Hij mag dat alleen als hij als “Amerikaan” geboren is. Of wij dat onzin vinden, doet er niet toe. Maar de wet zegt het. Daarom zou Arnold Schwarzenegger, Gouverneur van Californië immers ook niet President kunnen worden. 
Er schijnen gerechtvaardigde twijfels te bestaan of Obama aan die eis voldoet. 

De groep “We The People” probeert geld te verzamelen voor een paginagrote advertentie waarvoor de tekst al gereed is.
Daarin vragen ze Obama om nu eenduidig te bewijzen dat hij gerechtvaardigd is om eventueel President te worden. 

Deze tekst is heel interessant vanwege de opsomming van consequenties ALS zou blijken dat Obama inderdaad geen geboren Amerikaan is. 

Dat zou de rel van de eeuw kunnen worden. 

De advertentie is nog niet geplaatst, maar de tekst is al bekend!

13 REACTIES

 1. Kom op Hub, hij wordt de volgende bewoner van het Witte Huis, dat weet je nu ook wel, geboren op Hawai als Hoessein Obama,de eerste bijna moslim , mogen die mensen ook eens aan de beurt komen na 250 jaar.
  Obama kan deuren openen (Venezuela,Iran,N.Korea,Syrie,Tibet.Hamas etc) die nu dicht zitten,omdat hij ‘ ze beter zal begrijpen’.-:)
  Amerikaanse Joden steunen hem voor 75% , dat ze het paard van Troje binnen halen daar komen ze vanzelf achter.
  (na 4/11 dan)

  Wie is Arnold Schwarzenberg ?

  Hub Jongen reageerde op deze reactie.
  hugovanreijen reageerde op deze reactie.

 2. Het lijkt mij niet geheel uitgesloten dat Obama buiten de U.S.A. geboren is, maar ik acht de wetgeving verkeerd.
  Mijns inziens dient op grond van vraag uit de markt iedereen overal
  staatshoofd te kunnen worden.
  hugo van reijen

  Hub Jongen reageerde op deze reactie.

 3. @Anno:
  “…geboren op Hawai als Hoessein Obama…”
  Zal wel zo zijn. Maar die “we the people”stichting twijfelt daar kennelijk aan.
  Interessant zijn bij onwaarheid de grote consequenties,

  @hugovanreijen:
  Natuurlijk zou de beste persoon moeten winnen. Jammer is dat dat in dergelijke processen niet gebeurt maar dat de meest politiek gewiekste het baantje krijgt.

  hugovanreijen reageerde op deze reactie.

 4. McCain is in de Panama Kanaal Zone geboren voor dat er een wet was dat mensen daar geboren, Amerikaanse burgerschap hadden of mogelijk konden krijgen.

  Voorlopig is er nog geen bewijs dat Obama NIET op Hawaii geboren is.
  Hawaii heeft een privacy law, dat Hawaii geen geboorte certificaat mag geven aan mensen , behalve die persoon. Er was toen der tijd wel een geboorte advertentie in een krant op Hawaii waarin werd aangekondigd dat Barak Hoessein Obama was geboren.

  Het is hier helemaal geen onderwerp meer. Vooral niet in de media natuurlijk. Maar verder , via andere kanalen horen we er niets meer over.
  Blijkt dat McCain net zo’n probleem zou hebben.

  Hub Jongen reageerde op deze reactie.

 5. @Hub Jongen:
  Ja, dat is een uiterst treurige zaak. Niet aleen de politiek gewiekste, maar ook degene die de grootste hoeveelheid zakkenvullers in zijn of haar gevolg heeft.
  hugo van reijen

 6. @Lonneke:
  “Blijkt dat McCain net zo’n probleem zou hebben.”
  Waaruit ook weer blijkt dat het eigenlijk een “non-pleem” zou moeten zijn.
  Die wet zou dus niet moeten bestaan; maar hij IS er nu wel.

  Als die wet overtreden wordt, aantoonbaar, zou dan Arnold Schwarzenegger blij zijn? Dan kan hij ook nog eens een gooi doen!

 7. @Anno:
  Of Obama gedurende en deel van zijn leven wel of geen Moslim was of is, is irrelevant. Moslims zijn ook mensen.
  Overigens is er aan Obama net zoveel wits als zwarts, want hij is 50 procent vlak en 50 procent zwart. Dus er is niet meer reden om hem zwart te noemen dan om hem als blank te afficheren.
  hugo van reijen

 8. Kennelijk is het mogelijk dat de verkiezingen er toevoeren, dat er legaal helemaal geen president gekozen wordt.

  Beide kandidaten zou niet kwalificeren.

 9. Kom Hub, is je niet opgevallen dat de Republikeinen de laatste twee weken van alles proberen om Obama in een vals daglicht te zetten? Ze zijn zelfs in traditioneel Republikeinse staten niet zeker meer van de overwinnig, dus komen er verhalen over fondsen, banden met een PLO’er en een Weatherman uit de jaren ’60, zijn vermeende moslimschap etcetera, etcetrera. Zelfs bij Fox News hebben ze geprotesteerd tegen deze moddergooierij. Dan ben je als Republikein wel heel ver gegaan.

  @Hugo: Of je voor of tegen hem bent, Obama is alleen al vanwege zijn achtergrond een interessante man. Kind van een zwarte en een blanke, kind van een moslim en een christen, gewoond in de VS en in de Derde Wereld (Kenia), geleefd in de Westerse wereld en in de islamitische (Indonesië). Het lijkt wel of alle belangrijke tegenstellingen van deze tijd in deze man zijn verenigd. Zelfs een atheïst als ik zou er bijna een goddelijke vinger in gaan zien!

 10. Obama is waarschijnlijk in een moskee in Mekka geboren en gelooft in Allah,en Jezus en Boeddha tegelijk wellicht ,maar als ze hem kiezen 4/11 is hij de baas daar, dat heet democratie, wen er maar aan vast, want Aboutaleb wordt na Bos de volgende premier, met een Marokkaans paspoort.
  Salameleikum -:)

 11. BERICHT VAN VRIENDEN UIT CALIFORNIA: zondag 2 nov 23.05u:
  ” do know that the fellow (Schulz) had a lawsuit about this matter “thrown out of court” by a judge, and just this morning I read that Hawaii has “verified” BO’s birth certificate — so that may be the end of the matter as far as any gov’t action to be taken.

 12. op zich is het idd een raar wetsartikel, de eerste presidenten van de vs zijn immers in Engeland geboren???

Comments are closed.