Deze belangrijke vraag met toelichting werd ingezonden door Reiny. Het is belangrijk daarover een zo goed mogelijk inzicht te krijgen; dan kan er misschien iets aan gedaan worden. Zie ook NASCHRIFT.

Waarom is er zoveel agressie in ons land?

Wat is er aan de hand, en hoe stop je deze agressie, maar belangrijker is waardoor ontstaat deze agressie. Wij leven in een welvarend land, maar de onderlinge verschillen van inkomen zijn groot. De euro heeft de gewone man geen voordeel opgeleverd, wel een achteruitgang in hun uitgave patroon. Daardoor heerst er ontevredenheid onder de gewone man. Maar hoe verklaar je dan dat er zoveel mensen een kort lontje hebben, en bij de minste weerstand agressief worden. Er zijn mensen die met agressief gedrag geboren worden en zou het kunnen zijn dat het komt door de regelgeving van onze overheid?

In de eerste plaats moeten wij ons aanpassen aan regels en geboden, en als vrij mens heb je daar de pest aan. De overheid verbiedt van alles en nog wat en het einde is nog steeds niet in zicht. Onze stoppen staan op doorspringen. Het begint bij voorbeeld bij rookverbod, dan ga je snoepen en dat is ook ongezond, dus komt er straks ook een verbod. Daarna wil je een appel, en dan zal daar ook wel een verbod op komen.Als je te dik wordt, is het ook niet goed, dus zullen er ook wel verboden komen.Het einde is niet in zicht en we hebben er al veel te veel. Daardoor wordt je een nog beheersbaar agressief.

Dan komen er allemaal milieu heffingen en belastingen op belastingen op je af. Het Ambtenaren apparaat wordt zo groot dat ze steeds wat nieuws verzinnen.
Europa worden wij zonder meer in meegesleurd en politici houden geen rekening met burgers.
De gewone burger moet te veel betalen naar verhouding van zijn inkomsten.

Ziekenfondskosten lopen de spuigaten uit. De regelgeving en wetten en belastingen maken dat de burger ontevreden wordt en agressief gedrag gaat vertonen. En dan komt er een moment dat de stoppen doorslaan, en je zult zien dat is altijd op het verkeerde moment. Onschuldigen worden dan de dupe, en dat komt doordat de ergernissen zich opstapelen en opstapelen en de maat een keer vol is.

Daarom moet de overheid even naar haar beleid kijken en dat aanpassen, minder geld verspillen en iets meer naar de mensen met een minimum inkomen. Ook zullen ze hun organisatie uit moeten dunnen. Dat is ook datgene wat ze na overname gaan doen met de ABN en Fortis Banken. Een groot gedeelte van het personeel er uit gooien, en als ze dat daar doen, dan zullen ze ook hun eigen bestuursorgaan in moeten krimpen. Het is onbetaalbaar en men zit alleen maar te verzinnen om de burger weer wat wetten en regels op te leggen.

Ook bij onze regering zit te veel bureaucratie, en ruim dat even op, misschien worden de mensen dan ook minder agressief..

Ingezonden door reiny

NASCHRIFT Redactie: Een hoofdoorzaak kan zijn dat de mensen al worden opvoed in een situatie die geweld accepteert, en er gebruik van maakt. Eerste schuldige is de overheid, (waar Reiny terecht op wijst), die het volk allerlei verplichtingen oplegt en geld afneemt. Alles onder dwang.

Het volk accepteert dit en moedigt het aan door bij de overheid aan te kloppen voor zowat alles wat ze graag hebben. Dat dit ten koste van anderen gaat, realiseren de meeste mensen zich niet eens. Immers de overheid kan alleen maar iets geven als ze het eerst van anderen hebben afgepakt.
De acceptatie van het volk komt door de heersende basisfilosofie in de maatschappij. Uitgedrukt door bvb “De sterkste schouders moeten de zwaarste lasten dragen”, en “Het belang van het algemeen gaat boven het belang van de enkeling”, en meer van die gezegdes. Die weer steunen op de moraliteit van het altruïsme dat je je moet opofferen voor anderen.

Ook Reiny zelf is er al iets mee besmet als hij hierboven schrijft: “….en iets meer naar de mensen met een minimum inkomen….” Want ook dat kan alleen met gestolen geld. Het doel heiligt de middelen nooit.
De agressie zal alleen verdwijnen als goede mensen ook het goede voorbeeld geven en het recht van ieder individu op zijn eigen leven erkennen.

21 REACTIES

 1. Waarom er zoveel aggressie is.. Simpel…
  In deze nederlandse cultuur word uberhaupt geen aandacht besteeds aan de emotionele kant van het bestaan!

  Via de kerk zijn je ouders al eeuwen lang geindoctrineerd en gehersenspoeld dat “lijden” een noodzakelijk onderdeel is van je bestaan “om in de hemel te komen” bla bla bla.
  Dus geven ze dat door aan de volgende generaties “onder het mom van opvoeding”.

  Daarna word je als kind door je ouders “afgericht” om braaf op te zitten, pootjes te geven, te blaffen op commando en te luisteren naar deze individuen die zich “je ouders” noemen. (gesteund door de bijbelspreuk “eert uw vader en uw moeder.. yeah right!)

  Vervolgens word je als vrij individue – de eerste 18 jaar van je leven – onder het mom van Leerplichtwet – kompleet creatief hersendood gemaakt en word je GEVOEL totaal onderdrukt omdat “men je dat op school niet leert” (en dus thuis ook niet). Allles moet logisch en rationeel beredeneert worden in deze westerse maatschappij

  Op je werk word er ook niet gevraagd van je op je je EIGEN INBRENG wilt gaan uitvoeren, maar je eigen unieke zijn word hier nog verder onderdrukt tot “corporate identitie sheep” liefst in uniform driedelig grijs met een laag makeup

  De (reguliere) media vergiftid je ego nog verder met allerhande (gevoelsmatig nutteloze) begrippen zoals status, ego, aanzien, carriere, salaris..

  Vervolgens krijg je via de (overheids) media je dagelijkse portie depressief nieuws in je mik gesplist via, radio, tv, krant..

  1 keer in de week mag ja naar “het voetbal stadion” om gecontroleerd door cameratoezicht en ME + traangas + politiehonden, binnen 4 muren, helemaal uit je dak te gaan en je emoties te lozen op een door de staat verantwoorde en goedgekeurde manier.

  Gek he, dat het altijd fout gaat op die plekken???

  “Regelgeving van de overheid als oorzaak:”
  JAZEKER WEL.. De staatsbemoeienis is verstikkend in dit kouwe emotionele kikkerlandje.
  Ze geven je zelf subsidie(kinderbijslag) om een kind(loonslaaf) te verwekken (voor de nederlandse economie), en daarna heb je er niets meer over te zeggen.

  Vrijheid van emotie, gedachten en meningsuiting word al gauw als “potentiele terroristise dreiging” en “extremisme” uitgelegd, als je er andere gedachten op na houd dan “Den Haag” wil zien van haar onder-danen, loonslaven van de nederlandse economie.

  Onderdrukking (van emoties of mensen) zal vroeg of laat leiden tot uitbarstingen en opstand. De woedebui kan net zolang onderdrukt worden totdat ie losbarst.

  We zijn hier in nederland veel te beschaafd gemaakt en leven dagelijks veel te ver weg van ons GEVOEL. We zijn geleerd om alles te rationaliseren in de linker – hersenheft en afgericht tot makke schapen…. totdat er een gebeurtenis kom in je leven die je dwingt om in konkakt te gaan komen en blijven met je gevoel… en dan hou ik mijn hart vast, wat er overblijft van deze “beschaafde westerse hollandse maatschappij”

 2. Eindelijk iemand die het begrijpt. Verdeel en heers… we zijn niet vooruit gegaan in ons doen en laten, het is er allemaal niet beter op geworden met de tijd, het tegenovergestelde. Onze vrijheid wordt voor onze neus weggekaapt en iedereen is te slap om er iets aan te doen, diegene die wel z’n mening uit, die z’n kop boven het maaiveld uitsteekt, wordt gelijk monddood gemaakt en in de gaten gehouden.

  sowieso heeft de huidige staat er een handje van om ons in de gaten te houden (STASI 2.0) en het ergste is dan nog dat er mensen zijn die zeggen: “maar ik heb toch niets te verbergen?”… onee??
  geef me dan je pincode dan maar, je sofinummer, je bankrekening, je persoonsgegevens. ik wil graag van je weten hoeveel salaris je verdient en waar je het aan uitgeeft, met wie je belt en waar je het dan over hebt. waar je afgelopen maand elke dag uitgehangen hebt en wat je daar hebt gedaan. welke boodschappen heb je gedaan en wat zegt dat over je? wat is je mobiele nummer? oh ja, was je vorige week bij de huisarts? wat heb je daar besproken, laat maar trouwens, ik hack wel even met je gegevens in het EPD…

  Mensen, wordt wakker, het is tijd om te ontwaken.

  Wij kunnen WEL zelfstandig nadenken en onze eigen beslissingen maken! Als je dit leest en je bij jezelf ook maar enig gevoel van herkinning voelt, maak je dan sterk voor waar ik het hier over heb, probeer zoveel mogelijk mensen dit duidelijk te maken! het is genoeg!

  ZOMBIE NATION, WAKE UP!

 3. Toevallig stond deze quote op de vrijspreker:

  “There’s no way to rule innocent men. The only power any government has is the power to crack down on criminals. Well, when there aren’t enough criminals, one makes them. One declares so many things to be a crime that it becomes impossible to live without breaking laws.”
  ~ Ayn Rand ~

  Dit is een hele belangrijke discussie. Waar komt de agressie vandaan? Want is haar fundament?

  Zoals boven is aangegeven zit het geweld en de agressie zit inherent in het systeem. In statisme (geloof in de noodzaak van een staat) zit de agressie diep verworteld. Geweld is de onderscheidende factor van statisme.

  Maar dan is de vraag: waar komt het idee vandaan dat er geweld nodig is om een ‘morele’ samenleving te onderhouden? Als je een beetje nadenkt dan zie je dat initiatie van geweld en moraliteit tegenovergestelden zijn. Hoe kan het dan dat er toch zoveel mensen denken dat er een staat nodig is voor het behoud van moraliteit ondanks alles op het tegenovergestelde wijst.

  Zelf ben heb ik me hier nog niet zoveel in verdiept. En volgens mij is er ook niet heel veel vanuit de libertarische hoek hiervan te vinden.
  Maar de libertarier Stefan Molyneux (www.freedomainradio.com) heeft hier wel een theorie over. Zijn theorie is dat het geweld start bij het ouderschap. Hij heeft hier het een en ander over geschreven en gezegt. Kijk eens op zijn site en misschien vind je daar je antwoord.

 4. Als wij agressief worden van onderdrukkende regeltjes, dan zouden de slaven in het Amerikaanse zuiden het meest agressief zijn geweest.

  Voor mij ligt de zaak simpel:
  Ongebreideld narcisme en eigenwaan, ingegeven door linkse opvoeders die elke drol van hun kroost de hemel inprijzen.

  Als deze prinsjes en prinsesjes in de echte wereld mensen tegen komen die niet zo onder de indruk zijn van hun gedrag, kennis of vaardigheid, dan barst het bubbeltje. Hun zelfbeeld en zelfvertrouwen is als los zand. Iedereen die hun sprookje durft te verstoren, moet er aan geloven.

  Wie is er de laatste jaren op straat weleens iemand tegengekomen die bescheiden is? Een witte raaf is makkelijker te vinden, denk ik. Iedereen loopt door anderen heen en heeft schijt aan normale gedragsregels.

  Allemaal de schuld van progressieve linkse imbecielen die met hun opvoedkundige regels zorgen voor generaties van magelomane tokkies.

 5. Ruimtegebrek! Zou dat niet mede een oorzaak kunnen zijn? De oorzaak van steeds sneller ge-irriteerd worden?
  Zet 2 muizen of ratten in een kooi van X kubieke meter. Dat gaat prima. Zet er nog eens 2 bij, dan nog eens 2 en blijf dit herhalen. Zelfs het meest slimme dier (de mens?) of domme dier (de mens?) zal bij een hoge populatie in een relatief kleine ruimte agressief gedrag gaan vertonen.
  We komen simpelweg te snel en te vaak op andermans domein, of in ieder geval binnen de grenzen die een ander aan zijn leven stelt of waarbinnen hij zijn biotoop wenst.

 6. Eindelijk een topic naar mijn hart.

  De agressie in de samenleving, en dus de daaraan inherente verloedering komt volgens mij ook door bovengenoemde zaken. Maar ook doordat je erachter komt dat democratie in ons land niet echt bestaat maar dat de term slechts bestaat in theorie.

  Voorbeeld: Als ik geen behoefte heb aan mensen uit Noord Afrika, omdat ik die mensen nogal agressief vindt, dan mag ik dat niet vinden. Dan ben ik racist enz. enz. M.a.w. je wordt gedwongen iets tegen je zin in te doen. En dan moet je lijdzaam toezien hoe steden van ‘cultuur’ veranderen en je identiteit verdampt. En ik heb altijd gezegd dat een gedwongen menging van culturen fout gaat.

  Als ik naar een land wil, omdat het perspectieven bied, verdiep ik mij in taal en cultuur en andere zaken. Nu komen er mensen geluk zoeken, begrijpelijk, maar willen niet de lasten maar wel de lusten. En dan zijn er politieke vangnetten die dit faciliteren. En het ergste is dat je door die mensen die je opvangt als land op een vervelende manier bejegend wordt. Meningen die haaks staan op die van de autochtone bevolking. Dat loopt geheid spaak.

  Maar ik ben niet tegen een samenleving van diverse pluimage, maar wel op voorwaarde dat je leeft volgens de regels van het land waarin de meerderheid zich prettig in voelt.

  Media manipuleert, politiek manipuleert, en zoals al gezegd de valuta verandering, het steeds duurder wordende leven, en angst manipulatie van dreigingen die het bestaan onzeker maken, zoals al jaren wordt gehanteerd. EU, Euro, terrorisme, crisis, klimaat. En als sausje waardeloze ruggengraat loze ministers en je hebt het recept voor agressie.

 7. Het probleem ligt UITSLUITEND bij deze overheid. De combinatie van al die regeltjes “waar we met z’n allen voor gekozen hebben” (maar niet heus) en het “handhaven” met zero tolerance door een leger van controleurs, dát is waar het land door naar de kloten gaat!!

  Bij elk incident staan ambtenaren klaar om nieuwe regels te bedenken en te implementeren i.p.v. bij structurele zaken. Voor de meeste regeltjes geldt dan ook “het middel is erger dan de kwaal”!!
  Desalniettemin wordt er streng gecontroleerd waardoor het aantal bekeuringen explosief is gestegen en de inkomsten voor de staat navenant. De politie wordt vanwege de nietsontziende jacht op bekeuringen (versus verwaarlozing van belángrijke zaken!) reeds geminacht, om maar niet te spreken over de vele zwakbegaafde BOA’s, parkeercontroleurs en verkeersregelaars welke denken het volk te kunnen koeieneren zonder goede reden en zodanig arrogant dat er zelfs geen weerwoord wordt verwacht, laat staan getolereerd.

  Het geld wat ons middels zero tolerance “handhaving” onder valse voorwendselen wordt afgetroggeld door deze schaamteloze oplichtersbende kunnen we intussen steeds slechter missen omdat we ook worden besodemieterd met allerlei immer aan verhoging onderhevige accijnzen, belastingen en vruchteloze privatiseringen zoals van energieleveranciers en zorgverzekeraars.

  Voor de verkeersbelasting is er zelfs speciaal een mini-ministerie opgericht (BVOM) onder leiding van een machtswellustige zij het anderzijds volkomen mislukte dictator genaamd j.spee die een complete plukorganisatie heeft op mogen bouwen bestaande uit “verkeershandhavingteams” bij elk politiekorps plus een CJIB met ondertussen 1100 man personeel. De reden “verkeersveiligheid” is de grootste en meest onbeschaamde leugen (van de véle leugens!) die de overheid ooit heeft aangewend om haar activiteiten te proberen te rechtvaardigen; zelfs gemanipuleerde en gefingeerde statistieken worden aangewend terwijl een snelle bestudering van de toedracht van ernstige ongevallen uit zou wijzen dat hoogst zelden “snelheid” énige rol speelt. Dat is nu juist waar intensief op wordt gecontroleerd en dán nog op plaatsen waar de snelheid helemáál geen rol speelt om een hoog scoringspercentage te realiseren!!

  Het volk wordt bovendien gehouden aan de LETTER van de wet zonder énige mogelijkheid van intepretatie maar als er bij de overheid wat mis gaat dan is het een “menselijke fout” en wordt het met de mantel van de liefde bedekt!!

  Dit reeds té lang moeten ondergaan en het zowat dágelijks erger zien worden, iedere keer weer die cjib enveloppen in de bus krijgen voor FLUTOVERTREDINGEN, zal zeer veel mensen aggressief maken.

  Ik persoonlijk begin zelfs iets meer begrip te krijgen voor het de kop op steken van het verschijnsel “terrorisme” als antwoord op een dergelijke verregaande staatsonderdrukking!!

  Marcellus [10] reageerde op deze reactie.

 8. P.S.
  En dan heb ik het nog niet gehad over wat de regering dan doet met het vele geld dat ze ons aftroggelt: ook het verspillen en over de balk smijten van ONS zuurverdiende geld is een doorn in het oog van veel mensen.
  Tenslotte geeft ook Indigo hierboven een aantal punten welke inderdaad eveneens grote frustratie en mogelijke agressie veroorzaken bij anderzijds goedwillende en integere burgers.

  Als je dit zo opgesomd ziet begrijp je niet dat er niet meer agressie is, tegen de staat!! Dit zegt niet veel goeds over de gemiddelde Nederlander!!

 9. ‘De regelgeving en wetten en belastingen maken dat de burger ontevreden wordt en agressief gedrag gaat vertonen. En dan komt er een moment dat de stoppen doorslaan, en je zult zien dat is altijd op het verkeerde moment. Onschuldigen worden dan de dupe, en dat komt doordat de ergernissen zich opstapelen en opstapelen en de maat een keer vol is.’

  @Eric [8]:
  ‘Ik persoonlijk begin zelfs iets meer begrip te krijgen voor het de kop op steken van het verschijnsel “terrorisme” als antwoord op een dergelijke verregaande staatsonderdrukking!!’

  Er zijn er meer bij wie dat begrip voor zulke acties groeiende is.

 10. De combinatie van relatief veel intellect en veel dierlijke voorkeuren maakt dat er in hol-land een ziekelijke maar ook geinstitutionaliseerde roofdiercultuur is binnen de menselijke geledingen.

 11. “De combinatie van relatief veel intellect………..”

  HaHa, da’s toch wel een grap he??

  Zo niet : je kon niet verder van de waarheid af zitten.

 12. @Maik [11]:

  Kent het CDA en consorten de docu zeitgeist en zeitgeist addendum? Te zien bij Youtube.

  Als je dat ziet, eh grijp je nog eens fiks naar den fles! 😉

 13. goede reacties hoor,
  stuk voor stuk.

  Zien jullie nu,
  dat er letterlijk een ‘net ‘ is,
  dat aangetrokken wordt…?

  Dat Net bestaat uit iedere mogelijke ver**ij –
  van expres kleine behuizing schapen tot ‘verkeershandhaving ‘,
  noem maar op:

  en het is ZO ongrijpbaar,
  de ‘verantwoordelijken ‘ zijn ongrijpbaar,
  – terwijl wij ZIEN , dat het deze bepaalde kant uitgaat..toch ?

  – daar is maar éen regisseur voor verantwoordelijk:
  ( en hoeveel bewijs heb je nog steeds nodig…?)
  – satan en co.

 14. De ware vraag is: is deze samenleving nu wel of niet geweldadiger dan vroeger? Waar vergelijk je het mee? De jaren ’50 en ’60 van de 20e eeuw die in Nederland in ieder geval een rustige tijd genoemd mag worden? Of het interbellum, de tijd van de Patriotten, de Gouden Eeuw? Rekenen we het kolonialisme niet mee? Doen we dat wel dan is Nederland eeuwenlang een zeer geweldadige cultuur geweest, dat het tuig van de straat haalde en dan liet kiezen: de gevangenis of via Harderwijk in de KNIL dienen. Zo kanaliseerde Nederland het geweld, maar liet uiteindelijk de Indonesiërs daarvoor bloeden.
  Worden mensen geweldadiger door het verstikkende overheidsbeleid? Ik denk dat de meeste inzenders hier vreedzame mensen zijn, die echter die beknelling het hardst ervaren getuige de reacties. Toch stappen ze niet over op geweld. Het lijkt mij dus dat de overheid weliswaar veel frustratie en woede oproept, maar dat dit niet niet per se tot geweld leidt. Degene die de straten onveilig maken – ook weer niet overdrijven trouwens – behoren deels tot groepen die juist door die overheid beschermd en vertroeteld werd en grotendeels nog steeds wordt. Of klagen die jeugdige criminelen – of het nu Marokkaantjes of hooligans zijn – ook over hoge belasstingen en de verstikkende regelgeving?
  Kortom, we zijn er nog lang niet uit. Of is het toch gewoon het aard van het beestje? Het saaie leven dat de meesten leiden in vergelijking met wat de tv ze voorspiegeld? Verveling?

 15. Als er bij mijn post blauwe brieven , of brieven van de Gemeente , Provincie,Waterschap , poltie enz zitten , dan wordt je bijvoorbaat als nerveus, zo van wat is er nu weer aan de hand. En zelden komt het voor dat het leuke positieve berichten zijn. Dus bij voorbaat ben ik al gestrest , en ik vraag mij af hebben anderen dat dan ook ?

 16. “Hoe stop je deze aggressie”
  Door de mensen aan te leren dat hun emoties er mogen zijn om het moment dat ze omhoog komen, en ze te richten op degene die verantwoordelijk is voor deze wantoestanden. De benaming “een kort lontje” komt ook van overheidswege, die is vast niet uitgevonden door een burger… en dient alleen om de emoties bij de burgers verder te onderdrukken.

  Dat mensen bij de minste weerstand aggresief worden, is voor mij heel logisch. De gewone burger word al zo beperkt in haar bestaan, manier van doen. Gek he dat je dan niet NOG verder ingeperkt wilt worden (of je wilt laten inperken)?.

  Politici houden uberhaupt GEEN rekening met de gewone burger Als ze eenmaal “met jouw stem” verkozen zijn, en ze zitten “in de politiek”, zijn ze los en verhefen boven “het volk”, leven ze in hun eigen wereldje, doen ze gewoon hun eigen ding.
  Dus waarom zou je nog gaan stemmen? Ze doen toch waar ze zelf zin in hebben, gefinancierd door jouw en mijn belastingcenten.

  “Het gewone volk” slijt haar bestaan van de wieg tot aan het graf als “loon-slaaf in een gezagsdragende arbeidsverhouding” (werknemer).” in deze “verzorgings-staat”
  “Het enigste wat er in mijn ogen heel goed verzorgd word is dat;
  – je altijd en eeuwig de zelfstandigheid onder je poten weggemaaid zult gaan worden door regels en wetten
  – je altijd afhankelijk zult blijven van het overheidsapparaat via regeltjes en wetten.
  – je doet, consumeert en denkt zoals “den haag” het je voorschrijft…. ander houd je er terroristische ideeen op na 😉
  – je vooral niet zelfstandig gaat denken!

  Jawel lieve kijkbuis kinderen zover is de slavernij nog niet afgeschaft in Nederland, onderdanks dat dit door de “universele verklaring van de rechten van den mens” verboden is. Maar voor wie geld die wet eigenlijk?. Niet voor politici wat die MAKEN de wetten voor het gewone volk, blijkbaar gelden die niet voor hun zelf.

  Denk maar eens goed – zelf – na..
  De verpakking is anders (het heet baan, carriere nu), de werkzaamheden zijn anders (geen kantoenplantage maar een baan in de zorg, overheid, commerciele dienstverlening, politie, etc.. etc. etc..) de “kraaltjes en spiegeltjes” zijn anders (titel, status, carriere, auto, laptop, gsm,aandelen van de zaak, bonus).
  In Nederland word je vanaf je (je geboorte bijna) gedwongen om te werken, werken, werken tot aan je pensioengerechtigde leeftijd. (die ook steeds verder opschuift naar je tijdstip van overlijden)

  En als je dan, tijdens je slavenbestaan ziek word van de tewerkstelling voor je maandelijkse fooi, val je in de handen van de pharmaceutische maffia. Zij verdienen weer aan jouw ziekzijn miljarden in een jaar, en de manier waarop je mag, wilt, kunt genezen word ook steeds door je uitbuiters aan banden gelegd.

  Van je zuurverdiende loonslaven-fooi worden je NOG verder gekort door allerhande premies van (weer door de overheid verplicht gestelde) verzekeringen, belastingen, gemeentelijke aanslagen, boetes. Als Hollander (en ook de rest van de wereld) leef je gewoon in een financiele kooi, die steeds krapper word! Jij werkt je kapot en anderen worden rijk van de vruchten van jouw inspanning. Vreemd dat je daar een klein beetje boos over kunt voelen toch?

  En in de schaarse vrije tijd worden er dan nog allerhande regeltjes opgedrongen
  – hoe je moet omgaan met je gezondheid
  – wat je wel en niet mag doen qua leeftgewoonte
  – kijkwijzer op tv
  – hoe je je emotioneel mag uiten
  – de normen en waarden catalogus
  – vrijheid van menings-uting
  * (vul hier uw eigen overheidergernissen in…)

  Gek he, dat mensen dit – anno 2008 – zat worden

  Ik kan me niet aan het beeld onttrekken dat “den gewone hollander” gewoon gebruikt word als melk-koe om een overheids-apparaat te financieren en arbeid te leveren voor de belangen van een ander.

  Maar zolang we maar met ons allen “in ons hoofd” blijven zitten, blind je ego achterna blijven lopen, na blijven DENKEN over alles, komt het wel goed met Nederland. Maar o wee als mensen eens gaan / konden VOELEN wat dit allemaal met hun deed..

  Om terug to komen op de eerste vraag “hoe stop je de aggressie”?
  – Stop de onderdrukking op welke wijze dan ook
  – Stimuleer mensen i.p.v. in te perken
  – Schep de ruimte en de vrijheid
  om met zijn allen, gemeenschapplijk, in liefde, wederzijds respect en harmonie van Nederland weer een mooie plek te maken waar we het met ons alleen naar ons zin hebben (en niet alleen een select gezelschap in Den Haag)

  Namaste… 🙂

 17. De overheid=agressie. Het is goedgekeurd en als moreel geprezen geweld. Na een wet volgt een boete, na het negeren van de boete een dagvaarding, etc. etc. gevangenis, bij verzet wordt je doodgeschoten.
  Dat het zelden zo ver komt, maakt niet uit. De overheid bereikt zijn doelen door dreigen met geweld. Zolang je het grbruik van geweld prijst als methode om sociale problemen op te lossen, zul je geweld overal terugvinden.
  Als je een hond de hele tijd slaat tijdens het opgroeien, wordt het een valse hond. Zo werkt dat nu eenmaal.
  Onze samenleving is doordrengt met bloed, alleen zie je het niet zo goed, omdat het een uniform aan heeft en net doet alsof het niets van economie begrijpt. Geweld vermomd als domheid. Het is de bedoeling dat je in de domheid blijft geloven en zo het geweld niet ziet.

 18. Ja, er zijn teveel mensen wat leid tot onverschilligheid, agressie enz. En de puppeteers om het maar zo te zeggen die controleren de processen.

  Ik zei het al eerder, goede mensen ambiëren geen macht.

Comments are closed.