Een echt politiek verschijnsel zien we voor onze ogen ontplooien. Er verschijnen steeds meer artikelen in de pers waarin (soms aarzelend) als de oorzaak van deze crisis wordt genoemd: 1.De te gemakkelijke kredietverlening en 2. De te lage rente.

Dus wat doet de overheid om de crisis te beperken of op te lossen? Meer krediet verlenen en de rente nog lager maken!

Juist, ze beginnen met de schuldigen te redden door miljarden dollars en euro’s in het financiële systeem te pompen. In Nederland meer dan de volledige jaarbegroting van de staat.

En dan worden banken gestimuleerd tot MEER  kredietverstrekking.  (zie ons artikel “EU oppeerhoofden klungelen met financiele crisis      waarin de NL-premier stimuleert om het geld toch te laten rollen!
Waar blijft de Nederlandse zuinigheid om spaarzaam te zijn en het geld wijs te gebruiken?
Prof. Hayek noemde dit een vergiftiging genezen met meer vergif!

Llewellyn Rockwel heeft net een toespraak gehouden over het belang van de Oostenrijkse economie. (v Mises en Hayek onder andere)

Dit is een pleidooi om de Central Banken af te schaffen en dat gebaseerd is op een lezing van Llewellyn uit 1995.
De “Oostenrijkse school” van economen heeft zich al voor 1913 zwaar verzet tegen het systeem van centrale (overheids) banken.

De crisis waarin we nu zitten, lijkt sterk op die van 1929, met dat verschil dat we nu veel gegevens hebben over ontstaan en de foutieve oplossingen van toen. Al vanaf 1982 heeft het v Mises Instituut gewezen op het belang van de goudstandaard.

Maar die beperkte overheden in hun wilde uitgavendrang en die werd daarom tegengewerkt.

 DE oplossing zou zijn dat de overheid zich volledig terugtrekt uit het manipuleren van de geldmarkt. Maar het is zeer onwaarschijnlijk dat ze daar maar over durven te denken.

 Het artikel van Llewellyn Rockwell heeft veel meer interessante gegevens en belangrijke links. Het is de moeite van het bestuderen waard en het verstrekt veel inzicht.

Zie: “Why Austrian Economics Matters More Than Ever.”

8 REACTIES

 1. Als mensen bijna gedwongen moeten worden om te kopen en te kopen, en te lenen en te lenen, dan is er fundamenteel iets niet in orde.
  Dat voelt elke burger aan zijn water.
  Dan is er kennelijk toch sprake van overproductie.
  Maar ook de aandelenmarkt lijkt mij overbelast.
  Ik hoorde pas dat verzekeringsmaatschappijen hun premies ook al beleggen en dat zij soms alleen zo nog wat kunnen verdienen op de betreffende polissen.
  Dat alle overheden ver boven hun stand leven, was m.i. ook al vele jaren duidelijk.
  Torenhoge overheidsschulden konden nog wel een leiden tot oorlogen.
  De ‘summits’ over de nieuwe orde die eraan schijnt te komen, wil dat natuurlijk vermijden. Wordt het kiezen tussen de strop of de kogel?
  Wie weet het?
  Wie overziet de wereldwijde commerciele en financiele verwevenheden?
  Oplossingen dicht bij huis, op kleine schaal?

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 2. Ik wordt wel een beetje moe van die “Oostenrijkse school” die roept dat ze het al langer riepen. Dat deden ze namelijk helemaal niet. Wat zij toen riepen is dat zij voorstander waren van een totalitair geldstelsel gebaseerd op een vaste waarde. Niks overlaten aan de markt. In eerste instantie was de Oostenrijkse school ook vooral een reatcie op Keynes achtige ontwikkelingen. Heel nuttig en ook zeer juist op veel punten, maar in het huidige licht op andere punten ook weer erg naief.

  Met d eopkomst van het monetarisme ontwikkelde de Oostenrijkse school zich ook mee en kreeg steeds meer aandacht voor de kapitaalmarkt. Na het failiet van Keynes ging de kritiek steeds vaker op het beleid van mensen die het beleid van geldschepping via de centrale bank in hun ogen misbruikten. Ook hier weer nuttig en zeer juist. In deze latere werken ging men ook pleiten voor het aan de markt vrijgeven van geldschepping.

  In die zin, is voor een liberaal de ontwikkeling die de Oostenrijkse school heeft doorgemaakt een zeer positieve ontwikkeling. Laten we echter niet vergeten, dat de Oostenrijkse school en libertarisme niet gelijk zijn en op diverse momenten in de geschiedenis zelfs haaks op elkaar gestaan hebben. Het enige is een kwalitatieve economische leer en het andere een levensideologie.

  MG [6] reageerde op deze reactie.
  Albert S. [6] reageerde op deze reactie.

 3. @beek [1]:
  Beek, er zijn geen snelle of gemakkelijke oplossingen.
  Iemand die van een wolkenkrabber af spring en tegen de tijd dat hij op de 100ste verdieping is, gaat denken hoe hij een zachte landing kan maken, heeft een “onoplosbaar” probleem!

  Het probleem van de overheid is niet ZO moeilijk, wel tijdrovend.

  De enige duurzame oplossing ligt op filosofisch vlak: Mensen moeten ervan overtuigd raken dat geweld tegen een mens initieren ALTIJD immoreel is.

  Die weg, waar iedereen “van goede wil” iets aan kan doen, is zorgen voor uitbreiding van de Vrijspreker.

 4. @beek [4]:

  Inderdaad een compleet heilloze weg dat aanzetten (of is dwingen een beter woord?) tot consumptie.
  Je ziet dat landen die reserves en veel spaarders hebben er relatief het beste voorstaan op dit moment.
  China kan investeren omdat ze het geld hebben maar in het westen zullen we naar een versoberingsperiode moeten om er uit eindelijk beter uit te komen op langere termijn. Doen we dit niet dan gaat onze currency op een gegeven moment door het putje en zijn de spaarders alsnog de lul.
  Zie filmpje van Peter Schiff (op ong. 8 min zegt hij het nog eens) waarbij ik me helemaal kan aansluiten;

  http://www.youtube.com/watch?v=jB9fuIvksLw

 5. @Armin [2]: Armin, ik ben met je eens dat een goudstandaard niet moet worden opgelegd door welke overheid dan ook. In dat geval is een Bretton Woods-systeem (1944-1971) dan ook een gedrocht geweest. De Oostenrijkse school heeft een aantal exponenten gehad en in mijn opinie waren Eugen von Bohm-Bawerk, Carl Menger, Ludwig von Mises en Friedrich von Hayek instrumenteel ook in het geldwezen en het begrip daarvan. Het schisma is ontstaan met Murray Rothbard, die overigens voortreffelijke literatuur heeft geschreven, maar zich heeft laten verleiden door een opgelegde goudstandaard, terwijl we allemaal weten dat deze nooit hoeft te worden opgelegd, omdat deze al 50 eeuwen heeft bestaan in het menselijk besef. Geld moet immer en altijd een marktmiddel zijn, die door de vrije markt wordt gehanteerd. Zoveel is duidelijk. Ik ben zelf geen volgeling van Rothbard met zijn anarchiecultus, maar een volgeling van de oude Oostenrijkse School zoals Von Mises en Von Hayek, daarom vind ik eigenlijk Prof. Antal Fekete meer in deze traditie passen dan Murray Rothbard en consorten. Alhoewel ik het wel met 95% van hun filosofie eens ben. Behalve dan die van de opgelegde goudstandaard en hun verbod van het fractioneel bankieren. Deze moeten inderdaad door de markt worden besloten.

 6. Nederland heeft een welvarende en open economie, die sterk afhankelijk is van buitenlandse handel. De economie wordt opgemerkt voor stabiele arbeids

  verhoudingen, gematigde werkloosheid en inflatie, een overschot van aanzienlijke lopende rekening en een belangrijke rol als een Europese vervoer-hub.

  Industriële activiteit is overwegend in voedselverwerking, chemische stoffen, aard olie raffinaderij en elektrische machines. Een zeer mechanized

  landbouw sector niet meer dan 3 % van de arbeids kracht in dienst heeft, maar grote overschotten biedt voor de voedselverwerkende industrie en voor de

  uitvoer. Nederland, samen met 11 van de EU-partners, begon de euro circuleert op 1 januari 2002. Het land een van de toonaangevende Europese landen is

  interesant voor buitenlandse investeringen en is een van de vier grootste investeerders in de Verenigde Staten. Hier heb jij de kans dus doe mee en

  discussieer over iets wat beter kan in deze situatie wat doen wij nou tegen de crisis…

  Autos Zijn Ook Maschines Warom Dan Geen Slooppremie Voor Maschines?

  De reekening moeten wij allemaal achteraf betalen zo of zo! Lees alles en zeg is dit een slecht idee. Vergeef mij mijn spelfouten verbeter ze en voeg nog

  meer goeie punten aan toe.

  Zonder groei geen in verandering situatie werk en opleiding. Wie heeft het vermogen in de huidige wereld echte besslisingen te nemen. Ook america zegt:

  do not expect we have the solution for all problems in the world. Ik vindt het is beter als overheid en markt strikt gescheiden worden. Gekwalificeerd en

  gemotiveerd personeel is gevraagd.

  http://www.quel.nl/search/companyDetails.asp?idProfile=290429

  http://sloopremie.forumcircle.com/portal.php

  Reekening openen voor actie slooppremie AVDS

  1.Reegelingen

  2.REGELING VOOR BEDRIJVEN DIE AAN DEZE OPLOSSING MEE DOEN

  3.(SLOOPPREMIE = inleg investeering in nieuwe techniek)

  4.Effecten voor reegering

  5.Arbeidsmarkt Groei

  6.For PS

  1.Reegeling:
  bedrijv word belastingsvrij gestellt (belastingsdienst 0%) looptijd afhankelijk van inleg investeering in nieuwe techniek minstens een jaar

  belastingsvrij. Meerdere bedrijven kunnen saamen gaan investeeren en zo langere aantal jaaren belastingsvrij gestellt worden.

  2.Reegelingsvorwaarden:
  voor het bedrijv betekent deze belastingsvrijheid
  subsidie = (brutto omzet gelijk aan netto omzet).
  Voor dat het bedrijv de aftreking van bedrijvskosten doet dient het bedrijv alle medewerkers met 10% van deze omzet afhankelijk van antal medewerkers

  (hoe kleiner het bedrijv hoe hooger de aandelen uitkeering) aan het eind van het jaar uit te betalen. Voor bedrijven die dit maandelijks willen doen

  gelden de zelfde reegelingen.

  3.Reeken voorbeeld:
  subsidie-10% / (aantal medewerkers) = (aandelen uitkeering)

  4.Effecten voor betrefende reegerings systemen:
  medewerkers zijn niet belastingsvrij gestellt het regeeringssystem koomt geen belastings innamen te kort. Fiscaal word de top naar de basis verplaats

  koopkracht groeit en sterkt handel en economie medewerkers zijn gemotiveert hooge omzet te bereiken werkuuren worden genut om produktiviteit te

  verhoogen. Hiervan zijn de regeeringen te overtuigen.

  5.Door omzet van deze matregelingen voor oplossing van de financiele crisis groeit de arbeidsmarkt (minder werklosen).

  6.ps power systems private security post script poor system we are living in Met mij is alles goed deze brief anvulling belaat ik voor het erst bij jouw

  formules zijn patenten maar ik denk er ontbrekt nog iets maar ik weet niet wat 10% zijn mischien te veel. Ik probeer nou even voor een tijdje niet meer

  te veel aan deze actie te denken ik ben blij weer werk te hebben en de rest will ik mischien niet zien de stillstand in de weereld door de crisis is er

  crisis denk ik zoms will niet dat het als het erg is nog erger word dit is een prachtig idee waar je door praktisch denken misschien nog wat mee kunt

  bereiken. Heb je al wat in gang gezet of de een of ander hier over gesproken?

  Ik heb je opzet met interesse doorgelezen.
  En heb het wat aangepast met een invulling als reward voor de deelnemende bedrijven die dan eind van het jaar bij de belasting aftrek posten kunnen

  aangeven voor donaties aan derde wereld landen.

  Denk ook aan onderhoud / maintenance. Als je die wat oudere machines ergens naar toe stuurt moet er daar ter plaatse ook aan gedacht worden anders is het

  materiaal daar ter plekke en binnen een bepaalde tijd is er onderhoud nodig.

  Laat weten hoe je het project verder wilt aanpakken.

  1. Project wat eigenlijk niets nieuws is maar toch even iets anders bedacht slooppremie.
  2. Wat ik will
  3. Met het Werkplaats
  4. Met het Project Slooppremie
  5. Zo wie hetin alle wereld weet, wet het eigenlijk niet direkt van mij.
  6. Posted Text Met het Project Slooppremie:

  1. Project wat eigenlijk niets nieuws is maar toch even iets anders bedacht. Slooppremie. De huidige slooppremie was en word ook geen success. Er

  ontbreekt de behoudenis van waarde materieel maar ook menselijk. De wereld kan niet gek genoeg zijn al is er de GGz erbij want wie H.M. schrijft bedoelt

  in nederland alleen een's en dat is Majesteit.

  Doet dat alleen een gek maar ik moest het even erbij schrijven als E-Mail Disclaimer van mijn managerin. Ook het bedrijv van haar will ik iets dichter

  bij haalen, volgende week meschien.. Want met all die mensen die nou mischien op me afkoomen moet ik mischien een psychiater hebben. Met hem en haar ga

  ik over strategie om doelen te realiseeren en stap voor stap een punt te bereijken van scored.

  2.. Wat ik will:
  Aanpaken is erg moelijk eenerzijds zit ik aan de basis en anderzijds will ook well besturing geven maar als ik het dan zo moet doen als beleid van

  nederland op dit moment het doet. NO CHANCE

  Door actie met deze project mijn eigen werkplaats bij behouden, mijn werkgever zegt well dat het al zeker is. Ik denk als de kracht van de macht wat uit

  alle bedrijven moeten komen wereldwijd dan verandert zich meer als wetenschap kan bereekenen. Ten opzichte van alle vacatures ook in de schooling Er is

  werk genoeg maar geen geld darom staan veele dinge still zo moet geld vrij koomen ook zonder productiviteit om een start te beginen de erste staat die

  dit doet kan de groetste winner van de financial crisis zijn.

  3. Met het Werkplaats
  Mijn werkgever vind het ook een goed idee, ik zou graag meer wijzingskracht hebben voor dit doel. Wij hebben tussen een arbeids break gedachten over dit

  project uitgewisseld. Ik stelde voor als regering niet overeenkomt zullen niet alle maar toch wel veelen ook die groeten bedrijven hun vestigingen naar

  het buitenland verplaatsen dat kan ook gelijk over de grenz zijn. Ook de WHO was onderdeel van dit gesprek het bedrijv waar ik werk zou een goeie klant

  voor dit projekt zijn. Maar hoe will ik als werkneemer aan mijn werkplaats iets verkoopen dat kan toch niet?

  4. Met het Project Slooppremie
  Zo heb ik een phantasy naam bedacht (Ady Sloop) en een betje het internet positiv geposted tot nu vanuit mijn kant alleen officieele bronen nieuws en

  info sites postbus51, general motors america, europeese parlament afdeeling van nederland, Spits krant, H.M. Majesteit van Nederland. Ik heb nog een paar

  addresses je komt ze daagelijks tegen van hier of daar kun je jou meening uiten ik kijk wel dat het anbod mij als serious opmerkt.

  De links van allemaalen deze actie reacties van mij over actie slooppremie zitten nog in mijn browser en zo big brother do although watch allways with

  us. En zogenaamde betrouwbaare email contacten die alleen via whois (google whois)te verkrijgen zijn maar als je deze dan door privacy disclaimber beleid

  niet gebruiken mag heb ik daar ook niets aan ik heb ze gewoon getoetst..

  De belangrijke admin's van informeele sites tot nu is allen eentje als niet directed getoont maar dat kan ook betekenen dat deze mischien de ene is

  die echt bereikt weerd die anderen reageerden niet maar zijn nu op de hoogde. Ik heb in geen freemde forums of dergelijks openbaar geposted allen via

  feedback of contact forms aan de houder van sites die bij het thema wat mijn doel is dicht bij zijn.

  5. Zo wie het in alle wereld weet, wet het eigenlijk niet direkt van mij. Ik heb een phantasy naam bedacht: Ady Sloop, nou ja en omdat Ady van premie

  houd will hij slooppen maar geen autos well de wereld want als alles kapot is moet het weer repareert worden en dan heeft Ady ook wer veel te doen want

  wat Ady Slooped is niet kapot en kan nog gebruikt worden zelf voor onderhoud zorgd Ady ook nog heel goed. Deze story kan nog verder gaan

  voor wat van bedrijven is het bedoelt, wat voor nieuwe technieken zijn er of zijn er te verwachten

  het is ruilen en niet perse nieuwe techniek die te verwachten staat. Net zo als bij de autos alleen die worden gesloopt dit was ook goed. Techniek die in

  bedrijven gebruikt wordt is niet zo milieu onvrindelijk als een auto. Voor een hoog moderne land in het westen is het niet zo productiv deze oudere

  techniek te gebruiken. Klein voorbeeld en nieuwe boorhamer doet het beter als een die all jaaren in gebruik is. Voor een ontwickelingsland kan deze

  maschine (boorhamer) nutiger zijn als met bloote boten en flees in de bouw te gaan. Wat dagelijks gebeurd. Dit is alleen een vorbeeld en kijk eens naar

  de sloop van scheepen in india hoe de mensen dat doen http://www.greenpeace.nl/news/slopen-in-india-levensgevaarli

  Het gaat niet om nieuwe technik uit te vinden deze techniek bestat all jij kan ze ieder jaar op beursen voor industrieele en bouw maschines bekijken. Dar

  komen ook veel onderneemers naar toe maar de meesten
  koppen niets want zij willen niet investeeren zij het zij krijgen geen geld van de bank of wachten zij betere tijden af maar feit is met de ouwe de ouwe

  blijfen zij altijd achter de markt. Voor een land in de opbouw is deze techniek die niet ingeruild wordt door genoemde facten mer als goud ward.

  Wie gaat dit idee uitvoeren, wie houdt er toezicht zodat alles eerlijk verloopt

  Alle bedrijven van de landbouw tot de industrie zij allemaal zouden graag een nieuwe truck vrachtwagen of een nieuwe maschine koopen. Technisch gezien

  zijn autos ook maschines en warom geen slooppremie voor maschines en oderdeelen. Alleen omdat wij het niet aan een ontwickelingsland voor de opbouw van

  hun eigen land gunnen. Liever verdienen wij geld aan hun wat deze landen noit meer terug kunnen betalen. Nee toch dit will eigenlijk niemand.

  Het belastingsbureau blijft toezichthouder ook voor deze bedrijven die hier meedoen het zal controle hebben over de erlijke uitbetaling van aandelen aan

  de medewerkers van bedrijven die meedoen. Zeker zal niet ieder bedrijv meedoen darom is dit ook geen uitverkoop van de staat van
  wellvart maar een kans voor voruitzicht. Meer mensen komen door deze idee aan werk,werk wat goed betalt wordt ook zij leeveren wer beijdragen aan het

  sociale system. En zij hebben geen uitkeering meer nodig. Het zal beter als oit komen zo mijn meening.

  de ouwe techniek is een betere ontwickelingshulp voor ontwockelingslanden als alleen donatie te doen

  Als de bedrijven geen belasting meer hoeven te betalen komt er minder geld in de schatkist. +/- 0euro geen verschill. De medewerkers profiteeren door

  aandeelen van het jaar omzet van het onderneemen. Zij (de medewerkers) zijn niet vrij van de belasting.

  Voor het bedrijv is dit (belastingsvrijheid) net als een subsidie die biet terug betalt moet worden.

  subsidie = (brutto omzet gelijk aan netto omzet).

  Voor dat het bedrijv de aftreking van bedrijvskosten doet dient het bedrijv alle medewerkers met 10% van deze omzet afhankelijk van antal medewerkers

  (hoe kleiner het bedrijv hoe hooger de aandelen uitkeering) aan het eind van hetjaar uit te betalen. Voor bedrijven die dit maandelijks willen doen

  gelden de zelfde reegelingen.

  subsidie-10% / (aantal medewerkers) = (aandelen uitkeering)

  Meer werkplaatsen komen door deze idee op de markt meer werkneemer betalen belasting De oude maschines vervangen een groete deel van huidige

  ontwickelings hulp help de mensen zich zelf te helpen met schooling op deze maschines. Dat zijn ook werkplaatsen voor leerars uit schoolen van techniek

  en onderhoud.

  door productiviteit van ontwickelingslanden steigt het wereld bevolkingsinkomen kan de wereld uit de crisis komen

  Deze idee zal ook an de beurs als optie te beleggen zijn hierdor komt ook wer geld binnen de markt. Ik heb een suggestie geplaatst afwachten en eens

  kijken of dar een mogelijkheid bestat. Als mensen die met geld handeln een kans zien doen zij het alleen of met allen die mee doen willen.

  Aan welke eisen moeten de bedrijven voldoen. Voor dat het bedrijv de aftreking van bedrijvskosten doet dient het bedrijv alle medewerkers met 10% van

  deze omzet afhankelijk van antal medewerkers (hoe kleiner het bedrijv hoe hooger de aandelen uitkeering) aan het eind van het
  jaar uit te betalen. Voor bedrijven die dit maandelijks willen doen gelden de zelfde reegelingen.

  subsidie-10% / (aantal medewerkers) = (aandelen uitkeering))

  Waarom een mail naar H.M.
  De crisis is een nood situatie. En als niemand ook niet het parlament de tweede kamer iets kan doen moet toch in een monarchie Majesteit in deze situatie

  eigen land willen beschermen voor deze nood situatie. De Majesteit heeft geen email alleen een postadres.

  Uiteindelijk als het in deze richting van die idee gaat, komt het en betje op het americanse system neer.

  Maar well met alle vorwarden van een staat van wellvart. Ik denk er is veel belangstelling voor deze idee.

  America is ook op weg naar ons system zie ziekte wet en het belang van de americanse president voor deze form van het europeese model ziekte wet.

  Wie op zoek naar een oplossing is (crisis) zou alles berekenen en dat hoop ik doen mensen met meer ervaring en invloed op globale

  systemen als ik. Bedankt voor jouw inzet. Jouw vraagen helpen mij verder er moeten nog veel meer vraagen komen dus ga door.

  Stuur het even nog niet zomar aan iedereen door maar discusieer ook met anderen als jij willt het is in ons aller belang.

  Dit leevert antworden op vraagen of ze nou juist en goed zijn wie het niet probeert zal noit erachter komen en wat eens

  niet lukte kan bij een tweede proef mischien wel goed uitkomen. Zoms is er gewoon tijd nodig dus afwachten.

  IEX_AVDS

  Subject: Reekening openen voor actie slooppremie AVDS

  Share: http://beursspel.iex.nl/forum/topic.asp?forum=290&topic=1222829&Page=1

  Trader : http://beursspel.iex.nl/vtrader/portfolio.asp?PortfID=534824

  …hoe meer en hoger de crisis fatal uitvalt hoe meer
  is denk vooruit en goed voorbereid te zijn een vraag
  van doen en dit heb je zelf in de hand. Wat doe jij!

  http://www.bizz.nl/5647-kabinet-doet-alles-tegen-crisis-neemt-lang-weekend-op.html

  GoogLe in een woord geschreven het term de uitdrukking :
  AdyVanDeSloop

 7. Dear valued customer,
  We want you to know that we render financial assistance(loan) to those in need lof loan.
  We have heard about the rate of thiefs in the internet and that is why we were sent by God to come and help the people of the world.
  We give out this loan in 2% interest rate anually and we give out all kind of loan okay.
  Interested person should contact us through this email at fidelityloangivers@gmail.com and you will have to fill the form below:

  YOUR NAME:
  AGE:
  SEX:
  MARITAL STATUS:
  TELEPHONE NUMBER:
  ADDRESS:
  STATE:
  COUNTRY:
  AMOUNT NEEDED:
  LOAN DURATION:
  PURPOSE OF LOAN:

  We want you to fill the brief form and then we will proceed to your loan process.
  We want you to know that God do all things and with him all things are possible.
  God Bless
  Fidelity loan company.

  loan to offer…..affordable to everyone

Comments are closed.