Het begon met 4 Miljard voor ABN, 250 euro van iedere Nederlander. Toen werden het 16,8 Mrd voor Fortis, 1000 euro van iedere Nederlander, en vanavond weer 20 Mrd, 1250 euro van ieder Nederlander. Dat is in een dikke week 2500 euro van iedere Nederlander. Allemaal heel hartelijk bedankt dat jullie allemaal zo gul meewerken aan de oplossing van de door overheden veroorzaakte crises. Ik houd alleen mijn hart vast over wat er nu nog verder gaat gebeuren.

21 REACTIES

 1. Geloof het of niet en lach me maar uit en lach je krom en vind me maar lijp, gek of gestoord vul maar in, maar ik ontdekte al voor jaren terug dat bijv. de astrologie een hele zware crisis voorspelde. Het was voor mij niet alleen de astrologie die het vertelde, maar het waren vooral mijn voorgevoelens en zelfs mijn dromen die niet veel goeds voorspelden.
  Mijn voorgevoelens over bijv. goud zeggen dat ook vluchten in goud geen soelaas biedt. Misschien zie ik het helemaal fout en moet ik zelf ook omdenken, maar ik persoonlijk denk dat goud niet brengt wat men er van hoopt…misschien door overheidsingrijpen, want als iedereen vlucht in goud zou ook dit een ontwrichting van de economie kunnen veroorzaken en dit zullen overheden niet toestaan. Net zo’n ontwrichting zou je krijgen als iedereen naar de bank stormt en al het spaargeld opneemt.
  Het kan niet anders dan dat de veroorzakers, de overheden, ingrijpen en proberen te redden wat er nog te redden valt. De crisis is in ieder geval geen crisis van korte duur, maar één van vele, vele jaren. Ik houd mijn hart vast als de huizenmarkt gaat dalen, dit kon wel eens de genade klap voor ons allen betekenen. Over een creditcardcrisis nog maar te zwijgen. De kredieten en de hypotheken gaan ons de das om doen….hoe dan ook!

 2. Kijk hier een reactie van iemand die het begrijpt…

  Al dat virtuele geld ging en gaat naar de oorlogsindustrie, Nederland doet daar fijn aan mee.Zoals bijvoorbeeld de oorlogen in Irak, Afghanistan, de Tasers, de teksten op politie auto’s : Waakzaam en Dienstbaar.We gaan naar een militairistische controle-samenleveing waarin iedere burger onder volledige staats-toezicht staat.Nu de banken , het gaat stapje voor stapje en U blijft doorslapen ?
  Hendriksen, Terschelling | 17:42 | 09.10.08 Telegraaf.

  btw die 20 miljard is een druppel op de gloeiende plaat….Wat, de druppel is reeds verdampt voor hij de plaat raakt!

 3. Duitse bondskanselier Angela Merkel sluit niet uit dat Duitse banken genationaliseerd worden om de kredietcrisis het hoofd te kunnen bieden.

  Het belang van de belastingbetalers staat volgens haar voorop.

  Voordat er nieuwe maatregelen worden getroffen, wil de bondskanselier afwachten wat het effect is van de woensdag aangekondigde gecoördineerde renteverlagingen door centrale banken wereldwijd.

  ( z24 http://www.z24.nl/economie/artikel_34744.z24 )

  Ik neem aan dat bedoeld wordt van afgelopen woensdag, want anders zullen er dus een hele reeks renteverlagingen gaan plaats vinden. Beter gezegd de sloophamer gaat er dan door!

 4. Nog een laatste reactie want ik begin hier de boel aardig te bevuilen. Maar opeens schoot me te binnen dat wat Pim Fortuyn altijd riep over de vorige kabinetten…”de puinhopen van paars”…Tja, de puinhopen van paars waren een paar molshopen vergeleken met de huidige puinhoop.

  Johnny reageerde op deze reactie.

 5. @IIS: Met een figuur als Pim, zouden we ons land een eigen richting hebben gegeven en dus niet blindelings achter de kortzichtige domheid van de nieuwe wereld aangelopen zijn (met dank aan onze overheid) Maar goed, mensen met inzicht dat ertoe doet worden omgelegd.

  Ivor Biggun reageerde op deze reactie.

 6. Wat ik nooit begrijp bij dergelijke uitgaven, is waar komt dat geld vandaan. Het zal wel met staatsobligaties gefinancieerd worden. Stel dat Bos ze niet eens afbetaald, maar eeuwig door laat lopen, praat je tegen 6% renten op die 36Mld over jaarlijks 2016Mln Euro rente. Gaan ze voor dit bedrag bezuinigen op Vogelaar wijken, ontwikelingshulp, kinder opvang of burocratie (ja dat zei elk kabinet tot nu toe!). Of wordt gewoon de belasting weer verhoogt, iets wat ook niet echt is aan te raden in een economische neergang.

  Erwin reageerde op deze reactie.

 7. @Johnny: Ik mis Hem iedere dag steeds meer. Met profeten loopt het meestal niet goed af.
  Hij wilde het land teruggeven aan de mensen.
  Dat kan alleen als je beschikt over je eigen financieel stelsel. Als dat niet het geval is, beperkt een democratie zich slechts tot het verzinnen en aanscherpen van wetten en belastingen voor het grauw.
  Hij schreef letterlijk dat hij desnoods bereid was, om net als Thatcher met zijn handtasje op tafel te slaan, om ons geld van de EU terug te krijgen. Hij heeft het de “elite” een korte tijd heel dun door de broek laten lopen.
  Wij kunnen slechts hopen dat de beerput verder opengaat, zodat de moderne en alomtegenwoordige Stasi de volksmassa bij de virtuele slagbomen ook niet meer tegen kan houden.

 8. @M. van den Heuvel: Nee, juist niet. Maar deze site begint meer te lijken of die idoten die al jaren roepen dat om 12 uur ’s nachts de aarde vergaat. Mijn wedervraag is dan: welke tijdzone …

  Zodra je doemscenario’s gaat toetsen aan de feiten blijken ze niet te kloppen. Ook hier niet. Ik durf er geld op te zetten dat als er een doemscenario zal ontstaat, dit in ieder geval een andere is dan ‘voorspeld’ (al dan niet doro naar de sterren te kijken 🙂 ) door bepaalde posters op deze site.

  Het zal geen hyperinflatie zijn of hogere belastingdruk vanwege deze geldinjecties. Het zal eerder een krimp zijn van M1 en daardoor teruglopende vraag en recessie-neiging.

  IIS reageerde op deze reactie.
  SpyNose reageerde op deze reactie.

 9. @Armin:

  De wattu? Deze site begint meer te lijken op die idioten die al jaren roepen dat om 12 ’s nachts de aarde vergaat???

  Niet grappig en niet leuk om deze vergelijking te maken. Er is gewoon iets behoorlijk fout gegaan in de wereld in de financiele wereld wel te verstaan. Je geeft mensen de schuld die heftig reageren of overspannen reageren, maar vergeet niet dat deze crisis sinds vorig jaar reeds broeit en mensen al die tijd rustig bleven.
  Volgens mij is de maat vol en mensen laten zich niet langer voor dom verslijten.

 10. En Balkenende maakt zich druk om geweld op televisie. Over prioriteiten gesproken. Maar het is natuurlijk wel weer de zoveelste fascistische maatregel van dit klojo-kabinet. Misschien denk-ie het er geruisloos door te kunnen drukken nu alle aandacht naar de kredietcrisis gaat.

  Een reageerder op de Telegraaf site vroeg al:
  “Gaan ze het nieuws verbieden?”

 11. @Henk:

  noem me maar een ‘conspiracy’ denker, maar dit wordt gedaan om de middenskasse uit te kleden, een controlled demolition van de middelklas. (geloof me, over 2-3 jaar is er geen middenklas meer.)

  trouwens, martial law is al gedreigd en of aangekondigd in amerika. zoek maar eens op yourtube naar
  ‘Rep. Brad Sherman’ of
  ‘Rep Micheal Burgess’
  en martial law!

 12. Kijk eens goed en diep in de ogen van Wouter…
  Daaruit schijnt dezelfde duisternis als die van George W. Bush.

  Ennu staar je niet blind op “minister” Bos…
  Hij is slechts de publiek zichtbare marjonet van de mensen die de echte macht hebben achter de schermen (Nout Wellink DNB, de board of directors van de Centrale Europesche Banck en de IMF, Europesche Unie;-)

  Kijk door het Politieke Poppentheater heen , en vraag je af wie er aan de touwtjes van deze publiek zichtbare figuren kunnen trekken.

 13. Bos is mijn inziens gewoon een socialist. Iemand die in de veronderstelling is dat het volk niet veel vrijheid moet hebben, anders loopt het gigantisch uit de hand. Iemand die daardoor denkt dat de overheid ALLES moet regelen. Iemand die klakkeloos zijn brainwashende economie schoolboekjes uit zijn hoofd heeft geleerd (waarin het onderwerp ” vrije markt” geen hoofdstuk heeft), en zich daar naar gedraagt. Uiteraard zal hij adviseurs hebben die nog nooit van de Oostenrijkse school hebben gehoord en daardoor geen haar beter zijn. Uiteraard raken wij door zijn handelen van de regen in de drup, wordt het van kwaad tot erger.

 14. @Armin:

  “deze site begint meer te lijken of die idoten die al jaren roepen dat om 12 uur ’s nachts de aarde vergaat.”

  Deze site was een van de eerste, die deze crisis zag aankomen en waarover bijvoorbeeld Albert Spits allerlei artikelen schreef. Om te beginnen in 2004.

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2004/09/yuppenserenade/#more-45354

  Of gebruik de zoekfunctie van deze site en tik “hypotheek crisis” in.

  “Mijn wedervraag is dan: welke tijdzone…”

  Timing is altijd moeilijk, maar met Kondratiev komen we een heel end.

  Maar ja, gelovige Keynesianen zijn helaas vergeten, dat Keynes het fascisme van een economische grondslag voorzag.

 15. @Maserati Teun: Ik weet uit betrouwbare bron dat De heer wouter bos in Den HAAG een luxe bad kamer met kantoor aan het bouwen is van onze belasting centjes,
  jazeker, een zeer luxe kantoor kost miljarden wat ze daar aan het doen zijn en niemand die het interreseerd! Ik heb maar een zin nodig om deze(KAPITALISTICHE) meneer te beschrijven,…KIJK EN HUIVER…!

  Pieter reageerde op deze reactie.

 16. @antonia: Maar zo gaat het toch altijd met die “socialistsche” politici?? Links lullen, rechts zakken vullen.. Zoveel mogelijk macht in de maatschappij moet worden verbannen, alles moet in gelijkheid zijn, behalve de politieke macht, met alle wrede gevolgen van dien.

Comments are closed.