Wij ontvingen onderstaande oproep om deel te nemen aan een protest tegen het rookverbod in bars.
De Vrijspreker staat achter deze manifestatie.

Zelfs al vinden we het protest veel te zwak.
Wij protesteren tegen alle bemoeienis van de overheid met wat iemand wil drinken, eten of snuiven en met wat iemand (bvb eigenaar van een bar) met en in zijn eigendom wil doen. Zolang hij anderen niet hindert.

Zie oproep hieronder (Waarin: “Vanaf een podium zal u door velen worden toegesproken. Gratis bier en happen staan voor u klaar”)
 

OPROEP TOT

MASSAAL PROTEST TEGEN BAR SLECHT BELEID

OP ZATERDAG 29 NOVEMBER A.S. OP HET MALIEVELD IN DEN HAAG

Vandaag heeft KHO toestemming gekregen van de Burgemeester in Den Haag om op zaterdag 29 november 2008 tussen 14:00 en 18:00 uur op het Malieveld massaal protest te voeren tegen de huidige Tabakswet.  

Op 29 november a.s. wil KHO, samen met duizenden horecaondernemers en hun klanten, een krachtig signaal afgeven aan de regering dat het rookverbod voor de kleine horecaondernemer onacceptabel is. Een keuzevrijheid als het gaat om het wel of niet toestaan van roken in onze zaken is ons uitgangspunt. Daarom zullen we van de politiek eisen dat een uitzondering op het rookverbod wordt gemaakt en willen we voor de kleine horeca, indien gewenst,  een ontheffing van het rookverbod gerealiseerd zien.

 Ook zullen we op 29 november a.s. de brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland oproepen haar leden in hun strijd tegen het rookverbod te steunen. Er zijn vele horecazaken in Nederland die qua vloeroppervlakte niet in staat zijn een rookruimte te realiseren. Daarom eisen we ook van de brancheorganisatie alle steun in de strijd voor het behoud van de kleine horeca en dat kan alleen indien een ontheffing van het rookverbod mogelijk wordt gemaakt.

 KHO doet hierbij een oproep aan alle bar- en caféhouders om samen met hun gasten massaal naar het Malieveld te komen. Laat de regering zien dat heel horeca Nederland aanwezig is. Kom met grote actieborden naar het Malieveld en vermeldt daarop plaats, regio of provincie. Daarmee tonen we aan dat het hier om een landelijke manifestatie en probleem gaat. Ook kreten zoals “BAR EN BOOS” en “BAR SLECHT BELEID” zullen op het Malieveld laten zien dat het ons ernst is.

 Vanaf een podium zal u door velen worden toegesproken. Gratis bier en happen staan voor u klaar en de nodige muziek zal u in uw oproep aan de politiek en aan Koninklijke Horeca Nederland begeleiden.

 

Laat ons via de website weten of u aanwezig bent en met hoeveel. Meld ons het aantal mensen en bussen zodat we de manifestatie ordentelijk en op een prettige manier kunnen laten verlopen. Heeft u over de manifestatie vragen, dan kunt u deze via de website stellen en krijgt u via de site direct antwoord terug.

8 REACTIES

 1. wat krijgen we nu, gaat Vrijspreker tussen dat cafe volk/gajus mee staan schreeuwen op het Malieveld!!!??
  Nog even en ik ben lid van een site die samen met Lodewijk de Waal op pad gaat ergens tegen.
  Waanzin dit, wat men moet doen is gewoon allemaal juist gaan roken in de kroeg, ook al rookte je nooit, dat is het echte protest,dit is zielig en fout natuurlijk.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 2. Ik kwam al niet vaak in een kroeg, maar nu natuurlijk helemaal niet meer….Ook houd ik, zeker bij de huidige regering, zoveel mogelijk de hand op de knip, ik gun ze geen cent succes…Laat iedereen maar fijn kennis maken met het leven en de waanbeelden van de koksianen, maar mijn feestjes vier ik in het buitenland en geef daar ook graag mijn geld uit…dat is mijn protest!

 3. Ik vind dat vrijspreker zich onsterfelijk belachelijk maakt met dit fundamentalistische vakbonds gedoe, het Malieveld is van de vakbonden , besmet terrein, een veemarkt zou ik er nog niet op willen houden.
  In woon in Thailand en hierroken ze gewoon in de kroeg, officieel zou het niet mogen maar dat zie ik hier vaker, iets mag niet en dat is dan gezegd, verder luistert er niemand .
  Ze dragen ook geen helm op de brommer/scooter.
  Ik zie ze vaak en roken en mobiel bellen en koffie drinken terwijl ze auto rijden, zonder helm !!
  (het is een grote ongehoorzame bende, heerlijk )

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Anno [1]:
  Maar Anno, hoe nou???
  Je moet helemaal niet gaan!

  Wat hier speelt, is gewoon een groep mensen (Forces Nederland) die terecht zich trachten te verzetten tegen overheidsmaatregelen.

  Ik stel in het artikel dat wij daar positief tegenover staan, en daarom aan hun verzoek tot “bekendmaking” van de happening voldoen.

  En tegelijk vertellen we hen dat we het maar half werk vinden. en dat wij tegen elke beperking zijn.

  Dit past toch helemaal in een beschaafd omgaan met elkaar en mensen die iets beginnen te voelen hoe de overheid werkt, te helpen?

  @Anno [3]:
  En dat verzoek voor bekendmaking kwam dus niet van een fundamentalistische vakbond.

  Bovendien vond ik het gratis bier wel lollig!!!!!

  Anno [5] reageerde op deze reactie.

 5. @Hub Jongen [4]:

  je kunt het bekend maken, maar ik vind dan weer dat we erg dicht bij deze gratis bier drinkende onnozele halzen gaan staan die we straks als een groep idioten bij Nova TV gaan terugzien.
  Tatoo armen,oorringen en hese en rauwe werkmans stemmen en vrouwen die in hun goede tijd 1000eu per nacht konden verdienen.
  Helden roken in de kroeg, in mijn café in de hoofdstad (bestaat pas 500 jaar, zand op de vloer) wordt gewoon gerookt , ik denk niet dat dienders zichzelf de vernederingen willen aandoen die ze ten deel zal vallen als ze ongevraagd zich met de zaken van de gasten van deze eeuwenoude taveerne gaan bemoeien.
  (na verluid hebben zowel de *Spaanse als Duitse bezetters eerder er zelf toen ook niet voor gekozen , wat wijsheid was)

  *Alfa was enige tijd een te logeren gast in de hoofdstad voor hij er weer uit werd gesmeten door de VOC.

  en dan nog iets, Amsterdam is de hoofdstad maar de regering koos voor den Haag, en dat is ze geraaien ook !

  Alice [7] reageerde op deze reactie.

 6. De overheid heeft slechts 1 taak, nl het volk te representeren.
  En dat verzuimt het(scrupuleus).

 7. @Anno [5]:
  Wat heb jij tegen het gewone volk Anno? Die zijn vaak echte zelfdoeners en voelen feiloos aan wanneer er iets oneerlijk is.

  Als je kijkt naar de Ice-truckers of de Deadliest Catch of the Axe-men dan zie je mensen die met hun handen werken en absoluut niet achter vakbonden staan. Ze hebben wel geen universiteit gehad maar zijn vaak slimmer dan dat volk. En ze verdienen vaak meer dan een bankclerk of een of andere politici die vergaderen werk noemt.

 8. Ik vind het rechtse vrijspreker sympathiek.
  De SP bijvoorbeeld durft hun bek niet op te trekken voor de rokers.

  Jullie zijn tegen overheid bemoeinis. Dat is ook wel nodig. Ik merk dat de rokende mens erg gehoorzaam is naar de overheid toe.

  Nederlanders kunnen ook erg tegendraads zijn. Ondanks onze kalme aard, komen we ook op voor onze rechten.
  Doordat wij redelijke jaren gekend hebben zijn we wel actie voeren en protesteren verleerd omdat alles zo goed was. Nu is het tijd om de strijdbijl op te pakken en te gaan voor vrijheid en mensenrechten.

Comments are closed.