In verband met de huidige versnelling van de socialisering van de maatschappij is het wellicht handig om kennis te absorberen over de achtergronden en historie van de instituten die hieraan ten grondslag liggen: door de overheden in stand gehouden kartels van centrale banken.

Dr. Murray Rothbard was de auteur van de beste introductie die tot nog toe over geld is geschreven: What Has Government Done to Our Money? (1964): hier gratis te downloaden.

Daarnaast was hij de auteur van één van de beste studieboeken over geld en banken: The Mystery of Banking (1983): hier gratis te downloaden.

Dan, als klap op de vuurpijl, is hier een één uur durende lezing van Rothbard over de geheime geschiedenis van de Federal Reserve System.

Met dank aan het Ludwig von Mises Institute.

[HTML1]

6 REACTIES

 1. Die banken/bankiers zijn net zo achterbaks als het wantrouwen in de financiele crisis.
  Wat hoor ik Nu weer op RTLZ 11.30 uur? Nederlandse Bankiers willen van de spaargarantie af.

  Ja natuurlijk, en dan is een week later iedereen zijn geld kwijt door ongelukjes en foutjes.
  ergens zijn ze hardstikke gek geworden, want als de garantie in deze roerige tijden vervalt, is het eerste wat ik doe weer een oude sok kopen.
  Met mij waarschijnlijk iedere spaarder, want een bankier kun je het spaargeld niet toe vertrouwen.

  resultaat, al die frauderende banksukkels Falliet want dan moet er 300 miljard opgehoest worden.
  En citaat Willem Middelkoop afgelopen vrijdag: “Bedrijfs en bank cijfers zijn absoluut niet te vertrouwen.”

  Ik vertrouw die gluipers als Rijk Groenink en Lippens geen cent meer zonder garanties van het Rijk.

  GB reageerde op deze reactie.

 2. @peter:

  Je moet je niet laten leiden door garantie van het rijk want die 100.000 euro stelt bij een systeemcrash niks voor. De reeële waarde is dan allang zwaar gedecimeerd. Kijk maar naar IJsland en wat men daar nog met de massaal afgehaalde IJslandse kroon kan kopen.
  Het is een vals veiligheidsgevoel net zoals overwaarden op huizen en opgebouwde pensioenen. Die frauderende banksukkels zijn trouwens door de overheid jarenlang gefaciliteerd in hun praktijken.

  Eigenlijk raar dat je Grijpman Groenink niet vertrouwd en de garantstelling van het rijk wel. Gewoon niemand vertrouwen!
  Maximale schuldaflossing, minimale tegoeden op de bank en echte assets kopen zoals edelmetalen, grond,voedselvoorraden of eventueel kunst.
  Zo weinig mogelijk geld in het corrupte systeem is het beste m.i.

 3. Overigens is er een Nederlandse vertaling van “What Has Government Done to Our Money?” van Rothbard tegen eind november beschikbaar. Het wordt aangeboden onder de titel: “Wat heeft de overheid met ons geld gedaan?”

  Het boek is te koop bij het Belgische Rothbard Insitute. Website: http://rothbard.be

Comments are closed.