Dat wij door volslagen- en wereldvreemde idioten worden geregeerd blijkt weer eens uit de fatsoencatalogus die dit kabinet op stapel heeft staan. Daarin wordt onder regie van minister Ter Horst beschreven hoe de  regering precies vindt dat de burgers zich moeten gedragen om te voldoen aan de staatsfatsoensnorm.

Broodpolitici, overduidelijk de laagste en meest verachtelijke levensvorm op aarde, types die niet in staat zijn om een echte baan te vinden en daarom levenslang parasiteren op (belasting)geld dat de staat onder dreiging van politiegeweld van de productieve medemens-met-echte-baan heeft afgeperst gaan nu fatsoensnormen opstellen.

 Of je Arafat het Zionisme hoort verkondigen.

17 REACTIES

 1. Zou het niet beter zijn dat Mevr Terhorst EERST een waarden-handvest zou schrijven voor de bewindslieden in de eerste en tweede kamer alsook voor het hele kabinet. Pas DAN kan men de mentaliteit van de burger aan de kaak stellen. Goed voorbeeld doet immers goed volgen.

  R. Hartman (NI) [16] reageerde op deze reactie.

 2. Het is hierboven aardig verwoordt wat de situatie in Nederland is. Met zo iets onzinnigs als dit kan je inderdaad alleen komen als je knotsgek bent én alle contact met de realiteit hebt verloren.
  Dit verklaart tevens waarom dit land naar de kloten gaat ; deze situatie bestaat namelijk al tientallen jaren, of is er iemand die vindt dat bijvoorbeeld den uyl en kok ze op een rijtje hadden en iets betekend hebben voor het land?? (misschien de pvda stemmers?)

  De “normen en waarden” waar ze zich voor op de borst slaan zijn in de praktijk die van aartsleugenaars en oplichters!
  Gezien de makkelijk aan te tonen gevallen van liegen en volksverlakkerij moet het toch mogelijk zijn om dit stelletje boeven aan te klagen en/of onder curatele te stellen??

  Het is inmiddels wel duidelijk dat de 2e kamer absoluut geen nut heeft: de naam “volksvertegenwoordiging” kon onmogelijk minder van toepassing zijn op dit stelletje ijdele, arrogante en (voorál) wereldvreemde ja-knikkers.

 3. Ik heb het stuk in de Volkskrant gelezen en ik moet zeggen; het is om te kotsen! Dat deze figuren durven te praten over fatsoen en respect terwijl ze ze daar zelf nog geen greintje van in hun donder hebben!
  Enkele voorbeelden;
  – cartoonisten oppakken
  – met een borrel op achter het stuur en bij aanhouding de zaak onder de pet willen schuiven
  – mensen zonder geloof beledigen (“functioneren niet”)
  – het niet nodig achten om zelfs maar een onderzoek in te stellen naar hoge functionarissen bij Justitie die sterk verdacht worden van pedofilie
  – de werkende bevolking op laten draaien voor mismanagement bij banken
  – op dictatoriale manier de NL bevolking in het EUSSR monster rommelen (hoogverraad wat mij betreft!)

  Moet ik nog even doorgaan??
  Sodemieter toch eens een eind op zeg!

  Eric [7] reageerde op deze reactie.

 4. @GB [6]:
  O.K., dat zijn dan nog de achterbakse activiteiten; het ergste zijn echter wat ze ons met een stalen smoel aandoen middels regeltjes, wetjes en verordeningen!! Neem nou de vliegtickettaks welke als gevolg heeft dat met een groepje het voordeliger is om tickets naar b.v. Amerika te kopen vanaf Brussel; dan rijden de mensen naar Brussel en vliegen terug naar Schiphol om van dáár naar Amerika te vliegen! En de zogenaamde bedoeling van deze belasting was?? Het “kwartje van kok” was (en is) natuurlijk volksverlakkerij van de eerst orde. Dan hebben we BPM, wat een in europa niet toegestane belasting is, welke nu wordt “omgeruild” voor rekeningrijden. Wat krijgen de tweedehandsrijders nu ter compensatie?? De pas ingevoerde “verpakkingsbelasting” is ook zo’n mooi voorbeeld; wat is daar nu precies het effect van behalve meer staatsinkomsten?? Omdat wijn drinken blijkbaar “niet goed” voor ons is heeft men per 1-1-2008 de accijns hierop met 21% verhoogd, hetgeen per 1-1-09 weer zal gebeuren. Iedereen betaalt zich blauw aan ons eigen aardgas waarvan de prijs niet alleen aan die van aardolie is gekoppeld maar waar bovendien “ecotaks” (+uiteraard BTW) op wordt gezet om toch voorál te zorgen dat we het niet gaan “verspillen”!!
  Het intensief flitsen en laseren op veilige plaatsen terwijl werkelijke problemen aanpakken door de politie wordt vermeden is zo mogelijk het meest krankzinnig; heeft men voorheen nog als vals voorwendsel “verkeersveiligheid” aangevoerd, in de begroting voor 2009 wordt zelfs een gat gedicht met 500.000 uit te schrijven éxtra willekeurige bekeuringen @ €80,-.!!

  Wie van de tweede kamer informeert nu sinds wanneer bekeuringen wettelijk en officieel gebruikt mogen worden uitsluitend ter verhoging van de inkomsten??

  enzovoorts, enzovoorts !!

 5. De Nederlandse ‘beschaving’ is een zeer grote karikatuur op wat een meritocratie zou kunnen zijn.

  Wegens gebrek aan waardering voor bewezen en goede diensten probeert men het uit arrenmoede maar langs deze weg? Hoe zou dat nou komen, Guusje? Proost.

 6. Nog even en wij lopen allemaal in een Mao-tuniekje;
  natuurlijk in de kleur die je wilt, als het maar bruin is. ja,

 7. Even een quote van ter Dorst;

  *Nederlanders verwachten veel van de overheid, maar ze vinden het niet altijd logisch om ook iets terug te doen voor de samenleving.*

  Kijk; das een goeie. Dit is altijd een wisselwerking. Ik ben belastingbetaler en dus klant. De overheid is gekozen door ons en zit er dus om ons te dienen. Volgens mij doe ik dan al heel wat zo niet genoeg.

  Maar ik wil het ook anders stellen; als de overheid niks van mij verlangt/afpakt verwacht ik op mijn beurt ook niks van de overheid. Geen verwachtingspatronen over en weer en alletwee blij zou ik zeggen.
  Deal??

 8. ‘Dat wij door volslagen- en wereldvreemde idioten worden geregeerd blijkt weer eens uit de fatsoencatalogus die dit kabinet op stapel heeft staan.’

  Of wij door idioten bestuurt worden dat weet ik niet, maar dat de bestuurders ons als idioten behandelen zal nu zo onderhand wel duidelijk zijn.

 9. Het zijn toch afgestudeerde lui van aanzien die deze onzin kunnen verzinnen, een fatsoencatalogus.

  Een blamage, en het leverd nog een vorstelijk salaris op.
  een gewone arbeider zou zoiets nog niet kunnen verzinnen.

  Maar ja met 10% loonsverhoging in het vooruitzicht moet je toch echt wel vooruit kunnen denken.

 10. Verdelen we het volk in:
  1. De kinderen. Die staan onder de verantwoordelijkheid van de ouders/familie, en de leerkrachten. Op hen kan de eis van mevrouw niet van toepassing zijn.
  2. De adolescenten. Zijn inmiddels al ernstig opgevoed door bovenstaande verantwoordelijken. Betalen indien nodig hun belastingen, en zijn ondergeschikt aan school, ouders of bedrijf. Wat voldoende waarborg is voor een zekere mate van sociaal gedrag.
  3. De ouders/werkenden. Hebben louter door hun ouderschap en hun positie als werkende reeds een grote en verantwoordelijke bijdrage geleverd aan ‘de’ samenleving, die optelsom van de werkende individuen.
  4. De ouderen, die geen enkele noodzaak zien, of behoefte hebben aan de dommige betutteling van ene jongedame.

  Kortom, deze mevrouw kakelt maar wat, en lijkt voornamelijk te worden ge-inspireerd door krantenberichten die zich uiteraard voornamelijk met de spaarzame ontsporingen bezig houden.
  Op grond van wat krantenberichten wil deze dame ‘scoren’.
  Ongetwijfeld is zij links, want dit is de methode van links.
  Altijd het uitzonderlijke als argument aanvoeren, om de eigen agenda door te drukken.
  In de USSR konden slechts partijleden volledig participeren.
  Ter Horst lijkt dezelfde neigingen te gaan vertonen.
  Domweg voorbijziend aan alle bijdragen die elke andere burger reeds lang levert aan ‘de’ samenleving. Op grond waarvan deze mevrouw haar inkomsten verwerft.
  Nare mensen, die linksen. Zien alleen maar de poet. Vertonen nul dankbaarheid voor elk die heeft bijgedragen aan die buit die hen in staat stelt ueberhaupt inkomsten te verwerven. Beginnen hun weldoeners ook nog regelmatig te schofferen.
  Weg met deze dame: het ontslaan van ministers is tegenwoordig toch een peuleschil?

 11. Heeft iemand een link waaruit ik enigszins kan opmaken wat die fatsoencatalogus zou kunnen inhouden? Trouwens, Wladi, je hebt een geheel nieuw woord toegevoegd aan het Nederlands. Google het maar eens en je bent het enige zoekresultaat!
  Overigens heeft Rotterdam ook zoiets geprobeerd met ‘stadsetiquettes’. Het leverde vooral veel gegrinnik op. Nou ja, een iets vrolijkere stad is ook een mooi resultaat.

 12. ..en wie toetst het parlement op het in pacht hebben van de ultiem beste leefregels?

  Dit is gewoon christelijke oorlogvoering, en dit Kan niet geaccepteerd worden. De scheiding van kerk en staat wordt zo op een slinkse manier omzeilt.

  Zolang de politiek niet het fatsoen heeft te doen waarvoor het is aangesteld, namelijk het vertegenwoordigen van het volk, hoeft het iig niet op mijn simpatie te rekenen.

 13. @Annamarie [2]: “Zou het niet beter zijn dat Mevr Terhorst EERST een waarden-handvest zou schrijven voor de bewindslieden in de eerste en tweede kamer alsook voor het hele kabinet.”

  Dat zou ze ook wel graag willen, maar uitsluitend selectief. Mariëtte Hamer vind ‘beschaafd gedrag’ ook erg belangrijk, gezien haar protesten tegen Geert Wilders tijdens het debat over Gekke Ella.

  Denk wat je van ‘m wilt, en Geert staat ook voor zeer veel onlibertarische zaken, maar het is gewoon een verademing om te zien hoe de man geen enkel respect heeft voor het zootje infantiele politici dat dit land naar de knoppen helpt.

  Aanradertje: Geert over Gekke Ella. Let vooral ook op de afronding van zijn betoog. Heerlijk.
  Wladimir van Kiel [17] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.