Alvara Vargas Llosa van het Independent Institute beschrijft dat het bailout voorbeeld van de Verenigde Staten over de hele wereld als excuus voor navolging zal worden gebruikt om ook privé eigendom te nationaliseren. Een excuus voor verdere invoering van socialistische maatregelen. Hij beschrijft als voorbeeld wat er nu in Argentinië gebeurt.
Maar wij zien hetzelfde in Nederland en België ook al gebeuren. De nationalisatie (geheel of gedeeltelijk) van Fortis, ABN, Aegon enz.  

Zie Christina’s Plunder 

3 REACTIES

  1. Veel verschil tussen de bailout in de VS, de banknationalisaties in de EUSSR en de pensioennationalisaties in Argentinië is er niet.
    Het enige verschil is dat de maatregel van de laatste een directe beroving is en het in de VS en de EUSSR sneakier gebeurt via een omweg.
    Met socialisme heeft het m.i. niks te maken omdat het gaat over beroving van de middenklasse ter bescherming van de macht en rijkdom van de elite gaat.
    Als ik dan toch in termen denk komt corporatisme in de huidige situatie het dichtst in de buurt.
    Geen gezeik alle rijken blijven rijk is het motto.

    Hub Jongen reageerde op deze reactie.

  2. @Hub Jongen:

    Met “staats”eigendom kan ik weinig want het is een te abstract begrip.
    Achter de staat staan mensen en dat benoem ik liever.
    Ook de elite van het bedrijfsleven verschuilt zich graag achter de “staat” terwijl een steeds meer deel van uitmaakt. Puur gelul voor de bühne en zand in de ogen strooien noem ik dat.
    Ook het vakbondswezen maakt deel uit van deze incestbende.
    Politiek en (internationale) bedrijfsleven zijn niet meer los van elkaar te zien en zijn bezig het vrije individu en vrijhandel de nek om te draaien.
    Het is in wezen het inpikken van privé eigendom voor het vergroten van het privé eigendom (en macht) van de corporatistische elite.
    Socialisme heeft eigenlijk ook nooit bestaan. Hooguit opgelegd socialisme vanuit de middenklasse naar de onderklasse.
    De bovenste 5% heeft zich hier altijd aan onttrokken en is (ook in verhouding) alleen maar rijker geworden ten koste van -vooral- die middenklasse. Daar is op zich niks mis mee maar de verhoudingen zijn volledig zoek en dat heeft zich alleen maar zover kunnen ontwikkelen door de innige samenwerking tussen bovengenoemden.
    Corporatisme dekt de lading van de huidige ontwikkeling veel beter dan socialisme.

Comments are closed.