De wereld heeft nog nooit zulke vriezende warmte gezien!
Het Nasa’s Goddard Institute for Space Studies (GISS), dat onder leiding staat van Dr James Hansen, een adviseur van Al Gore, verkondigde een grote blunder. Namelijk dat oktober de warmste maand ooit was. De blunder is dat er waarnemingen in de computer waren verwerkt die helemaal niet van oktober waren maar van voorgaande maanden. En dat is niet het enige vraagteken. 
 
Dit is te meer verbazingwekkend omdat GISS één van 4 instituten is waarop de IPCC zijn hele doemverhalen baseert.
En dat wordt nog erger omdat er volgen een artikel in de Telegraph van Christopher Booker The world has never seen such freezing heat”, aangetoond wordt dat er al vaker “fouten” door dit instituut en Dr.James Hansen gepubliceerd zijn. Om maar aan te tonen dat er verwarming optreedt!

En als extra vertelde ook de voorzitter van IPCC, Dr Rajendra Pachauri, in een lezing dat de recente wereldtemperatuur zeer veel meer stijgt dan ooit tevoren, terwijl hij voor een kaart stond die aantoonde dat de laatste tien jaar geen stijging was opgetreden.

En de politici maar miljarden belastinggeld besteden aan een probleem dat waarschijnlijk niet eens bestaat.

9 REACTIES

 1. En maar doorgaan met liegen en bangmakerij. Wat een vreselijke ‘mensen’

  Wanneer zou dat nu eens alsjeblieft kunnen veranderen.

 2. Ter verdediging van GISS. Het gaat hier niet om bedrog, maar gewoon om grove nalatigheid. Dit is al de tweede keer dat men een dataset aangeleverd kreeg met fouten. Het is immers niet GISS/NASA die het fout deed, maar de input was fout.

  GISS controleert ehcter niet en ook de uitkomst wordt niet gecontroleerd. Van de 4 manieren om de temperatuur te meten, gaf GISS als enige een verhoging aan. Da’s al vreemd. Maar vreemder was dat het veroorzaakt werd door een enorme stijging van de temperatuur in Rusland. Omdat Rusland het grootste land ter wereld is, rekent dat lekker door in het eindresultaat. De uitkomst werd dus botweg gepubliceerd zonder dit soort triviale controles.

  De reactie van GISS was echter erger. Zij konden er niets aan doen en hadden ook niet de mankracht te controleren op fouten. De GISS temperatuur wordt enkel door een part-timer gedaan, evenals het programma dat de temperatuur berekend. (Het exacte programma is overigens pas na zeer lang aandringen openbaar gemaakt, en de onderliggende algorithmen tot vandaag helemaal niet. Dus men ziet in de code wat er gebeurd, maar er is geen motivatie waarom bepaaalde keuzes gemaakt zijn.)

  De werkelijke klapper is dus dat de GISS temperatuur eigenlijk niet zo betrouwbaar is als je zou denken. Immers, de naam NASA doet een zekere betrouwbaarheid vermoeden.

  Zoals anderen al bij herhaling voorstelden is het wellicht aan te raden om de temperatuurdata te laten verzamelen door bijvoorbeeld het ministerie dat ook de prijsindex bijhoud (zeg maar de USA CBS). Die doen dat veel beter dan de huidige aanleverancier. En de verwerking kan dan ook beter gebeuren door een groep mensen die er meer dan part-time aan werken. Juist omdat miljarden belastinggeld uitgegeven wordt omwille van deze data.

  Spy-Nose [3] reageerde op deze reactie.
  R. Hartman (NI) [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Armin [2]:

  So what? Als dat “ministerie” van Armin ook niets controleert, “juist omdat miljarden belastinggeld uitgegeven wordt omwille van deze data”, blijft alles bij het oude.
  Carbage in, carbage out. Of wil jij erbij blijven staan kijken? 🙂

 4. @Maik [5]: Welnee, eindelijk wordt die verderflijke motorrijtuigenbelasting van provincies afgeschaft. Nu ben ik geen voorstander van km-heffing of belasting in zijn algemeen, maar het was waanzin dat provincies via de auto belastingen binnenharkte terwijl de uitgaven expliciet voor algemeen zaken waren. Nu gaat men een algemeen gezinstaks invoeren als vervanging voor die belasting.

  Was ook belachelijk, dat het aantal auto’s dat je had bepaalde hoeveel je betaalde aan landbouwbeleid, welzijn en milieu.

 5. @Armin: het is niet de motorrijtuigenbelasting van de provincies, maar de provinciale opcenten. Als de kilometerheffing wordt ingevoerd(en zover is het gelukkig nog niet, en niet alleen vanwege technische problemen en het kunnen omzeilen van GPS-ontvangst!!)verdwijnen de provinciale opcenten, die in de stupide beleving van gedeputeerde M.van Haaren zullen worden vervangen door een ingezetenenheffing, dus betalen omdat je gewoon ergens WOONT. Als je alles goed hebt gelezen, weet je ook hoe de “heren” aan de CO2-taks komen…
  De rest kun je in de links van 5 vinden.
  Ik heb nog wel een rijbewijs maar geen auto meer. Ik zag in 1992 die bui van de kilometerheffing annex rekeningrijden allang aankomen en heb m’n laatse auto verkocht. In ieder geval heeft dat alweer een plek opgeleverd waar je niet geregistreerd bent.
  En nu ik het er toch over heb: bewaak je eigen medische dossier goed in de komende jaren en kijk a.s. zondag naar Buitenhof.
  Toch benieuwd wat Klink voor smoesjes zal verzinnen om dat verdomde EPD goed te praten. Mijn medewerking kunnen Klink en consorten op hun gristelijke buik schrijven.
  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=7254

  Armin [9] reageerde op deze reactie.

 6. Ik heb me aardig verdiept in de zgn opwarming van de aarde. Niets meer en niets minder dan vaste cycli in het klimaat al miljoenen jaren. Dit komt omdat de aarde in een eclips draait en niet rond. Al Gore is door Bilderberg- groep ingehuurd om ons op te warmen voor de co2 tax die er onder obama gaat komen wereldwijd. Een nieuw instrument voor controle en natuurlijk cashen. Zijn er al mensen die de peak oil theorie kennen. Ik ben nieuw op dit forum sry als hier al een onderwerp aan is gewijd. Voor de mensen die redelijk duits kunnen verstaan: http://alles-schallundrauch.blogspot.com/2008/11/william-engdahl-vortrag-ber-erdl.html bijzonder intressant !!

 7. @Maik [7]: Dat is precies wat ik zei!

  Eindelijk wordt die verderflijke motorrijtuigenbelasting van provincies afgeschaft. (Dat is namelijk hetzelfde als de opcenten.) Zoals gezegd, ben ik geen voorstander van km-heffing of belasting in zijn algemeen, maar het was waanzin dat provincies via de auto belastingen binnenharkte terwijl de uitgaven expliciet voor algemeen zaken waren. Nu gaat men een algemeen gezinstaks invoeren als vervanging voor die belasting.

  Was ook belachelijk, dat het aantal auto’s dat je had bepaalde hoeveel je betaalde aan landbouwbeleid, welzijn en milieu.

  Als je moet kiezen tussen een belasting betalen aan de provincie indien je in die provincie woont of betalen aan de hand van hoeveel auto’s je hebt, is het evident dat woonplaatstaks veel eerlijker is. Het is immers belachelijk, dat mensne zonder auto dan opeens niets betalen en mensen met bijvoorbeeld zoals ik een tweede sportauto voor het weekend, twee keer.

Comments are closed.