Zal de “Change” ten goede of ten kwade zijn? Of meer van hetzelfde?

36 REACTIES

 1. De lobby’s zijn nog steeds dezelfde. Binnenkort zullen we zien, hoe groot de macht van de Amerikaanse president in werkelijkheid is.

 2. Touché, het is betaaldag. Na 8 jaar komt er eindelijk een einde aan oorlogzuchtig retoriek, misschien wordt het land zelfs weer toegankelijk. Eigenlijk had ik liever gezien dat McCain het hele kakkie voor zijn kiezen had gekregen en de puinhopen van zijn partijgenoot had mogen opruimen.
  Het land is failliet en heeft in de val heel de wereld meegenomen. Laat iedereen alvast maar beginnen met bidden en hopen dat het wegsnijden van de gangreen niet al te veel pijn gaat doen.
  Het zal me niet verbazen dat in de komende jaren de republikeinen nog hele vieze spelletje gaan spelen, misschien zelfs aanslagen ensceneren om het de democraten zeer moeilijk te maken en te zorgen dat ze over 4 jaar weer worden gekozen.

  Nu moeten wij nog even af van onze gereformeerde honden en rooieratten….Maar waar gaat NL eigenlijk op stemmen bij de volgende verkiezingen? Zolang het maar niet links is of gereformeerd! Tja, blijft er niet veel bijzonders over om op te stemmen.

 3. Amerika heeft nu zijn eigen Nelson Mandela. Als eerste zullen waarschijnlijk enkele tientallen miljoenen illegalen worden ‘gedocumenteerd’.

  Affirmative action zal waarschijnlijk een tandje hoger worden geschakeld zodat de zozeer gewenste gelijkheid wordt gerealiseerd. Die gelijkheid kan alleen worden bereikt door verlaging van het algehele niveau. En dat is precies wat er gaat gebeuren. Een marslanding zal er wel niet meer in zitten voor de mensheid.

  Gelukkig zal er in de nieuwe wereldorde voor de blanken nog een grote rol te spelen zijn, nmlk die van de nieuwe slaven. Met de verwijten-speer van de historische slavernij tegen de borst gedrukt zullen de blanken nu gedwongen zijn ahw boete doen voor het historische onrecht, via de belastingschroef. Al jarenlang wordt er gesproken over ‘reparations’.

  De poorten van Amerika zullen verder worden opengezet om nog meer mensen te laten deelnemen aan ’the american dream’. Het zal een misvatting blijken te zijn. Amerika zoals we het kenden is gebouwd door immigranten uit Europa. De nieuwe immigranten zullen Amerika doen laten afzakken tot het niveau van de landen waar de nieuwe immigranten vandaan komen: Mexico of erger: Somalie.
  Het verhaal van Amerika is over. Wat nu volgt is de lange weg omlaag tot de uiteindelijke Zimbabwisering en balkanisering van Amerika.

  Vrijwel onzichtbaar, zoals altijd op de achtergrond, zitten diegenen die dit alles georganiseerd hebben. Al aan het einde van de negentiende eeuw hebben joodse actiegroepen gewerkt aan het openstellen van de amerikaanse grenzen voor derde wereld-immigratie. In 1965 bereikten ze hun mega-overwinning door de acceptatie van de Immigration and Nationality Act.

  http://www.kevinmacdonald.net/Immigration.pdf

  Toen is de weg omlaag begonnen.

  IIS reageerde op deze reactie.

 4. @Ron Paul Fan:

  Het is maar hoe je er tegenaan kijkt, maar de weg omhoog of omlaag is die er ooit geweest? Was het niet gewoon de weg alsmaar breder en korter maken. Waarom zou het land nu plotsing ten ondergaan, daar waren ze toch de afgelopen 8 jaar al volop mee bezig. De republikeinen geven nooit op, die hebben bloed en geld geroken…één kogel en er zit weer een witte op de stoel.

  Nog even dit; ben je een rascist of iemand die gewoon iedereen tegen het licht wil houden?
  Ron Paul Fan reageerde op deze reactie.
  Fred reageerde op deze reactie.

 5. @IIS:

  “Nog even dit; ben je een rascist of iemand die gewoon iedereen tegen het licht wil houden?”

  Ik ben iemand die de geschiedenis kent en daar de conclusies uit trekt. En ja, ik ben een racialist in die zin dat ik onderschrijf dat verschillende rassen zeer verschillende beschavingen voortbrengen. En mijn animo om in een afrikaans-achtige maatschappij te moeten leven tendeert naar nul. Dat geldt trouwens voor de meeste Nederlanders, maar ik zeg dat ook hardop. Nou ja, achter een nick.

  Fred reageerde op deze reactie.
  IIS reageerde op deze reactie.

 6. @IIS: Niet racistisch, maar anti-semitisch. Bij nogal wat onderwerpen weet RPF de joden er weer bij te halen, nu ook.
  @Ron Paul Fan: RPF meent dat de blanke Europese immigranten Amerika hebben gemaakt tot wat het is. Zou hij rond 1900 hebben geleefd, dan zou hij die groep beperkt hebben tot de Angelsaksen en misschien nog de Nederlanders. De rest, Joden, Duitsers, Italianen, Ieren en Oosteuropeanen werden toen door zijn geestverwanten gezien als de ‘verdervers’ van de VS.
  Ook merkwaardig dat RPF de rol van de zwarten niet wil zien. Of denkt hij dat de slavernij niet heeft bijgedragen tot de Amerikaanse rijkdom? Hoe zit het met de Chinezen die de spoorwegen hebben aangelegd en daardoor Amerika werkelijk tot één continentale natie hebben gemaakt? De vele Mexicanen en Midden- en Zuid-Amerikanen die als landarbeiders The Salad Bowl in Californië mede mogelijk hebben gemaakt?
  Ja, RPF kent de geschiedenis, maar dan wel die paar bevooroordeelde bladzijden die hem goed uitkomen. Met de verkiezing van Obama is de rol van WASP-figuren als hij voorlopig godzijdank uitgespeeld.

 7. Wederom heeft de mens met het grootste campagne-budget de verkiezingen voor het presidentschap van de Verenigde Staten gewonnen. Niets nieuws onder de zon.

  Wederom hebben honderden miljoenen mensen in volle aanbidding meegedaan met het circus der loze beloften en meer dan de helft daarvan heeft nu het zeer tijdelijke gevoel dat zij iets bereikt hebben. Ook niet nieuws onder de zon.

  Wederom heeft het rad van fortuin, met miljoenen kansloze deelnemers, met minder dan 10 kanshebbers en met maar 1 prijs, gedraaid. En wederom heeft een carrière-politicus zijn persoonlijke status kunen verhogen. Niets nieuws onder de zon.

  Ik vraag mij alleen maar af voor welk ‘goed doel’ ik nu weer extra belastingafdracht zal moeten doen en welke de drogreden zal zijn om wederom een stukje van mijn persoonlijke vrijheid op te geven.

 8. @Ron Paul Fan:

  Ik discrimineer vooral de witten. De witten met hun gehuichel en (obscure) clubjes die mij als individu dwingen anders te denken of me willen onderwerpen aan hun wetten en regels. Ik ook zie hoe andere culturen denken of geloven en herken hierin grote problemen, maar de witten die mij vertellen wat ik wel of niet mag zeggen of denken vind ik misschien wel een groter gevaar.

 9. Het is de hype allemaal niet waard.
  Binnen de kaders die de werkelijke machthebbers wel aan zullen geven mag Obama zijn beleid van “change” uitvoeren.
  Meer van (bijna) hetzelfde dus omdat er op de achtergrond niet werkelijk iets verandert.
  Mocht Obama zich buiten die kaders willen begeven dan gaat ie tegen een kogel oplopen net zolas John F. Kennedy en Pim Fortuyn in NL.

  Het is te hopen dat ie binnen de mogelijkheden die hij krijgt de juiste beslissingen maakt maar het kan m.i. alleen maar op een terleurstelling uitlopen gezien de staat van het land.
  Slechter dan Bush kan hij het natuurlijk nooit doen!

 10. “Niet racistisch, maar anti-semitisch. Bij nogal wat onderwerpen weet RPF de joden er weer bij te halen, nu ook.”

  Ik heb je 2 links gegeven naar de herkomst van die Immigration Act. Wil je weerleggen dat die wet door joodse groepen er is doorgedrukt? Of vind koshere Fred dat dat helemaal niet gezegd mag worden?

  “Ook merkwaardig dat RPF de rol van de zwarten niet wil zien. Of denkt hij dat de slavernij niet heeft bijgedragen tot de Amerikaanse rijkdom?”

  Kletskoek. Slavernij werd afgeschaft omdat de technologische vooruitgang en mechanisering slavernij volledig obsoleet maakte. Die katoenplukkers liepen alleen nog maar in de weg. En die technologische wonderwereld die de werkelijke rijkdom van Amerika en het Westen uitmaakt, daarvan gaat Fred toch hopelijk niet beweren dat die Afrika afkomstig is. Of wel soms.

  “Hoe zit het met de Chinezen die de spoorwegen hebben aangelegd en daardoor Amerika werkelijk tot één continentale natie hebben gemaakt?”

  De spoorwegen zijn uitgevonden en ontwikkeld in Engeland. En daar kwam geen chinese handwerker aan te pas.

  “Met de verkiezing van Obama is de rol van WASP-figuren als hij voorlopig godzijdank uitgespeeld.”

  Fred komt openlijk uit voor zijn haat voor de blanken. Dat komt omdat Fred een racist is, zoals ieder normaal mens. Maar Fred heeft gelijk. WASP-Amerika is dood en de enige taak die overblijft is om dit monstrum van de geschiedenis USA, zo snel mogelijk ten grave te dragen.

  Secession!

  Het zal wel druk worden in Rotterdam, de komende jaren, Rotterdam het nieuwe Ellis Island, om al die blanke amerikaanse huddled masses op te vangen.
  Fred reageerde op deze reactie.

 11. Wat mij persoonlijk heeft verbaasd is het feit dat men over Joden of andere rassen/culturen nooit een kritisch geluid mag laten horen. Joden en andere culturen zijn voor mij niet heilig en ik ben van mening dat bijv. Joden een vreemde voorkeursbehandeling krijgen. Maar dat door witten of Joden of wie dan ook, mij de mond gesnoerd moet worden als ik daar iets over wil zeggen of dat ik als antisemitisch of rascist moet worden besteld? Ja, dat zet aan tot denken en wekt, zacht gezegd, irritaties op.

  Jan B. reageerde op deze reactie.

 12. Jammer, dat een moslim fascist zitting kan nemen in het witte huis, iemand die is bevriend met edward said, de filosoof van al quaida. De retoriek kennen we al uit de jaren 30, toen er ook iemand die goed kon speechen de macht greep. Geholpen door een totaal onkritische pers. Er staan ons enorme rampen te wachten, de kredietcrisis zal nog wel even duren, en de politici in dit land zullen weer van alles gaan roepen over de heilzame multiculti. Hopelijk maakt iemand snel een eind aan dit gevaar.

  Jan B. reageerde op deze reactie.
  Fred reageerde op deze reactie.
  GB reageerde op deze reactie.

 13. @Ron Paul Fan: “Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breath free.

  Zegt dit citaat je iets, lang voor die ‘Joodse’ wet uit 1965 op Ellis Island als plakkaat aangebracht op het Vrijheidsbeeld?
  Jazeker waren Joden zeer actief in de beweging om immigranten uit de hele wereld de Amerikaanse nationaliteit te willen geven, gezien hun eigen geschiedenis in Europa en elders begrijpelijk. En passend bij het beeld dat de Foundig Fathers voor ogen stond. Maar het waren joodse individuen, niet De Joden, waardoor je met deze veralgemenisering tussen de regel door suggereert dat ze het blanke Amerika bewust om zeep wilden brengen. Waar ken ik die mythe van?

  Dat de slavernij door de mechanisering obsoleet was, is een fabeltje. Waarom zouden de Zuidelijke Staten dan een burgeroorlog hebben gevoerd? Omdat ze graag failliet gingen? Slavernij was rond 1860 een booming business. De mechanisatie van de landbouw begon pas na 1920 op grote schaal ingang te vinden.

  En jazeker zijn de spoorwegen een Engelse uitvinding, maar om de grote spoorlijnen aan te leggen in de jaren ’60 van de 19e eeuw was mankracht nodig, zeker voor het laatste westelijke deel. En daar werden voornamelijk Chinezen voor ingezet. Een uitvinding heeft alleen maar nut als er mensen zijn die er ook aan bouwen. Of telt die inzet niet mee?

  Haat tegen de blanken omdat ik inzie dat er onder de blanken mensen rondlopen die de blanke suprematie ten koste van alles in stand willen houden? Die decennia lang de afschaffing van de segregatie tegen hebben gehouden? Of geloof je nu, analoog aan de spreekwoordelijke joodse zelfhaat, dat er ook een blanke zelfhaat bestaat? Ach, zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten.

  beek reageerde op deze reactie.
  Ron Paul Fan reageerde op deze reactie.

 14. @Ruud: Obama een moslimfascist? En Said is de ideoloog van Al Qaida? Ik wordt hoe langer hoe vrolijker over deze verkiezingsoverwinning als het mensen als jij de komende vier jaar depressief maakt.

 15. @Ruud:

  De kleurtje van Obama interesseert me niet. Het is een gotspe dat dit nog een issue is voor de NL media.
  Het gaat om denkbeelden.
  Vwb jouw punt omtrent zijn moslimconnectie maak ik me veel meer zorgen. Ik kan niet zien in hoeverre hij ook financieel gesteund is vanuit de Arabische wereld. Vergeet hierbij niet dat de macht van het Midden Oosten groeiende is in de VS. Kijk daarvoor alleen maar naar de gigantisch dollartegoeden die deze landen in de VS hebben.
  Van de andere kant is de joodse lobby volgens mij nog steeds het machtigst in de VS. Die houden hem wel in toom of leggen hem zelfs om als ie echt uit de kast komt vwb zijn geloofsovertuiging.
  En als het die kant op dreigt te gaan vind ik dat niet eens erg.
  Iemand die een fascistische ideologie aanhangt als leider van het machtigste land ter wereld moeten we niet hebben.

  Hub Jongen reageerde op deze reactie.

 16. @GB:
  “De kleurtje van Obama interesseert me niet.”

  Typisch om in een aantal van bovenstaande reacties te lezen dat er toch nog veel mensen anderen beoordelen op de kleur van hun huid.
  Ik vraag me dan vaak af of ik met de kleur van mijn ogen (blauw!) ook in een bepaalde klasse val?
  Soms begrijp ik er een heel klein beetje van want als Limburger weet ik ook niet goed raad met Hollanders!!!!

  GB reageerde op deze reactie.
  beek reageerde op deze reactie.
  Ron Paul Fan reageerde op deze reactie.

 17. @Fred:

  Inderdaad.
  En die slavernij: waarom verzetten de Confederalisten zich tegen de Federalisten? Omdat zij goed boerden, en de bemoeizucht van de Federalisten haatten.
  Die burgeroorlog werd gevoerd omdat men in een Jeffersoniaanse Republiek alle burgers vrije wilde hebben. Slavernij paste niet in het ideaalbeeld.

 18. @Fred:

  “Zegt dit citaat je iets,”

  Je moet de laatste zin uit mijn postje 12 nog eens goed lezen, slaapkop.

  “Jazeker waren Joden zeer actief in de beweging om immigranten uit de hele wereld de Amerikaanse nationaliteit te willen geven”

  Nou, dan zijn we het blijkbaar eens! Dat was precies het punt dat ik wilde maken.

  “En passend bij het beeld dat de Foundig Fathers voor ogen stond.”

  Crackpot koshere Fred probeert de Founding Fathers van regenboog-kleurtjes te voorzien. Man, het waren zelf racisten, slavenhouders en hardcore anti-semieten, die Amerika ondubbelzinnig als blank christelijk land definieerden. Wat een geschiedsvervalser ben jij!

  “Maar het waren joodse individuen, niet De Joden, waardoor je met deze veralgemenisering tussen de regel door suggereert dat ze het blanke Amerika bewust om zeep wilden brengen.”

  Gaan we weer: http://www.kevinmacdonald.net/Immigration.pdf

  Alsof dat wat uitmaakt of het individuen of organisaties zijn. Maar uit dat document blijkt dat die ‘individuen’ werden aangestuurd door joodse organisaties als Jewish World Congres.

  “suggereert dat ze het blanke Amerika bewust om zeep wilden brengen”

  Dat suggereer ik niet, dat zeg ik hardop. En als jij blij bent dat het door jou gehate WASP-Amerika nu ten val is gebracht dan zeg jij in principe hetzelfde. Maar Fred, van harte gefeliciteerd met jullie overwinning in America. Gaan jullie toch vooral door met het doorzagen van de tak waarop jullie zelf zitten. Hoe eerder de USA doorgespoeld worden des te beter het is. Wij hebben Eurazie nog. Laat Fred zijn eigen kip met de gouden eieren maar slachten.

  “Haat tegen de blanken omdat ik inzie dat er onder de blanken mensen rondlopen die de blanke suprematie ten koste van alles in stand willen houden? Die decennia lang de afschaffing van de segregatie tegen hebben gehouden?”

  Fred spreekt zichzelf in adem tegen. Wat is het nu: suprematie of segregatie. Dat zijn 2 radikaal verschillende dingen. Er is maar een groep die totnutoe zeer sucesvol de suprematie nastreeft in het Westen: jullie joden. De blanken, diep in hun hart, willen met rust gelaten worden en niet besprongen worden door allerlei aasgieren op zoek naar een ‘hand-out’, die wij mogen betalen. Het enige wat ik wil is Fortress Europe en zeker geen herleving meer van allerlei koloniale avonturen. Been there, done that. De derde wereld kan er naar fluiten dat wij op hun grondgebied ooit nog eens een Rhodesie gaan organiseren. En aangezien ze het zelf niet kunnen, rest voor hen het Congo/Liberia-scenario. Het zij zo. Good ridance, Africa.

  Hier is leuk leesvoer voor koshere Fred: http://www.time.com/time/world/article/0,8599,1713275,00.html

  Fred wil beweren dat zijn tribe niet dag en nacht bezig zijn om de blanke wereld om zeep te helpen. Wie waren ook al weer de oprichters van het ANC in Zuid-Afrika? Juist ja: two Communist Jews, Albie Sachs, “one of its foremost intellectuals”( London Sunday Times, Aug. 29, 1993) and Yossel Mashel Slovo (Joe Slovo)..

  En wie waren de oprichters van de NAACP in Amerika? Zelfs het koshere Wikipedia geeft toe (artikel over NAACP): The conference resulted in a more influential and diverse organization, where the leadership was predominantly white and heavily Jewish American. In fact, at its founding, the NAACP had only one African American on its executive board, Du Bois himself. It did not elect a black president until 1975, although executive directors had been African American. The Jewish community contributed greatly to the NAACP’s founding and continued financing.

  En jij wilt de leugen propageren dat jullie NIET de hele dag bezig met het vernietigen van de blanke wereld.

  P.S. ik ben overigens niet rouwig met de keuze van Obama. Ik heb geen behoefte hem te demoniseren. Hij lijkt en stabil persoon, itt die McWar, die een psychoot is van de eerste orde, die als hij de kans kreeg omgetwijfeld een oorlog tegen Rusland was begonnen. Laat Obama intern het karwei USA maar ‘afmaken’.
  Fred reageerde op deze reactie.

 19. @Hub Jongen:

  Erg jammer dat mensen hier discrimineren op uiterlijke kenmerken. Zelfs intelligente personen trappen blijkbaar in die val en dat is jammer.

  Niet het kleurtje is het probleem maar het gedachtegoed/ideologie die iemand aanhangt en vooral de mate van geweld die iemand wil gebruiken om zijn zin door te drijven is voor mij een reden om iemand te discrimineren.

 20. @Hub Jongen:
  Leuk. Misschien helpt het je Hub de Hollanders als kooplieden te beschouwen.
  Een koopman is vriendelijk tot op zekere hoogte, en om z’n eigen belangen. Een koopman laat nooit het achterste van zijn tong zien. Een koopman heeft steeds slimmigheidjes om je bedotten of je te slim af te zijn in zijn achterhoofd. Een koopman ziet anderen als concurrent of als potentieel slachtoffer. Een koopman verlangt niet naar te veel persoonlijk contact, dat kan hem geld kosten.
  Een koopman houdt de schijn op dat hij jouw centen eigenlijk niet nodig heeft. En intimideert een beetje.
  Voeg er een boerse hardheid aan toe: koning op z’n erf. Argwaan richting erfbezoekers. Boerse arrogantie.
  En het Calvinisme: vrolijkheid is verdacht, evenals te veel plezier. Vriendelijkheid kan ook verdacht zijn. Een zekere losheid in het leven eveneens. En denk vooral niet dat je deugt.
  Ik denk dat je dan een aardige mix hebt om de Hollander te begrijpen.
  Zo los uit de pols natuurlijk.
  Ik pretendeer hier niet een objectief vastgestelde waarheid neer te zetten.

 21. @Hub Jongen:
  “Typisch om in een aantal van bovenstaande reacties te lezen dat er toch nog veel mensen anderen beoordelen op de kleur van hun huid.”

  Hub, hoe verklaar jij de onmetelijk kloof die er gaapt tussen de europese en de afrikaanse cultuur?

  (huidskleur kan natuurlijk geen verklaringsgrond zijn)

  Hub Jongen reageerde op deze reactie.

 22. @Ron Paul Fan: Fred wil beweren dat zijn tribe niet dag en nacht bezig zijn om de blanke wereld om zeep te helpen. En jij wilt de leugen propageren dat jullie NIET de hele dag bezig met het vernietigen van de blanke wereld.”

  Ten eerste ben ik volgens Hitlers rassenwetten een volbloedgermaan en ten tweede houd ik ermee op om met antisemieten die dit soort onzin uit hun toetsenbord kunnen krijgen, verder te discussieren. Neem eens een voorbeeld aan ACP.

  Ron Paul Fan reageerde op deze reactie.

 23. @Fred:

  “Ten eerste ben ik volgens Hitlers rassenwetten een volbloedgermaan”

  Wellicht een ‘fries’? Dat soort ‘edelgermanen’ kennen we intussen maar al te goed.

  “en ten tweede houd ik ermee op om met antisemieten die dit soort onzin uit hun toetsenbord kunnen krijgen, verder te discussieren.”

  Je het dus geen argumenten meer want uitgerekend jij begon deze discussie met ondergetekende ‘anti-semiet’.
  Maar ja, toen dacht je nog dat je die discussie kon winnen.

  Jammer, want ik heb de afgelopen jaren een onuitputtelijke voorraad linkjes verzameld, die ik in dit soort discussies altijd prachtig kwijt kan.

  Maar dat zie jij dus ook in en kiest dus het hazepad, zo snel als jouw ‘edel-germaanse’ (proest) beentjes hem kunnen dragen.

  Denk je aan het afstapje?

 24. maakt niet veel uit, er zijn maar twee partijen en die een beetje hetzelfde zijn zoals bij ons de VVD PvdA en Groen Links hetzelfde zijn , pas als hij Hillary Clinton benoemd op gezondheidzorg komt er iets van terecht, Bill op BZ , defensie en economie dan kan Obama zelf de wijken in inzake change.(ik weet niet wat dat is maar daar heeft hij het steeds over)

  Ron Paul Fan reageerde op deze reactie.

 25. Ik zie dat Fred’s eerste postje van 30 mei 2005 is. 6 weken na het eerste postje van jetze en 4 weken na het eerste postje van beek.

  Hoeft niets te betekenen.

 26. @Anno:

  “kan Obama zelf de wijken in inzake change.(ik weet niet wat dat is maar daar heeft hij het steeds over)”

  Roodbaard heeft ons vanochtend op de hilarische mogelijkheid gewezen dat ‘change’ ook kan slaan op ‘wisselgeld’. Wellicht kan Obama, zoals jij zegt ‘de wijken ingaan’ om change te innen, als tax harvester

Comments are closed.