drugs_prohibitionVanaf dat  in de zestiger jaren de oorlog tegen armoede gestart werd, hebben we alleen maar meer overheidsinvloed en alleen maar meer mensen gekregen die afhankelijk van die overheid zijn.
 
Sinds in het begin van de 21ste eeuw de oorlog tegen terrorisme begon, hebben we alleen maar meer overheid, minder vrijheid en privacy gekregen en een leger meer terroristen. En ook nog miljarden verslindende oorlogen in Irak, Afghanistan en een dreigende oorlog in Iran.

Sinds de oorlog tegen drugs die in de zeventiger jaren echt losbarstte, is er niets positiefs gebeurd. Ethan Nadelman schrijft in de Wall Street Journal dat de consequenties van die oorlog alleen al in de Verenigde Staten (en in andere landen evenredig) zijn:
-500.000 opgesloten gevangenen voor geweldloze “misdaden” [Dit zijn “misdaden” die geen misdaden zijn]
-1,8 miljoen arrestaties gedurende het laatste jaar.
-tientallen miljarden dollars belastinggeld jaarlijks verpest voor die oorlog waarvan 76 van de Amerikanen vindt dat die gefaald heeft, en nu onterecht miljoenen mensen gebrandmerkt heeft als drugsmisdadigers.

Zie The War on Drugs is a war on Common Sense

5 REACTIES

 1. 1925 de Amerikaanse drooglegging van alcohol was ook een doorslaande mislukking waarvan alleen de gangers van die tijd goed verdiende.
  Daarna werd de alcohol weer vrijgegeven, en wat blijkt, mensen lopen voor het merendeel gewoon nuchter rond. Niks geen overmatig misbruik

  Idemdito is nu de drugs een herhaling van de geschiedenis. Bij een verbod van chemische troep kan ik me nog wat voorstellen, maar als drugs gelegaliseerd zou worden, wordt daarbij ook het kaf van het koren gescheiden.

  Alleen de tabak industrie is tot nu toe gevrijwaard van verboden uit overheidshoek.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 2. @Peter [1]:
  “Alleen de tabak industrie is tot nu toe gevrijwaard van verboden uit overheidshoek.”

  Nou, er zijn anders nogal wat rookverboden. Zelfs op spoorwegperons, en in cafés. Ook de verkoop ligt aan banden en als je van vakantie terugkomt moet je boete betalen als je er een paar meer hebt dan hare majesteit wenst.

 3. @Kim Winkelaar [4]:

  De link is uit het premium gedeelte, daarom alleen toegankelijk voor abonnees. Dat had ik niet gezien, ik dacht dat er twee tussen zaten die openbaar waren.

Comments are closed.