In de hele Nederlandse samenleving bestaat grote twijfel over de gang van zaken rond het EPD. Vanuit diverse hoeken worden acties ondernomen tegen invoering ervan. De huisartsen, die de kar moeten trekken, zijn er ook niet blij mee. Niet alleen het maatschappelijk verzet, ook hun verzet tegen de EPD zwelt aan. Al met al weer een sprekend voorbeeld van de heersende dictatuur in Nederland en van de manier, waarop de minister (en de hele regering) zijn plannen op eigen houtje doordrukt. Het EPD-campagne dossier vormt slechts onderdeel van het stelselmatige chantage- en terreurbeleid van de staat gericht tegen de burgerij.

Hieronder vind u enkele links van  websites waar u informatie vindt over de hoed en de rand van het EPD en hoe u uw privacy enigszins kunt beschermen tegen de EPD-chantage door de centrale overheid.

De enige site waarop ik een gedegen modelbezwaarschrift vond is van de site van id-nee.nl (zie sub 5).

1) De meest uitgebreide informatie over EPD vindt u op de webpagina “Patient en EPD”.

Deze wordt beheerd door het ICMCC (International Council on Medical & Care Compunetics), die naar eigen zeggen een onafhankelijke internationale stichting is.  Zij houdt zich bezig met patiënt-gerelateerde medische en zorg ICT.

Let op: De pagina wordt ondersteund door het NCPF, de Nederlandse Consumenten en Patienten Federatie. Die club wordt gesubsidieerd door de overheid.

2) De huisartsen organiseren een petitie, die u kunt ondertekenen. Klik hier voor informatie of ondertekening.

3) “Huisarts vandaag”. Een kritische site voor huisartsen en belangstellenden voor de huisartsgeneeskunde. Aanbevelenswaard volgens mij.  http://www.huisartsvandaag.nl/content/view/1750/68/

4) “Dokter Lutser”, medisch weblog, eveneens een kritische site. Bevat veel links.

5) De site “ID-nee” gaat verder. Die heeft een modelbezwaarschrift ontworpen met blokjes die u zelf kunt aankruisen. Klik hier voor het modelbezwaarschrift.

6) “Barts weblog”: een leesbare weblog. Bart werkt bij Symantec en heeft een speciale kijk op de dingen. Klik hier.

Mocht u uiteindelijk besluiten bezwaar te maken tegen opname van uw persoonlijke gegevens in het EPD , vergeet dan niet te eisen, dat uw naam niet opgenomen wordt in een of ander “bezwaarregister”.  Zo’n register kan natuurlijk makkelijk misbruikt worden.

Er is nog veel meer informatie, maar dat is grotendeels doublure. Ik denk hiermee een handige en nuttige compilatie te hebben gemaakt van de relevante informatie over het EPD.

22 REACTIES

 1. Spy-Nose, dank voor de actuele samenvatting van bezwaarlinks! Ik kan zo meer doen om de slome contra-EPDtrein sneller te krijgen. Waarom? Omdat ik grote vraagtekens zet bij jouw openingszin.

  Ik wil niet ziek gemaakt worden door onverschilligheid, belichaamd door de Staat!

  Spy-Nose [3] reageerde op deze reactie.

 2. Het EPD is zo lek als een mandje! En Ab Klink houdt krampachtig vol dat het systeem veilig is. Nee dus.
  Internet in casu computersystemen moeten worden gezien als entertainment en niet om zeer vertrouwelijke gegevens op te zetten dan wel mee uit te wisselen, sterker: op het moment dat u dit leest kan de een of andere crimineel(of overheidssnuffelaar)in de auto uw WLAN-verbinding uitlezen…Een paar voorbeelden van dat snuffelwerk gaan hierbij. Geef ze door!
  http://tinyurl.com/6xaphg
  Tip: de deadline van 15 dec 2008 mbt dat EPD is ongeldig. Zie de uitzending van Nova van 12 nov 2008 en let goed op wat J.Beuving van de CBP hierover zegt. Voor wie het nog niet wist: de gedachtekronkel van Klink is niet door beide Kamers behandeld.
  Tip 2: vul het formulier niet in en stuur een eigenhandig geschreven bezwaarschrift naar het postbusnr dat achterop de envelop van VWS staat. Maak duidelijk dat buiten uw huisarts niemand inzage krijgt in uw medische dossier, niet de verzekeraar, niet de politie, niemand.
  Ik roep iedereen op hetzelfde te doen. Meer instructies via:
  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=7254
  http://www.novatv.nl

  Spy-Nose [3] reageerde op deze reactie.
  R. Hartman (NI) [5] reageerde op deze reactie.
  Lotta Fuzz [12] reageerde op deze reactie.

 3. Met dank aan GeenStijl:
  “minister Rouvoet wil graag alles weten over het schaamhaar van de jongeren. Hebben ze lichte of donkere beharing, krult het lekker of zijn ze kaalgeschoren. Ook goedemorgen inderdaad. Neem even de tijd om uw ontbijt uit het toetsenbord te zuigen, het is een nogal onsmakelijke binnenkomer. Maar helaas, er is geen woord van gelogen. Onze vice-premier van overbodigheid is nu ook nog eens volkomen krankzinnig geworden. Gek. Ontoerekeningsvatbaar”

 4. @Maik [2]: Wat dan wel weer triest is op NovaTV is deze POLL:

  De Tweede Kamer houdt vandaag een hoorzitting over de kredietcrisis
  a) Heel goed , Kamerleden moeten nodig hun financiële kennis bijspijkeren

  b) Hoorzitting? Rechtszitting zou beter zijn, de schuldige bankdirecteuren moeten gestraft worden

  Het blijven natuurlijk wel socialistische brainwashers…

  Spy-Nose [7] reageerde op deze reactie.

 5. Rouvoet? Neigt naar gevaarlijke vorm van pedoseksualiteit, indicatie voor preventie d.m.v. TBS met dwangverpleging op de long stay.
  Valt te begrijpen, waarom hij minister voor jeugd en gezin is in dit gristelijke land. Hij vervult zijn zendingsplicht.
  Is vast ook holmaatje van Demmink.

 6. En als je Fortuyn, Wilders, Bolkestein of Janmaat heet is het racisme?

  De Duitsers in WOII namen ook de maat van de schedel en de neus en natuurlijk als wat indiceert als Joods zijnde.

  Nu mag het opeens wel als je bij de CU zit? Wat een klap in het gezicht voor de slachtoffers van de Holocaust. Die moeten weer psychisch door een hel. Mijn moeder heeft de lijken op straat zien liggen dankzij die geweldige Übermenschen. En als dit het stramien wordt, dan mag pedofilie toch ook? Die willen ook graag weten of je al haar op je plassertje hebt.

  R. Hartman (NI) [10] reageerde op deze reactie.

 7. @Indigo [8]: Nederland heeft natuurlijk niet zomaar een bovengemiddelde bijdrage geleverd aan de Holocaust.

  De geweldige drang om alles te registreren kwam uitstekend van pas bij het identificeren en lokaliseren van joden, en net als de politie nu de farizeeërs van de staat zijn waren zij dat toen ook al: zeer bereidwillig mee te werken om volstrekt onschuldige mensen op te pakken.

  Van de week stond het nog maar eens in de krant: er blijven teveel zware criminaliteitszaken liggen door gebrek aan capaciteit; men is te druk met het bekeuren van hardrijders en kroegbazen, die zich ‘schuldig’ maken aan slachtofferloze misdrijven, uitsluitend ontstaan door verzonnen wetjes die zaken die eerst legaal waren plotseling illegaal maakten.

  Maar het innen van boetes heeft nu eenmaal een hogere prioriteit dan het beschermen van diegenen die de staat draaiend houden. En registratie maakt controle zoveel gemakkelijker.

 8. Spy –

  ..en wat dacht je van dat ‘kinderdossier ‘..?
  – ik ben woest, woest – en weigeren helpt geen f** : het dondert niet, dan wordt het gewoon zonder medeweten opgeschreven (ouders online)

  ..wanneer er dan óok nog eens begonnen IS met ‘genetisch onderzoek naar kinderen ‘,
  kun je er d** op zeggen,
  dat vanaf 1 januari 2009, de ‘beste exemplaren ‘ gevolgd gaan worden –

  dat twee jaar na nu, die uitgekozen exemplaren bepaalde ‘gunsten ‘ gaan krijgen;
  en dat tien jaar na nu de andere 95% al bestemd is voor slavenwerk

  Mijn hemel – het lijkt letterlijk wel een slechte bondfilm langzamerhand: een maniakale Drax die blondharige blauwogigen uitzoekt om voort te planten……

  – als ik zeg ‘satan ‘, een paar topics terug, dan bedóel ik ook satan. Langzamerhand mocht daar wel eens meer in zitten, dan alle Vrijsprekerfans zich dachten te kunnen veroorloven om te geloven….

  groet,

  Frank [18] reageerde op deze reactie.

 9. @Maik [2]:

  Maik,
  Het CBP is een wassen neus. Het stak geen poot uit (lees: trok zich terug) toen miljoenen rekeninghouders ten onrechte door hun bank werden gesommeerd hun ID te laten scannen. Bovendien kan het CBP maar weinig schokkende sancties opleggen.

  Klink heeft inderdaad voor zijn beurt gepraat, maar vooralsnog ondervindt hij vanuit de Tweede Kamer verdacht weinig hinder. De zaak is dus bijna beklonken.

 10. bewijs..?
  – altijd de gepresenteerde zgn ‘losstaande gebeurtenissen ‘ ( die ook áltijd als ‘ losstaand’ gepresentéérd worden !) aan elkaar verbinden…

  ..het ‘jeugdonderzoek in Rotterdam ‘;
  10.000 kinderen worden ‘5 jaar gevolgd ‘, speciaal op longen.
  Waarom..? ‘Om arme kinderen in Afrika beter te helpen ‘..?

  – tuurlijk niet.
  De gevolgen van chemtrails worden pas op den duur zichtbaar; en moeten gemonitord worden – zo is het duidelijker te zien, wat de virussen kunnen veranderen aan het DNA en hersenstam.
  De trails worden immers binnengekregen via het longsysteem.

  Prachtige ’try out ‘,
  en volkomen in lijn met dit ‘geweldig humane ‘ dossier…

  Spy-Nose [14] reageerde op deze reactie.

 11. @loneman [13]:
  Ik denk niet Vrijsprekerfans zomaar iets geloven. (Non-)acceptatie van een bewering werkt twee kanten op.
  Daarom graag wat concrete referenties, s.v.p.

 12. @eva [15]:

  “Schaamhaar” lijkt mij in dit geval “pars pro toto” terwille van de politieke discussie.
  Een discussie over de (on)wenselijkheid van registratie van je levensbeschouwing is lastiger op te starten.
  Maar inderdaad, het gaat om zo’n 1900 persoonlijke vragen!

 13. Hebben jullie al eens nagedacht over dit:
  Klink en zijn partij drukken het EPD en EKD er even door.
  Bezwaar maken kan, maar vraag niet hoe! Belachelijke obstakels moet je nemen, waardoor veel mensen al bij voorbaat zeggen van ‘ach laat ook maar…’.

  Maaaarrrrr,
  Klink en zijn partij lukt het niet om de “Verplichte Donor Registratie” ‘er door te drukken’…
  Dan zij er opeens allerlei morele en religieuze bezwaren waaraan men niet zomaar voorbij kan gaan…

  Twee gevoelige onderwerpen, twee haaks op elkaar staande besluiten!
  Wordt het niet eens hoog tijd om dit heel hard te gaan roepen in het land.
  Zullen we er maar weer eens met de spandoeken op uit Kameraden…? 🙂

  Tja, wat kun je ook anders verwachten van CDA-CU
  Ja zeggen en nee doen, of nee zeggen en ja doen.
  Het zijn allemaal kleine Judasjes.
  Het meest verachtte gedrag voor een Christen en ze passen het dagelijks toe. Hoe kun je nog langer geloofwaardig blijven JP?

 14. @loneman [11]:

  Ken je de ducu’s van Ales Jones op YouTube?
  titels als ‘End game, blueprint for global enslavement’ of ‘question your reality’ of bv ‘Matrix of Evil’?

  Het zit allemaal in een ‘Plan’ en al onze overheden lijken er bij betrokken…

  (Hoewel, dan vraag ik mij toch weer stiekem af, elke 4 jaar een andere club, welk voordeel zullen zij daar dan van hebben? Maar goed, ik voeg mij in de rij van ‘believers’ omdat dit het enige antwoord blijkt te zijn om de dictatuur en eigenmachtig optreden van onze overheden te beteugelen)

  Spy-Nose [19] reageerde op deze reactie.

 15. Help ik heb dus net die brief op de post gezet en ondertekend dat ik bezwaar maak maar lees nu hier dat ik dat beter niet had kunnen doen en dat ik nog een extra brief ewrbij had moeten doen, ik ga er vanuit dat dat nog steeds kan.?, ik reageer voornamelijk op bijvb Maik hier in de posts maar ook op de posttopicstarter.
  Jij zegt vul ook iets in dat je bezwaar maakt dat het in een bezwaarmakingsgeschrift ergens terecht komt.
  Hoe kan ik dit bewerkstelligen, jullie geven zoveel diverse links maar ik heb direkte info nodig, de tijd dring nogal. Wat is dat antwoordnummer ook weer bijvoorbeel, hoe check ik dat na (opdat niemand hier een foutief antqwoord nummer doorgeeft).

  Mag ik aub voorbeeldbrieven zien opdat ik het juist doe, ik ben fel tegen hoe deze regering te werk gaat en wil niet door jan en alleman worden gecontroleerd..

  Piet

  Spy-Nose [21] reageerde op deze reactie.

 16. @anoniem natuurlijk [20]:
  Piet, geen paniek. Je vindt alle gevraagde gegevens, inclusief voorbeeldbrief op de bovengenoemde site van id-nee.nl (klik onder punt 5 van het artikel).
  Verwijs in je nieuwe brief, waarin je precies aangeeft wat je wilt, naar je vorige en verzoek deze te vernietigen met bevestiging daarvan.

 17. dank, ik zal em opsturen, en dank voor je juiste reactie/woorden. ik ben niet gauw kwaad maar wat een zotte overheid zeg. Hoe heeft nederland ooit kunnen kiezen voor een volledig christelijk dominerende regering???

  ik stel hier trouwens een open vraag hoort niet bij dit topic maar misschien wil iemand me doorverwijzen?

  Mag ik als nederlander nog anoniem internetten of is dat ook al verboden? (misschien wil ik wel een internet onderzoek doen naar schaamhaar onder kleine jongetjes, krult het wel genoeg enzo)? want in een internetcafe ofzo ben ik zowieso anoniem maar thuis dus niet.
  Als ik alle cookies uitzet kan ik slecht het halve internet bezoeken das dus niks..
  een gratis proxyserver? maar ook die wordt gedetecteerd door een site en dan wordt de wesite dus niet geladen.

  of zou er een wet zijn dat ik slechts een brief hoef te sturen naar (wie?) opdat mijn ipadres geheim blijft?

  Ik vind het gewoon te ver gaan zoals het gaat, als ik over straat loop, wordt toch ook niet iedere stap die iik zet gefotografeerd? waarom dan wel op het internet?
  is er niet een soort recht op privacy op dit gebied?

  Piet

Comments are closed.