Het opheffen van de Nederlandse consulaten in het buitenland kan meer efficiency betekenen. Het betekent voor Nederlanders ook weer een grotere afhankelijkheid van Brussel. Meer macht naar de superstaat.
 
De Nederlandse politici zijn al vanaf de Nederlandse afkeuring van de EU-Grondwet hard bezig om die afgekeurde grondwet toch in te voeren.
Uiteraard door de propaganda. Zo praten ze veel meer over “Europa” terwijl ze de EU bedoelen.

Een heel grote stap is het geritsel via het “Verraad van Lissabon”. Zowat alles wat in die grondwet stond, hebben ze zodanig in een “verdrag” verwerkt dat het onleesbaar is. En ze hebben het vlaggetje en het liedje niet meer IN het verdrag, maar er NAAST geplaatst. Daardoor zullen er niet meer dan een handjevol mensen zijn die dit verdrag helemaal gelezen hebben. Laat staan begrepen. Ook niet door parlementariërs.

En toch hebben ze in beide Kamers dat verdrag goedgekeurd, geratificeerd. 

De derde weg is de salami tactiek: Voer telkens een zodanig dun schijfje in dat het niet belangrijk genoeg is om te protesteren, maar waardoor je straks wel de hele worst te pakken hebt. Doe dit bij elke mogelijkheid om de macht van de EU te vergroten en daarmee ook de afhankelijkheid van Nederland van de EU.

Zoals nu weer ballonnen worden opgelaten betreffende Nederlandse consulaten.

Zie RTL Nieuws:

‘Eind aan Nederlandse consulaten’

De Nederlandse consulaten in het buitenland moeten plaatsmaken voor consulaten van de Europese Unie. Dat wil D66.

Paspoort
Het omvormen van consulaten levert niet alleen een enorme besparing op, maar is ook veel efficiënter. De consulaten helpen Nederlanders in het buitenland onder meer aan paspoorten en visa en bieden waar nodig hulp. Het voorstel van D66 wordt ingediend tijdens de begrotingsbehandeling van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

VVD 
Eerder liet de VVD weten dat het aantal Nederlandse ambassades kan worden beperkt, maar daar voelt D66 niet voor. Het is nog niet duidelijk of minister Verhagen van Buitenlandse Zaken het voorstel van D66 wil overnemen.

7 REACTIES

 1. Ik woon in het buitenland, een ambassade voor een stuk op 5 landen is genoeg, een EU ambassade dan, wij hoeven als kabouterlandje geen eigen ambassades te hebben.
  Het is mij ook niet duidelijk wat al die mensen naast het borrelcircuit aflopen en vroeg tennissen des middags nog meer doen echt.
  Ik zou zeggen per 1-1- 2009 kunnen al onze ambassades en consulaten dicht, dat scheelt weer.
  Op de deur het adres van de dichtsbijzijnde EU vestiging, en dan Brussel alles verder ook afwikkelen voor de staat NL .
  (hou het simpel en goedkoop dus)

 2. Kunnen die ambassades niet worden uitbesteed aan een private partij? Bijvoorbeeld iets als het Rode Kruis of een luchtvaartmaatschappij (geen KLM of Martinair). In elk geval een organisatie die afgerekend kan worden op snelheid, goede service en klantvriendelijkheid. De NL ambassades hebben op dat gebied geen goede reputatie; maar misschien komt dat mede door de gemiddelde ‘klant’ die er aanklopt.

 3. Nou ik woon ook in het buitenland maar een paspoort vernieuwen is al heel duur, een reis van 250km, maar dat wordt op deze manier onbetaalbaar, elke vijf jaar weer vernieuwen, echt weer een Nederlandse melkkoe, in Frankrijk is dat b.v eens in de tien jaar. Ik ben voor het afschaffen van paspoorten in Europa, dan heb je helemaal geen ambassades of consulaten meer nodig.Maar ja dat tuig moet en zal geld verdienen voor hun eigen dure feestjes.

 4. Er zouden niet alleen consulaten maar ook veel meer Ambassades van de EU-landen samengevoegd moeten worden. In sommige landen heeft de Nederlandse Ambassade nauwelijks iets te doen omdat er maar heel weinig Nederlanders in die landen aanwezig zijn en er nauwelijks handel met de betreffende landen wordt gedreven. Het is nu al zo dat je als bewoner van een EU-lidstaat recht hebt om, indien nodig, ondersteuning/bijstand te krijgen van de Ambassades van andere EU-lidstaten.
  Bovendien kunnen in sommige landen de grotere EU-landen gemakkelijker toegang krijgen tot de desbetreffende regeringsleiders dan de kleiner lidstaten van de EU. Het samenvoegen van de Ambassades is daarom vooral in het voordeel van burgers die afkomstig zijn van de kleine EU-lidstaten.

  Dus samenvatttend:

  Het samenvoegen van consulaten en Ambassades zorgt niet alleen voor een besparing van belastinggeld maar is ook effectiever voor veel burgers die zich in het buitenland bevinden.

 5. Nederlandse consulaten kunnen, hoe dan ook, beter worden opgedoekt dan opgeslokt. Want ze worden steevast bevolkt door onbeschoft, incapabel volk, wanneer en waar dan ook ter wereld.

  @Patrick [5]:
  Opgaan in de Eurocratie? Niet in mijn naam. Afschaffen, weg, laat die lui maar een baan gaan zoeken, voor zichzelf zorgen.

 6. In Bangkok is wel veel gedoe met visa en paspoorten en zo, rijden voor het loket als ik daar kom, het personeel is aardig, ook de diplomaten zijn geschikt,ik wil ze dus geen baan afpakken,maar ik denk wel dat samenvoegen zinvol is , vooral voor kleine landjes zoals Denemarken,Ierland een Nederland, Benelux als geheel.
  Maar onze handelelsbelangen dan ?
  Op iedere EU ambassade tenminste een slimme Hollandse handels attaché,om de zorgen dat we niets missen voor onze winkel.
  Veel zakenlieden in de vreemde kijken daar op vrijwillige basis al na.
  Ik zie dat andere ambassades aan de handelskant aandacht besteden, in mijn woonplaats is Zweden zeer actief en ze proberen op sluwe wijze een voet tussen de deur te krijgen, o.a. door helescheepsladingen Zweeds hout voor bijna niks aan te beiden.
  Nederland moet als koopmansland (we moeten het van de handel hebben) dat scherp in de gaten houden.
  Een echte ambassade voor onz zelf is misschien nodig in de USA/China en Rusland ,de rest kan onder de EU vlag.
  Een talentvol nijver persoon kiest denk ik eerder voor Shell of Unilever dan voor een baantje op een suffe ambassade ergens .
  (Afrika,IJsland,Mongolie whatever……..)

Comments are closed.