Jan Peter Balkenende maakte op TV met een groots gebaar bekend dat “wij” wel 200 miljard euro beschikbaar stellen voor garanties voor onderlinge leningen tussen banken. 
 
En dan doen Nicholas en Angela en ?????? er nog een schepje bovenop zodat er nu ondertussen voor meer dan 1000 miljard euro’s liggen te wachten om als garantie te worden gebruikt. Onvoorstelbare bedragen!

Maar de vraag gaat over “onze” 200 miljard. Waar lagen die nu de vorige week? Het is meer dan de hele Nederlandse jaarbegroting!
Een garantie is wel (nog) geen storting, maar je moet het wel betalen als het nodig is.

Hebben politici ergens een geheim potje?
Is zo’n geheim potje ook mede verantwoordelijk voor het smijten met geld naar allerlei zogenaamde “ontwikkelingslanden?
Als dat zo gemakkelijk is, waarom zijn er dan zoveel belangrijke zaken zo moeilijk?
Waarom is er bij de begrotingsbesprekingen helemaal niets over gezegd?

Wie weet meer van deze geheimen?

2 REACTIES

  1. Zoals een goede socialist betaamt belooft Bos gouden bergen die hij vervolgens op een ander afwentelt (Bos is de aso in het midden).

    Heemskerk van Rabo is hierover al met Bos in botsing gekomen. Hij stelt terecht dat als Bos zonder enig overleg met wie dan ook besluit om Sinterklaas te spelen hij de rekening daarvoor niet zomaar bij de niet geconsulteerde banken kan neerleggen. Bert Heemskerk dit weekend tegenover de Volkskrant: “Minister Bos heeft de garantie verhoogd van euro 20.000 naar een ton. Ik neem aan dat hij dat ook betaalt.”

    Bos belooft=Bos betaalt. Helemaal mee eens. Maar dan wel uit eigen zak. Want waar Heemskerk aan voorbijgaat is dat de belastingbetaler evenmin geconsulteerd is, en dus ook niet hoeft te accepteren dat Bos de rekening bij hem/haar neerlegt. Tikkie hypocriet, dus, die Heemskerk, zoals een echte bankier betaamt.

  2. Het geld leent de overheid via staats-obligaties. De rente die de overheid voor die obligaties betaald is lager dan dat de banken aan de overheid moeten betalen. De overheid verdient dus op die leningen!

    Ik stel voor dat je die vervelde opmerkingen over Bos pas doet als je begrijpt waar je het over hebt.

Comments are closed.