Internationale koepelorganisatie organiseert eerste wereldconferentie

TICAP (The International Coalition Against Prohibition) zal op 27 en 28 januari 2009 haar eerste wereldconferentie organiseren. Vanwege haar overheersende voorkomen in de moderne tijd werd de strijd tegen tabak gekozen als onderwerp voor deze allereerste conferentie. Het is triest om te zien dat de ‘de normalisatie van roken’ ten koste gaat van veel burgerrechten en daarbij ook nog een gevaarlijk precedent schept voor onderdrukking op andere gebieden. Rookverboden veroorzaken daarnaast onmiddellijke en verwoestende economische en sociale schade.

Deze conferentie Smoking Bans and Lies“, zal worden gehouden in de gebouwen van het Europarlement in Brussel. Onderwerpen die tijdens deze bijeenkomst besproken worden zijn o.a.: de gevolgen van rookverboden, de wetenschappelijke achtergronden van de meeroken onderzoeken, de farmaceutische lobby en de prohibitiepolitiek.

TICAP is een koepelorganisatie van meer dan 20 organisaties, verspreid over de hele wereld, die de overtuiging delen dat een politiek van verboden een bedreiging zijn van de democratie en van een vrije samenleving. Op het moment dat het recht op vrije keuze aan een individu wordt ontnomen worden bijzondere belangen bevoordeeld en de staatsbemoeienis onverantwoord sterk verhoogd.  

 Met deze conferentie wil TICAP het fundament leggen voor een actieve, wereldwijde oppositie tegen de uitbreiding van de huidige politieke trend om twijfelachtige wetenschap en volksgezondheidsorganisaties te gebruiken voor een versterking van haar grip op burgers.

 Voor meer informatie: http://www.antiprohibition.org

 *) De Nederlandse leden van deze koepelorganisatie zijn de volgende stichtingen:
– Forces Nederland
– Rokersbelangen
– Red de Kleine Horeca-ondernemer

 

2 REACTIES

 1. Beste lezer,

  Volgens mij beperkt roken je in je eigen vrijheid, omdat je eraan verslaafd raakt. Als iemand ervoor kiest om te roken, dient hij ook zelf de consequenties daarvan te aanvaarden. Tevens zitten rokers in een financieel afhankelijke positie waardoor ze minder vrijheid genieten in het besteden van hun geld aan andere doeleinden. Desalniettemin blijft mijn standpunt dat het beter is niet te roken.

  Met vriendelijke groeten,

  Bjorn Chin Fo Sieeuw

 2. Ik ben het volledig met Bjorn eens dat roken je eigen vrijheid beperkt, financieel en in het maken van de keuze om te roken of niet. Mensen denken dat ze daar vrij in zijn, maar zitten vast in hun verslaving.
  Hiernaast betekent roken in de buurt van andere mensen de aantasting van hun vrijheid om schone lucht te kunnen inademen.

  Bovendien wordt een roker ook beperkt in zijn kwaliteit van leven. Het is immers meer dan bewezen dat hoe langer en vaker je rookt, hoe slechter je er aan toe bent in de laatste pakweg 10 jaar van je leven. Stel je de vrijheid voor van geregelde ziekenhuistrajecten met dure operaties en randverzorging…

  Mensen denken vaak dat het ze niet meer uitmaakt of, en hoe ze op hun oude dag nog leven. Maar de praktijk wijst uit dat mensen sterk hechten aan het leven dat hun nog rest. Ook als die rest niet meer betekent dan weg te moeten teren als een kasplantje in een kil ziekenhuisbed.
  Daarom denk ik persoonlijk dat voorkomen beter is dan niet meer kunnen genezen…

Comments are closed.