Morgen begint in Polen de Verenigde Naties Klimaatverandering conferentie. In Poznan van 1 – 12 december. Deze heeft onder andere tot doel om op een conferentie in Kopenhagen, eind 2009, te komen tot nieuwe politieke afspraken voor na het Kyoto verdrag. Er worden meer dan 9000 deelnemers verwacht, vooral ambtenaren en politici. 
 
Interessant is daarbij dat er net een uitgebreide opinie peiling wijst op minder interesse bij de mensen. Peter O’Neill beschrijft dit in:
“Efforts to support global-change fall: Poll”            
Deze Poll is gedaan met 12.000 personen uit 11 verschillende landen. Nederland was daar niet bij.!
Er blijkt uit dat men minder geneigd is om persoonlijke offers te brengen en minder enthousiast voor allerlei maatregelen.

Minder dan de helft van de ondervraagden (47 % tegenover vorig jaar 58 %) zeggen dat ze bereid zijn hun gewoonten te veranderen.
Slecht 37 % (vorig jaar 45 %) willen daar extra tijd aan besteden en slechts 1 op de 5, dus 20 % (vorig jaar 28 %) is bereid om er extra geld aan te besteden.

Eventuele geïnteresseerden kunnen meer nieuws over die conventie vinden op de UNFCCC newsletter

De volgende paragraaf geeft duidelijk aan in welke richting wordt gedacht.
U kunt er op rekenen dat als dit resultaat heeft, dat het ons veel (verspild) geld gaat kosten.
Zie ook ons voorgaande artikel: “Hoed u voor de klimaat alarm kerk”.

The Pozna? Climate Change Conference provides the opportunity to draw together the advances made in 2008 and move from discussion to negotiation mode in 2009. At COP 14/CMP 4 in Pozna?, Parties are expected to:

 • Agree on a plan of action and programmes of work for the final year of negotiations after a year of comprehensive and extensive discussions on crucial issues relating to future commitments, actions and cooperation
 • Make significant progress on a number of on-going issues required to enhance further the implementation of the Convention and the Kyoto Protocol, including capacity-building for developing countries, reducing emissions from deforestation (REDD), technology transfer and adaptation.
 • Advance understanding and commonality of views on “shared vision” for a new climate change regime
 • Strengthen commitment to the process and the agreed timeline

Such an outcome at Pozna? would build momentum towards an agreed outcome at Copenhagen in December 2009.

3 REACTIES

 1. Zo’n conferentie is zinloos, omdat de natuur zij eigen gang gaat en zich niet laat beïnvloeden door nitwits zoals J.Cramer en consorten.
  Tip: zag vanmorgen zo rond 11:45 uur op het Duitse N24 een reportage over Ökoplakkette voor op de voorruit van Duitse auto’s, t.w. rode, gele en groene exemplaren. Een aantal Duitse steden zoals b.v. Berlijn hebben milieuzones in het leven geroepen, zones waar je als Duitse autobezitter alleen mag komen als je zo’n sticker achter je voorruit hebt zitten. Zoniet, dan krijg je een “knölchen” van 40 euro en één punt in Flensburg.
  Gelukkig is de discussie over die stickers -die zgn bedoeld zijn om het fjnstof terug te dringen- goed op gang gekomen. Binnen Berlijn zijn b.v. het wagenpark van de polizei en de gemeente(vuilniswagens e.d.) vrijgesteld van stickers. Saillant detail: veel van deze voertuigen voldoen beslist niet aan de huidige Duitse normen mbt fijnstof.
  Een wetenschapper kwam aan het woord en legde uit dat fijnstof vooral tijdens droog weer de kop opsteekt(verwaait) en lang niet altijd door auto’s wordt veroorzaakt. Vuile diesels valt ook veel te verwijten.
  Typerend was ook dat meetpunten bij grote kruispunten waren geplaatst…
  Wellicht is de uitzending van MM-magazine van vanmorgen nog terug te zien via… http://www.N24.de
  Lees dit ook:
  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=6056
  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=6860

 2. ouwhoer de aarde in de fik. Ik ben bang. De zeespiegel stijgt! ahhhh, de ijsbeer gaat eraan, de woestijn rukt op, help we gaan dood.
  Werd tijd ook.

Comments are closed.