13 november 2008 is uitgeroepen tot de Dag van het Respect. Heel voorspelbaar is dat een begrip waarvan de organisatie van deze dag, een linkse subsidiespons, absoluut geen idee heeft wat dat inhoudt, hetgeen Eric Stam, freelance trainer van het Nederlands Debatinstituut, zijn opdracht en daarmee zijn inkomsten heeft gekost.

Respect is allang verworden tot een politiek correcte term zonder enige inhoud, die elke weldenkende burger die nog een greintje moraal bezit absoluut niet meer uit zijn mond kan krijgen. Het is in ieder geval een term die Corinne Bierman en Roderik van Grieken graag mogen bezigen, maar absoluut niet toepassen.

Corinne Bierman, directrice van de subsidiespons en aanhanger van Doekle de Dhimmy, heeft geen respect voor mensen die terechte en zeer correct geformuleerde kritiek op haar handelen hebben. Nee, toen zij de brief van Eric Stam ontving gaf zij hem geen weerwoord, maar belde heel laf met zijn opdrachtgever, Roderik van Grieken. Deze Roderik, directeur van het Nederlands Debatinstituut, was zo bang voor een debat dat hij Eric dezelfde avond nog liet weten dat hij zijn biezen kon pakken.

GeenStijl heeft het uitgebreide verhaal, alsmede de video van de behandeling van de kamervragen hieromtrent, waarin Eric onomwonden in het gelijk wordt gesteld. Daarmee heeft Eric zijn opdracht natuurlijk niet terug, zo consequent is men ook weer niet. Maar in Eric’s brief geeft hij al aan rekening met deze consequentie te houden, dus mogen we constateren dat hij kennelijk al goed in de gaten had hoe het zat, daar bij dat instituut, dat naar het zich laat aanzien graag laat chanteren door subsidiesponzende socialistenclubjes, die lagere schoolkinderen hersenspoelingen toedienen.

Lees hier (klik) de brief van Eric, hier (klik) het verslag van GeenStijl, en bekijk hier (klik) hoe Eric gelijk krijgt.

13 november 2008, de Dag van het Gebrek aan Respect. Inderdaad: socialisten zijn heel erg asociaal.

Eric heeft zijn nek uitgestoken waarop deze voorspelbaar werd afgehakt. Eric verdient hiervoor ons respect, en zeker dat het nieuws van zijn actie in bredere kring bekend wordt. Hopelijk vind hij snel een nieuwe opdrachtgever, eentje die wel iets van respect en moraal begrijpt.

Eric Stam, Petje AF!

7 REACTIES

 1. Geheel mee eens.
  Wat een achterlijke onzin, zo’n dag, die wil maken dat men respect toont voor de respectlozen.
  Want die pro-islamitische agenda zit er duidelijk achter.
  Dag van dit, dag van dat, en de weerloze kinderen er ook nog eens mee opzadelen. En hun ouders ervoor laten betalen, ongevraagd.
  Socialistische opvoeding ten voeten uit.

 2. Ik zie net het volgende:
  “Het Nederlands Debat Instituut heeft Femke Halsema uitgeroepen tot Beste Debater van de Algemene Politieke Beschouwingen.”

  Dat verklaart al weer een hoop. Ook vermeldt de website een uitspraak van Frits Bolkestein: Wie de vorm beheerst, is de inhoud meester. Vandaar dat in de TK zoveel waarde wordt gehecht aan de vorm dat de inhoud maar bijzaak is en derhalve genegeerd kan worden.

  Het lijkt me dat Roderik maar eens een cursus debatteren bij Eric moet gaan volgen…

 3. Ik heb die hele walgelijke indoctrinatiepolitiek van deze policor subsidiespons al gevolgd op het net.

  Respect is sinds de moord op van Gogh zo’n beetje het meest verkrachte en misbruikte woord. Bij iedereen die het op dit moment nog gebruikt gaan bij mij alle alarmbellen af. Dag van respect; **KOTS**
  De respectlozen roepen vaak het hardst om respect.
  In dit geval is het weer eens niet anders.

  En nog iets; die Eric Stam hoort een lintje te krijgen. Hulde!

 4. En zo gaat de uitverkoop door. Wie zijn mond ertegen open doet, zal bloeden – zo niet fysiek, dan toch beroepsmatig.

  De kamervragen komen achteraf, het leed is al geschied. In de Nederlandse sorry-cultuur geen probleem; de volgende beschadigingsactie naar Wilders c.s. staat waarschijnlijk al in de steigers en kan ook met “zo hadden we het niet bedoeld” worden afgedaan.

 5. Als ik dit soort dingen lees …

  Is er nog hoop voor dit land? Of zijn we reddeloos verloren? Ik begin echt het laatste te vrezen.

 6. “13 november 2008, de Dag van het Gebrek aan Respect. Inderdaad: socialisten zijn heel erg asociaal.” …en hebben geen enkel respect voor andersdenkenden. Bekende socialisten als Adolf Hitler (om maar even bij de les te blijven) hebben duidelijk laten zien hoe ‘respect’ in de praktijk er uit ziet als ze eenmaal de baas zijn in een land.

  Ik betijwfel sterk of types als Corinne en Roderik ook maar een schijn van een kans maken op een baan buiten het subsidiecircuit. Ik zou ze nooit inhuren als freelancer (laat staan als iets anders).

  Erik verdient veel nieuwe opdrachtgevers die wel uit het goede hout zijn gesneden.

Comments are closed.