze reactie.
  Ron Paul Fan reageerde op deze reactie.

 6. @Menno de Vries:
  Beste Jetze, als je net wilt doen alsof Menno een andere poster is dan jij, dan moet je niet het woord ‘roeptoeteren’ gebruiken, wat in jouw postjes een stopwoord is.

  Maar verder niet slechts hoor! Blijven proberen!

  “Ben benieuwd. Voor ‘Ron Paul Fan’: de Amerikanen hebben het gedaan!!!!!!!”

  Mij zul je niet horen zeggen dat de Amerikanen Haider hebben vermoord. Niet de Amerikanen. Ik denk dat je in dezelfde richting moet zoeken als naar degenen die Fortuyn hebben vermoord.

 7. @VmaX:
  Er moet onderscheid gemaakt worden tussen toonzetting en functioneel gebruik van de termen als “xenofobie” en “complotisme”.

  1) De toonzetting kan mensen afschrikken, zodat potentiële belangstellenden wegblijven. Daar heb je een punt.

  2) De term “xenofobie” wordt tegenwoordig door politiek correct denkenden als diskwalificatie misbruikt om op een makkelijke manier van een inhoudelijke discussie af te komen.

  3) “Complotisme” is een nieuwe kreet. Hij dient tenminste nauwkeurig te worden omschreven alvorens te worden rondgestrooid. Ook samenstellingen van en afgeleiden met “complot” worden door politiek correcten misbruikt om mensen, die proberen zelfstandig onderzoek te doen, bij voorbaat te diskwalificeren.

  @Menno de Vries:
  4) Ron Paul Fan wijst nadrukkelijk op het feit, dat ook hij geen waterdicht bewijs heeft van zijn 9/11 hypothese, maar op zoek is naar een theorie, die de feiten en getuigenissen beter verklaart dan de officiële lezing, die onverklaarde tegenstrijdigheden bevat. Het gaat niet aan hem daarvoor te diskwalificeren. Integendeel. Het is aan de andere debaters die theorie te weerleggen. En dat gebeurde m.i. onvoldoende.

  Bovendien, waar blijf je, als je niet meer zou mogen nadenken en communiceren over alternatieve lezingen? Dat zou niet alleen bittere geestelijke armoede zijn, maar in dat geval zou ook alle recherchewerk wel afgeschaft kunnen worden.
  Ik heb nog nooit een anticomplot-predikant horen argumenteren, dat dat anders zou zijn.
  En (potentiële) gerechtelijke dwalingen, zoals de zaak Lucia de B., Schiedammer parkmoord, etc. zouden onbestaanbaar zijn.
  VmaX reageerde op deze reactie.

 8. @VmaX:
  “Heb je overigens voor mij dan een andere term die ik ipv xenofoob kan gebruiken om de vele vreemdelingenvrezers en haters te benoemen die ik tegenkom?”

  – realisten
  – genocide haters
  – patriotten

  Take your pick.

 9. @VmaX:
  “xenofobie” heeft sinds de introductie van de terminologie in het vocabulaire van de VN een nieuwe, politiek geladen connotatie erbij gekregen. De huidige betekenis valt gedeeltelijk samen met het neologisme “islamofobie”, dat als een vorm van “xenofobie” wordt aangemerkt.

  Dat leidt ertoe, dat eventuele conflicten met moslims of met de islam onbespreekbaar dreigen te worden. Op die manier wordt getracht andersdenkenden te stigmatiseren om dit soort problemen te kunnen ontkennen. Een aloude truc om het probleem te omzeilen en tegelijk verdeeldheid te zaaien.

  De wereldgeschiedenis en de huidige “islamisering” tonen aan, dat er wel degelijk sprake is van een probleem.
  Het ontkennen ervan kan echter buitengewoon ernstige gevolgen hebben.

  Impliceert dat dat politiek incorrecten dat niet doen?

  Dat heb ik in het midden gelaten. Ik had het slechts over de manipulatie door pc-en.

  Ik zou op zich geen bezwaar hebben tegen gebruik van de term xenofobie, maar wel in relatie tot islamisme en islamisering. In dat verband wordt de term voorzien van een negatieve bijklank en daarmee, zoals gezegd, vaak onterecht gebruikt.

  I.p.v. “xenofobie” zou ik het woord “vreemdenangst” gebruiken. Dat mist m.i. de negatieve connotatie van het woord “xenofobie”.

 10. @VmaX:
  “Heb je overigens voor mij dan een andere term die ik ipv xenofoob kan gebruiken om de vele vreemdelingenvrezers en haters te benoemen die ik tegenkom?”

  Telegraaf van vanavond

  Het geweld tegen de christelijke minderheid in de voornamelijk soennitische stad is de afgelopen maand opgelaaid. Alleen al afgelopen week zijn zeker zeven christenen uit Mosul vermoord. Volgens aartsbisschop Louis Sako van Kirkuk zijn christenen in Irak het slachtoffer van “een campagne van zuivering, moord en bedreiging.”

  655,000 Iraqis killed since invasion

  A study published in the Lancet estimates that 655,000 Iraqis have died as a result of the war.

  Bosnia-Herzogovina [1992-1995]

  Yugoslavia has a long history of conflict between a very diverse mix of ethnic and religious groups. With the collapse of the Soviet Union in 1989, fighting erupted between various ethnic groups in Yugoslavia, leading to independence for Slovenia and Croatia. When Bosnian Muslims declared independence, Yugoslav president Slobadan Milosevic attacked to support the Serbian minority. As the Serbs forces advanced, they began to systematically eliminate Muslims and Muslim villages, in what became known as “ethnic cleansing.” Over 200,000 Muslim civilians were murdered and 2,000,000 fled as refugees before NATO forces intervened to halt the genocide.

  Dezelfde webpagina bericht verder nog over genocides in Turkije jegens de christelijke Armeniers (min. 1.5 miljoen), die in Ruanda, Rusland en Duitsland. De genocide’s waren altijd uitgevoerd door de ene ethnische groep op een andere.

  Moet ik kwaad worden op goed-bedoelende onnozele halzen, ook al zijn het mijn ‘eigen mensen’, als die in de spiegel kijken en daarbij hun borst opzwelt bij de aanblik van die nobele, zij het ietwat onbenullige ogen, bij de gedachte dat zij moedig op de bres staan en onderdrukte minderheden verdedigen tegen de fascisten, die verdere instroom willen indammen?

 11. @Menno de Vries:
  “Ha! Helemaal mee eens, maar dat had ik al vaker aangegeven, vergeet de complottheorieen niet: – Jorg is dood, de perfecte kans weer om er iets achter te zoeken.
  Ben benieuwd. Voor ‘Ron Paul Fan’: de Amerikanen hebben het gedaan!!!!!!!”

  Nou vooruit dan maar, omdat je het zo vriendelijk vraagt.

  Nog even een bericht uit 2005, afkomstig van de The Times:

  Mossad spied on far-right Austrian

  THE ISRAELI secret service spied on Jörg Haider, the right-wing Austrian populist, using one of his closest aides to gather information on his contacts with Arab dictators. Peter Sichrovsky said that he had been a Mossad informant for five years until retiring from politics in 2002.

  SpyNose reageerde op deze reactie.
  VmaX reageerde op deze reactie.

 12. @Ron Paul Fan:
  Goede reactie, nuttige link. Maar zouden Menno de Vries en VmaX de moeite nemen op de link te klikken ? Ik betwijfel het.

  Wie is die closest aid, Peter Sichrovsky, eigenlijk?

  De Times Online geeft het antwoord:

  “I wanted to help Israel and certainly did not do anything wrong,” said Herr Sichrovsky who was secretary-general of Herr Haider’s Freedom party and a member of the European Parliament. The Austrian state prosecutor said yesterday that he would open an investigation to determine whether Herr Sichrovsky should be prosecuted. Spying for a foreign power carries a jail sentence of up to three years in Austria.

  The revelations, in the news weekly Profil, stunned the Austrian political class. Herr Sichrovsky, who is of Jewish origin, was a controversial figure for the conservative Right. The Jewish community regarded him as a traitor for working with Herr Haider, while anti-Semitic Freedom party activists made no secret of their distrust.

  Hoe dan ook, in de ogen van pc-en geldt: een keer een complottist altijd een complottist.
  Je bent voor je leven gebrandmerkt, Ron Paul Fan.

  Ik ben benieuwd naar de reacties hierop, speciaal die van Menno de Vries en VmaX.
  VmaX reageerde op deze reactie.

 13. @Ron Paul Fan: @SpyNose:

  Allereerst bedankt voor het bevestigen van mijn stelling in post #4.

  Waarom zou ik reageren op die link?
  Het heeft niets te maken met dit topic en niets te maken met inhoudelijk ingaan op wat ik poste naar aanleiding van deze topic.

  Wat jullie hier doen is exact bevestigen wat ik poste.
  Deraillen van een discussie, sidesteppen en rookgordijnen opwerpen.

  We hadden het hier niet inhoudelijk over samenzweringen en niet over de semantische eigenschappen van woorden.
  Jullie zijn blijkbaar gepensioneerden met teveel tijd, die die tijd gebruiken om naarstig het interweb af te speuren naar linkjes die hun mening moeten bevestigen.
  Met dit soort overkill aan sidesteps sla je iedere discussie dood.

  Overigens wel grappig dat je met het gebruik van de term “politiek correct” eigenlijk precies hetzelfde doet als dat wat je de “PC-ers” verwijt met het gebruik van “xenofobie” 🙂

  “”Politiek Correct” heeft sinds de introductie van de terminologie in het vocabulaire van Nederland een nieuwe, politiek geladen connotatie erbij gekregen.

  Dat leidt ertoe, dat eventuele conflicten met andersdenkenden onbespreekbaar dreigen te worden. Op die manier wordt getracht andersdenkenden te stigmatiseren om diens onafhankelijke denkwijze te ontkennen.
  Een aloude truc om problemen te omzeilen en tegelijk verdeeldheid te zaaien.””

  Ron Paul Fan reageerde op deze reactie.

 14. @VmaX:
  “Waarom zou ik reageren op die link?
  Het heeft niets te maken met dit topic en niets te maken met inhoudelijk ingaan op wat ik poste naar aanleiding van deze topic.”

  Jij begon al in postje 1 off-topic over xenofobie. De pot en de ketel.

  “We hadden het hier niet inhoudelijk over samenzweringen en niet over de semantische eigenschappen van woorden.”

  Jetze (Menno de Vries) begon over samenzweringen.

  “Met dit soort overkill aan sidesteps sla je iedere discussie dood.”

  Dode discussie als in: je hebt geen argumenten meer en valt stil?

  “Jullie zijn blijkbaar gepensioneerden met teveel tijd”

  Dat geldt zeker niet voor mij. En ook de postjes van de speurneus ruiken niet naar het bejaardentehuis.

  “Dat leidt ertoe, dat eventuele conflicten met andersdenkenden onbespreekbaar dreigen te worden.”

  Dat is aan de lengte van de draad en jouw postje anders niet te merken.

  “Op die manier wordt getracht andersdenkenden te stigmatiseren om diens onafhankelijke denkwijze te ontkennen.”

  Grote goden, wat een pvda-vocabulair! Geef het nu maar toe. Diep van binnen vind je dat je een slachtoffer bent; heel je hart rebelleert tegen het idee dat er hier mensen zijn die het niet met jou eens zijn en zo zijn we natuurlijk niet getrouwd!
  VmaX reageerde op deze reactie.

 15. @Ron Paul Fan:
  “Jij begon al in postje 1 off-topic over xenofobie. De pot en de ketel”

  >Ik heb ook het woord “mensen” gebruikt. Betekend dat dan dat we ook over de mensheid in zjn algemeen moeten discussieren?

  “Jetze (Menno de Vries) begon over samenzweringen””

  >dus reagreer jij als pavlov’s hond en gaat erop in?

  “Dode discussie als in: je hebt geen argumenten meer en valt stil?”

  Op zulke kinderlijke opmerkingen ga ik niet in maar je bevestigd (alweer) mijn stelling

  “Dat geldt zeker niet voor mij. En ook de postjes van de speurneus ruiken niet naar het bejaardentehuis”

  Ach, de speurneus gaf zelf al aan gepensioneerd te zijn, van jou weet ik het niet en boeit me ook niet. Feit blijft dat je bijdrages aan dit forum enorm zijn en het ontbreekt de meesten aan de tijd om die enorme hoeveelheid linkjes/feitjes/aannames te analyseren en te bevestigen danwel te ontkrachten.

  “Dat is aan de lengte van de draad en jouw postje anders niet te merken”
  “Grote goden, wat een pvda-vocabulair! Geef het nu maar toe. Diep van binnen vind je dat je een slachtoffer bent; heel je hart rebelleert tegen het idee dat er hier mensen zijn die het niet met jou eens zijn en zo zijn we natuurlijk niet getrouwd!”

  LOL
  Je reageert hier op de bijna letterlijke text van Spynose die ik alleen verbouwd heb om de andere kant te laten zien.
  Zal spynose leuk vinden…pvda vocabulair 😉

  Maar beste RPF,
  probeer nu eens deze thread te lezen met andermans ogen, en probeer dan te analyseren hoe dicht je bij het eigenlijke onderwerp komt, of bij het subonderwerp die ik startte..
  Ben benieuwd wat je er dan zelf van vind.

  SpyNose reageerde op deze reactie.
  Ron Paul Fan reageerde op deze reactie.

 16. @VmaX:
  Je produceert een nieuwe stelling…

  #15: Overigens wel grappig dat je met het gebruik van de term “politiek correct” eigenlijk precies hetzelfde doet als dat wat je de “PC-ers” verwijt met het gebruik van “xenofobie” 🙂

  “”Politiek Correct” heeft sinds de introductie van de terminologie in het vocabulaire van Nederland een nieuwe, politiek geladen connotatie erbij gekregen.

  Dat leidt ertoe, dat eventuele conflicten met andersdenkenden onbespreekbaar dreigen te worden. Op die manier wordt getracht andersdenkenden te stigmatiseren om diens onafhankelijke denkwijze te ontkennen.
  Een aloude truc om problemen te omzeilen en tegelijk verdeeldheid te zaaien.””

  door mijn woorden te verdraaien en ze uit hun verband te rukken…

  #11: “xenofobie” heeft sinds de introductie van de terminologie in het vocabulaire van de VN een nieuwe, politiek geladen connotatie erbij gekregen. De huidige betekenis valt gedeeltelijk samen met het neologisme “islamofobie”, dat als een vorm van “xenofobie” wordt aangemerkt.

  Dat leidt ertoe, dat eventuele conflicten met moslims of met de islam onbespreekbaar dreigen te worden. Op die manier wordt getracht andersdenkenden te stigmatiseren om dit soort problemen te kunnen ontkennen. Een aloude truc om het probleem te omzeilen en tegelijk verdeeldheid te zaaien.

  …om een heel ander punt te maken, wat je kennelijk niet lukt, omdat die nieuwe stelling van je nog bewezen moet worden…

  LOL
  Je reageert hier op de bijna letterlijke text van Spynose die ik alleen verbouwd heb om de andere kant te laten zien.
  Zal spynose leuk vinden…pvda vocabulair 😉

  …terwijl je zelf bovendien toegeeft de discussie over oneerlijke discussiemethoden te ontgaan, zodra je zelf wordt aangesproken:

  Waarom zou ik reageren op die link?
  Het heeft niets te maken met dit topic en niets te maken met inhoudelijk ingaan op wat ik poste naar aanleiding van deze topic.

  Wat jullie hier doen is exact bevestigen wat ik poste.
  Deraillen van een discussie, sidesteppen en rookgordijnen opwerpen.

  Dat zijn PC PvdA-methoden, en die zijn onjuist, zoals hier -ten overvloede- nog weer eens aangetoond wordt. 🙂
  VmaX reageerde op deze reactie.

 17. @VmaX:

  “Jetze (Menno de Vries) begon over samenzweringen””

  >dus reagreer jij als pavlov’s hond en gaat erop in?

  RPF: ik reageerde omdat het mij wel paste.

  Ach, de speurneus gaf zelf al aan gepensioneerd te zijn, van jou weet ik het.

  RPF: dat van speurneus wist ik niet; de meeste bijdragen lees ik niet, alleen topics die me interesseren. Ben achter in de 50, zelfstandig en nog zeker van plan nog minstens 10 jaar of langer professioneel door te gaan.

 18. @SpyNose:

  ….

  bollocks
  Je doet hier weer exact hetzelfde wat je in elke thread doet.
  Met zogenaamd scherpzinnige ontledingen en woordspelletjes ga je niet in op de issues die besproken worden.
  Je verwijt mensen “misbruik” van termen en op de man spelen en in in 1 adem doe je hetzelfde bij je opponenten. (pc pvda methodes..lol)

  Ik heb te weinig tijd om aan je woordspelletjes mee te doen dus als je weer terug bent bij een issue reageer ik mischien weer 😉

  Misschien moet je jezelf ook eens afvragen of je wel zo’n geweldige bijdrage aan vrijspreker levert of dat je door het gebruik van vrijspreker als privé woordspelletjes arena juist de zaak schade toebrengt.

  SpyNose reageerde op deze reactie.

 19. @VmaX:

  “Misschien moet je jezelf ook eens afvragen of je wel zo’n geweldige bijdrage aan vrijspreker levert of dat je door het gebruik van vrijspreker als privé woordspelletjes arena juist de zaak schade toebrengt.”

  Bedankt voor je kritiek. Ik ben altijd een groot voorstander van zelfkritiek. Ik sta ermee op en ga ermee naar bed. Ik roep in principe ook iedereen op kritisch naar zichzelf te kijken, voor hij persoonlijke kritiek levert. Ik moge je daarbij tevens herinneren aan mijn clear statement over mijn klassiek liberale levensbeschouwing, dat ik op jouw verzoek vorige maand deed (waarop ik geen overtuigende stellingname van jou mocht terugzien).

  Mag ik daarom voorstellen, dat je bij jezelf begint?

  On topic: ik heb de structuur van je discussiemethode blootgelegd. Dat dat wel eens hard kan aankomen, kan ik me voorstellen.
  Dat je geen ongelijk bekent, ja zelfs er niet op ingaat, is begrijpelijk, maar probeer er dan niet onderuit te kruipen. Wees eens een vent!

  Maar dat je in de plaats daarvan vervolgens op de persoon gaat spelen is precies het soort antwoord, waar de kritiekloze nep-intellectuelen van de PvdA ook zo sterk in zijn. Eerlijk is eerlijk.
  VmaX reageerde op deze reactie.

 20. “Dus geven zowel de democraten als de republikeinen, Biden en Palin, in hun onkunde, de schuld aan de hebzuchtige bankiers.”
  onkunde? Het valt me op dat veel libertariers denken dat overheidsbeleid dat de overheid voert dommigheid is, wat je kunt bestrijden door beter uit te leggen hoe de oostenrijkse school de zaken verklaart. Daar bereik je echter helemaal niets mee, omdat het geen dommigheid en onkunde is. Verkeerde uitgangspunt.

 21. @SpyNose:

  verwacht je nou echt dat ik mij weer tot je spelletje laat provoceren?
  Dit soort ´kaatsbal´ gelardeerd met onderhuidse beledigingen is niet constructief.
  En als je dit antwoord ziet als een ´overwinning´ voor jou, geniet er dan maar van.

Comments are closed.