Wat nu weer, vraagt u zich af. Daar ben ik al lang geleden mee op gehouden. Niks is te gek in Nederland, of het nu gaat over geld dat door belastingbetalers opgehoest moet worden om failliete bedrijven op de been te houden (denk ABN-Fortis, ING etc.) dan wel ministers die als oud vuil aan de kant gezet worden.Vooral dat laatste zouden ze vaker moeten doen. Hoe vaker er wordt gewisseld, des te minder nieuwe wetten en regels ze over de burgers uit kunnen strooien. Prima idee toch ?

Maar goed. Naast het fantastische non-resultaat van de G20-top (iets waar niemand verbaasd van zou hoeven te zijn) bereikte mij vanochtend (zondag 16 november 2008) het heugelijke bericht dat de ambtenaar leert flirten met klanten. Om “de contacten met klanten, andere ambtenaren en burgers te verbeteren”.

Ik vraag me af, welke “klanten” die types nog meer hebben dan “burgers”. Enig idee ?

Het doel schijnt te zijn, dat men zich beter moet kunnen profileren na een dergelijke cursus. Om niet over te komen als een stel saaie kantoorwerkers. En dat vooral onder zichzelf, want “de cursus is vooral handig voor ambtenaren die binnen hun organisatie iets rond willen krijgen. Tientallen gemeentewerkers hebben zich al aangemeld”. Gaat het nou wél of níet over de communicatie met de “klanten” ?

Het is toch gvd godgeklaagd. Als ze niet uit het raam zitten te staren, dan zijn ze binnenkort met elkaar aan het flirten, zodat ze zichzelf onderling beter kunnen profileren. De bedoeling schijnt te zijn, dat degene die het beste flirt z’n zin krijgt. Hoe dat bij kan dragen tot het verlenen van een betere service cq. diensten ontgaat mij. Uiteindelijk maakt het namelijk niet uit wie er gelijk krijgt, het gaat “de klant” altijd geld kosten doordat deze te allen tijde gedwongen wordt z’n geld af te staan aan de roverheid voor diensten waar niet iedereen op zit te wachten. Gedwongen winkelnering, met andere woorden. In dat kader wordt er gewoon nog wat meer geld over de balk gegooid; deze keer voor een cursus flirten.

Gelukkig komt dat voor de verschrikkelijke Vogelaar te laat. Stel je voor dat die met Kawoutertje aan het flirten zou zijn gegaan.

Blijkbaar heeft men nog steeds te veel geld bij de roverheid, zoveel is wel duidelijk.

6 REACTIES

 1. De overheid heeft geen klanten. Die heeft alleen verplichte afdragers.

  Ook de diensten van de overheid zoals paspoort, rijbewijs, ID kaart, zijn verplicht voor de burger.

  Klant/verkoper houdt in vrijblijvende transactie!

 2. Niet de overheid maar de burger heeft geld teveel. Zo lang die burger nog niet failliet is kunnen de belastingen omhoog en dan lijkt het of er ‘geld te veel’ is. Zie de waterschappen. 10 jaar geleden waren de aanslagen hooguit een paar tientjes in guldens. Nu presenteren die zich als een nieuwe overheid en stijgen die belastingen heel snel. Het nut van die waterschappen is volstrekt onduidelijk. Flirten ze wellicht te weinig? Ik ben ook benieuwd hoe de bonnenboeren gaan flirten als men je geld wil omdat je 2 kilometer te snel reed op de A1 midden in de nacht…

 3. Ach, ach – nu wordt het woord ‘flirten’ ook al verkracht. Ik vond het altijd wel een aardig begrip. Beetje flirten tussen man en vrouw, of tussen man/man of vrouw/vrouw, voor mijn part. Wèl iets wat over het algemeen gebaseerd is op een klik tussen 2 personen.

  Hoe moet ik nu dadelijk bijv. een knipoogje van een ambtenaar beoordelen als ik eens met een vraag bij de gemeente kom, of als een politieagent me aanspreekt? Is dat dan een spontane reactie op mij, of heeft hij met goed gevolg de flirtcursus afgelegd? En heb ik eigenlijk via mijn belastinggeld zelf voor dat knipoogje moeten betalen??

  Wéér een klap voor mijn onbevangenheid ! 😉

 4. Normaal volgt op de cursus flirten, de cursus ‘veilig vrijen’.
  Die laatste cursus hebben ze al uitgebreid in de praktijk gebracht: door alle invul oefeningen, formulieren etc heeft niemand meer behoefte om op het flirten in te gaan.

 5. Ik vind dat flirten toch wel heel erg mosterd na de maaltijd, we zijn tenslotte allemaal al flink genaaid!

  Loekie.

Comments are closed.