BEN82538
De geldsdrukpersen draaien op volle toeren. Al die miljarden die de politici in de economie gooien om mensen die beleidsfouten gemaakt hebben te redden, hebben ze immers zelf niet eens. En om ze bij de belastingbetaler op korte termijn weg te halen, zal niet lukken. Daar hebben ze meerdere jaren voor nodig; vandaar gewoon drukken op papier, of getallen intypen op bankrekeningen. 
 
Weer een artikel van Ron Paul dat dit proces duidelijk aan de kaak stelt. Daarbij wordt vooral de situatie in Amerika besproken, maar de procedures en gevolgen gelden op dezelfde manier voor de EU en voor Nederland en Vlaanderen.

Het wordt hoog tijd dat veel meer mensen dit begrijpen en beseffen dat de crisis alleen maar voor ons wordt uitgeschoven, ernstiger wordt en langer zal duren.  Het redden van slechte bedrijven (met geld van de belastingbetaler)  moet gestopt worden,  en De Nederlandsche Bank moet gesloten worden.

Zie het artikel van Ron Paul: “The Neo-Alchemy of the Federal Reserve.”

33 REACTIES

 1. @Paul Martens [29]:

  “die specialisten bij de banken destijds met de hun beschikbare inzichten beslissingen hebben genomen, al dan niet voor de gek gehouden door de overheden.”

  De meeste ‘specialisten’ hebben de verkeerde kennis in huis, inderdaad.

  “Is dat de kern van deze fora: hadden we maar allemaal libertariërs op de juiste strategische plekken?”

  Nee, althans niet wat mij betreft. De kern wat mij betreft is dat er geen “strategische plekken” zouden moeten zijn die zonder concurrentie onder bescherming van het alleenrecht op geweld hun gang kunnen gaan.

  “Ik geef zelf geen ene moer om “hogere machten”, maar “Act of God” is nu eenmaal een term voor risico’s waar wij niets aan kunnen doen, gezien vanuit de standpunten en wetenschap die de gebruiker tot beschikking heeft.”

  De gebruiker heeft wel degelijk de beschikking over kennis die hem in staat stelt om met zekerheid te voorspellen wat er gaat gebeuren. Die kennis is op het ondertussen voor iedereen toegangelijke Internet te vinden. Probleem is, dat dergelijke kennis bijna niet op de (overwegend overheids)-instituten wordt gedoceerd. Stel je voor dat men er achter zou komen, dat het schuldgeldsysteem waarop de maatschappij is gebaseerd, gedoemd is te mislukken. Daar zijn de belanghebbenden niet in geïnteresseerd, zoals je je wellicht voor kunt stellen. Men moet dus wat verder kijken dan de neus lang is, of anders gezegd verder kijken dan het gebied dat door het stickertje ‘specialist’ wordt afdekt. Dat vergt de wil om oogkleppen af te zetten, en open te staan voor rationele argumenten. In deze wereld, waarin de ratio het regelmatig aflegt tegen (dierlijke) gevoelens, is dat voor de meesten niet eenvoudig.
  Paul Martens [32] reageerde op deze reactie.

 2. @Andre [31]: Even op jouw laatste alinea:
  Ik had beter kunnen schrijven “die de gebruiker TOEN beschikbaar had”.

  Verder heb je helemaal gelijk, wanneer je zegt dat het onderwijsregime (zo noem ik het maar) alleen maar datgene door de censuurbarrière laat glippen, dat het huidige systeem in stand houdt. Het in stand houden van het systeem is heilig (en in mijn ogen onjuist).

  De laatste paar jaren zijn er wel erg veel mogelijkheden tot informatieverzameling bijgekomen. Juist door dat internet en de mogelijkheid dat iedere “rebel” zijn mening vast kan leggen op dit medium.

  Er zullen altijd strategische plaatsen zijn waar de belangrijke beslissingen genomen worden. Nu liggen die bij de overheid en enkele multinationals. Of dat goed is? Denk het niet.

Comments are closed.