De Groenlanders hebben net met grote meerderheid gestemd voor meer onafhankelijkheid. Nederlanders laten zich gedwee als schapen de EU in stoppen. 
 
De Groenlanders stemden met een meerderheid van twee-derde voor meer onafhankelijkheid van Denemarken en het ziet er naar uit dat dat ook wordt verwezenlijkt.

Nederlanders stemden ook wel tegen de EU-grondwet, maar Balkenende en trawanten trekken zich er niets van aan. Zij rangschikten de grondwet bepalingen een beetje, plaatsten het liedje en het vlaggetje niet IN maar NAAST het “Verraad van Lissabon” en ratificeerden dat nieuwe stuk zonder het volk ook maar iets te vragen.
Zelfs vlak na het er naast plaatsen van het vlaggetje, maakte Balkenende een vlaggenvoorschrift om de EU-vlag tegelijk met de NL-vlag uit te hangen.

En het Nederlandse volk slikt dit. De protesten zijn minimaal. De politici laten te pas en te onpas opmerkingen horen over hoe goed het is om aan de EU ondergeschikt te zijn en er belasting aan te bepalen en hen de dienst over ons te laten uitmaken. Zoals Wouter Bos propageert dat hij Nederland niet had kunnen redden als we niet in de EU gezeten zouden hebben. Met hetzelfde recht kunnen wij stellen dat als we niet in de EU en de euro waren gestapt, dan we dan helemaal niet in gevaar geraakt zouden zijn.

Hoeveel procent van de Nederlanders zouden wel weer onafhankelijk van die EU willen worden?
En wat is de beste procedure daarvoor?

13 REACTIES

 1. Nederlanders zijn over het algemeen slaafse nitwits. Zooo makkelijk te manipuleren.
  Volks humanisme is populair.

  Volks humanisme staat voor eendimensionaal denken, loopse voorkeuren de standaard maken, hysterisch aan het tijdelijk lichaam gehecht zijn. Oh ja, en vinden dat we erg intellectueel zijn …

 2. @Peter [4]:
  Zoiets, ja. Ik word helaas een dagje ouder. 🙁

  Anders gezegd: Zero-tax heaven of 0%-belastingparadijs. Subtiel, maar essentieel verschil, meen ik.

  Het idee is eigenlijk al tientallen jaren, zo niet langer, geleden geboren. Ik herinner het me nog van vroeger. Dat is weer een voordeeltje van mijn leeftijd.

  Hoe denk jij over het idee “an sich”?
  Peter [11] reageerde op deze reactie.

 3. Tja, Groenland wil dolgraag onafhankelijk worden van Denemarken. Jarenlang heeft Denemarken ze gesubsidieerd, dit was best comfortabel.

  Nu de echte reden, door global warming smelt het ijs en is winning van grondstof (olie) en landbouw mogelijk.

  Met 57000 inwoners is deze onafhankelijkheid zeer winstgevend.

  Het is net of de provincie Groningen of zelfs de gemeente Slochteren in de vorige eeuw zichzelf onafhankelijkverklaarde t.o.v. de rest van Nederland.

  Beetje kortzichtig om het alleen vanuit het onafhankelijkheids standpunt te benaderen zonder het argument erbij te verklaren.

  Het heeft dus niets met onafhankelijk zijn te maken, maar met winstmaximalisatie.

  amdh [7] reageerde op deze reactie.

 4. @eva [6]:

  Dat is inderdaad waar. Maar Noorwegen bijvoorbeeld zit in de EVA (Europese Vrijhandels Associatie) en heeft de Schengenakkoorden ondertekent. Ofwel, ze hebben de lusten van de EU: vrij verkeer van goederen en personen en vrijhandel met de rest van de EU. Maar ze draaien niet op voor de lasten, geen politieke besluitvorming vanuit Brussel, geen netto betaler zijn, geen rare subsidieregelingen, geen 10.000 pagina’s wetteksten die iedere nieuwe lidstaat verplicht moet overnemen etc.
  Vanuit het standpunt van winstmaximalisatie is het dus het beste als Nederland uit de EU stapt, maar wel deel blijft uitmaken van Schengen en de EVA (net als bijvoorbeeld Noorwegen en binnenkort ook Zwitserland). Of uit de euro stappen handig is, is nog maar de vraag. Wisselkoersen tov de omringende landen zijn slecht voor de handel.

 5. Beste procedure is om morgen compleet uit de EU te stappen zonder enige randvoorwaarden. Als we dan toch bezig zijn mogen de VN, NAVO, WHO, WTO ook van het lijstje geschrapt worden. Geen invloed van buitenaf meer. Invloed van buitenaf, zal altijd en overal de invloed van de burgers aantasten. Ook zonder megalitische organisaties die de wereld wensen te controleren kunnen we handelen, samenwerken en mekaar helpen in de wereld.

  Nederland is geen democratie. Nederland is een schijn-democratische provincie in een totaal ondemocratisch land dat Europa heet. Dit zijn niet mijn wensen, dit is zoals het is.

 6. @Peter [11]:
  Baarle is een Belgische enclave.
  Dus moet je eerst Belg worden als je het nog niet bent.
  Vervolgens moet je je kandidaat stellen voor het burgemeesterschap en verkozen worden.
  Nog even geduld dus.

 7. @Peter [10]:
  “Sterke identificatie met het transformerende lichaam.”
  “hoe kan iemand zich niet identificeren met z’n lichaam?”

  Kwestie van deductie: door zich te identificeren met een ander lichaam, een vroeger of toekomstig lichaam, of een spirituele entiteit. 🙂

  Een interessant issue.
  Neem het staatshoofd bijvoorbeeld. Die identificeert zich nogal sterk als -vermeende- nakomelinge van de Romanovs met de vermoorde Russische Czaar. Of dat al dan niet terecht is, is irrelevant. Het gaat om de mythe.

  Ander voorbeeld: Er zijn ook mensen, die denken in een verkeerd lichaam geboren te zijn en op een bepaald moment in hun leven besluiten hun geslacht te transformeren: transseksuelen.
  Voor de transformatie: weinig of geen identificatie, na de transformatie: wel identificatie.

Comments are closed.