OP ZATERDAG 29 NOVEMBER A.S. OP HET MALIEVELD IN DEN HAAG.

Massaal protest tegen Bar Slecht Beleid.

De protestdemonstratie wordt georganiseerd door de Stichting Red de Kleine Horeca Ondernemer KHO en vindt plaats tussen 14.00 en 18.00 uur.

Zie ook:

massaal-protest-tegen-bar-slecht-beleid/Vrijspreker

Headlines op Misset Horeca

3 REACTIES

 1. Leuk, zo’n protest. Maar nuttig? We moeten de overheid pakken waar het pijn doet, in haar beurs. Ik koop, als pijp- en sigarenroker, mijn tabak al zoveel mogelijk in (of via) Duitsland en België. Mijn kleinschalige protest tegen het feit, dat we wel rookwaren mogen kopen, want dat levert de schatkist zo’n 3½ MILJARD euro op, maar we mogen het nergens roken. Coffeeschops worden gedoogd en daar mag men wiet roken, maar eigenlijk mag je het niet massaal kopen (in bezit hebben). Nee, vadetje staat heft daar geen accijns op. Paradoxaal of niet?
  Een ander klein protest dat ik uitvoer: vóór 1 juli kwamen mijn vriendin en ik gemiddeld meer dan 1 keer per week in een restaurant. Sinds 1 juli zijn we nog maar 1 keer geweest en na het hoofdgerecht lekker thuis met een pijpje onze koffie/thee gedronken. Scheelde het restaurant weer een beetje omzet. Kinderachtig? Misschien, maar het is mijn manier van protest en blijkbaar ben ik niet de enige, gezien de teruglopende omzetten in de horeca.
  Okay, klagen en protesteren is één. Oplossingen dus.
  Laat de zo betuttelende overheid elke stad/dorp/gemeente in bijvoorbeeld 60% rookvrije en 40% “rokende” horeca ondernemingen indelen. In restaurants ná 22.00 uur bijvoorbeeld weer wel roken, dan heeft iedere niet-roker de gelegenheid gehad om rookvrij te eten en kan het meeste niet-rokende personeel ook naar huis. Nu staat het rokende personeel zich zélf buiten in de kou een griepje te roken.
  Waar is de slogan gebeven: Roken? Daar komen we samen wel uit.

  En waar is die Europese eensgezindheid? In Belië mag een horeca-uitbater wel laten roken als zijn omzet voor het grootste deel uit drank bestaat (cafés) en mag er niet gerookt worden als het grootste deel uit eten komt. Voor een restaurant betekent dat dus niet roken, of een creatieve boekhouding bijhouden in het voordeel van drankomzet.

  En wat is de overheid toch snel en overvloedig met controleurs op het rookbeleid. Waar is de overheid bij een inbraak, diefstal van mijn fiets, overlast van jongeren, enz.? Die zaken worden NIET opgelost.

 2. @Paul Martens [1]:

  Kinderachtig? Misschien, maar het is mijn manier van protest en blijkbaar ben ik niet de enige, gezien de teruglopende omzetten in de horeca.

  Vele kleine protesten maken één grote! Ik protesteer al jaren in het klein en ik moet zeggen dat het me goed doet. En dat zouden meer mensen moeten doen.

Comments are closed.