Vroeger hoorde je in de marine regelmatig de uitspraak: “Er is maar één vermaak en dat is leedvermaak.”

Leedvermaak is natuurlijk geen mooie eigenschap, maar toch…

AANVULLING 17.00 uur uit NRC:
Een claim van ruim 100 miljoen euro op de IJslandse bank Landsbanki dreigt te verlopen als minister Bos (Financiën, PvdA) vasthoudt aan zijn verbod voor provincies en gemeenten om tegen die bank te procederen.


In de behandeling van de kredietcrisis ontstaan er moeilijkheden bij de overheid die ze niet voor het gemene volk verborgen konden houden. Het volk moet immers vertrouwen in de regering hebben en daarin passen geen onderlinge onenigheden.

Bij Pauw en Witteman werd de ruzie tussen Wouter Bos en de Commissaris van de Koningin Noord Holland, Borghouts (GL) aan den volke geopenbaard. Bos wil Borghouts verbieden om zelf acties te ondernemen tegen IJsland om de 78 miljoen provinciegeld terug te krijgen. Bos zegt dat hij dat zelf doet, maar dat de kleine spaarders vóór gaan. Daar zijn immers ook meer stemmen. Borghouts zegt dat hij nog niets gemerkt heeft van acties Bos voor de provincie. Hij dreigt zelfs maandag (vandaag) een claim bij Bos neer te leggen. NOS: “De provincie heeft hem een ultimatum gesteld. Als Bos om 10.00 uur de plannen van de provincie nog steeds dwarsboomt, wordt er een claim bij hem neergelegd”. De provincie Groningen en de gemeente Den Haag willen al gaan bemiddelen!

Over crisismanagement van de overheid gesproken!

Daar overheen een artikel in de Volkskrant waaruit de volgende citaten:

–De benoeming van de PvdA-politicus Ahmed Aboutaleb tot burgemeester van Rotterdam heeft in de regeringsploeg de irritatie tussen CDA en PvdA weer doen oplopen.
–Zowel Aboutaleb als PvdA-partijleider en vicepremier Wouter Bos verzuimde in de achterliggende maanden de premier op de hoogte te stellen van Aboutalebs sollicitatie. ……. hoorde Balkenende pas op de valreep en via via dat iemand uit zijn regeringsploeg waarschijnlijk zou vertrekken.
De premier is volgens ingewijden zeer ontstemd over deze ‘streek van Bos’, zoals een coalitielid het omschrijft.

Leedvermaak? Daarvoor zijn de onderwerpen te belangrijk.
Maar ja, het is toch wel goed dat iedereen kan zien dat ook bij politici het eigenbelang voorop staat.

5 REACTIES

  1. Het laatste restje schijn van competentie dat achter de diepe schaduwen van eigenbelang nog enigszins door intensieve propaganda krampachtig in zicht gehouden werd is hiermee definitief in de singulariteit van graaizucht verdwenen.

  2. @Anno:

    Als je verstandig bent kom je nooit meer terug naar dit aftakelende land. Alleen al het gereformeerde kut klimaat in NL gaat ons de das om doen, over het weer nog maar te zwijgen. Ik heb niks met gelovigen, maar ik ga zo vaak als ik kan naar Spanje waar de katholieken de baas zijn en deze mensen lopen de boel nog niet zo te fucken en te zieken als de gereformeerden hier in NL. Het betuttelen en het alsmaar duurder maken gaat hier in rap tempo verder.

Comments are closed.