Dutchnews *) heeft uitgerekend dat de nationale schuld nu zo hoog is als nooit tevoren. Na de Miljarden manipulaties van Wouter Bos en zijn trawanten is de nationale schuld nu 283.000.000.000.- (283 Miljard) euro. Verdeeld over 16 miljoen inwoners, betekent dat, dat iedereen 17.500 euro in het rood staat. Baby’s en dementen meegeteld. 
 
En gelukkig hoeft het budget voor 2009 nog niet aangepast te worden.!
Dus de koopkracht voor de Nederlanders zal in 2009 niet kleiner worden.
Je kunt rustig slapen! Zeker als je dit gelooft.

Ik wist overigens niet eens dat ik zoveel schuld had, en waarschuw nu maar al vast dat het onwaarschijnlijk is dat ik dat ooit kan terugbetalen.
Maar ik vertrouw op Wouter en Nout.
Die vinden beslist een truc om die schuld naar mijn kinderen en kleinkinderen te verschuiven.

P.S. Gecorrigeerd!

 *) Dutchnews: Dutch national debt hits record high
The Dutch national debt is at its highest level due to the rescue packages the government has given to the financial sector to help it cope with the worldwide credit crisis, reports the NRC on Wednesday. The national debt has risen 29% to €283bn in the last two months, the paper says. In September when the govern­ment presented its budget for next year, the cabinet believed national debt would be at its lowest level since records were kept. Bos has repeatedly said that the country’s spending plans for 2009 do not need to be revised.

18 REACTIES

 1. 283 Miljard/16 Miljoen=17.500 een factor tien kleiner, maar nog steeds een half jaarsalaris van de gemiddelde nederlander. En dan gaat het om geld dat politici op onze naam hebben geleend(wij moeten het immens terug betalen), maar dat ze voor zichzelf en hun eigen projecten hebben uitgegeven! En dan zijn de AOW en gezondheidszorg kosten voor de toekomst nog niet meegerekend.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 2. Zomaar een vrije gedachte, zonder de bedoeling iemand in het harnas te jagen:
  Al die brave katholieke en gristelijke gezinnen met (in de extremere gevallen) meer dan 6 kinderen die braaf op hun gristelijke partijen hebben gestemd mogen “hun” CDA/CU kabinetje wel dankbaar zijn. Dank zij “de Here” zitten deze gezinnen met de hoogste schulden. Reken maar na. Het gemiddelde “rechtse” gezin zonder kinderen of hooguit 1 luiervuller hebben als gezin nu een (extra) schuld van 35.000 tot 52.500 euro. Die gristelijke gezinnetjes met (laten we gemiddeld 4 kinderen nemen) zitten al boven een euroton!!!
  Ik woon in Zeeland, deels de zuidelijke kant van de Bible Belt. Ik weet dat er hier gezinnen zijn met 11 kinderen. Plus pappie en mammie is 13 personen. Dat maal de door het kabinet opgelegde extra schuld van 17.500 euro maakt de balans bij dergelijke gezinnen 227.500 euro “in de min”. Gisteren was het in die gelovige delen van Zeeland Dankdag voor het Gewas. Nu zal het hard bidden zijn voor de opbrengsten van die gewassen.

  Armin [11] reageerde op deze reactie.

 3. @Hub Jongen [3]: http://workforall.net/ModeleSocial.html

  volgens het bovenstaande artikel(2004) bedragen de pensioenverplichtingen 85% van het BNP. nu is dat ongeveer 600 mld×0,85=510mld. dat is 32000 euro per nederlander. Gezondheidszorg weet ik niet, maar ik weet wel dat wij in europa relatief weinig verplichtingen hebben(zie artikel).

 4. @Anno [5]:
  Of aan mensen met genoeg geld om het te betalen. Dan kunnen ze er zelf een belastingparadijs van maken. Mooi experiment voor de rest van Nederland.

 5. Ik voel me geenszins belast met de schulden die voortvloeien uit de strapatsen van de dwingelanden die zich onze leiders noemen en de taak op zich genomen hebben ons, het volk, stelselmatig uit te buiten, te manipuleren en te slaven.
  Mijn zgn 17.500 schuld kan verdeeld worden onder degenen die verantwoordelijk zijn en niet onder degenen die ervoor verantwoordelijk worden gemaakt; WIJ, het volk !

 6. Tja ja, het is toch wat als je als regering denkt nog geloofwaardig over te komen bij het kuddevolk.
  Doordat wij mensen allemaal vervreemd zijn van elkaar, is het voor de regering makkelijk om ons allemaal te misleiden voor de zoveelste keer.

  Het blijkt nog elke keer zo te werken dat wij opgezadeld worden met die wanpraktijken van dat Jan Hagel uit Den Haag.
  Volgens mij zijn ze daar behekst.

  Iedereen gemiddeld 17.500 euro schuld, waar gaat het nog over voor de burger en dan mag je nog blij zijn met het zgn. verhoogde loonstrookje voor 2009.
  Echt wel iets om een feestje te bouwen.
  Ik hoor zojuist dat de hypotheekrente aftrek in fases gaat verdwijnen.
  Ook weer een idee van iemand diezelf genoeg heeft over andermans rug.

  Het houd gelukkig binnenkort echt allemaal op.

  Het is jammer dat er in Den Haag slimme mensen zitten, en geen Wijzen, want de wereld zou er dan anders uit hebben gezien, GEGARANDEERD.

 7. Volgens mij klopt die berekening niet. Enerzijds omdat die incidentele uitgaven die Bos nu deed ivm de kredietcrisis fooien zijn met wat jaarlijks uitgegeven wordt. Ik heb het al vakert gezxegd, men is nu op deze site en andere websites panisch aan het doen over die fooien van 20 milhjard bij ons en 700 miljard in de USA, terwijl veelvouden van deze bedragen jaarlijks al uitgegeven werden én worden.

  Anderzijds omdat men gek genoeg die structurele schuld juist onderschat.

  Het is volstrekte lariekoek dat onze schuld met 29% gestegen is door de recente acties. Het is anderzijds ook onzin dat onze schuld nu 283 miljard is. Die was namelijk al veel hoger! In 2007 reeds 253 miljard, maar dat is zonder AOW-schulden! Zou je die meenemen komen we op veel grotere getallen uit.

  En ook het gemiddelde brave huisgezin heeft een dikke hypotheek. En dan zeuren we over 17.500 schuld? Het gaat om de rentelasten, niet de schuld. Aan AOW rentelasten betaal je veel meer per jaar.

 8. @Paul Martens [4]: Leuk, alleen wordt de schuld verdeeld over huishoudens en niet mensen. En ons belastingstelsel is zo ingedeeld, dat gezinnen minder belasting betalen en meer voordeeltjes krijgen, dus die ‘rechtse’ gezinnen betalen meer.

  Beter is dus per huishouden te rekenen. Dat zijn er zo’n 10 miljoen, dus jouw schuld is opeens hoger.

  Neem de de reeds besproken AOW-lasten me eis het nog leuker. Een alleenstaande betaalt gedurende zijn leven evenveel als een gezin waarvan er eentje thuis zit, maar krijgt minder dan dat gezin.

  Uberhaupt, wordt de staatschuld procentueel minder geint bij de lagere inkom,ens, want tot 32K inkomen betaal je weinig IB. Via BTW etc komt wel nog wat binnen, maar meerverdieners betalen meer aan schuldpremie en rente dan minderverdieners.

  Maar die hele schuld boeit mij eigenlijk heel weinig. 17500 tegen 6% is 1050 per jaar. Kijk eens op je loonstrookje hoeveel je aan andere zaken kwijt bent. Ik richt me liever op die zaken, dan me druk te maken over zo’n flutschuld.

 9. Valt nog mee, 17.500 euro. Belgen hebben ieders ongeveer 30.000 euro schuld…

 10. Ik heb aan niemand schuld, want ik heb nergens mijn handtekening voor gezet. De mensen die het geld leenden aan mijn slavenhouders (overheid), komen misschien naar de slaven toe om verhaal te halen. De slaven zijn echter niet verantwoordelijk voor de schuld die hun meester is aangegaan.
  Beter uitgelegd met wat meer passie:
  http://nl.youtube.com/watch?v=WK6SS4ETHWQ&feature=channel

 11. @Hugo J. van Reijen [14]: Beste Hugo,
  We kunnen inderdaad gebruik maken van deze activa, maar tegen welke prijs? In landen met minder overheidsschuld en/of minder inmenging en/of lagere kosten zijn vaak dezelfde of betere activa beschikbaar. Kijk hiervoor maar eens verder dan alleen Nederland. Je noemt als voorbeeld de gehele infrastructuur. Juist een van de onderdelen die door de overheid altijd te laat en boven budget worden gerealiseerd, duidelijk te kort schieten (NS, files, HSL) en als melkkoe worden gebruikt door de overheid.
  Graag even nadenken, voordat je dergelijke voorbeelden ophoest.

 12. ik ben al 5 jaar weg uit NL,mijn vrouw (Thaise) moeder van een Nederlands kind komt NL niet in ik kan haar onderhouden, maar dat telt niet,de files worden erger,rar ra wie is er idioot bezig,en dan nog moet ik belasting betalen ??
  (Frankrijk laat ons *wel toe nu, dus eigenlijk komt ze er in via de achterdeur)

  *kantoor in Nice beginnen als buitenlandse investeerder

 13. @Hugo J. van Reijen [14]: Het onder dwang slijten van je producten, blijft nog steeds fout. Als ik jou dwing mijn auto te kopen voor 40.000 euro en je protesteert, dan zul je iemand niet vriendelijk benaderen die tegen je zegt:”je klaagt wel, maar je moet niet vergeten dat je wel gebruik mag maken van de auto”

 14. Ik geloof hier geen fl****r van.

  Volgens mij heedt de nederlandse regering genoeg “potjes” op nationaal en europeesch nivo dat de burger niets hoeft te betalen.

  Als je dan kijkt dat we een “Prinsjesdag 3e dinsdag in september MILJOENEN NOTA/ begroting hebben”.. en dat die net aan kloppend is (das de illusie die ze naar het publiek willen verkopen via deze poppenkast)… vraag ik mezelf af

  Waar komt ineens – out of the blue – die MILJARDEN vandaan van om fortis op te kopen, STEUN te geven aan de financiele sector? het bedrijfsleven STAATSTEUN te geven??
  – Uit het onderste buro-laatje van Gerrit Zalm?
  – Van een geheime opslag van overheids geld?
  – Rendement van positieve beleggingen door den haag?
  – Die andere overheids-rekeing op Ice Save?
  – De Europesche Commisie?
  – De Europesche Centrale bank?
  – De New World Order eigenaren van de F.E.D.?
  – Een geheime zwitserese bankrekening?

  Of word de bevolking nog verder uitgemolken via
  – Premie verhoging
  – Gasprijs stijging (die ineens NIET MEER AAN DE OLIEPRIJS vastzit)
  – Kilometer heffing
  – Ademhalings belasting
  – Afschaffing kinderbijslag
  – Afschaffing huursubsidies

  Ik ben heel benieuwd… waar deze euro stroom haar bron heeft, waar de overheid’s pot – met – goud staat onder de regenboog van tranen van nederlandse burgers ;-(

Comments are closed.