Wanneer de regeldruk voor het bedrijfsleven 25% omlaag gaat, scheelt dat € 70 miljard per jaar aan administratieve lasten in de EU. Daar komt dan ook nog een tijdsbesparing ter waarde van € 150 miljard voor de economie bij. Dit volgens jawel  Edmund Stoiber uit de EU commissie die zich met regeldruk bezighoudt.

 

Vervolgens blaat onze staatssecretaris de Jager, nu halverwege zijn ambtstermijn, dat de verlaging van administratieve lasten voor ondernemers met 25 % geen harde doelstelling (meer) is. Blijkbaar ziet hij de bui al hangen dat er te weinig gesnoeid wordt. En worden we met het aloude liedje geconfronteerd: kosten zijn door de overheid stelselmatig te laag begroot en opbrengsten te hoog.

En als je dan ziet hoe ze hun eigen gelederen bezoedelen, Vogelaar, dan hoef je dus echt niet veel van de overheid(sbeloftes) voor jou te verwachten. Maar dat wist je natuurlijk al.

2 REACTIES

 1. Vogelkop werd het Bos ingestuurd met een leeg mandje. Ze moest het vullen met de miljarden van de Woningcorporaties. Dat die niet wilden opdraaien voor de plannetjes van Bos en Balkenlende valt te begrijpen. Er was simpelweg geen level playing field.

  Wie zich met zulke spelletjes bezighoudt deugt sowieso niet en aan wie zich in zulke kringen thuisvoelt, is een steekje los.

  Dat Vogelkops missie waarschijnlijk zou mislukken, was al van meet af aan duidelijk. Dat haar kop op bijltjesdag dus zou rollen, was begrijpelijk. De wijze waarop is echter weer typisch socialistisch: door en door ziekelijk, nodeloos achterbaks en hypocriet.

  Er valt van alles en nog wat over te zeggen.
  Wie ontwaart hier bijvoorbeeld geen Stockholmsyndroom in de zin: “ik weet niet wie mijn beul is, maar hij is mijn vriend” of geen vreemd soort Bos-sadisme “Mijn slachtoffer blijft van ons”.

  Met dit soort lieden moet men gewoon geen zaken doen. Want de betekenis van begrippen als “vrijheid” en “oprechtheid” is in die kringen nog steeds niet doorgedrongen. Daar kunnen de woningbouwcorporaties van meepraten.

  Als de samenleving met hypocriete en ziekelijke opvattingen zoals van Bos, Balkenlende en Vogelkop wordt doordrenkt, moet er nog heel wat gebeuren om vrijheid daadwerkelijk te kunnen beleven.

 2. “Met dit soort lieden moet men gewoon geen zaken doen.”

  Ik zou wel willen, maar als ik aan het einde van elke maand geen “zaken” doe met deze lieden, krijg ik ze “in naam der koningin” achter me aan.

  Inderdaad: “Want de betekenis van het begrip “vrijheid” is in die kringen nog steeds niet doorgedrongen”. En dat zal ook nog wel een tijdje zo blijven; immoreel gedrag is zéér lonend. Met name soosjalisten weten dat als geen ander.

Comments are closed.