Goed nieuws is dat er steeds meer mensen rationeel worden betreffende de Global Warming hype. Zeer ten ongenoegen van de GW-fundamentalisten die willen vermijden dat de waarheid aan het licht komt. Zelfs inclusief het zwart maken van Vaclac Klaus die vanaf 1 januari voorzitter wordt van de EU-opperhoofden.

De Sydney Morning Herald heeft er een interessant artikel over waaruit we enkele stukjes citeren:
 
Het volledige artikel is “Beware the church of climate alarm“:

One of Australia’s leading enviro-sceptics, the geologist and University of Adelaide professor Ian Plimer, 62, says he has noticed audiences becoming more receptive to his message that climate change has always occurred and there is nothing we can do to stop it.

Climates always change,” he said. Our climate has changed in cycles over millions of years, as the orbit of the planet wobbles and our distance from the sun changes, for instance, or as the sun itself produces variable amounts of radiation. “All of this affects climate. It is impossible to stop climate change. Climates have always changed and they always will.”

 Plimer said one of the charts, which plots atmospheric carbon dioxide and temperature over 500 million years, with seemingly little correlation, demonstrates one of the “lessons from history” to which geologists are privy:

“There is no relationship between CO2 and temperature

Another slide charts the alternating periods of cooling and warming on Earth, with the Pleistocene Ice Age starting 110,000 years ago and giving way, 14,700 years ago, to the Bolling warm period for 800 years. This in turn gave way to the Older Dryas cooling for 300 years, then the Allerod warming for 700 years, and so on, until the cooling of the Little Ice Age from 1300 to 1850. Since 1850, we have lived through the “Modern Warming”, one of the most stable climate periods in history.

Plimer said there is a division between those scientists who sit in front of super computers and push piles of data into the mathematical models that drive the theory of climate change, and those who take measurements in the field.

To understand the chaotic nature of climate change, we need to consider all the inputs – cosmic radiation, sun, clouds and so on, he said.

There was much more but essentially Plimer’s message is that the idea humans cause climate change has become a fundamentalist religion which is corrupting science. It is embedded with a fear of nature and embraced principally by city people who have lost touch with nature.

RED: Zelfs al hebben we geen exacte cijfers, maar we krijgen toch sterk de indruk dat ook in Nederland/ Vlaanderen het besef van over de klimaat hype begint door te dringen. Je kunt feiten niet altijd blijven ontkennen of verdraaien. Het is een kwestie van tijd. Laten we proberen de tijd te helpen en de politici te ontmaskeren.

5 REACTIES

 1. Die stabiele periode waarin het klimaat momenteel verkeert, is qua temperatuur gezien hoog. De kans dat het kouder gaat worden is veel groter dan warmer. Daarnaast zal de klimaaterandering als het toch eerst warmer gaat worden, wat ook niet uit te sluiten is, zorgen voor herbegroeiïng van de woestijnen (dit blijkt uit onderzoek) wat tot gevolg heeft dat er VEEL meer water op het land wordt vastgehouden.

  Hier 2 links waar veel info te vinden is over het klimaat:
  http://icecap.us/index.php/go/joes-blog/correlation_last_decade_and_this_century_between_co2_and_global_temperature/
  http://www.klimatosoof.nl/

 2. En dat allemaal op het moment dat het kabinet met een hotline “naar boven” veel geld wil steken in de opslag van co2. Ik zie steeds meer een relatie met de middeleeuwse aflaten. Die kerk had het ook niet zo op met anders denkenden.

  Johnny [3] reageerde op deze reactie.

 3. @jjvandinges [2]: Oh ja, je hebt zeker gelijk. Nu geloof grotendeels heeft afgedaan om mensen bang te houden, worden er andere zaken gebruikt om hetzelfde effect te bereiken: de medische zaken (kijk hoe je dood gegooid wordt met waarschuwingen o.a. via reclame voor cholesterol, overactieve blazen, AIDS, noem maar op) en klimaatdreigingen.
  Het zotte is dat CO2 geen grote rol speelt als broeikasgas, waterdamp heeft een vele malen groter effect, maar dat er wel heel veel geld en energie (brandtsof!) aangewend gaat worden om CO2 onder de grond op te slaan. Echt geestesziek!

 4. Klimaatverandering is niet zozeer een probleem.
  Dit planeetje zal nog lang met mensen blijven ronddraaien.

Comments are closed.