Al op 6 november meldde minister Ab Klink in de Tweede Kamer dat er meer dan 15.000 mensen een bezwaarformulier hadden ingezonden tegen het EPD (Elektronisch PatiëntenDossier). Dat aantal zal nu fors hoger zijn. 
 


Er zijn allerlei bezwaren.
In de Tweede Kamer maakten politici onder andere bezwaren omdat de juiste procedures niet waren gevolgd. De Kamer had namelijk nog niet eens beslist over de invoering van dit systeem. Foei Ab!
Verder hadden zij hij populistisch bezwaar dat ouders “kosten” moesten maken voor bezwaren van kinderen onder de zestien jaar!
Over bezwaren van de Kamer voor misbruik van de privacy of voor andere doeleinden  is niets of niet veel gepubliceerd. Dat is immers voor politici geen punt. Die willen toch al ALLES van je weten en controleren. Daarom waarschijnlijk ook geen bezwaren tegen de listige manier van invoeren via het “opt-out” systeem.

Maar ook is het systeem voor het elektronisch patiëntendossier (EPD) dat minister Klink wil invoeren, is al bij voorbaat verouderd. Dat schrijven twee adviseurs van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) in het blad Medisch Contact. “Het is alsof er een hogesnelheidstrein beschikbaar is en de overheid het gebruik van de paardentram verplicht stelt”, stellen RVZ-adviseurs Leo Ottes en Onno van Rijen. Het systeem maakt geen of te weinig gebruik van het Internet volgens hen.

Een ander probleem voor Ab Klink is dat hij onder druk staat van zijn bazen in Brussel.
Europees Commissaris Viviane Reding (Informatie) wil de veiligheid en de kwaliteit van zorg in het buitenland verbeteren door een elektronisch systeem in te voeren voor de opslag van medische gegevens. Zodanig dat het systeem “Smart Open Services” (SOS) buitenlandse artsen informatie geeft over het medicijngebruik van patiënten, zonder taalkundige, administratieve en technische belemmeringen. Apothekers kunnen zo ook recepten uit andere landen elektronisch verwerken.
Aan het SOS-project doen, naast Nederland, al elf andere lidstaten mee.

Dit maakt de bezwaren tegen misbruik van het systeem alleen maar zwaarder. Die bezwaren worden ook duidelijk belicht in voorgaande Vrijspreker artikelen, waaronder dit  en een enquête die (tot nu toe)  aangeeft dat er 70 % hartgrondig tegen is en nog eens 18 % die grote twijfels heeft. (samen 88 %)

Een op zichzelf goed idee zou veel meer steun kunnen krijgen als het land zou worden bestuurd door bekwame en betrouwbare politici. Maar die hebben we nog niet ontmoet.
Conclusie: Bezwaar aantekenen!

18 REACTIES

 1. Dan zou ik ook graag een SOS-project willen opstarten:
  Secure Our Sickness

 2. Kop van artikel is verkeerd. moet zijn: “meer dan 15001”.
  Ik tel namelijk ook mee…

 3. Zo’n systeem is afgelopen week in de VS gekraakt, Ab kan waarschijnlijk nog vele bezwaren tegemoet zijn, mits het niet te veel is onder gesneeuwd vanwege het concert van Obama natuurlijk

 4. ..DIRECT de onderhuidse chip invoeren.
  t is toch wat, al deze ( expres ) mislukte projecten….

  Net als de mocro”s worden dit soort problemen chronisch gemaakt – en vooral gekoestert.
  TOT de Ultieme Oplossing urgent wordt….

  het is alleen maar wachten op het moment,
  dat een imbeciel kamerlid opstaat,
  en zegt ‘..wacht: IK heb een idee..! ‘
  – ‘o ja ? ‘
  ‘Ja ! ‘
  – ‘ toch geen methode, waarin het ONmogelijk is, gegevens te verliezen..?”
  ‘Wel !’
  – ‘wat zou dan kunnen..: iets onderhuids, ofzo..?’
  ‘IK weet het: een chip !!”
  – ‘maar wie moet dit dan vertellen aan de Nederlandse bevolking..? Daar is bv een Rouvoet te sl..ehh, te druk voor ”
  ‘ wat, als IK dat zou doen..?’
  – ‘echt waar..? Zou je dat willen ..? ”
  ’tuurlijk ! Je ZIET toch, dat die beste en harwerkende elite hulp nodig heeft..? Ik ben toch niet voor niets kamerlid ? Ik heb geen benul van geschiedenis; vindt geloof onzin; denk altijd positief, en vertrouw iedere politikus of ondernemer op zijn woord !
  Wie kan dit prachtidee nou beter verwoorden dan Ik..? ‘”

  beek [8] reageerde op deze reactie.

 5. citaat:
  Viviane Reding (Informatie) wil de veiligheid en de kwaliteit van zorg in het buitenland verbeteren door een elektronisch systeem in te voeren voor de opslag van medische gegevens. Zodanig dat het systeem “Smart Open Services” (SOS) buitenlandse artsen informatie geeft over het medicijngebruik van patiënten, zonder taalkundige, administratieve en technische belemmeringen……….tralalalalaaa

  pffffffffffffff….ik ben gestopt met lezen, te lui denk ik, of ik raak eruit gegeroeid in W Europa, dat gedoe allemaal

 6. toch fijn dat je apotheker weet welke soa’s je hebt gehad als je tabletjes voor je huisdierallergie komt halen.

 7. @loneman [4]:

  Leden van de Waffen-SS hadden hun bloedgroep getatoeerd op hun bovenarm. Piepkleine vooroefening?
  Straks ook alleen voor partijleden een code op het lichaam om te mogen verkopen en te kopen? De Openbaringen van Johannes voorspellen zoiets.
  En de geschiedenis staat bol van het onvoorstelbare.
  We weten het niet. Wie zal zeggen of dit op korte termijn of op zeer lange termijn zal geschieden. Waakzaam blijven, dat wel.

  jetze [9] reageerde op deze reactie.

 8. By the way, in een artikel over ID in Skepter, het bekende populair-wetenschappelijk pamflet, vond ik -niet toevallig- een verrassende opmerking, die ik hier citeer:

  “Dan is er ook het uiterst merkwaardige argument dat fouten van het darwinisme niet het gelijk van ID impliceren. Nee natuurlijk niet, mogen wij even vragen waar wij dat hebben beweerd? Het is echter zonder meer mogelijk om een theorie (gedeeltelijk) te verwerpen zonder direct een allesomvattend alternatief te hebben. We kunnen best van mening zijn dat Oswald Kennedy niet heeft vermoord, zonder dat we daarvoor met een andere kandidaat hoeven aan te komen.”

  Het bewuste artikel genaamd:
  “Kritische beschouwing van Intelligent Design is gewoon wetenschap”

  is afkomstig van niemand minder dan Cees Dekker & Ronald Meester.

  http://www.skepsis.nl/id-discussie-3.html

  Dat is opmerkelijk, omdat elke commentator die het in zijn hoofd haalt op de Vrijspreker op analoge wijze als Dekker & Meester gedaan hebben, een alternatief scenario voor de inconsistente en wetenschappelijk weerlegde officiële lezing van 9/11 op te stellen, door de bewuste refereerders van #10 en #11 stelselmatig op de meest denigrerende wijze wordt bejegend. 🙂

  Hieruit vallen diverse zeer interessante conclusies te trekken, maar die laat ik graag aan de lezer over.
  jetze [13] reageerde op deze reactie.

 9. @Spy-Nose [12]:
  Jij lult gewoon dom uit je nek, maar dat weet je zelf ook wel. Je weet het verschil niet eens tussen potentiele en kinetische energie maar hangt wel in moeilijke bewoording een pseudo intellectueel lulverhaal op in die bewuste 9/11 draad. Potentiele energie in een stofwolk, laat me niet lachen.

  Zelfs het geroeptoeter van Dekker en Meester ontgaat jou volledig.

  Sneu, hilarisch ook.

 10. Hahaha. Die eindeloze onzinnige herhaling van zetten door jatze is wel heel vermakelijk. Om niet te zeggen dolkomisch. 🙂

  Ik bezocht deze draad namelijk in de veronderstelling, dat deze over de EPD-kwestie ging, totdat ik tot mijn niet geringe verrassing stuitte op enige “interessante” speculaties van een tweetal kritische doch godvrezende referenten over:

  1) de Openbaringen van Johannes en de geschiedenis die bol staat van het onvoorstelbare, zodat we waakzaam moeten blijven (#8).

  2) Johannes himself die het ook dun in de broek deed voor keizer Nero, zodat we tot op de dag van vandaag het getal (Johannes pseudoniem voor keizer Nero) 666 dienen te interpreteren als het getal van het beest (#9).

  3) Het Openbaringen-gegeven dat de wereldleider zal maken dat niemand kan kopen of verkopen zonder zijn getal, waarop Skepsis (hoewel vaak interessant) geen antwoord heeft (#10), idem dito waar God dan vandaan komt en waarom Marcel Hulspas de zak kreeg (#11).

  Zodoende kwam ik als vanzelf op de vergelijking met het onvoorstelbare gebeuren rond 9/11 (#12), dat de gemoederen van genoemde refereerders trouwens ook nog steeds ernstig bezighoudt, maar die tegelijk doodleuk in deze draad de meest waanzinnige sprookjes aan elkaars neus hangen.
  jetze [16] reageerde op deze reactie.

 11. Ik heb op het voornemen van Klink ook al richting Cda gereageerd,krijg je een standaard briefje terug hoe mooi en hoe goed Ab klink’s systeem wel niet is.
  Aan m’n hoela.
  De NL burger wordt steeds glaziger,en allerlei instanties kunnen bij je privé gegevens.
  Als Klink meent dat er iets gedaan moet worden aan het feit dat 1 persoon 6 blindedarm operaties heeft ondergaan,zeer populair onder asielzoekers en allochtonen,dan pakt hij die groep maar aan.
  Maar erger nog vind ik dat dit niet iets is wat uit Klinks “koker” komt,nee dit is ook weer iet Europees bepaalds.
  In Duitsland is precies het zelfde gaande.
  Alleen maakt men daar,om privacy redenen,gebruik van een beter systeem.
  De “klant” krijgt een pasje en de medicus ook.
  En als BEIDE pasjes worden ingevoerd,dan kan men aan de gegevens.
  Net zoals met een bankkluisje dus.

 12. @Spy-Nose [14]:
  Zoiets als: 9/11 was een Joods complot.
  Het stokpaardje van zowel de neus als van die “fan”, ongezien welk onderwerp dan ook.
  Over sprookjes en goed gelovigen gesproken.

  Het blijft helder en nogal triest.

  Bye bye, zwaai zwaai.

 13. Grappig, elke bezoeker kan vaststellen, dat jatze 4 dagen nodig blijkt te hebben gehad voor de afscheiding van de meest onnozele reactie van de hele site. 🙂

 14. Grappig, elke bezoeker kan vaststellen, dat zeurneus een simpel doortrapte antisemiet (met niets anders omhanden) is die iedereen in de gordijnen jaagt met zijn pseudo intellectueel geneuzel.

Comments are closed.