verboten_alles2008 was al het “jaar van de verboden”.

Wij hebben daar gedurende het afgelopen jaar vele voorbeelden van gepubliceerd op de Vrijspreker en verschillende keren er op gewezen dat wij geregeerd worden door idioten.

Maar, gelukkig, zijn wij niet de enigen die dat zien. De REVU ziet het ook. 
 
In het REVU weekblad (week 51) is het hoofdartikel gewijd aan die verbodsmentaliteit. Zij sommen een groot aantal van de verboden uit 2008 op. Dan blijkt dat geen week voorbij ging zonder een aantal nieuwe verboden. 

Het is prima dat ook vanuit andere kanten de “bemoei-, regel- en bedilzucht van deze regering” aangetoond wordt.
In de REVU wordt aangekondigd dat zij op het internet een site hebben: www.jemagookniksmeer.nu waarop je een petitie tegen deze betutteling kunt tekenen. 

Het is wel aardig om al die onzin op een rijtje te zien. Alleen over de maand januari publiceerde REVU negen (9!) verboden zoals het flesvoedingverbod, computerspelverbod, pokerverbod, gen leeuwen door een hoepelverbod, vissenkomverbod enz, 

Wij zouden graag meedoen aan een “zittenblijfverbod” voor deze regering. Maar we hebben nog te grote twijfels of datgene wat je er voor terugkrijgt wel een haartje beter zal zijn.
Daarvoor moeten er eerst veel meer mensen zijn die begrijpen wat het libertarisme is en kan.

21 REACTIES

 1. Als je alleen al de regels en wetten ziet voor het arbeidsproces, dan zie ik al bijna geen mogelijkheden meer om nog normaal je beroep te kunnen uitoefenen.

  Nog een paar regeltjes en wetten erbij, en dan is het beter om te STOPPEN met werken.

  Allemaal weigeren om nog te gaan werken.

  En allemaal een uitkering AANVRAGEN.

  pcrs [8] reageerde op deze reactie.

 2. @M. van den Heuvel [9]:
  Pfff, ik wil het niet weten. Ik probeer mij te concentreren op het moment nu. Daarin is de enige zekerheid die ik heb in leven, realiteit. Al dat gedoe van het verleden, mensen die een utopie nastreven in de toekomst, wat heeft het ons opgeleverd?

  Hier en nu is waar leven en liefde is. Wij mogen hier een zeker bewustzijn hebben van oneindigheid. Het moment nu zal er namelijk altijd zijn. Zelfs op het moment dat de atomen ophouden te bestaan, en dit universum uit elkaar drijft in een geest van energie. Minder dan stof blijft er over van dit alles. En waarom, dat weten zelfs de Rouwendevoeten ook niet. Staat ook niet in Bijbel.

  Respect is een uitdrukking van de gemeenschapsliefde, waar Plato al over nadacht. Leven is een uitdrukking van Goddelijke liefde. Dat is iets wat wij mensen kunnen beleven, niet begrijpen.

  Ik vind die Rouvoet en consorten dus nogal ijdel en een belachelijke pose innemen, met die verkeerd vertaalde en eeuwenlang verkeerd geïnterpreteerde verzameling oorspronkelijk oraal overgebrachte verhalen in de hand, terwijl de andere hand een wijsvinger verticaal in de lucht houdt.

  Zij zijn gewoon bang voor de dood, en zijn zo ijdel dat zij ook nog een keer eeuwig willen leven. God heeft ons het moment nu gegeven, en is echt de enige zekerheid die wij hebben. Dat betekent niet dat je niet verantwoordelijk en dus met respect moet handelen. Respect bepaal je nu met elkaar, het is een gemeenschapswaarde, geen dogma.
  M. van den Heuvel [12] reageerde op deze reactie.
  Peter [15] reageerde op deze reactie.
  Peter [15] reageerde op deze reactie.

 3. “Wij hebben daar gedurende het afgelopen jaar vele voorbeelden van gepubliceerd op de Vrijspreker en verschillende keren er op gewezen dat wij geregeerd worden door idioten.”

  Absoluut schoolkrantniveau dit.

 4. Vannacht op een feestje geweest in Eindhoven (de hal was ijskoud btw), mocht er niet roken, alleen in het portiekje bij de ingang waar het helemaal ijskoud was, daarbovenop mocht je je drankje niet mee naar het portiekje nemen, na een uurtje snel naar België vertrokken….

 5. @TerrierBram [11]:
  Citaat; God heeft ons het moment nu gegeven, en is echt de enige zekerheid die wij hebben. Dat betekent niet dat je niet verantwoordelijk en dus met respect moet handelen. Respect bepaal je nu met elkaar, het is een gemeenschapswaarde, geen dogma.

  Ik ben het bijna met je eens. Ongelofelijk dat ik het nog eens met die terrier – Bram eens zou zijn.

  Betreffende het “nu”
  Als ik nu deze reaktie type, ben ik toch wel heel benieuwd naar de antwoorden. Dat is de charme van reageren op weblogs. Hiervoor hebben wij mensen een vermogen tot onthouden en vooruitzien (soms)

  Als ik nu een nieuwe auto zou kopen, wil ik er wel graag over enkele weken of liefst dagen in kunnen rijden. Etc etc.

  Tja, en de een kijkt heel kort vooruit en achteruit, en de ander lang.

  TerrierBram [16] reageerde op deze reactie.

 6. @Peter [15]:
  In het moment nu kan je je nog beter realiseren dat het nuttig is zekere waarschijnlijkheden te controleren of te beleven. Het moment nu kan je ook vertellen dat alleen in het moment nu er geen teleurstellingen zijn. Als je iets fout doet, krijg je meteen weer een kans om het anders te doen. Dat is anders met hoge toekomstverwachtingen.

  Dat is anders met het verleden en de toekomst. Men kan in de toekomst gaan leven. Naar de hemel willen, of een ambitieus doel stellen. Er is wel een verhoogde kans op teleurstelling. Er is geen hemel, of je kan het doel niet bereiken. Hoe ambitieuzer het doel, en hoe verder het weg ligt in tijd gemeten, des te groter is de kans op teleurstelling.

  Heb je wel een teleurstelling in het moment nu, ben je onpraktisch. Wat heeft het voor zin om te gaan jammeren, als je meteen weer een andere kans kan creëren? Teleurgesteld zijn levert geen brood op de plank.

  Door dichter bij de realiteit te blijven, het moment nu is de realiteit, kan je reële doelen meteen invullen.

  Het nu bewerkstelligt de toekomst, niet andersom. Het nu sluit ook niet de dag van morgen uit. Alleen de realiteit kan waarschijnlijkheden van de toekomst geven. Het bewustzijn daarover ligt ook in het nu.

  Redenen te over om je daarop te concentreren. Misschien een beetje eng, voor sommigen, om je zo te richten op de realiteit. Ik ervaar het als rustgevend, en bevrijdend.

  Het relativerende er van maakt het minder interessant voor mensen die geld aan je willen verdienen. Die houden je immers altijd een vette worst voor, en die kan je pas in de toekomst eten. Toch heb ik steeds minder met diegenen te schaften. In het moment nu realiseer je je dat men met weinig toe kan.

  Al dat gegraaf in het verleden en de toekomst is voornamelijk ijdelheid.

  Peter [17] reageerde op deze reactie.
  Peter [17] reageerde op deze reactie.

 7. @TerrierBram [18]:

  Ik had het over een beetje ijdelheid.

  Ik vind jouw best wel bij de pinken als ik je reacties lees, maar soms draaf je door om dit nu gelijk te gaan vergelijken met Hitler.

  Betreffende het “nu” laat ik het zo zeggen.
  De Terrier vind een bot, dat is voor hem het belangrijkste in het heden en nu! vastbijten

  De mens Bram denkt na, soms impulsief zoals bij Hitler en soms wat langer. relativeerd, dus leeft ook een beetje in toekomst en verleden, anders hoef je niet na te denken. dan bijt je vast.

  TerrierBram [21] reageerde op deze reactie.

 8. @Peter [20]:
  Van extremen kan je toch ook leren, en zijn over het algemeen zo lekker duidelijk. Zelfverheerlijking, ijdelheid, whatever, kan ook beginnen met een beetje. Iemand mag voor mij best ijdel zijn, bij vrouwen vind ik het plezierig en eigenlijk wel lekker. Leven is nou eenmaal duaal. Goed, kwaad; dood levend; voor na; etc. niet etc..

  Meten is weten, vergelijken is vaststellen.

  Bedankt voor het compliment, ik ben nog steeds bij m’n pinken.

Comments are closed.