kou_sneeuw1Het wordt gevaarlijk, we moeten nu miljarden uitgeven aan de windmolens van Don Quchote, niet meer vliegen maar wandelen naar je wintersport.

De bewijzen voor het warmer worden liggen voor het opscheppen: 
 
1. In Spanje en Portugal is het extreem koud voor de tijd van het jaar
2.In N-O Amerika heerst een extreem koude ijsstorm.
3.Wetenschappers bewijzen dat de aarde al 10 jaar afkoelt. (zegt niets hoor!)
4. Vandaag ontvingen we dit bericht van Elmer Hogervorst met ELFSTEDENTOCHT verwachtingen

Onderwerp: Grote kans op witte kerst en Elfstedentocht deze winter 

Grote kans op witte kerst en Elfstedentocht deze winter

Een witte kerst, door velen steeds meer onmogelijk geacht, maar zij hebben het wellicht mis! Weerman Bas Schijff sluit zelfs niet uit dat we met de kerst de schaatsen uit het vet kunnen halen en ze kunnen gaan laten slijpen voor een heuse Elfstedentocht deze winter. Terwijl de hele wereld nog de mond vol heeft over de opwarming, is er eigenlijk sinds vorig jaar al van een afkoeling sprake. In de vorige Noordpoolwinter is er zelfs ruim 800.000 vierkante kilometer meer ijs aangegroeid en daarvan is in de afgelopen zomers de helft van overgeschoten. De winter op de Zuidpool, die nu ten einde is, was ook al kouder en ook daar heeft zich meer ijs gevormd. Er werden opnieuw veel lagere temperaturen gemeld. De ijsgroei op de Noordpool is deze herfst al drie weken eerder op gang gekomen dan de voorgaande jaren. De poolwinter gaat dus dit keer langer duren en kan er nog meer ijs aangroeien. De afgelopen weken was het op Spitsbergen en ook IJsland belangrijk kouder dan het in decennia is geweest. Toevallig? Nee, want dat dit gebeurt zit ‘m in de zon, aldus Bas.
De zon heeft een cyclus van 11 jaar en van 23 jaar waarin de zonneactiviteit af en toeneemt. De zon geeft niet altijd evenveel energie af en toevallig is de zon de afgelopen 23 jaar actiever geweest dan ooit. Heel toevallig was dit een periode waarin de opwarming in de versnelling kwam. Sinds vorig jaar is de activiteit op de zon praktisch nihil en zijn ook de polen op de zon omgedraaid, wat eens in de 23 jaar plaatsvindt. De activiteit had eigenlijk al dit jaar moeten toenemen, maar dat is nog steeds niet het geval. In de kleine ijstijd, eind 1600 begin 1700, bleef de zonneactiviteit zelfs 50 jaar weg, waardoor er een zeer koude periode aanbrak die de kleine ijstijd wordt genoemd. De link naar de zon lijkt dan ook zeer plausibel. Gaan we terugrekenen naar 23 jaar geleden, waarin de zon ook op een minimum zat, dan komen we uit op 1985 en ’86. Er werden toen twee Elfstedentochten achter elkaar gereden, bijna nog een derde in 1987. Gaan we weer 23 jaar terug dan komen we uit op de strengste winter van de 20e eeuw, 1963. Gaan we weer 23 jaar terug dan komen we uit in de oorlogstijd waarin zelfs drie Elfstedentochten achter elkaar werden verreden. Ook toen zaten we op een minimum aan zonnevlekken en gaf de zon dus minder energie af.

Op basis van deze berekening zouden we dus nu weer een strenge winter tegemoet kunnen zien, alle opwarming ten spijt. We merken het eigenlijk al sinds de afgelopen zomer en ook de herfst dat het ook bij ons koeler is geworden. We hebben de eerste sneeuw al zien vallen en we zien een stelselmatige achteruitgang in temperatuur. Traditioneel voor een strenge winter moet dat na half december goed merkbaar worden. In de afgelopen drie maanden viel de temperatuur juist in de laatste decade sterk terug, dus als dat ook in december gaat gebeuren dan zal het dus met de Kerstdagen mogelijk wit kunnen zijn. “Als deze winter niet echt koud gaat worden dan begin ik mij pas echt zorgen te maken over het klimaat”, aldus de weerman van BlikopNieuws. Vooralsnog is de winter in Europa nu veel eerder begonnen en dat zijn hoopvolle tekenen dat deze winter anders gaat worden dan we al in geen tijden hebben meegemaakt.

 5. Maar al die berichten zeggen niet veel in vergelijking met de bekendmaking van Jan Peter Balkenende die den Volke Kond Doet dat we allemaal toch echt de film van zijn vriendje Al Gore moeten geloven, ondanks de 35 aantoonbare fouten die er in zitten.

 En nu maar glimlachend miljarden belastinggeld in de bodemloze put gooien.

22 REACTIES

 1. Ik neem dat de bodemloze put bijvoorbeeld voortspruit uit de koker van de voormalige mini-ster Veerman. Een vermogen kostend project, gebaseerd op iets wat misschien zou kunnen plaatsvinden, maar als feit wordt gepresenteerd met allerlei rampspoed wat de onderhorigen van Nederland staat te wachten als zijn delta plan niet wordt uitgevoerd. Bang volk slikt alles tenslotte. Saillant details: Eelco Brinkman is toevallig voorman van Bouwend Nederland en prominent CDA’er. Bakvolellende en Veerman zijn toevallig ook van het CDA, hmm, ik zie een patroon.

 2. WE ZIJN GERED !!!

  Bovenstaand bericht is duidelijk, tenminste voor de leek. Onze geldschrapende en wijze propagandamachine, die wij liefdevol “overheid” noemen, zal dit wel helemaal negeren.

  Maar we zijn gered, want vandaag hoorde ik op het nieuws dat het bedrijf Evides in Zeeland zout water uit de Oosterschelde omtovert in zoet water. Dat is nu nog een duur proces, maar zal binnen 20 jaar goedkoper zijn dan waterzuivering volgens het huidig toegepaste proces. Tenminste… als de overheid zich er niet mee gaat bemoeien.

  Over 20 jaar… dus 3 jaar voordat de zeespiegel weer zou kunnen gaan stijgen volgens de cyclus van de zon. Komt het water dan te hoog tegen onze dijken en duinen, dan tappen we dat uit de zee, maken we het zoet en slaan we het op in bijvoorbeeld de Sahara of Ethiopië of waar ze er maar gebrek aan hebben.

  En dat doen we dan gewoon iedere 23 jaar.

  Al Gore: eat your heart out.

  IIS [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Paul Martens [2]:

  X-Flow, Enschede http://www.x-flow.com/ daar kunnen ze niet alleen zout water zoet maken, maar ook nog eens heel zuiver maken. Het juiste systeem en nu reeds leverbaar…niks 20 jaar, maar nu!

  Het wordt kouder in NL. De noordpool smelt en het koude water stroomt, natuurlijk onze kant op zoals alles onze kant opkomt, en blokkeert de warme zeestroming vanuit Zuid-Amerika waardoor de temperatuur in Europa daalt en we het behoorlijk koud krijgen. Smelt de noordpool niet dan verzinnen we wel iets anders, maar de Europese milieubelasting moet er komen, hoe dan ook!

  Maar wel vreemd dat er steeds meer subtropische vissen onze kant opkomen http://www.natuurbericht.nl/Default.asp?cat=&id=797 Maar dat zal volgens de milieuheffers wel tijdelijk dwaasheid zijn van de natuur…die is even van slag of zoiets…verzin er maar wat op los. Maar de Europese milieubelasting zal er, gloeiende, gloeiende lavastromen nog aan toe, komen…

  Ik probeer alvast wat geld te reserveren nog voordat deze wereldreddende tax er is… 🙂
  Paul Martens [20] reageerde op deze reactie.
  Paul Martens [21] reageerde op deze reactie.

 4. Ik moet vaak lachen om mensen die het weer op de postzegel die het oppervlak van NL is, nemen als leidraad voor het klimaat wereldwijd. Al meldde de Televaag dat de temperatuur in Siberie momenteel -60C is, een kouderecord.

  Hoewel ik mij er niet helemaal in heb verdiept snijdt sommige tegenkritiek van de klimaat fanboys ook hout. De temperatuur is sinds 1998 niet meer toegenomen. 1998 schijnt recordjaar te zijn qua warmte, iets waar ik zelf niets van gemerkt heb. Ik herinner mij zelfs dat er in West Europa een tamelijk koele en regenachtige zomer was. Hoe zien de meergegevens er uit als je 1997 of 1999 als uitgangspunt neemt? Daalt de temperatuur dan nog steeds?

  Hoe dan ook, alles wat de klimaathysterie kan temperen is welkom, al betwijfel ik of de politiek wil luisteren. Wat zal een baantje als CO2-manager opleveren? 2x de nieuwe Zalm-norm?

  Armin [4] reageerde op deze reactie.
  R. Hartman [7] reageerde op deze reactie.

 5. @jjvandinges [3]: Goede analyse. Kleine aanvulling/beantwoording: Als je 1997 neemt, is de temperatuur min of meer vlak tot een hele kleine stijging. Neem, je 1999 tot nu hangt het van het meetinstituut af. Vanaf 2000 zijn er 3 van de 4 dalend. Maar alle vier geven wel aan dat de stijgende trend (voorlopig) even een kleine dip heeft. Dat de temperayuur dalende is is dus niet juist. Wél juist is de conclusie, dat de stijgende trend zich niet lijkt voort te zetten.

  Armin [5] reageerde op deze reactie.

 6. @Armin [4]: Aanvulling, hier een grafiek die de IPCC voorspellingen in één grafiek zet met de gemeten waarden:

  http://sciencepolicy.colorado.edu/prometheus/wp-content/uploads/2008/12/2008-temp-update.jpg

  (2008 is nog niet voorbij en dus gemeten met 11 van de 12 maanden. maar aangezien december op het noordelijk halfrond overal koude-records kent, hoeven we niet bang te zijn dat die ’te hoog’ zal zijn.)

  Je kunt hier ook met het blote oog zien, dat sinds 1997 er niet veel opwarming was. Alleen de GISS temperatuur van alarmist Hansen – laat een opwarmend beeld zien.

 7. Hulde voor deze auteur!
  Dat dit linkse kabinet ons een oor aannaait, is allang duidelijk.
  Met deze lap tekst wordt die onzin meteen teniet gedaan!

 8. Voorlopig is van alle hier gegeven voorspellingen niets te zien. De stand van vandaag is als volgt:

  Voor de komende 2 weken verwacht in ieder geval het GFS-weermodel een min-of-meer zuidwestelijke stroming. Witte kerst en Elfstedentochten zijn dan uitgesloten. http://www.wetterzentrale.de/topkarten/fsavneur.html

  Het aantal zonnevlekken bevindt zich in het minimum, maar valt nog niet buiten de normale afwijking. Als we tegen eind 2009 nog niet uit het minimum zijn wordt het tijd om ons zorgen te maken: http://www.solarcycle24.com/

  De hoeveelheid zee-ijs op het noordelijke halfrond is meer dan vorig jaar, maar nog altijd een stuk minder dan het gemiddelde van 1979-nu, ongeveer een half miljoen km2: http://arctic.atmos.uiuc.edu/cryosphere/

  Men moet oppassen niet in dezelfde valkuilen te lopen als de klimaathysteria, dat maakt jezelf alleen maar ongeloofwaardig.

 9. Begrijpt iemand het nog:

  Elsevier:
  Meteorologen: 2008 koudste jaar sinds eeuwwisseling

  Nu.nl:
  Wereldtemperatuur ook dit jaar weer hoger

 10. En dan nu terug de wetenschap aan het woord, met name dt WMO die net vandag weet te melden dat 2008 ook weer in de top 10 van de warmste jaren terecht lijkt te komen. ondanks een Nina.

  WMO, op de website :
  in a preliminary report, released today on behalf of the World Meteorological Organization (WMO), the global mean temperature for 2008 is 14.3 °C, making it the tenth warmest year on a record that dates back to 1850.

  Climate scientists at the Met Office Hadley Centre and the Climatic Research Unit (CRU) at University of East Anglia maintain the global climate record for the WMO. They say this figure is slightly down on earlier years this century partly because of the La Niña that developed in the Pacific Ocean during 2007.

  La Niña events typically coincide with cooler global temperatures, and 2008 is slightly cooler than the norm under current climate conditions. Professor Phil Jones at the CRU said: “The most important component of year-to-year variability in global average temperatures is the phase and amplitude of equatorial sea-surface temperatures in the Pacific that lead to La Niña and El Niño events”.

  The ten warmest years on record have occurred since 1997. Global temperatures for 2000-2008 now stand almost 0.2 °C warmer than the average for the decade 1990–1999.

  Armin [12] reageerde op deze reactie.

 11. @R. Hartman [7]: Voor de USA, voor de wereld is 1998 wel nog steeds het topjaar. Sorry, ik wil alarmisten niet in de kaart spelen, maar eerlijk is eerlijk …

 12. @jules [10]: Statistiekis zo leuk.
  Je kunt er alles mee ‘aantonen’ …

  2008 is in de top 10 van de warmste jaren. Oei, dat is heet!

  Maar ja, het is slechts plaats 10 en je moet dus teruggaan tot voor 1997 om zo’n brrrrr-koud jaar te vinden.

  Maar, dat komt door de samenloop van el ninjo en el ninja, zegt de andere kant weer en dan hebben ze ook nog een punt.

  Maar ja, zegt de scepticus weer, het is dan wel toevallig dat die twee net zo optreden na elkaar.

  Maar, de lange termijn trends! Die zin onmiskenbaar opwarmend!

  Goed, maar dat ontkent niemand, de vraag is of die trend doorzet en dan is een vergelijking met 10 jaar geleden niet zo relevant.

  Ja, maar als je 1998 weglaat en meet vanaf 1999 is er helemaal geen stoppen vanb opwarming!

  En als je meet vanaf 1997, of 1997 en daarbij 1998 weglaat, of 2008 meeneemt, weer wel. Als je vanaf 2000 meet daalt zelfs de temperatuur.

  Ja, maar dat is cherry-picking!

  Is 1998 gebruiken in alarmistische propaganda dat dan niet? En het verzwijgen van grote fluctuaties op de aarde (Zuidelijk halfrond koelt af ongeacht dit soort trucjes met start en eindpunten).

  etc.

 13. De CO2 is Hoax! ” De Mens als Vijand van zichzelf “: door de Club van Rome – Bilderbergmeeting bedacht.

  De grootste schade van de drogreden van de “global warming” of CO2 Hoax is dat de echte milieuvervuiling er mee weg komt.

  De aarde wordt verwarmd door de zon. De atmosfeer kaatst een deel van de zonnestralen terug, de ruimte in. Een ander deel bereikt het aardoppervlak en verwarmt de aarde. Ook die warmte wordt weer teruggekaatst, maar een deel wordt tegengehouden door zogeheten ” broeikasgassen “. Broeikasgassen zijn dus natuurlijke gassen zoals met name waterdamp die een warme deken om de aarde heen legt. Dat effect noemen we het broeikaseffect. We moeten heel blij zijn met het broeikaseffect want zonder het natuurlijke broeikaseffect zou het ijskoud zijn op aarde. -18 graden, in plaats van de huidige +15 zo gemiddeld.

  – Het balangrijkste broeikasgas is waterdamp of wolken!
  – De menslijke CO2 uitstoot is slechts! 3% tegenover 97% natuurlijke CO2!
  – Een vulkaanuitbarsting veroorzaakt meer CO2 dan wij mensen in 10 jaar kunnen aanmaken Uberhaupt!
  – De grote oceanen zijn de grootste CO2 veroorzakers nota bene maar kunnen de CO2 ook weer opnemen vooral in de koudere gedeelten van de grote oceanan.
  – Contrails, wolken gemaakt door vliegtuigen zijn van zeer grote invloed op vooral het plaatselijke klimaat maar daar heeft niemand het over.
  – CO2 is weliswaar een broeikasgas maar totaal onbelangrijk!

  Ja, echt mensen de CO2 is een hoax en is dus geen gif maar integendeel ligt aan de basis van ons bestaan Uberhaupt! Het word door planten in zuurstof omgezet en bovendien doet een hoger CO2 gehalte de planten nog beter groeien of is iedereen plots zijn biologielessen weer vergeten? Aangezien we met de groeiende bevolking meer voedsel moeten verbouwen is dit alleen maar gunstig. Tijdens een hoorzitting van de Tweede Kamer in 1996 stelde een deskundige ;” dat de toename van kooldioxe in de lucht juist fijn is voor de plantenwereld, die snakt ernaar!” Dat geeft dan ook weer meer zuurstof en met meer zuurstof in de atmosfeer leven wij ook langer. Dit zijn allemaal wetenschappelijke feiten.

  In 2008 is het Arctic IJs met 30% toegenomen ter grootte van Duitsland maar dat staat weer niet in de krant. In 2008 is ook de koudste winter in een eeuw gemeten in een bepaald gebied ook dat is niet doorgedrongen tot de mainstream media.

  Er is geen correlatie ( rechtstreeks verband ) tussen de ( menselijke ) stijgende CO2 uitstoot en de opwarming van de aarde. Dit is een paar jaar geleden al vastgesteld. Uit ijsbodem onderzoek is namelijk gebleken dat de grote CO2 ( natuurlijke) uitstoot pas ontstaat nadat de aarde is opgewarmt – Niet daarvoor zoals word beweert dus dat kan nooit de aanstichter of de ” trigger ” zijn van nog meer CO2 zoals word beweerd. (zie onderstaande clips voor het sluitend bewijs). De grote schade die deze misvatting aanricht is dat niemand het meer heeft over de echte milieuvervuilers. Heeft iemand het nog weleens over zure regen? Vraag het de kinderen op straat maar eens en zullen je schaapachtig aankijken of over contrails van vliegtuigen die plaatselijk van zeer grote invloed op het klimaat zijn dat hebben de Duitsers jaren geleden al bewezen. Ondertussen zijn zeer roetvervuilende tweetakt brommers nog wel toegestaan bijvoorbeeld terwijl 4 takt brommers veel mileuvriendelijker zijn en nog minder herrie maken ook?

  Wetenschappers van een bepaalde seminair zijn tegen hun wil en zonder dat ze het zelf wisten op een lijst gezet met een stelling waar deze wetenschappers het zogenaamd mee eens zouden zijn namelijk dat onze CO2 uitstoot al het kwaad veroorzaakt. Foute computermodellen zijn nog geen wetenschappelijke feiten behalve voor Gore Al natuurlijk. Vele wetenschappers hebben daarna ook daar tegen geprotesteerd en velen zijn ook weer van die lijst afgehaald. Dit alles word natuurlijk weer niet in de krant gezet. Onlangs werd Al Gore uitgenodigt door de top Klimaatdeskundigen om zijn verhaal nog een keer te houden maar hij heeft dat geweigerd zelfs tegen flinke meer betaling. Hij vraagt meestal 200.000 Dollar voor zo’n toespraakje en er werd hem tot 1000.000 geboden. AL Gore voelt natuurlijk ook wel aan dat zijn verhaal makkelijk onderuit gehaald kan worden door de echte wetenschappers dat hij zich gewoon lafweg niet laat zien daar.

  Wetenschappers weten gewoon nog niet genoeg van alle factoren om Uberhaupt een acurate voorspelling te kunnen geven. De warme en koude oceaanstromen zijn een van de belangrijkere invloeden naast de belangrijkste onze Zon natuurlijk. Het klimaat word naast het terrorisme flink misbruikt om mensen weer onnodig op de kast te jagen. Men is namelijk van plan een wereldwijde CO2 Tax in te voeren. Aangezien je als baby ook CO2 uitademt zal die belasting dus kunnen aanvangen op het moment dat je geboren word. Totale menselijke slavernij business dus. Maar jij betaalt straks Belasting op je nieuw geboren baby die namelijk ook CO2 uitstoot. ABC website vertelt kinderen wanneer zij zouden moeten sterven. De CO2 Tax is ook in de Amerikaanse Bail-Out bill opgenomen zo is er weer een Ponziscam bij gekomen! Op dit moment is de zon (vanaf 2005) minder hard gaan schijnen. Tot 2005 nam de zonnenactiviteit juist toe. In sommige gebieden hebben ze afgelopen winter de koudste winter sinds een paar honderd jaar gehad!? Let straks op hoe ze de zaak gaan spinnen ” Geen ” Global Warming ” meer maar ” Global Change “, “Ja, OK het klimaat word kouder” zeggen ze dan “en daarom moet je meer belasting betalen” – dezelfde spin als uit de jaren 70-80 toen men er vanuit ging dat het klimaat juist kouder werd.

  Leve de CO2 hoax! Zeer roetvervuilende biobrandstof is OK maar Zero Emmision electrische auto’s en vrachtauto’s waar niet zoveel voor de olie en autoindustrie aan te verdienen is omdat ze geen onderdelen bevatten en nooit stuk gaan is niet OK? Vandaar ook dat de olie en Autoindustrie liever biobrandstof en waterstof stimuleert omdat ze weet dat dit toch gedoemd te mislukken is en je hebt nog steeds een multionderdelen “combustion engine” nodig.

  Zonnencellen zijn al lang niet meer zo onrendabel als vroeger maar dat is nog niet bij de mainstream doorgedrongen jammergenoeg. Het word nu tijd dat de Olieindustrie al haar patenten voor nog betere zonnencellen nu uit de kluis haalt de tijd is er rijp voor!

  P.S. Voor de TV-Spot Gelovigen
  (Don’t always believe what your told)

  – IJsberen kunnen kilometers zwemmen en doen dat ook op hun jacht naar voedsel.
  – Bovendien is uit onderzoek gebleken dat toen de aarde warmer was als nu er ook IJsberen waren m.a.w.:
  – IJsberen kunnen goed overleven in een warmer klimaat.
  – De IJsberenstand is de afgelopen jaren gelijk gebleven of zelfs iets gestegen.

  – Vrij Nederland; De Eenzame Strijd Van De Broeikasongelovigen

  – Buitenaardse opwarming Door: Marcel Crok ” De ijskappen op Mars smelten, delen van Jupiter zijn tien graden opgewarmd, Neptunus’ maan Triton is ook opgewarmd en zelfs Pluto is licht opgewarmd de laatste jaren, als je -230oC in plaats van -232oC tenminste ‘warmer’ wilt noemen. Kortom, global warming lijkt ook buiten de aarde aan de orde van de dag in ons zonnestelsel. “!?

  – 2008 Sneeuw boven Mars

  – The Great Global Warming Swindle

  – Global Warming Doomsday Called Off

  – Arctic sea ice coverage massively expanded during 2008 by a whopping 30 per cent – an area bigger than the size of Germany.

  -The IPCC determined that the overall climate change effects of aviation are approximately 2.7 times greater than the effect of the CO2 alone.

  Shell koopt Canadees bedrijf

  Sun Stays Sluggish as Weathermen Fight for Anti-Ice Age Funding


  Over 650 Scientists Challenge Global Warming “Consensus”
  Twelve times more than those that put their names to the IPCC report

 14. Dat bericht van de zon had ik hier al eerder vermeld, en daar werd door jullie nooit op gereageerd…

 15. @ armin.

  feit is en blijft dat het het warmste decennium is.
  En dat ook het huidige jaar duidelijk aan de hoge kant blijkt te zijn.

  Ik denk dat de volgende Nino veel duidelijk zal maken.

 16. Uit mijn eigen herinnering kan ik putten dat het mij opviel dat zo tussen 1981 en 85 de winters korter werden. Ik zei toen al tegen mij zelf, het klimaat gaat veranderen. M.a.w. de dooi zette eerder in. Nu is het misschien niet waar, maar ik moet er toch aan denken.

  Echter word ik al wel doodziek van het welles en nietes, als de wereld dan toch naar de klote moet dan moet het maar. Je kan gelukkig maar een keer dood gaan, of je moet in reïncarnatie geloven. Dan heb je een probleem.

 17. En nu zie je weer dat het extreme “winterweer” in de vs wordt aangegrepen, om aan te tonen dat de opwarming is gestopt. Echter, dit soort extreem winterweer is de laatste 10, 20 jaar daar wel vaker voorgekomen. Dus, hoezo is de opwarming gestopt.

 18. @IIS [3]: Als je goed hebt gelezen, heb ik geschreven dat Evides dit proces NU ook al uitvoert, alleen dat het over 20 jaar GOEDKOPER is dan de conventionele manier van waterzuivering.
  Dus men KAN het nu wel, het is alleen nog DUUR.

 19. @IIS [3]:
  Als je goed hebt gelezen, heb ik geschreven dat Evides dit proces NU ook al uitvoert, alleen dat het over 20 jaar GOEDKOPER is dan de conventionele manier van waterzuivering.
  Dus men KAN het nu wel, het is alleen nog DUUR.

Comments are closed.