Alarm, olifant in de kamer ! Regelmatig wordt de burger geconfronteerd met manhaftige uitspraken van het rariteiten-kabinet Balkenbende-nummer-ikbendetelkwijt, dat al door de plee gespoeld had moeten worden voordat het ontstond. De in slaap gesuste 9-tot-5-en-dan-een-lekkere-gehakbal-met-jus adorerende Nederlander, volgens Pareto zo’n 80% van de bevolking, doet er verstandig aan wakker te worden.U, de resterende 20% die níet onplezierig op het achterhoofd is geland, weet uiteraard waar ik het over heb, niet ?

Laten we eens De Telegraaf van zondag 2 november bekijken: “Kabinet bindt strijd aan met vastgoedfraude”.

DEN HAAG –  Het kabinet werkt aan een harde aanpak van criminaliteit in de vastgoedwereld. Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie heeft zondag een offensief aangekondigd dat criminelen uit de sector moet bannen. Notarissen spelen daarin een belangrijke rol.

Hmm – “Kabinet bindt strijd aan met vastgoedfraude” – “criminaliteit in de vastgoedwereld” – “criminelen uit de sector bannen”.

Collega SpyNose heeft een aantal dagen geleden de uitzonderlijke moeite genomen om de volgende optelsom te maken van de kosten van het ABN-Fortis debakel:

Deal Staat/Fortis (2008):
koop Fortisbank _______16.800.000.000
schuld Fortisbank ______50.000.000.000
Bos’kat i.d. zak________66.800.000.000

De belastingbetaler in het heden en/of de toekomst zal via hogere belastingen in welke vorm dan ook (inclusief inflatie) moeten betalen voor het “redden” van dit “bedrijf”. Zij, zowel de 80% als de 20% zijn niet gekend in deze levensveranderende beslissing van (uiteindelijk) het kabinet. Dik 4000 Euro per inwoner van Nederland heeft het kabinet gestolen; de vraag is of dat het einde is. De 10.000.000.000 voor ING is niet meegenomen, noch het geld om “slachtoffers” van het IJslandse Landsbanki. Om over de extra kosten van door overheidsingrijpen geintroduceerde marktverstoringen (“unintended consequences” – alhoewel?) nog maar te zwijgen.

Terwijl het kabinet er met uw centen en uw toekomst vandoor gaat, begint de uit de as herrezen Hirsch-Ballin een offensief tegen “vastgoedfraude”, door de controle te versterken. Blijkbaar was die nog niet goed genoeg, óndanks de vele eisen (zoals legitimatie, Wet Melding Ongebruikelijke Transacties, etc.) die in de laatste jaren zijn toegevoegd aan het Big-Brother arsenaal van de overheid. Net zoals in het geval van de bankencrisis overigens; de financiële autoriteiten stonden erbij en keken er naar.

De overheid, gezien de voorstaande (en andere, niet genoemde) feiten in feite niks minder dan een in strak pak geklede maffia-organisatie met machtsmonopolie, duldt geen concurrentie. Ze zijn er volgens eigen zeggen om u, de burger, te “bescheremen” tegen de grote boze wolf. Terwijl ze zelf met genoegen ongevraagd een greep doen in de duitenzak van de burger, strooien ze dezelfde burger zand in de ogen door draconische maatregelen te introduceren die de vrijheid verder zal beperken, zich beroepende op “vastgoedfraude”.

De grootste fraudeurs bevinden zich in het kabinet.

Kortom: olifant in de kamer.

8 REACTIES

 1. en al die wetten, regels en verorderingen die bedoeld? zijn om u te beschermen, worden binnen de kortste keren misbruikt.
  In dit verband aardig te vermelden dat premier Brown van Engeland, de tegoeden van de IJslanders te pakken heeft genomen op basis van de plukze, net aangenomen terrorisme wet.

 2. Vastgoedfraude? Is dat zoiets als de potentiele koper de indruk geven dat hij het gekochte bezit maar hem vervolgens jaarlijks te doen dokken (voor niet geleverde of anders in elk geval ongevraagde prestaties waarvoor de koper nooit een contract tekende) onder het kopje belasting of anders? Als met vastgoedfraude bedoeld wordt de illusie van bezit door de koper creeren terwijl ie in wezen niets bezit (want als ie niet betaalt wordt er gewoon beslag gelegd), dan vind ik het prima dat de uit zijn as herrezene dit aanpakt 😉

  Hub Jongen reageerde op deze reactie.

 3. Bij de wisselende citaten hienaast stond een uitspraak van Thomas Paine. Voor hij verdwijnt, hier erg toepasselijk:

  Government ought to be as much open to improvement as anything which appertains to man, instead of which it has been monopolized from age to age, by the most ignorant and vicious of the human race. Need we any other proof of their wretched management, than the excess of debts and taxes with which every nation groans, and the quarrels into which they have precipitated the world?”
  ~ Thomas Paine ~

 4. Ja, Andre. Het begint weer een compleet circus te worden met de inzet van olifanten, bos’katten en MOTTEN tegen de Grote Boze Wolf. En niet te vergeten Zoefzoef, die er steeds maar met de poet vandoor gaat.

 5. Concludeer ik niet uit dit stuk dat 20 % libertariers zijn en de rest anders georienteerd? Echter 100 % is er de dupe van, dit is de rekening dus betalen o.i.d. De schade die ontstaat is voor mijn opvolger en de veroorzaker zit op de bahama’s of ergens anders. Lekker dan, is situatie van visuele cirkel en dat is waar dit land zich druk om maakt en dus niet daarom de echte problemen oplost.

 6. andre

  – goed stuk hoor.
  Maar wat zijn de ‘garanties ‘ door de Staat,
  om deze torenhoge bedragen te kunnen krijgen van ‘de banken ‘
  ( wat gewoon prive- ondernemingen zijn ) eigenlijk..?

  Onroerende goederen..?- dat is al bezit van de banken.

  – dus vroeg de bank, ‘wij willen wel geld uit niets voor u drukken,
  maar wij eisen van U IEDERE levendgeborene op ‘
  – ‘hoezo..? ‘ , vroeg de staat
  – ‘opdat ieder zijn of haar werkbare leven dmv belasting als geldbron zal dienen, en alleen maar daarom leeft om ons , uit uw naam,
  daarvan te voorzien.
  Wij eisen dus menselijke zielen op, dmv geboortebewijzen. U speelt maar de Judas, en verpacht ze aan ons ‘.

  ..Openbaringen 18.

  – dat is geen ‘olifant in de Kamer ‘- als ander topic –
  maar Satan zelf.
  ..gerepresenteerd door zichzelf ‘christenen ‘ noemend…

  SpyNose reageerde op deze reactie.

 7. @loneman:
  “Remota iustitia quid sunt regna nisi magna latrocinia?” ofwel:
  “Wat zijn staten zonder recht anders dan grote roversbenden?” (De Civitate Dei, Aurelius Augustinus, ca. 420)

Comments are closed.