Kaum ist der Vogel verschwunden, gibt es schon wieder Scheisse. Telegraaf van vandaag, voorpagina: “Huizen van aso’s gratis opgeknapt”.Het ministerie van volkshuisvesting, voorheen bestuurd door Ella V, aka Gekke Ella, heeft samen met andere “belanghebbenden” in haar oneindige wijsheid besloten om de Tokkie’s & co. min de watten te leggen. Een klap in het gezicht van belastingbetalend Nederland. Te gek voor woorden, maar helaas praktijk van alledag, alhoewel in vele gevallen minder zichtbaar.

AMSTERDAM –  Uitgeleefde woningen van asociale bijstandsgezinnen die van hun leven een grote puinhoop hebben gemaakt, krijgen een grondige opknapbeurt op kosten van overheid en woningcorporaties. De huizen worden ook opnieuw ingericht.

Wel ja, wat maakt het uit. Laten we allemaal “aso’s” worden; da’s de beste manier om aan gratis geld te komen.

In Delft starten het ministerie van Volkshuisvesting en de verhuurders een landelijke proef met vijf (kans)arme gezinnen die met behulp van schilders, stukadoors en timmerlieden en een zak geld hun woningen laten opknappen en herinrichten.

De schilders, stukadoors en timmerlieden zullen blij zijn. Bastiat’s Broken Window fallacy is van toepassing.

Per huishouden wordt een basisbudget van tussen de 8000 en 10.000 euro uitgetrokken. Afhankelijk van de behoefte in de uitgeleefde woningen kan een beroep worden gedaan op meer geld. Een aantal bewoners is in aanraking geweest met justitie.

Ik zou als ik hen was, nog even snel kapotslaan wat ik ook veranderd wilde hebben. Tis tenslotte gratis geld.

De asogezinnen worden tijdens en na de verbouwing van hun huis nauwlettend gevolgd. Hiervoor wordt een speciale gezinscoach aangesteld die zich bemoeit met het huishouden. De gezinnen krijgen hiermee volgens de Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting, onderdeel van het ministerie van VROM, een unieke kans hun leven weer op de rails te zetten.

Uiteraard worden ze “gevolgd”, net zoals iedereen tegenwoordig “gevolgd” wordt; van schaamhaar tot na de dood zal ik maar zeggen.

In de eerste plaats moeten de ambtenaartjes ook werk hebben, waardoor de werkelijke kosten voor belastingbetalend Nederland verveelvoudigen, in de tweede plaats moet het volk de indruk krijgen dat men zuinig omspringt met belastingcenten. En dat kunnen ze, vraag Kawoutertje Bos maar.

De gemeente Delft en woningcorporatie Woonbron staan tijdens de landelijke proef garant voor de gratis metamorfose. Directeur Karin Schrederhof van Woonbron benadrukt dat het ook om alleenstaande moeders kan gaan, die het huishouden niet meer onder controle hebben.

Weer zo’n gevalletje newspeak. Hoe kunnen die -excusez le mot- randdebielen daarvoor “garant” staan ? Buiten het feit dat de basis van dit geheel immoreel is, vliegt er niemand de laan uit als er wat misgaat; en zowel de gemeente als de betreffende woningcorporatie zullen gewoon doorgaan; tekorten worden wel aangevuld door de sukkels die de belasting ophoesten. En ja hoor, om het geheel nog even dramatisch te maken, gooit Karin S. van Woonbron er nog even een schepje bovenop door alleenstaande moeders in de strijd te gooien. Waarom moet ik daar zonodig aan mee betalen ?

Het opknappen van de zwaar uitgeleefde woningen is volgens de initiatiefnemers noodzakelijk om probleemgezinnen weer een maatschappelijk verantwoord gevoel te geven. Zij zijn geselecteerd na signalen uit hun omgeving. De bedoeling is de ontspoorde gezinnen zelfredzamer te maken.

Wat die “probleemgezinnen” nodig hebben, is een schop in de reet; maat 48 of groter liefst. Maar nee hoor, de soosjaaldemokratiese samenleving, waarin figuren als Vogelnest (alhoewel, even niet meer) en Schaamhaar Rouvoet het voor het zeggen hebben en dientengevolge deze probleemgevallen creëren om vervolgens de shit die ze hebben veroorzaakt met andersmans geld “op te lossen”, willen ze weer een “maatschappelijk verantwoord gevoel” geven. Ik doe debielen tekort door deze debielen als randdebielen te betitelen. Zelfredzaamheid maak je niet maar is een gevolg van het moeten op houden van je eigen broek. Kan iemand dat deze piepels eens even in de oren gaan tetteren ?

De stuurgroep van het ministerie spreekt van een uniek project. “Bij een positief effect kan ook in andere gemeenten met dergelijke initiatieven worden gestart. Ons doel is mensen die van hun leven een puinhoop hebben gemaakt een eerlijke kans te geven voor een nieuwe start”, aldus SEV-zegsman Jeroen Singelenberg. Ook andere woningcorporaties hebben interesse en volgen de proef.
De huizen van de vijf asociale bewoners worden volledig opgeknapt.

Wel ja, roep maar vast van de daken dat iedere “aso” z’n huis “onderhanden” moet nemen. Geld zat, op een miljardje meer of minder moet je niet zeuren. Jeroen doet er goed aan zich af te vragen of de problemen die de puinhopen hebben veroorzaakt, zoals het wegnemen van verantwoording voor de gevolgen van eigen handelen, ook de oplossing zijn.

De geest van Gekke Ella is nog niet verdwenen. Geen hand vol, maar een land vol zogezegd.

Ben ik de enige die van dit soort berichten hevige anti-peristalitische neigingen krijg ?

Naschrift:

Woonbron (“denkt durft doet”, bwahahaha) is gelinkt aan het fantastische succesverhaal van de SS Rotterdam, nog zo’n uitwerpsel van Gekke Ella. Zie ook hier.

31 REACTIES

 1. Wederom een bewijs dat NL in 2008 de omgekeerde wereld is: iemand die voor zichzelf opkomt wordt aangeklaagd door justitie, criminelen worden (overigens al jaren lang) in de watten gelegd omdat ze eigelijk toch best wel “zielig” zijn (!!!), de gemotoriseerde weggebruikers worden geterroriseerd voor 4 km/u “te snel” vanwege de “veiligheid” terwijl nog nimmer énig verband tussen de twee is aangetoond, buitenlanders worden openlijk voorgetrokken, we liggen krom voor ons eigen aardgas, door het uitermate gulle opvangbeleid zijn we nu het dichtstbevolkte land van de wereld met alle problemen van dien enz.enz.!!

  Ziehier het horrorscenario van hoe een leuk en uniek land volkomen naar de kloten geholpen kon worden door de linkse politici en hun kiezers plus de geloofsfanatici die nu ook de kans hebben gekregen hun middeleeuwse ideeën in praktijk te brengen!!

  Ook ik zou dit moedeloosheid veroorzakende gekkenhuis zonder toekomst onmiddelijk achter me laten als het kon!! Helaas is er zoiets als een europese ziekte welk het aantal opties behoorlijk heeft gereduceerd!!

 2. De bailout voor asociale tokkies is toch al veel langer aan de gang?
  Naats de draaideurcrimo’s, kutmarrokanen, pedorechters kunnen we tegenwoordig ook bankklojo’s en huisuitwoners aan die steeds langer wordende lijst toevoegen. Maar what’s new?
  Het is gewoon altijd hetzelfde liedje; belonen van asociaal gedrag over de ruggen van degenen die wel een juiste instelling hebben.
  Door Den Haag wordt zoiets sociale politiek genoemd; het helpen van mensen die het moeilijk hebben en in het verdomhoekje zitten heet dat in goed Haags jargon.
  Er lopen helaas nog veel van deze gekke Ella’s rond in NL. En zijn ze eigenlijk wel zo gek? Ze eten nl een goede boterham door dit systeem.
  De echte gekkies zijn de Nederlanders die dagelijks in de file staan om deze verderfelijke figuren te onderhouden. Mezelf incluis (nou niet in die file gelukkig 😉 )

  Kunnen we niet naar Thais voorbeeld Schiphol bezetten?

 3. @Johnny [4]:
  Dat van Flodder was ook mijn eerste gedachte toen ik het Televaag artikel las.
  Vogelaar is maar voor een soort werk geschikt: als vogelverschrikker in het park van de ‘prachtwijk’ staan. Kan ze gezellig knuffelen met de ‘onbegrepen’ scooterjeugd.

  Typische uitwassen van een staat die volledig uit zijn krachten is gegroeid en waar de politiek geen idee meer heeft over wat nu te doen. Denk bijvoorbeeld aan die gristenminister en de kleur van schaamhaar van 11 jarige meisjes; hoe ziek moet iemands belevingswereld zijn om zo te kunnen denken?

 4. Flodder is Het Rolmodel voor kutmarokkanen. Het Hoogst Haalbare Ideaal. Daarom, dappere kutmarokkanen, stem op Vogelaar!

 5. Iemand die schulden maakt, geef je geen geld. Iemand die zijn huis afbreekt, geef je geen opknapbeurt. Doe je dat wel, dan wordt de persoon afhankelijker dan ie al is.

  En dat is precies wat deze overheid wil. 100% Burgerlijke afhankelijkheid van de staat. Om zodoende in uw bek te schijten, terwijl u hen daarvoor hartelijk dankt.

 6. Maar als je zo’n opknapbeurt NODIG hebt,
  dan heb je er toch recht op?

 7. Dit slaat echt wel alles: “Ons doel is mensen die van hun leven een puinhoop hebben gemaakt een eerlijke kans te geven voor een nieuwe start”
  Belachelijk. Die EERLIJKE kans hadden ze nl. al. Nu wordt er een ONeerlijke kans gegeven, eentje waarbij hen afgeperst geld wordt toegestopt. En DAT durft men dan een “eerlijke kans” noemen? Over new speak gesproken! Zum kotzen!

  Spy-Nose [10] reageerde op deze reactie.
  Stender [11] reageerde op deze reactie.

 8. @Scrutinizer [9]:
  Inderdaad. Lieden als Jeroen Singelenberg en consorten van de Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting zijn levensgevaarlijk voor elke samenleving.
  Dit soort lieden, dat nimmer bereid of in staat is ook maar ergens verantwoordelijkheid voor te nemen, loopt wel namens de regering kapitalen van anderen uit te strooien.
  Zijn uitspraak is een perfect voorbeeld van de morele verloedering van de Nederlandse samenleving.

 9. lees ook Paul lieben op Elsevier. Die heeft er ook een heerlijk stukje over.

  Echt de overheid is gek. Ze gooien maar met geld. Het maakt niet uit hoeveel het gaat kosten, als het maar iets met milieu of allochtoon te maken heeft. Hoelang houden de Nederlanders dit nog vol??

 10. Goed gezegd, André. Los van die antiperistaltische bewegingen nam de druk in deze ketel ook nogal toe. Slecht voor hart en bloedvaten. Woorden schieten te kort om weer te geven hoe deze immorele klojo’s wangedrag belonen en daarmee tot de norm verheffen.

  Het ultieme bewijs dat socialisten de ‘armen’ niet welvarender maken maar de welvarenden naar het niveau van de ‘armen’ omlaag trekken.

  Wat ik nu denk kan ik hier niet opschrijven, maar het heeft met het tweede amendement en een vrij plotselinge daling van het aantal politici en ambtenaren van doen…

  Afschaffen, dat zootje criminelen.

  Andre NI [16] reageerde op deze reactie.

 11. @R. Hartman (NI) [14]:

  Klopt, als ik door niet te werken en ander ‘aso-gedrag’ een ‘nieuw’ huis krijg, dan zou ik dat zeker doen.

  Jammer dat de overheid geen problemen oplost

 12. Waarom blijven we maar geld pompen in al die minderheden in ons land? Wat maakt iemand asociaal? Wordt je zo geboren of ligt dit aan het individu zelf?
  Waarom wordt er niet eens een minderheidsgroep gunstig benaderd die het écht verdiend? Zoals de belasting betalende werker die productief is (dit om onderscheid te maken tussen de belasting betalende ambtenaar die NIET productief is, maar contra-productief)? Geef het geld nu eens terug aan die groep mensen die opbouwend bezig zijn in Nederland. En dat is een minderheid, want elke productieve belastingbetaler onderhoudt zo’n 3,5 tot 4 niet-productieven. Dus lastenverlaging voor hén, niet voor de meerderheid opvreters in deze maatschappij.

 13. Helaas kunnen we als een soort van tekst-mitrailleur wel stukjes blijven schrijven. Nadat we eerst met de import van goedkope Oost-Europeanen de arbeidsmarkt in Nederland onder druk zetten zijn we verrast dat deze lieden hun gezin meenemen en hun kinderen naar Nederlandse scholen sturen, zonder dat die kindere ook maar iets snappen van wat daar veteld wordt (op zich een zegen, gezien de gemiste propaganda) of zichzelf verstaanbaar kunnen maken.

  Dus maken we weer dezelfde fout als eerder: in plaats van te eisen dat migranten eerst de Nederlandse taal leren alvorens zich te mogen verstigen gaat Sharon Dijksma extra geld aan scholen geven om deze achtergestelden op te vangen en extra te begeleiden. Ach, het is toch maar belastinggeld. Details op Elsevier.

  beek [22] reageerde op deze reactie.

 14. ik ben maar een eenvoudige ziel….. maar wat een waanzin in dit land zeg…. ik ben alleenstaand ,vier eigen kinderen ,een nichtje in huis….. ik werk ….maar waarom zou ik nog?

  kan veel beter geen rekeningen meer betalen , mijn huis uitwonen en dan krijg ik zomaar alles voor noppes terug? nieuw interieurtje … hmm mijn douche zou ik ook wel wat groter willen ,graag met een ligbad erin…..

  waarom krijg ik nooit extraatjes? omdat ik mij gedraag als verantwoord burgertrutje? mijn kids zijn niet aso …. geen strafblad , bijbaantjes en naar school ,niet op straat hangen ,drinken geen alcohol ,gebruiken geen drugs …benadelen niemand….

  ach…. het zal wel aan mij liggen …. ik snap het niet meer….. u wel?

 15. “maar waarom zou ik nog?”

  Bijvoorbeeld om niet tot hetzelfde niveau af te zakken als de mensen die deze diefstal faciliteren: de politici.

  Om politici niet moreel te faciliteren, rest er niets anders dan niet te stemmen en dwars te liggen zo veel en zo vaak als mogelijk is.

  Braaf zijn wordt in feite bestraft.

 16. @R. Hartman (NI) [18]:

  Hartman wil de grenzen sluiten voor de Oost-Europeanen?
  En hij noemt zich tevens libertarier?
  EIST dat deze immigranten eerst Nederlands leren?
  Dat eis ik niet eens, want, vind dat een belachelijke en onrealitische eis.
  Grenzen dicht, vind ik wel een goed idee. Maar Ik beroep mij daarbij niet op het libertarisme.

  Andre [23] reageerde op deze reactie.

 17. @Andre [23]:

  Dus, in naam van het libertarisme, heet het plotseling GEEN dwang meer???
  Want men mag toch wel aannemen dat ‘vrijblijvend(?)’ verkondigde meningen tevens inhouden dat men deze ook graag in de werkelijkheid gerealiseerd ziet.
  Heeft Rothbard het laatste antwoord? Voor hen die zich op de borst kloppen vanwege hun eigenste zelfstandige denken?
  Nee, dat Neder-libertarisme wordt een akelige karikatuur.

  Andre [25] reageerde op deze reactie.

 18. @beek [24]:
  Sinds wanneer heeft Hartman de mogelijkheid om eenzijdig voor een complete groep, die daar in het door jou aangevoerde geval ook nog eens niet éénsluidend over zou moeten zijn, daad bij woord te voegen ?

  Sinds wanneer spreekt Hartman in naam van het libertarisme ?

 19. (Ook gepost bij Hub’s artikel over belasting, maar hier hoort hij echt thuis)

  Overigens ben ik benieuwd hoe de blauwe enveloppenbrigade reageert als iedere huiseigenaar zijn onderhoud weer van de belasting gaat aftrekken. Vroeger was groot onderhoud (eens in de zoveel jaar) aftrekbaar, maar dat is allang geschrapt.

  Nu de staat echter met belastinggeld de huizen van tokkies gaat onderhouden zou volgens Artikel 1 iedereen zijn huis op kosten van de belasting moeten mogen onderhouden, oftewel deze kosten aftrekken van het afgeperste bedrag.

  Weliswaar zal de staat mogelijk aanvoeren dat er geen sprake is van ‘gelijke gevallen’ omdat tokkies asociaal zijn en zelf niet voor dat onderhoud zorgen terwijl de ‘normale’ burger wel zelf voor zijn bezit (en inboedel) zorgt, maar het lijkt me dat dat argument lastig gebruikt kan worden, omdat dat een onverholen oproep aan iedereen zou zijn om de boel maar te laten verpauperen. Een land van tokkies, dat zal niet de bedoeling zijn. Hoewel?

  Andre [28] reageerde op deze reactie.

 20. @Andre [23]: André, bedankt voor je steun, maar op beek reageer ik allang niet meer; hij heeft om mij onduidelijke redenen al lang geleden een persoonlijke kruistocht tegen mij gestart, en weigert context bij reacties te betrekken; als-ie maar wat kan zeiken zal hij dat niet laten. Zal wel iets met zijn sprookjesboek te maken hebben en het feit dat ik daarop gebaseerde argumentatie niet als geldig accepteer.

  Er is niets onlibertarisch aan te eisen dat mensen die hier zich vestigen zelf de daarbij behorende gemakken en ongemakken voor hun rekening nemen. Als die mensen dus besluiten hun familie hierheen te halen, en daar geheel zelf de kosten voor dragen, evenals voor hun onderhoud, valt daar weinig tegen in te brengen. Maar als dat besluit niet goed doordacht is, en hun familie komt hier daardoor op achterstand (omdat zij door bv. taalproblemen niet in de maatschappij mee kunnen komen) is dat een consequentie die uitsluitend hen aangaat.

  Zodra de belastingbetaler wordt ingeschakeld om deze consequenties op te vangen gaat het dus mis. Dat is mijn verwijt. Maar beek heeft te weinig grijze massa, of te veel antipathie jegens mij, om dit in te (willen) zien.

  Ik heb nergens beweerd grenzen te willen sluiten, je kunt alleen moeilijk volhouden dat je open grenzen kunt hebben voor lieden die slechts komen uitvreten (de geïmporteerde kanslozen) of voor lieden die hier voor de helft van de kosten komen werken omdat ze daarmee nog altijd het dubbele verdienen van wat ze ’thuis’ krijgen.

  Vervolgens wordt met heel veel (veiligheids-)procedures de hand gelicht, omdat die goedkope kracht de bijbehorende kosten niet kan betalen. Daarmee help je dus middels concurrentievervalsing de arbeidsmarkt in je eigen gebied om zeep. En na een paar jaar komt men in aanmerking voor allerhande sociale voorzieningen, die stuk voor stuk een rianter inkomen voor nietsdoen opleveren dan ’thuis’ met hard werken verworven kan worden. Let maar op als over een paar jaar de Bulgaren en Roemenen hier de hand op komen houden.

  Maar beek verwijt mij liever onlibertarische gedachten te uiten, alsof alle libertarische principes blindelings toepasbaar zijn in een onlibertarische maatschappij, en al helemaal in de socialistische heilstaat Medeland. Ik zou zeggen, ‘kon het maar’, maar je moet wel realistisch blijven.

  Ik vermoed dat jouw Rothbard-referentie een soortgelijke achterliggende gedachte heeft. Blind toegepast libertarisme daar waar libertariërs slechts een kleine minderheid vormen staat gelijk aan zelfmoord. Er zijn gewoon teveel mensen die zich dwingend met andermans leven willen bemoeien.

 21. @R. Hartman (NI) [26]:

  “Een land van tokkies, dat zal niet de bedoeling zijn. Hoewel?”

  Bedoeling al dan niet, die kant gaat het op. Alle verschillen worden door de machthebbers wordt weggenivelleerd. Immoreel gedrag wordt gestimuleerd in naam van “de democratie”, hetgeen in feite niks anders is dan het krijgen en behouden van mooie baantjes in een omgeving zonder concurrentie, over de rug van de kiezer/belastgingbetaler, die dit spelletje op leven en dood voor het overgrote deel niet doorheeft. Wat zal resten is een grote gemeenschappelijke deler: rokende puinhopen. Over anarchie gesproken..

 22. Beste meisjes en jongens:
  Goed stuk en goede reacties, jammer dat politici niets willen inzien van hetgeen hier gezegd wordt.
  Rechts is een afgeleide van recht(juist) en
  Links dus van LINK.
  Onze hele, eigenlijk mooie, maatschappij/land, uit drab opgebouwd door onze autochtone voorouders, is en wordt nu dus verLINKt.
  Jammer dat een groot deel van de autochtone, hardwerkende “ollanders” niet inziet dat LINK(s) stemmen en denken, mede betekend dat de alsmaar groeiende groep “Tokkies” op jouw kosten leeft.
  Link(s): jij, werkende, ben de slaaf voor de lamlendelingen en hun “hand boven het hoofd houdenden”.
  Recht(s): jij verdient en mag bepalen waar het voor gebruikt wordt!
  Voldoet democratie nog wel?: JIJ werk je te barse, heb die dag eigenlijk geen tijd meer om te stemmen, en als je stemt zijn er minstens twee tegenstemmers, die tegen de middag uit hun nest komen, en tijd zat hebben om voor hun negatieve bijdrage aan de economie te stemmen.
  Bepaal zelf en draag uit….
  Werk ze.

 23. Ik vind dat je een artikel mag plaatsen waarin je mag zeggen wat je wil.
  Vooral hier bij de vrijspreker. Er is hier geen censuur te bespeuren.
  Wat opvalt is dat iedereen elkaar ook lekker laat schrijven. En, ik merk dat
  hier geen opgeheven boze vingers worden getoond.

  Zo moet Nederland ook zijn.

Comments are closed.