Als we de media en de politici moeten geloven, staan we aan de vooravond van een enorme financiële crisis. Dat is correct. En als we de media en de politici moeten geloven, moeten we de komende tijd wellicht accepteren dat we onze baan kwijtraken, onze huizen uit moeten en dat onze levensstandaard ver naar beneden moet worden bijgesteld. Dat is niet correct. 
 
Om te begrijpen waarom de crisis een leugen is, moet je teruggaan naar de basis van het economisch denken en je niet laten verblinden door financiële rookgordijnen en complexe monetaire theoriën. Economie gaat grotendeels over productiecapaciteit, productiemiddelen, aanbod en vraag. Zijn er voldoende productiemiddelen? Zijn er voldoende mensen die productief willen zijn? Is er voldoende vraag? Allemaal ja!

In de basis zijn alle ingrediënten voldoende aanwezig om een gezonde economie te laten draaien. De bottleneck zit hem in het huidige financiële systeem om de economie te smeren. Geld is de smeerolie van de economie. Maar wat als het systeem lek is? Wat als er steeds meer olie bij moet omdat er een groeiend gat onderin het carter zit?

Zou u het accepteren wanneer de monteur van de garage u steeds meer dure motorolie verkoopt in plaats van het gat te dichten waardoor de olie wegloopt?

De huidige politieke koers volgt de redenering van de monteur. Er moet meer olie bij. Miljarden worden in het carter gepompt maar het loopt er steeds harder uit.

Het gat in het carter is speciaal ontworpen om steeds meer smeerolie te kunnen verkopen. En de mensen moeten steeds harder werken om nieuwe smeerolie te kunnen kopen. Geniaal en buitengewoon doortrapt.

Laat u niet bedriegen door de ‘monteurs’ van onze samenleving. Ze houden ons voor de gek en bedriegen ons met hoge rekeningen voor een probleem dat zij niet willen oplossen.

Er is genoeg om iedereen in welvaart te laten leven.
De monteurs zullen niet kunnen ontkennen dat er genoeg is. Er zijn huizen en er zijn kopers. Er is voedsel en er zijn monden die gevoed moeten worden. Er zijn wegen, er zijn kantoren, er is energie. ALLES IS AANWEZIG!

De monteurs willen ons laten geloven dat de enige weg tot deze overvloed loopt langs hun financiële systeem. Maar dat is nu juist de leugen. Wij, de mensen, de bevolking hebben recht op toegang tot alle middelen. En als het financiële systeem daar in hindert, is het tijd voor een ander systeem.

Het is tijd dat onze economie en onze welvaart wordt losgekoppeld van een falend systeem van bedrog.

De economie is gezond, nu de politiek en het financiële systeem nog.

Ingezonden door Sen Huwa

5 REACTIES

 1. I second that!

  Non-coorporatief zijn wat betreft het zich laten aanpraten van een crisis, de aandacht richten op en steevast houden op de economiie is kerngezond.

  .

 2. De economie is zo gezond als een dode drol…De economie was gezond totdat de economie opgeblazen moest worden. Waarom? Daarom! En we blijven vergeten dat een oorlog klauwen met geld kost, maar we willen het niet zien en we willen het niet horen en we willen het niet weten!!! De Amerikanen hebben de economie gesloopt t.b.v. van vrinden en buurtgenoten in de oorlogbusiness…Pooier, maffia en Gestapo praktijken die hebben de economie omgebracht…Met medewerking van Amerikaanse banken en overzeese college en slaafse overheden.

 3. Het zijn concepten en die worden het volk aan de neus gehangen.

  Het concept de zogenaamde: The savings and loan crisis 1980 en 1990 berust op precies dezelfde principes.

  Een Self-fulfilling prophecy:
  Via de media wordt de informatie (taal!! en cijferwerk-beeldvormend) verspreidt. Deze informatie wordt aandacht aangegeven, geloofd en er is sprake van het verlenen van medewerking het volk conform de informatie, en met stuipen op het lijf gejaagd. En al dus doende is de werkelijkheidsbeeld navenant.

  De Savings en Loan gedoe 1980 en 1990 is in principe eender. Met inzet van taal (semantiek) wordt vervolgens de zaak zogenaamd opgelost, Wordt gewoon weggeboekt en verdwijnt, daarna ziet de boekhoudingbeeld er weer anders uit.

  Zalm die met wat taal het waardebeeld vaan de Gulden zo maar omlaag kan brengen, of die plotseling zo maar miljarden in de boekhouding weet te vinden en het goedgelovige volk wordt weer eens taalkundig (informatiekundig) via de media, een meevallerbeeld aan de neus gehangen.

  Zolang er aandacht aan besteed wordt, werkt dit systeem van beeldvorming. De aandacht verleggen naar wat men wel wil is voldoende.
  .

Comments are closed.